Den här salladen är på riktigt bananas! Så jävla god, skulle kunna leva på den. Receptcredd till fröken Grundén.
Du behöver: Salmalax, bladspenat (valfri sallad), rödlök, tomat, avokado, soya, sweetchili, chili, lime, citronjuice, olivolja, ingefära, koriande, cashewnötter.
Börja med att pressa ner lime och hälla i citronsaft.
Haka sedan koriandern.
Tillsätt Olivolja.
Jag hade inge chili hemma. Så då fick det bli sweetchili istället. Haka annars i en chili!
Ös på med hyvlad ingefära.
Tillsätt lite soya. Smaka hela tiden av.
Hacka i cashewnötter.
Gör en salladsbädd, blanda i lite av thaidressingen, addera avokado.
Så här ser dressingen/såsen ut.
Skär upp salmalaxen i tunna skivor. Om ni har möjlighet, lägg laxen i såsen en dag innan i kylen så den verkligen får suga upp marinaden och smaken.
And you’re done!