IDIOTI

Jag sitter på ett café och hetsjobbar med en lämning. Men kan inte koncentrera mig, trots att jag har tidsbrist och sjukt bråttom, för jämte mig sitter två tjejer och diskuterar valet. Den ena tjejen sitter och skäller ut sin vän som röstat på SD. En ung tjej som fnittrar lite för att hon innerst inne förhoppningsvis skäms ihjäl över sin ovisshet. Kan inte urskilja hela samtalet, men jag har lust att gå fram och ge henne en jävla käftsmäll. Hon har röstat för att hon tycker att det är kul. För henne är uppenbarligen vår och Sveriges framtid ett skämt. Om jag hör rätt så säger hon att röstade på SD för att hennes killkompisar sa åt henne att göra det. För henne är det antagligen viktigare att vinna sitt senaste Candy Crush spel än vem som styr vårt land.

Är det anledningen till att de fått 13 % – ren och skär jävla korkhet? Är folk så pass obildade och obrydda att de låter något sådant här hända? Att de inte tar sitt ansvar. Jag har alltid undrat hur en SD anhängare ser ut och framför allt hur de växt upp, haft för barndom för att ha få dessa värderingar. Det som skrämmer mig mest är faktiskt inte de renodlade SD-anhängarna, utan individer som henne ovan som inte har någon aning om vad de lägger sin röst på. Att deras röst faktiskt räknas. Folk som fnittrar åt rasism och förtryck.

Jag skäms något fruktansvärt. Vilka är det egentligen som bör få en plats och chans i vårt fantastiska land? Just nu har jag lust att ta hennes medborgarskap och placera henne utanför Sveriges gränser. För vet ni vad hon hör inte hemma i det här landet. Det är lika korkat som alla dessa människor som skiter i att rösta, för att de tror att deras röst inte spelar någon roll. Skäms.

Och Reinfeldt – jag saknar dig redan.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
78kommentarer
  • I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.

    Hailey Bender 2024-02-11 21:02:26 https://follow.bg
    Svara
  • Hi there to all, for the reason that I am genuinely keen of reading this website’s post to be updated on a regular basis. It carries pleasant stuff.

    Kamari Decker 2024-02-09 04:22:45 https://respawn.bg
    Svara
  • naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

    Londyn Eaton 2024-02-08 16:43:02 https://digitalforum.bg
    Svara
  • Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details.

    Armando Chan 2024-02-08 11:37:20 https://explorer.bg
    Svara
  • I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool.

    Jay Goodman 2024-02-06 17:30:35 https://naemi.net
    Svara
  • Nice post. I learn something totally new and challenging on websites

    Simon Bender 2024-02-06 15:56:17 https://explorer.bg
    Svara
  • Petra Tungårdens blogginlägg om hennes reaktion på en politisk diskussion hon överhörde på ett café är både tankeväckande och engagerande. Hon uttrycker starka känslor och frustration över en ung kvinnas röst på Sverigedemokraterna, vilket hon anser vara ett resultat av okunskap och påverkan från omgivningen. Petra betonar vikten av att vara väl informerad och medveten om sitt politiska val, vilket är lika viktigt som att lösa en komplex IQ-test. Hennes inlägg är ett viktigt påminnelse om att varje röst i ett demokratiskt samhälle räknas och bör baseras på välgrundad kunskap och förståelse.

    Nanna Gustafsson 2024-01-14 16:28:46
    Svara
  • naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

    Augustus Potter 2024-01-12 14:12:13 https://stara-zagora.info
    Svara
  • This passage reflects a strong emotional response to a political discussion overheard at a café, iq test free. The use of expletives and the expression of shame and frustration indicate the intensity of the writer’s feelings.

    laeliaralph 2023-12-19 05:20:25
    Svara
  • The art of crafting a katana sword is a meticulous and time-honored process that requires the expertise of skilled swordsmiths. The blade is traditionally forged from multiple layers of high-carbon steel, resulting in a strong, flexible, and razor-sharp edge. The unique curvature of the blade, known as the ”sori,” enhances its cutting power, allowing for swift and efficient strikes. The crafting of a katana is not merely a technical endeavor but a spiritual one, as the swordsmith infuses their passion, dedication, and respect into every step of the process.

    samurai sword 2023-11-22 09:02:57 https://superkatana.com/
    Svara
  • Well done, I appreciate the effort you put into this.

    Svara
  • I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.

    CNNUSA 2023-07-15 21:49:50 https://cnnusa.org/category/sport/
    Svara
  • You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

    CNN UK 2023-07-09 20:25:16 https://cnnuk.com
    Svara
  • Thank you for great content. I look forward to the continuation. horse racing streams

    equidia racing direct 2023-07-03 00:29:45 https://oneotv.online/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
    Svara
  • it’s awesome article. I look forward to the continuation. https://farmasiucretsizuyelik.com/

    farmasi ücretsiz üyelik 2023-01-15 09:17:04 https://farmasiucretsizuyelik.com
    Svara
  • Some really excellent info Sword lily I detected this. https://no19butik.com/

    kadriye baştürk elbise 2023-01-15 04:23:45 https://no19butik.com
    Svara
  • As I website owner I believe the content material here is really good appreciate it for your efforts. https://yoykem.com.tr/

    Solar panel fiyat 2023-01-15 00:17:35 https://yoykem.com.tr/
    Svara
  • Thanks for sharing your good taste in fashion

    aljazeera live english 2022-10-07 20:38:46 https://oneotv.online/live/al-jazeera-ar-live-tv/
    Svara
  • Blir lika frustrerad varje gång jag läser sådant här gällande SD. Skulle vilja kalla det okunskap och påtryck från media. Sätt dig in i SD’s faktiska politiska program. Det är inget rasistiskt överhuvudtaget. Förändra migrationspolitiken genom att begränsa invandringen är inte rasism. Invandringen vi har haft i Sverige har mestadels varit väldigt bra och gynnat Sverige, men i dom här mängderna som det planeras att släppa in folk, så kommer Sveriges välfärd att få lida. Vi har redan både bostads och arbetsbrist och vi kan helt omöjligt förbättra det om vi ska ta in över 80 000 om året. Det är inte rasism, utan att vi bryr oss om människorna som finns här och Sverige. Vill vi inte att det ska fortsätta vara ett lika bra land som det är nu? Alla andra i Europa, t o m Tyskland nu har dragit i handbromsen när det gäller invandringen. Är alla andra rasister då? Plus att med dom extrema mängderna som kommer hit, med väldigt skild kultur och religion, så blir det väldigt svårt för dom att anpassa sig i samhället och det blir segregation. Jag är en 25-årig tjej med bra jobb och en bra upp växt (och många vänner med utländsk bakgrund) som är jäkligt trött på att om man röstar på SD så är man rasist. Det är skrämmande att man i dagens samhälle, i ett demokratiskt land med yttrandefrihet, ska bli kallad rasist för att man vill begränsa invandringen till förmån för välfärden.

    Johanna 2014-09-24 12:38:56
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

      Det gör ont i magen att läsa din kommentar. Problemet ligger inte i den politik SD för, PARTIET HAR JU FLERA PARTIMEDLEMMAR SOM GJORT GROVT RACISTISKA UTTALANDEN. Det är för mig oförståeligt varför en människa väljer att lägga sin röst på Sverigedemokraterna, som är och kommer förbli ett parti med racistiska rötter och främlingsfientliga medlemmar, om man själv värderar alla människors lika värde. Även fast jag (som är för ung för att rösta och därför inte kan göra någon direkt skillnad) håller med dom på vissa punkter så kommer jag A L D R I G någonsin ställa mig bakom rasister och skilja på deras åsikter och deras värderingar. Det tycker inte jag du heller borde göra.

      Emma 2014-10-06 20:43:36
      Svara
  • Petra, jag har läst din blogg i så många år och jag kan inte komma på någon gång du har skrivit om politik eller hur du ställer dig till politik och jag kan säga att jag är så glad att du nämnt valet. Visst, du skriver om mode och det är väldigt mycket fest och resor..men det känns skönt att veta att du inte lever i din egen lilla bubbla utan faktiskt är med och bryr dig om Sverige och ALLA svenskar oavsett ursprung.
    Jag förstår att du kände som du kände just den stunden när du hörde den konversationen..det skulle nog många ha känt…men alla fattar väl att du inte menar det på riktigt..de som inte fattar det är dumma. Meningen du ville få fram är egentligen att du önskar att folk blev mer insatt i politiken, lära känna alla partier och inte bara rösta för att det är kul eller för att man blir ombedd att göra det, utan att verkligen tänka till och se vad som är bäst för en och alla i Sverige oavsett ursprung.
    Det var i allafall så jag uppfattade ditt inlägg :)
    Men återigen..det var en glad överraskning att läsa att du är som alla andra :) Tack Petra!

    Suzanne 2014-09-17 18:48:25
    Svara
  • och då är du så jävla mycket bättre menar du när du uttrycker dig att ”placera henne utanför sverige”, tycker det luktar dubbelmoral här!..äckligt hur du som ”offentlig person” kan uttrycka dig så när vi lever i demokrati! du har inte tänkt på att det kanske är du som är korkad!?

    - 2014-09-17 16:43:49
    Svara
  • Problemet är att debatten är så otroligt ensidig i Sverige. Det finns problem med migrationspolitiken, men ingen icke SD-anhängare vågar lyfta det, p.g.a. risken att kallas rasist.
    Själv röstade jag på F!, men förundras ofta över bristen på diskussion kring de värdegrunder och värderingar som många av de asylsökande i Sverige idag har. Exempelvis så vill ju de flesta Sunnimuslimer (som är den största gruppen inom islam) att Sharialagar ska råda, anser att homosexualitet är synd och bör straffas, etc etc. Det är inte åsikter som är förenliga med det svenska samhället, och det är tyvärr värderingar som har ursprung i de muslimska heliga texterna. Förhoppningsvis förändras värderingarna genom integration i det svenska samhället.
    Kristendomen är också förtryckande mot kvinnor och oliktänkande etc, men skillnaden är att kristendomen har väldigt lite makt i det svenska samhället (Sverige är världens mest sekulariserade land). Islam däremot, är världens snabbast växande religion, och får allt större makt i samhället. Tyvärr vet folk för lite om islam, eller ö.h.t., religion, och vad det står för. Vad jag vet är iallafall att jag varken står bakom SD-anhängares åsikter, eller de värderingar en stor del av de Abrahamitiska religionerna (kristendomen, judendomen och islam) bygger på, och är oroad över vad som händer när de får allt större inflytande.

    Evelina 2014-09-16 21:49:23
    Svara
  • I personally loath racist people, whom i believe are basically ignorant. Wether or not SD are racist i can’t evaluate from the little i know of them, but to oppose – not immigrants and refugees in itself – but the HUGE AMOUNTS of immigrants and refugees sweden receives each year on economical grounds is not racism. Sweden recieves lots of immigrants and refugees, and admirable as it is, its cost the swedish government a huge amount of money and is taking its toll on the swedish welfare system. to state as SD does, that the swedish government does not have the money to house, financially support and offer jobs to that many immigrants and refugees and that by doing so swedish healthcare and education etc. will suffer from austerity measures is not racism. Some SD party members are probably racist, but certain views from SD has ben labbeled racists, when they are not, by the swedes and i think many swedes just trow the racist card because it is so easy, when in fact those people are the ignorant and naive one who often wont consider the facts.

    Maria E 2014-09-16 17:48:54
    Svara
  • Söndagens valresultat fick mig att börja gråta. Att Sveriges tredje största parti är ett parti med grunden i rasismen och nazismen skrämmer mig så himla mycket, och jag känner mig hjälplös som inte kan göra något åt det. Jag tror inte att det hjälper att se ner på väljarna och idiotförklara dem, för att partier som SD kommer in i riksdagen är ju baksidan av en demokrati. Det jag tror är viktigast är att utbilda väljarna vad de egentligen röstar för. De röstar för en kärnfamilj med mamma, pappa, barn, de är emot hbtq-människors rätt att få adoptera – och är du ensamstående och vill adoptera ett barn? Nej, det får du inte enligt SD. Hur modernt känns detta? Vidare är det i mitt huvud helt oförståeligt att man som kvinna stödjer ett parti där en politiker påstår att det är kvinnans ansvar att lämna ett förhållande där hon blir misshandlad samt ”sluta gnälla så mycket”. Dessutom vill de införa en sambeskattning för heterosexuella, där det lönar sig för kvinnan att gå hemma istället för att arbeta. Hur främjar detta jämställdheten? För att avsluta SD:s kvinnosyn vill jag bara ta upp att de 2014 vill ta bort kvinnors aborträtt från v. 18 till v. 12 är så hemskt, då varje kvinna ska få bestämma det själv!

    Om man är missnöjd med demokratin, rösta blankt! Rösta inte på ett parti fyllt av högst tveksamma politiker och farliga åsikter.

    A 2014-09-16 15:41:56
    Svara
  • Här kommer en SD medlem.

    Annica ung arbetandes kvinna, Har ett välbetalt jobb, uppväxt på landet i en kärleksfull familj med akademiska föräldrar som än idag är gifta. Min röst gick förra valet till SD, ser mer och mer hur vi tar emot allt för mycket, om tio år kommer Sverige att gå i konkurs. Vi har inte resurser att ta emot fler. Hjälp de som är här. Men inte mer.
    Många av mina vänner är hårt arbetande som har utländsk härkomst, även viss av dom har lagt sin röst på SD.
    Jag bor idag i Saltsjöbaden och noterade att flertalet framför mig i kön också röstade på SD.

    Tror knappast om man fyllde ett plan med alla dessa som ska vara så hjälpsamma mer än vad vi kan klara… vad tror ni skulle hända då? inte bli erbjudna något alls, snarare tvärtemot.. Fundera på saken.. och återkom med att alla som är SD röstare är idioter. Jag är det inte. Jag är en vanlig kvinna som har fått upp ögonen för att det faktiskt inte går att ta emot hur många som helst i ett land med redan vacklande ekonomi.

    Dock hoppades jag på Moderaterna..

    Annica 2014-09-16 11:25:35
    Svara
    • Svar på Annicas kommentar.

      Jo, jag vill gärna idiotförklara dig. Berätta gärna mer om hur Sverige kommer att gå i konkurs om 10 år, och hur det beror på invandring. Här är lite faktiska siffror under tiden:

      Invandringen beräknas kosta 46 miljarder de närmsta 4 åren. Då har man såvitt jag vet inte räknat in vad stadskassan får in från färdigutbildade människor som kommer till Sverige och börjar jobba utan att först kosta en skolgång (det är dyra grejer).
      Skattesänkningarna som alliansregeringen kostar ca 172 miljarder varje år, är det något som kör landets ekonomi i botten så är det jobbskatteavdragen. Du är säkert också medveten om att den stora biten av mångmijardkakan går till de som redan har mest.
      Det finns definitivt integrationsproblem, men de beror på vita, priviligierade människor i segregerade bostadsområden och är rädda för något de inte alls förstår sig på.

      Robin 2014-09-16 16:24:34 http://www.robindenise.se
      Svara
    • Svar på Annicas kommentar.

      Hej Annica.

      Jag förstår din poäng med att vi måste ta hand om de som är här men jag förstår verkligen inte alls hur du kan rösta på SD efter allt som har framkommit, de är rasister som styr det partiet, se alla uttalanden, järnrörsskandalen och viktigast, hur partiet såg ut för bara 10 år sen, snälla ta lite tid och bara läs på om personerna som du röstat på. Inte vill du väl de ska leda vårt land? Jag tror inte det.

      Jag är själv röd men om du hoppades på moderaterna så skulle du självklart ha röstat på dom.

      Jag tror inte att du är rasist eller dum, jag ber dig verkligen att tänka om till nästa val, båda för din, min och ett medmänskligare Sveriges skull.

      Helena 2014-09-16 15:19:38
      Svara
  • Jaha Maria och M..Ska man respektera en rasist tycker ni och låta rasister bli fler?? Klart det finns ”rätt”” slags våld och hat. Pedofiler tex borde man tortera och döda eller vad tycker ni?

    jlo 2014-09-16 01:40:50
    Svara
    • Svar på jlos kommentar.

      Hoppas du är ironisk? För nej, det borde man inte. Däremot ska de dömas hårt och tillbringa lång tid i fängelse. Tortyr och mord är olagligt i Sverige, lika olagligt som pedofili.

      Linda 2014-09-16 08:27:55
      Svara
  • Så jävla bra skrivet Petra!!! <3 Håller med dig till fullo!

    Denise Rose 2014-09-15 22:44:33 http://deniserose.devote.se
    Svara
  • Det enda Reinfeldt har lyckats med är att öka klyftorna. Småföretagare fattar ju inte ens att de förlorar i det långa loppet, när exempelvis allvarlig sjukdom kommer emellan. 86 000 utförsäkrade, när de är så sjuka att de faktiskt inte klarar av att jobba en enda minut, ja då tycker Reinfeldt att ”man ska se till vad som är friskt, det som går att använda”. Allt detta medan riskkapitalister plockar ut flera miljoner ur människors svaghet. Den människosynen är så jävla osmaklig att jag kräks. Och SD kräks jag också av, integration är inte vårt största problem. Miljön och klimathotet är det största reella problemet just nu. Helt sjukt. Så att sitta och påstå att Reinfeldt har varit någon sorts landsfader är bara löjligt, han har varit en landsfader åt dom med pengar. Han har inte ”lovat allt till alla” vilket fan borde vara ambitionen för en statsminister.

    Gabriella 2014-09-15 22:31:51
    Svara
  • Petra, du bor i centrala Stockholm i en lägenhet i miljonklassen. Du tillhör det yttersta skiktet bland mode/mediafolket och har förmodligen väldigt lite insikt i det ”vanliga” Sverige.

    Jag har slitit mig genom högskola och jobb ända sedan jag var 19 år gammal. Detta var 10 år sedan. Inte en enda dag har jag gått sysslolös, klivit upp kl. 06 varenda dag och kommit hem 12 timmar senare , helt utmattad. Betalat miljoner i skatt genom åren och så säger Reinfeldt att jag skall öppna mitt hjärta och ha tålamod. Jag bor i närheten av ett sämre område i Göteborg och har flera gånger fått utstå hot och ord från unga invandrarmän som spenderar dagarna med att hänga på torget och röra sig i kriminella kretsar. Reinfeldt vill alltså att vi skall ta in ÄNNU fler invandrare, på bekostnad av vår välfärd. Hur kan det vara ok?

    Tycker allt att du skall bosätta dig i exempelvis Rinkeby, sedan kan du ha en åsikt.

    Jag lade min röst på SD igår, något som för mig tidigare varit otänkbart. Du skriver att du vill kasta ut oss som röstar på SD, hur är du då bättre än de som du hatar mest? Skäms.

    Sara 2014-09-15 22:22:50
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Jag lade också min röst på SD. Jag har haft en trygg uppväxt, mina föräldrar är välbärgade, jag har en masterexamen från ett fint universitet och jag bor på en bra adress i Malmö. I övrigt är jag politiskt insatt och har tidigare röstat M. DOCK arbetar jag i en kommun med stora integrationsproblem och lämnar jag min gata för att åka till andra områden i Malmö känner jag stort obehag och otrygghet. Jag vill inte mina barn ska behöva växa upp i en otrygg värld.

      Natalie 2014-09-16 08:43:02
      Svara
      • Svar på Natalies kommentar.

        Då borde du jobba för minskade sociala klyftor. Så länge vi har fattiga och rika i samhället kommer det att finnas brott, och just nu blir utvecklingen värre. Har ingen med att just invandrare att göra, bara utanförskap och desperation.

        jo 2014-09-16 17:17:04
        Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Själv kommer jag från Södertälje som är Sveriges mest invandrartäta stad och det är jag stolt över. Att vara en del av olika kulturer har ökat mina kunskaper om människor och den som inte kan se SD som ett rasistiskt part behöver öppna sina ögon och sin förmåga att ta till sig kunskap. SD ÄR ett främlingsfientligt parti. Dessutom är det inte bara deras invandrarpolitik som är åt helvete – kvinnoförtrycker som förekommer i deras parti är skrämmande. Har du läst det?

      Sedan är det så att vi har en värld. Kan vi bara bortse från landgränser och hjälpa de vi kan? Invandring är fantastiskt och berikar Sverige och övriga länder som tar emot människor något otroligt. Invandring är dessutom inte en kostnad i det långa loppet, kom ihåg det.

      Jag hoppas att du Sara, och övriga som valt att lägga sin röst på SD, tänker om till nästa val. Nu handlar det inte om att vara röd, grön eller blå – nu handlar det om få människor att förstå vilket rasistiskt part Sverigedemokraterna är. De kan inte vara med och styra vårt land.

      Frida 2014-09-15 22:52:04 http://fridasofhie.blogg.se
      Svara
      • Svar på Fridas kommentar.

        Jag hoppas verkligen att du förstår och att du är väl mer påläst än det du skriver, om att det är inte dina skattepengar som går till invandrare, att vi tar emot det lilla procenten av invandringen är pengar som kommer från EU-länder, det är Eu-bidrag som den svenska staten får för som att ta emot invandrare inte är Sverige något ”Moder Theresa” land och bara gör saker för att vi är snälla detta gör vi för att vi får pengar från olika organisationer och fonder runt om i världen inklusive Eu birdagen. Så skärp er här och nu, läs mer fakta innan ni ens skriver ett inlägg, låter så typisk SD anhängare brutalt hjäntvättade som inte kan skriv & läs förståelse!

        Isadora 2014-09-16 00:18:51
        Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Sara. Helt otroligt hur du kan tycka att du själv är värd mer än de du kallar ”invandrarmän”. Resonemanget håller verkligen inte. Det spelar ingen roll hur du lägger fram det så länge du tycker att du har mer rätt att vara här än någon annan människa. Blir ledsen av att läsa din kommentar.

      Hanna 2014-09-15 22:44:02
      Svara
      • Svar på Hannas kommentar.

        Vad är det med all prat om rasist hit och dit???? Vi är väl en fritt demokratiskt land och med allt prat om SD är rasister så fattar jag ingenting. DE VILL MINSKA INVANDINGEN SOM KOSTAR 250 MILJARDER VARJE ÅR. Så mycket av våra pengar kunde har gått till mycket bättre ställen i vårt samhälle. Jag tycker absolut att de som har det svårt ska får komma hit och får en fri stad och start på något nytt. Men saken är den att det är invandrana själva som är rasister och vi svenskar som är naiva som inte ser detta:)

        Margot 2014-09-16 08:59:00
        Svara
  • Emelie din kommentar bevisar bara att du är bitter för att livet inte riktigt gått som du vill då du har ägnat din tid åt annat skit istället för studier och allmänbildning. Eller så är du bara så jävla tom i pallen att du inte klarade av skolan. Jag tycker synd om dig och de personer som måste vara i din närhet. Fast när jag tänker efter är de säkerligen precis som du. Fyfan.
    Du borde aktivera din hjärnkapacitet så den inte rostar.

    Nadja 2014-09-15 22:07:12
    Svara
  • Jag kan faktiskt berätta två exempel på sd-röstare. Mina föräldrar. Själv röstar jag på mp och är alltså väldigt emot mina föräldrar på det politiska planet, min pappa är jag alltid emot i övrigt men inte min mamma. Min pappa är bonde och det var hans pappa före honom och hans pappa före honom osv. Han slutade skolan efter 7:an och började jobba hemma. Han träffade min mamma för över 35 år sedan, mamma slutade sitt jobb och flyttade till familjegården. Bröllop och 4 barn på det, jag är yngst och 20 år och bor fortfarande hemma. Vi bor i en väldigt liten by och folket som bor där är som pappa och mamma. Där jag bor röstade de flesta på C men på andra plats kom SD. Min pappa har bara umgåtts med de familjer som hans familj umgåtts med. Han klagar mkt, är en sån som säger att det var bättre förr, är bakåtsträvande. Han anser att han bestämmer i familjen, alltså herren i huset. Mamma gör ALLT i huset. Han kan alltså sätta sig vid bordet och vänta på att hon ska servera frukost, tvätta och laga hans kläder, städa hans rum (de har separata sovrum). Även fast de jobbar ihop i ladugården så står allt på honom, gården, företaget osv. Han säger att det är hans pengar. Han köper saker utan att säga nåt, vilket är en hel del. Säger sedan till min mamma att hon inte ska handla så jävligt när hon bara ska åka och handla mat. Min mamma får inte skaffa nåt jobb utan hon ska vara hemma. Han skriker och skäller väldigt mkt, har väldigt dålig relation med honom, han pratar i princip aldrig med mig förutom att säga att jag ska ge fan i att rösta på MP. När jag var liten såg jag några gånger när han slog sina kor och han har också blivit anmäld och fälld för att inte släppa ut korna som det är lag på att man ska göra under sommaren. Min mamma säger ibland emot honom men han fortsätter vara som han alltid varit. Min äldre syster är väldigt lik mig och han var så pass kall och hård mot henne som jag beskrivit ovan att hon blev deprimerad, fick bulimi, skar och brände sig. Nu vill hon inte ha någon kontakt med någon i familjen. Därför är jag rädd att samma sak ska hända mig men eftersom jag vet vad som hände henne biter jag ihop, håller käften och håller mig undan i 1 år till när jag har pluggat klart. Då flyttar jag och klipper bort honom från mitt liv.

    Min pappa hånar de röd-grön-rosa väldigt mkt, gärna i närheten av mig. Han säger rasistiska kommentarer fast han vet att jag har vänner i alla färger och former. Han använder ordet neger och hävdar att ”de” ska acceptera det och att han kallar ”dom” vad han vill. Han fnyser när Conchita kommer i bild i TV, skakar på huvudet och undrar vart samhället är på väg. Bland folk är min pappa väldigt lugn, säger sällan emot folk och visar inget av sitt rätta jag. Min mamma är snäll och hjälpsam, ganska tyst bland folk. Min pappa är helt enkelt en falsk, feg och vidrig människa men min mamma är inte sån utan jag tror (läs hoppas) att pappa har hjärntvättat henne med sin eviga prat om rasism, flyktingar, negrar, transor osv.

    Långt inlägg men det finns mkt bakom en SD-väljare.

    Isabelle 2014-09-15 20:50:58
    Svara
    • Svar på Isabelles kommentar.

      Tack. Vill skicka så otroligt mycket kraft till dig som orkar kämpa. Vad otroligt stark och klartänkt du är i en omgivning som inte alls ger de förutsättningarna. Och jag tror att det är precis det här – att du berättar och att vi andra som inte har samma verklighet kan lyssna för att förstå att INGET är svart eller vitt.
      Kampen fortsätter!

      Amanda 2014-09-16 09:12:50
      Svara
    • Svar på Isabelles kommentar.

      kärlek till dig för att du orkade skriva detta!

      mel 2014-09-15 22:53:20
      Svara
    • Svar på Isabelles kommentar.

      Starkt av dig att berätta, och inget illa menat mot dig men sådana här SD-väljare tycker man ju bara synd om. De som helt enkelt inte vet bättre och inte ens tycker att det är lite ”rebelliskt” att rösta på SD.

      Johanna 2014-09-15 20:59:12
      Svara
  • Jag håller INTE MED ALLS. NEJ, SD är de enda som har rätt åsikter. Vi har inte råd med mer invandring. JAG för min del vill INTE se en sjal eller ett svart ansikte till här. SD säger som det är! SD är de som fattar vad det handlar om. Fredrik&Co förlorade pga att de inte insåg detta utan försökte med annan linje, att vädja om att öppna hjärtat hjälpte INTE. TVÄRTOM. Alla jag känner som alltid brukat rösta på M röstade nu på SD.Att Fredrik avgick, osv, igår ville jag INTE, det är mycket tråkigt. MEN, det fanns en anledning. Som det är nu vill man inte heller, men att SD är tredje största parti nu är bara att applådera. Vi är många som är trötta på läget som det är med den invasion och utveckling med invandringen vi blivit utsatta för. Vi ORKAR inte mer! Vi HAR INTE RÅD med det!! Andra länder inser det, varför inte vi?? Varför ska vi fortsätta vara ”die dumme schwede”, kom hit och invadera oss, ta över, utnyttja oss, skända oss, sug ut oss, TIGG ihjäl oss bara, för fan..NEJ, nu är de STOPP med det. Vi måste väl för faan stå upp för vårt land, det gör alla andra länder med självrespekt. Vi som FATTAR någonting, har sagt vårt. Andra har mycket att lära fortfarande, Kom igen nu, Jimmie, TA ÖVER!!!

    Emelie 2014-09-15 20:42:03
    Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

      Är du medveten om att en invandrare är någon som långsiktigt flyttat från ett land till ett annat, en vit kristen kvinna från USA är alltså lika mycket invandrare som en mörkhyad man ifrån Somalia eller en kvinna med ”sjal” (som du kallar det) ifrån Irak men den vita kvinnan har du ingenting emot att hon kommer hit? Eftersom du skrev ”JAG för min del vill INTE se en sjal eller ett svart ansikte till här” så är jag rädd för att svaret är ja och är svaret ja så är du en renodlad rasist då det inte är invandringen du är emot utan människor med annan hudfärg och/eller religion. Rekommenderar dig för att se ”schindlers list”, ”the pianist” och att läsa ”överlevare från auschwitz” skriven av Joost Lakmaker. Sen kan du tänka över om du tycker det är okej att behandla människor som inte är som dig på det viset. För det är vad du står för just nu när du röstar på SD, rasism och förtryck. Precis som Hitler kommer SD visa mer och mer av sitt rätta jag ju mer makt de får.

      P.S du vet väl att vi ALLA människor härstammar ifrån Afrika?

      Hanna 2014-09-16 01:15:31
      Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

      ”Tigg ihjäl OSS..” alltså på riktigt, finns du ens? Jag hade skämts ihjäl om jag var Petra, att behöva ha renodlade rasister som bloggläsare. Såna som du har ingen som helst plats här. Inte ens Åkesson vill stoppa invandringen, tror Svenskarnas Parti vore mer i din smak. Litet tips sådär. Oavsett, ett visst monster i brun kostym vore stolt över dig!

      Anna 2014-09-16 00:43:54
      Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

      Emelie! Jag får ont i hjärtat! Inser du själv att du är rasist?

      Hanna 2014-09-16 00:39:03
      Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

      ”JAG för min del vill INTE se en sjal eller ett svart ansikte till här”, ”kom hit och invadera oss, ta över, utnyttja oss, skända oss, sug ut oss, TIGG ihjäl oss bara, för fan..”

      Det är människor som utrycker sig som du som bekräftar alla mina fördomar om rasister i SD. Var är din medkänsla för alla människor? Det är 1-2 promille av alla flyktingar som kommer till Sverige. Borde inte vi, som en av världens ledande ekonomier (Tack, Borg) inte kunna hjälpa dessa.

      Läs gärna på lite innan du kommer med sådana sjukt rasistiska påståenden.

      Johanna 2014-09-15 20:57:46
      Svara
    • Svar på Emelies kommentar.

      Jävla idiot!

      Johanna 2014-09-15 20:56:05
      Svara
  • ÅHHHH jag blir också så jäkla arg när jag hör detta!!! Usch vad tråkigt att de som inget vet röstar på något som har sån stor betydelse för vår verklighet!!

    Linnea 2014-09-15 19:47:10
    Svara
  • Jag håller med, SD borde inte finnas i en svensk demokrati. Men sedan då? Skall vi skicka ut alla som är korkade nog att rösta på ett främlingsfientligt parti? Nej. Tyvärr, det funkar inte så. För hur skall jag någonsin kunna lära en intolerant människa att vara tolerant genom att bete mig med intolerans? Jag tror på dialoger som inte handlar om att hon eller han är rasister och att ”Jakob är så korkad”. Utan en möjlighet för olika parter att mötas och att det på så vis minskar för utanförskap bland anhängarna av SD.

    Sedan är det självklart en helt annan fråga av dem som röstar på SD pågrund av känslan av att de inte känner en tillhörighet till något annat part eller att de som flickan antagligen blev påtvingade att rösta på SD…

    Och ja, Sverige har under kvällen gått miste på mycket. Idag är är inte bara det tredje största partiet SD utan Europas bästa finansminister är idag arbetslös pga svenska folket. (Eller det vill säga Sverige har gett bort honom till något fint jobb någon annanstans.)

    Fredrik Reinfeltd<3

    Ingrid 2014-09-15 19:16:09
    Svara
  • Bra skrivet Petra! Håller med till 110%.

    Ida 2014-09-15 18:58:21
    Svara
  • Så bra skrivet!

    Fredrika 2014-09-15 18:21:27
    Svara
  • 90-talisterna är så bortskämda. Curlas från att de föds tills de är 18, fast sen fortsätter de att curlas även när de är vuxna… Snälla, lär era barn att ta ansvar!

    Anna 2014-09-15 17:48:33
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Dock var andelen förstagångsväljare som röstade på SD lägre än det nationella, med högre röster på bl.a. F!, så att du anser att 90-talister är curlade har ju inget med saken att göra Anna.
      Mvh
      90-talist

      Linnéa 2014-09-15 23:37:01
      Svara
      • Svar på Linnéas kommentar.

        Jag tror du missförstod min poäng… Poängen var att 90-talister är bortskämda och därför inte tar ansvar d.v.s. de bryr sog inte om att sätta sig in i politiken. Jag skrev inte att 90-talisterna har röstat in sd. Men jag tycker det vore bra om ungdomar lärde sig ta ansvar. Och jag vet att detta är väldigt generaliserande, så du behöver inte ta åt dig om du inte känner dig träffad.

        Anna 2014-09-16 18:51:21
        Svara
        • Svar på Annas kommentar.

          Öööh? Var har du fått det där ifrån? Att 90-talister inte skulle orka sätta sig in i politiken? Själv har jag en helt annan bild av det! Och jag tror nog inte att ”orka sätta sig in i politiken” är en åldersfråga, snarare handlar det nog om personlighet!

          Linnea 2014-09-17 13:39:26
          Svara
  • Håller helt med! Skäms och vill sticka huvudet under jorden! Skam för Sverige!

    Johanna 2014-09-15 16:51:57 http://fashionated.net/
    Svara
  • Blev seriöst ledsen i själen av gårdens valvaka. Saknar också redan Reinfeldt!

    Amanda Bäckström 2014-09-15 16:40:27 http://amandasofies.tumblr.com
    Svara
  • Bästa idag! Hoppas den där tjejen läser det här och skäms ännu mer!

    Johanna 2014-09-15 16:36:23
    Svara
  • Tack!!!

    Julia 2014-09-15 16:10:44
    Svara
  • You go Petra! Du har helt rätt i allt det du säger!

    Vilma 2014-09-15 15:57:28
    Svara
  • Vanligtvis Petra så dör jag för dig, men du har ingen aning om vad du pratar om. Du kan INTE politik, håll dig till mode osv.

    JAG DÖR FÖR DIG! 2014-09-15 15:44:39 http://JAGDÖRFÖRDIG.SE
    Svara
    • Svar på JAG DÖR FÖR DIG!s kommentar.

      Vad menar du med ”att inte kunna politik”? Finns det någon universitetskurs man ska gå innan man får uttala sig om politik?

      Grit 2014-09-15 18:18:08
      Svara
      • Svar på Grits kommentar.

        Petra: Att misshandla ngn för dennes åsikt, är det inte precis vad nazism, fascism och kommunism står för – totalitär ideologi. Tror du att DITT våld är det goda våldet? Ska folk behöva fly från Sverige för sådana som du inte kan respektera andras åsikter precis som folk flyr hit för att de är kristna, homosexuella osv?

        Skrämmande människosyn du har.

        Maria 2014-09-15 22:53:21
        Svara
        • Svar på Marias kommentar.

          Enda vettiga kommentaren här inne. Håller med dig Maria! Det finns uppenbarligen ”rätt” slags våld och hat.

          M 2014-09-16 00:11:23
          Svara
          • Svar på Ms kommentar.

            Jaha Maria och M..Ska man respektera en rasist tycker ni och låta rasister bli fler?? Klart det finns \”rätt\”\” slags våld och hat. Pedofiler tex borde man tortera och döda eller vad tycker ni?

            jlo 2014-09-16 01:47:35
            Svara
            • Svar på jlos kommentar.

              Nej Jlo, du har inte rätten att ta till våld om det så rör sig om en pedofil, mördare eller våldtäksmän, det är de vi har polisen till för bl a (om vi inte snackar om självförsvar). Tänk om SD-anhängarna tycker exakt likadant om mörkhyade, att dom bör få stryk för att ”det är rätt” för dom? Du hör väl fasen själv hur idiotisk det låter om alla skulle börja leka Gud för vad dom sj anses tro på. Jag hoppas du gör det iaf, annars blir jag rädd. Klart vi ska bekämpa rasism och annan ondska här i världen, men INTE med våld!!!

              M 2014-09-20 16:12:31
              Svara
    • Svar på JAG DÖR FÖR DIG!s kommentar.

      Alla har rätt att uttrycka sina åsikter, politiker eller inte. Eftersom Petra bor i det här landet så har hon all rätt att uttrycka sin ilska för hur det faktiskt blev så här. Under en natt har vi vridigt tillbaka klockan 75 år. DeT är skrämmande att alla inte längre ska ha samma rättigheter. Vem är du eller någon politiker att säga att jag och min (gay)partner inte ska få skaffa barn? Det är en stor sorg som alla ska få uttrycka, politiker eller ej. För trots allt så påverkar det oss alla, därför är det viktigt att förstå vad man faktiskt röstar på.

      /En otroligt ledsen tjej!

      Sara 2014-09-15 16:42:24
      Svara
    • Svar på JAG DÖR FÖR DIG!s kommentar.

      Men du, att rösta är inget skämt. Det är hennes fulla rätt att rösta på sd MEN, som alla partier bör hon veta vad för ideologi hon röstar på. Att rösta på ET rasistiskt parti på skämt är ett hån mot allas lika värde.

      Johanna 2014-09-15 16:38:07
      Svara
    • Svar på JAG DÖR FÖR DIG!s kommentar.

      Det här handlar inte om politik. Det här handlar om vår framtid och det land jag lever i. Jag tycker att alla som kan göra sig hörda, belysa och uppmärksamma bör ta sitt ansvar och göra just det.

      Petra Tungården 2014-09-15 16:22:28 http://petra.metromode.se
      Svara
      • Svar på Petra Tungårdens kommentar.

        Like I said håll dig till det du kan, och om du vill lära dig politik så föreslår jag att du läser och gör detta UTAN känslor och håller dig till empiri. Like I said ”jag dör för dig” err day all day men du har fel för en gångs skull.

        Trevlig dag vackraste P.

        JAG DÖR FÖR DIG! 2014-09-15 16:34:57 http://JAGDÖRFÖRDIG.SE
        Svara
        • Svar på JAG DÖR FÖR DIG!s kommentar.

          Man behöver inte vara insatt i politik för att förstå att rasism i alla dess former är fel och vidrig. SD är ett parti som är i grund och botten har rasism och det är fruktansvärt att de har fått hela 13%. Vart fan är Sverige påväg 2014? Vi borde ha kommit så mycket längre än så, alla människor har lika mycket rätt till att leva och starta om på nytt och i ett land som Sverige så tycker jag att man ska sträcka ut handen och hjälpa till

          Anna 2014-09-15 16:45:53
          Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!