Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Kemisk Peeling

DRAGARBILD TILL ETTAN STOR BILD REPORTAGE
Kemsik Peeling. Wow! Jag är helt såld. Jag skrev en artikel om det i Metro för några veckor sedan. Nu är jag inne på min sista kur på Stureplanskliniken hos gyrmma Anna. Bilderna är från min första behandling, när jag är klar med alla kurer ska jag lägga upp en bild osminkad. Min hud har nämligen aldrig sett så jämn och slät ut. Det är som att alla ojämnheter och färgförändringar är som bortblåsta. Huden skiner verkligen. Jag kommer göra fyra omgångar med Cosmo Peel. Men började med att testa en Milk Peel som är mildare och ger omedelbart resultat.

Vad är en kemisk peeling?
Likväl som det finns en uppsjö av olika hudvårdsprodukter, finns det en uppsjö av olika behandlingar som går under namnet kemisk peeling. Gemensamt för alla kemiska peelingar är att de avlägsnar hud och på så sätt tvingar vi hyn att bilda ny. En del tar bort mer hud än andra. Peelingarna gör det lättare för dina produkter att penetrera huden och jobba djupare. De öppnar stängda porer så att tilltäpptheter minskar. Jag har fått prova både Milk peel, en lättare behandling och Cosmo Peel som jobbar på ett djupare plan. Båda behandlingarna penslar Anna Welander på Stureplanskliniken på med en tops efter att ha rengjort huden noggrant. En behandling går snabbt och tar bara några minuter.

Milk Peel
Känns huden glåmig och trött efter sommaren är milk peel något för dig. En quick fix som jobbar på djupet och ger omedelbar lyster.  Den här peelingen är perfekt för dig som vill göra en lättare uppfräschning och fungerar utmärkt om du är lite yngre. Du ser omedelbart resultat. Bara några minuter efter behandlingen såg jag skillnad och kunde gå till jobbet direkt efter. Slutresultatet är synligast två dagar efter. Jag såg verkligen en markant skillnad, huden strålade. Den här peelingen skulle jag rekommendera om du vill ha en lättare uppfräschning eller vill vara extra fin för ett event. En behandling räcker gott för en snabb fräschör, men är du ute efter ett långvarigt resultat skulle jag rekommendera en kur. Förutom att ge lyster förbättrar peelingen elasticitet, linjeringar och pigmentering.

Cosmopeel
Den här peelingen jobbar på ett djupare plan och är perfekt för dig med grövre hud, stora porer, ärr, pigmenteringar och solskador. Behandlingen görs i en kur om fyra behandlingar beroende på hudens skick. Det här är en starkare behandling, som gör att du ömsar hud. Det bränner till i huden när syran börjar verka. Efter behandlingen applicerar Anna en skyddande kräm och du är lite röd. Krämen ska sedan sitta på i åtta timmar. De första tre dagarna känns huden stel, sedan började jag fjälla. Det är viktigt att du använder rätt produkter efter en sådan här behandling. Jag har haft två gamla ärr efter vattenkoppor i ansiktet och efter behandlingarna är de näst inpå osynliga. Så har du ärr eller pigmenteringar efter solskador rekommenderar jag verkligen den här behandlingen. Då de kan punkt behandla områden, som ärr, med starkare syror.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Petra!
  Mycket bra blogg, läser den nästan dagligen!
  En fråga om denna kemiska peeling, hur kom det sig att du valde just Stureplanskliniken? Det finns en el djungel med olika hud/skönhetskliniker och jag har svårt att välja vilken jag ska gå till!! Tacksam för svar!

  Linnéa 2014-10-06 10:10:24
  Svara
 • Enkelt och snabbt sätt att tjäna pengar hemifrån. Fungerar verkligen och går snabbt! http://Visitors2Cash.com/ref.php?refId=181216

  Svara
 • Hej! Skulle du vilja titta in min blogg. Jag kanske inte har Sveriges mest lästa jag har ca 14 läsare om dagen. Kolla gärna in min blogg!

  mandisenfanta 2014-10-04 18:11:18 http://www.amandasdjur.bloggo.nu
  Svara
 • Hej!
  Vad kostar ett ”set” med cosmopeel? Såg inget pris på deras hemsida!
  Är i princip besatt av peelingar och har gjort flera svagare peelingar innan. Riktigt bra!
  Kan tipsa om dermalogica Gentle Peel.
  Är i princip beroende av denna! :)

  Sara 2014-10-04 18:05:14
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Är också nyfiken på pris! Använder inte så mycket smink (aldrig foundation eller puder t.ex.) och då skulle nog en peeling vara en bra investering för att jämna till skavankerna man brottas med i spegeln

   Jenny 2014-10-06 00:08:12
   Svara
 • Shit då borde man kanske testa det i framtiden

  Milli 2014-10-04 10:48:26 http://Milioneer.blogg.se
  Svara
 • Tyvärr är det inte helt ovanligt att man får pigmentförändringar och andra hudförändringar pga kemisk peeling efter en tid. Den huden som kommer fram är ”babyhud”, hud som inte förhornats tillräckligt för att nå det yttersta hudlagret för att finnas där som skydd. Processen att nybilda hud sätts som sagt igång vilket kan leda till att kroppen inte hinner med att nybilda korrekt och risken för pigmentförändringar och fläckar finns. Det yttersta hudlagret är jätteviktigt att ha kvar som skydd, utan det försvinner hudens naturliga skyddsbarriär och föroreningar och kemikalier kommer ännu lättare in i huden. Vill bara uppmärksamma er på att vara rädda om er, och testa gärna ekologisk hudvård som bygger på att stödja din hud till att själv kunna försvara sig mot alla yttre påfrestningar. Bara en tankeställare :) tack för världens bästa blogg Petra! :)

  Julia 2014-10-04 08:29:56
  Svara
 • Om du inte redan har testat Alpha-H:s Liquid gold så måste du göra det! Stryk på efter rengöring på kvällen, vakna med strålande hy nästa dag.

  Josefine 2014-10-03 22:30:15
  Svara
 • OK jag är också såld och detta måste verkligen testas!!

  Besök gärna www.modevarlden.se och bli inspirerad!

  Kram Johanna

  Modevärlden 2014-10-03 20:44:14 http://www.modevarlden.se
  Svara
 • verkar lite läskigt det där med att huden börjar fjälla. Kanske man kan få samma resultat med vanlig grov peeling ?

  Adeline 2014-10-03 17:59:31
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!