I onsdags var vi och Ã¥t pÃ¥ Le Rouge i gamla stan. För nÃ¥gra Ã¥r sedan hängde jag alltid där, när en kompis hade klubb. Hade helt glömt av det stället. Men jäklar var bra det är. Servicen, drinkarna, vinkunskapen för att inte tala om maten. Plus att det är sÃ¥ förbannat mysig i Gamla Stan med alla smÃ¥ gränder. SÃ¥ här sÃ¥g middagen ut i bilder.Â
Först tvingade jag Markus att ta en outfitbild på mig.
Sedan mötte vi upp Mathilda och Robin.Â
Japp, sedan tvingade jag Markus ta en till bild. Den här gången på mig och min favorit Tilda <3
När vi kom fram började vi med en fördrink i baren. Whisky Sour sÃ¥klart. Det visade sig att det även var bartenderns favoritdrink, sÃ¥ den var himmelskt god. Precis sÃ¥ där skummad som en WS ska vara.Â
Japp, och sedan var det dags att slÃ¥ sig till bord. Vi hade en väldigt engagerad servitör och sommelier till vÃ¥r tjänst. Han verkade sÃ¥ grym sÃ¥ vi la allt ansvar i hans händer. Han pratade om varje vin och varför det var utmärkt till maten vi valde.Â
Eftersom det är säsong för vitsparris sÃ¥ fick det bli det med hollandaisesÃ¥s. De har även en hel avsmakningsmeny med Sparris (men bara i en vecka till).Â
Japp, och sedan varmrätt och nytt vin.Â
Mathilda Ã¥t firre av nÃ¥got slag. Minns inte riktigt var det var, men gott var det. Skulle vilja säga Hälleflundra. Vi säger att det var det. Som servades med färskpotatis till.Â
Sedan Ã¥t jag kött (sÃ¥klart!). Med en sötpotatis gratäng som smakade lika gott som en cola light pÃ¥ bakfyllan.Â
SkÃ¥l för den kulinariska matresan.Â
Fast varför sluta där? Till efterrätt beställde jag och Mathilda in ostar som var helt magiska.Â
Markus tog in en chokladbakelse som var mun******. SÃ¥ bra var den. SÃ¥ fort han tittade bort sÃ¥ kastade jag fram gaffeln som om det hängde pÃ¥ livet och snodde Ã¥t mig en bit.Â
Efter middagen var vi inte riktigt redo att gÃ¥ hem sÃ¥ vi traskade nÃ¥gra meter till Mr French där min gamla barkompis frÃ¥n HTL börjat jobba. Han överraskade mig med världen största Pina Colada som vi fyra delade pÃ¥. En halvliter kärlek.Â