Champagnekurs i Champagne!

Om några minuter bär det av till Frankrike, närmare bestämt Champagne för en liten intim pressresa som Forni bjudit med mig på. Hon är ju ambassadör för champagneproffset Richard Juhlin. Vi ska få besöka alla stora champagnehus, gå på champagneprovningar och lära oss allt man kan om just champagne. Trots att jag inte sovit mer än två timmar känner jag mig helt bubblig i kroppen.

Direkt när vi kommer väntar en lunch och champagneprovning hos Veuve Clicquot. På eftermiddagen ska vi till Champagne Krug och på kvällen väntar middag, rundtur och provning hos Champagne Bollinger. Bubblet kommer dessutom att sköljas ner av gastronomiska käftsmällar om jag tyder schemat rätt. Vi kommer antagligen att rulla hem igen till Sverige sent på fredagkväll.

Det ska bli så kul och häftigt att lära sig mer.

Jag tror vi åker med ett gäng kunniga proffs, så jag hoppas inte att jag och Forni ”förstör” för resterande gäng. Ni vet när man ska gå på ett ”avancerat pass” på gymmet och så är det ändå massa nybörjare där för första gången trots att det tydligt står att man helst ska ha utövat sporten ett bra tag och kunna alla grundsteg. Så resten av klassen måste anpassa sig efter dem och köra basic, fast alla är peppade på att fördjupa sig. Ska jag vara ärlig så kan jag verkligen inte ett smack om champagne.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!