I lördags så åt vi middag hemma hos ett gäng. Jag började med att marinera älgköttet en dag innan i ett ganska kryddigt rödvin med enbär, timjan, vitlök, lök och morötter.
Sedan ett dygn senare lÃ¥ter du köttet, tillsammans med fonden och rotfrukterna koka i 1 1/2 (jag lät mina stÃ¥ hela dagen). Sedan eftersom jag glömde att ta fler bilder pÃ¥ grytan….
FÃ¥r ni se slutbilden frÃ¥n receptet som ni hittar här! Jag har gjort nÃ¥gra smärre korrigeringar. Jag har i en jäkla drös med murklor i grytan ocksÃ¥. Samt att jag serverat den med sötpotatis och palsternackspuré istället för potatis. And voÃla världens godaste varmrätt. Den är helt insane god. Ãdelosten är sÃ¥ magisk i. Ni mÃ¥ste prova.
Men okej, jag kanske ska börja i rätt ända. Egentligen startade middagen med en av mina favoriträtter. Nämligen en liten thaisalmalaxsallad. Den här rätten är sÃ¥ enkel att göra och blir sÃ¥ god. Den blir nästan godare när den fÃ¥r ligga i kylen i en dag.Â
Ungefär sÃ¥här ser receptet pÃ¥ thaisalladen ut (klicka här!). Till förrätten skippade jag dock bladspenaten och avokadon. Ãven sweetchilisÃ¥sen och tog färskchili. Toppa med krossade wasabi och cashewnötter och koriander.
Innan maten fick alla whisky Sours. Min favoritdrink!
Me and mah ladies.
Sedan spelade vi mitt nya favoritspel hela natten frÃ¥n 23.00-03.30. Nämligen ”Jag Ringer” som Alex och Sigge gjort. Det är pÃ¥ riktigt det bästa spelet jag spelat pÃ¥ hur länge som helst. Och om du inte känner dina kompisar tillräckligt väl sÃ¥ gör du det garanterat efter en spelkväll.
Det blev mÃ¥nga otippade erkännanden under kvällens gÃ¥ng…. Och skratt!