Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Inte som alla andra.

Nu klagar folk på att jag tränar för mycket, innan klagade läsare på att jag tränade för lite.

Jag har aldrig varit en lagom människa – utan alltid i det extremaste laget. Det spelar ingen roll om det handlar om att applicera brun utan sol till träning. Jag vet inte hur jag blev så som människa – men det är jag. Antingen gör jag något till 150 % eller så gör jag det inte alls. Och det bästa jag vet är att tävla. I min värld finns det inget som heter förlora, du satsar allt och sedan får det bära eller brista, men då vet du i alla fall att du gjort ditt bästa. I många situationer är den egenskapen värd guld, men det är även en last när jag kan bli sur för att jag förlorat i monopol under en spelkväll med vännerna (inte en av mina charmigaste sidor). Jag är alltså en snuskigt dålig förlorare.

Men däremot så tror jag stenhårt på Gunnes gamla motto: ”Ingenting är omöjligt”.

Allt sitter i huvudet. Vill du ha något så kan du få det.

Innan tränade jag för att jag måste, idag tränar jag för att JAG vill.

Vad ditt mål än må vara, så kommer du aldrig nå det om du inte älskar dig själv precis som du är. För du som person kommer inte att förändras med kilona du går ner. Förändras idag till den du vill bli – med eller utan några kilon extra.

I många situationer har jag önskat att jag var en människa som var nöjd, inte likgiltig men nöjd. Men jag vill alltid något bättre vilket kan vara jobbigt, men också en drivkraft.

Och i och med resultaten på gymmet har jag blivit ännu mer triggad. Jag har aldrig orkat så många benböj som jag gjorde idag vilket gör mig ännu mer benägen att orka ännu fler nästa gång.

Men jag har aldrig heller mått så bra eller varit så lycklig som jag är i detta nu. Jag vet inte om det beror på mängden träning eller att allt går jävligt bra i livet i övrigt. Igår vaknade jag med ett så stort leende att jag trodde att mungiporna skulle spricka.

2012 kommer att bli ett fantastiskt år, även om det började i en tung uppförsbacke.

Jag tror att du utvecklas mest som människa när du utmanar dig själv. Det spelar ingen roll om det är på gymmet eller i vardagen. Testa hur det skulle vara att göra exakt det du vill göra, inte vad andra vill – utan vad du vill. Istället för att iaktta andra människor eller låta folk i din närhet sätta dina gränser. För det är bara du själv som kan hålla dig tillbaka. Istället för att se hur du blir trött på löpbandet, innan du ens har hoppat upp, målar du istället upp en bild när du går av, färdig löpt och stolt. Använd aldrig orden: kan inte, måste osv.

Ofta försöker vi leva upp till den bilden andra människor har målat upp om oss och försöker passa in i ett fack som man ibland själv målat in sig i eller som andra människor sett till att man hamnat i. Våga tänja på gränserna! För så fort du klarat ett hinder kommer det andra kännas lite lättare och lättare.

Tänk att du går runt och bär på en tung ryggsäck genom livet, fyllt med tunga stenar och för varje hinder du klarar av får du plocka ut en sten och till slut kommer ryggsäcken och den tunga lasten vara tom när du skalat bort alla måsten och barriärer som hindrar dig från att vara du.

Börja idag. Vad har du mest ångest för? Vad vågar du inte göra? Gör det.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
61kommentarer
 • Ah, jag ÖÖÖÖNSKAR att jag hade din energi och vilja till träning. Jag bara klagar på att jag borde träna, sen äter jag lite mer godis. Pepp pepp till dig och låt det smitta av sig lite på mig!

  B 2012-05-01 06:39:48
  Svara
 • du är grym, petra!
  du är en stor inspirationskälla för mig!
  sedan i höstas har jag gått ner 14 kg! å mycket är tack vare din blogg!

  Johanna 2012-04-20 13:00:10
  Svara
 • Emma, Om Petra inte hade tipsat om dessa hade jag aldrig sätt det och kunnat ge dem till min mamma. Hon har nu gått ner över 10 kg och äntligen behöver hon inte ta sin diabetesmedicin.

  Jag gick ner 5 kg med Heat under tiden och har fått min sommarform fixad redan nu :)

  sanna 2012-04-16 00:22:14
  Svara
 • Gud vad du gör en inspirerad. Dig skulle man ha som träningspolare!

  Amelie 2012-04-11 10:08:03 http://ameliejakobs.blogg.se
  Svara
 • Du är så förbannat grym! Så galet kul att följa all utveckling i din blogg vad det gäller träning, och allt annat du gör som är så inspirerande. Vi borde ha lite mer av Petra Tungården i Sverige, lite mer av allt eller inget. Är trött på Sverige-lagom! YOU GO GIRL!!!

  Hanna Abrahamsson 2012-04-10 13:12:51 http://hannaabrahamsson.blogg.se/
  Svara
 • Jag håller helt med dig och jag är exakt likadan. Gör aldrig något halvdant utan går alltid all in! Annars kan det lika gärna va ;)

  Cecilia 2012-04-10 08:10:21 http://ceciliaragnarsson.blogspot.com
  Svara
 • jag ska skriva ut denna text också, precis som den du skrev om att dansa runt naken.. snacka om att du kan sätta ord precis rätt!

  Lovisa 2012-04-09 13:57:54 http://pfllw.devote,se
  Svara
 • Satt precis här hemma idag, efter ett uppehåll sen i onsdags över påsken med alldeles för mycket godis och fest… Läser detta och fy sjutton vad jag blir peppad! Tack Petra! Aldrig mer tänka ‘måste’ eller ‘jobbigt’ nu jäklar ska jag gå och träna för att jag VILL och så ska jag tänka på hur jäkla nöjd jag är efter att jag går av bandet! Kör hårt!!

  Lina 2012-04-09 11:19:08
  Svara
 • Jag blir nästan förbannad. Som någon skrev tidigare – snacka om att medvetet missförstå! Det är väl få som har klagat på att Petra tränar! Tvärt om är det väl många som snarare hyllar henne för det och tycker att det är jättebra att hon tar hand om sig själv bättre än innan. Kritiken riktar väl sig främst mot två saker! Till att börja med alla piller och preparat! Det är en sak att använda dom om man nu själv vill det…men har man så många läsare som hon har och så många unga läsare, då tycker jag att det är rent moraliskt fel att göra reklam för såna saker! Unga tjejer behöver inspireras att äta rätt och röra på sig för att må bra. Inte proppa sig fulla med saker dom inte kan något om för att bli smala som stickor på nolltid. Det är inte rätt väg att gå.
  Sen gäller det kroppsidealet hon plötsligt börjat förespråka. Bilder på ”mål-kroppar” som för dom flesta är rent omöjliga att uppnå och bara leder till ångest och självhat…Ta bort dom två sakerna så finns det inget att klaga på längre..

  Emma 2012-04-09 10:24:24
  Svara
 • du är grym.

  ullis 2012-04-09 10:10:23
  Svara
 • Hellre träna ”för mycket” än inget alls säger jag

  petra 2012-04-09 07:36:09
  Svara
 • Petra du ser så fräsch, pigg och välmående ut :) dessutom tycker jag att du har fått en snygg och vältränad kropp men har fortfarande kvar dina snygga kvinnliga former :)

  Linda 2012-04-09 02:09:55
  Svara
 • Älskar din styrka men gillar inte att du tar tvecksamma tabletter!
  Onödigt!

  Barbara 2012-04-08 22:20:50
  Svara
 • Tack för allt du gör & är

  Anna-Karin 2012-04-08 21:23:06
  Svara
 • Hej Petra! Jag har inte tidigare kommenterat din blogg, trots att jag läst den senaste månaderna. Men nu får det fan vara nog. Du är skitgrym, strunta i alla trista påhopp. Tyvärr finns det alltid personer som inte vill en väl, av olika orsaker men oftast att de inte själva mår bra. Jag blir aspeppad av din träning, SÅ kul att läsa om. Och så länge du håller dig ifrån vikthets/ bli smalsnack så kommer jag fortsätta heja på dig! KÖR! xx Anna

  anna 2012-04-08 20:53:16
  Svara
 • Du är grym! Sjukt imponerad av det du gjort! GO GIRL!! Visst är det roligt att träna? Jag brinner för träning själv;)

  sanna 2012-04-08 18:50:39 http://sannissas.devote.se
  Svara
 • Bra inlägg och super motiverande! Stå på! <3

  Cornelia 2012-04-08 18:10:03 http://corneliabrunasso.com
  Svara
 • Tycker man märker att du mår bättre nu, och har roligare! Kul att du hittat något du verkligen gillar, det om något kan man ju bli lite avis på. Vore jättekul om du kunde filma dom övningar du kör på gymmet! Vilka du kör för mage, lår osv. Jag tränar själv men behöver lite ny inspiration! :) Ha det!

  JM 2012-04-08 17:29:33 http://nidolj.wordpress.com/
  Svara
 • Otroligt bra inlägg. Puss!

  Lina 2012-04-08 16:51:45
  Svara
 • Du är otroligt inspirerande, skit i vad alla andra tycker. Tänk på oss du inspirerar med din fantastiska blogg. LOVE <3

  veronica 2012-04-08 15:51:46 http://lillahallberg.blogspot.com
  Svara
 • Du är grym! Dom som klagar på dig är alla avundsjuka missunnsamma tjocksmockar som inte själva orkar ta sig till gymmet!

  Sandra 2012-04-08 15:32:00
  Svara
 • FANTASTISKT! Du är awesome.

  LORISSA LOVEBOMB 2012-04-08 15:23:01 http://lorissalovebomb.se
  Svara
 • Du är grym Petra! ..det räcker

  Agnes 2012-04-08 14:52:20 http://simplykicks.blogspot.com
  Svara
 • Exakt! Inte som alla andra… och va glad för det. Skit i vad alla säger!!

  Är superglad för all inspiration och glädje som du sprider. Du är så jäkla grym och bra! Tusen tack för att du finns!

  Kram

  Malin 2012-04-08 14:05:50
  Svara
 • sluta klaga alla… om petra inte hade tipsat mig om heat hade jag aldrig gått ner 9 kg tills idag hon har helt räddat min form sommar och jag väger äntligen en bekväm vikt.

  visst det krävdes slit för att gå ner dessa kilon men tidigare har jag bara klarat att gå ner 4 kg innan jag helt gett upp denna gång var 9 kg lättare än tidigare 4 kg viktnedgång.

  bara för att något kommer i kapsel är det inte ”farligt” eller ”dåligt” per automatik.

  Tack petra för din inspiration och tips!

  jonno 2012-04-08 13:44:49
  Svara
 • Men folk är bara avundsjuka bara för att dom inte klarar av att träna själva utan har feta hängmagar , man kan ALDRIG träna för mycket det handlar om diciplin som dom flesta inte har o det sticker i deras ögon så jag säger bara träna på petra! man mår ju bara så bra av det o ni som gnäller ta tag i era egna liv o börja träna själva / Maria

  Maria 2012-04-08 11:21:32
  Svara
 • Bästa jag läst på länge!

  Malin 2012-04-08 11:05:02
  Svara
 • Förstår du inte varför du får såna kommentarer? Du gick från ingenstans, från vara soffpotatis till fit utan några problem? Jag tycker att det är att det är konstigt att du hetsar på och har blivit så intresserad på så kort tid. Var försvann egentligen Petra som var förut? Var försvann dina dåliga vanor? Jag tror att det krävs ganska mycket för att bli av med sina dåliga vanor.

  Missförstå mig inte tycker att det är bra att du har gått ner så pass mycket och trivs med det. Men i slutändan spelar det ingen roll vad dina läsare säger för det är sån obetydlig del. Dina läsare umgås du inte med så gör det som känns rätt för dig.

  Sluta hetsa med allt. Om du inte tävlade(minns inte vilken tävling det handlade om) hade du tränat lika mycket då? Visste du inte när du började träna att du skulle vara med i den här tävlingen?

  Anonym 2012-04-08 10:30:16
  Svara
 • Jag har kämpat med vikten största delen av mitt liv, ser väl ut som att du också har gjort det. Att faktiskt komma ur det där jojo bantande helvetet är ngt som jag drömmer om. Men du har ju nu kommit ut, förhoppningsvis. Du vet ju själv hur det är, ena veckan är man hur bra som helst och andra veckan går det åt skogen. Så om du nu har kommit ur det…
  njut av det till 100% för detta har du kämpat med och detta har du drömt om väldigt länge. Och så kan du fortsätta med dina peppande bilder och texter så att annat folk som har problem med vikten blir inspirerade.

  Nadja 2012-04-08 10:25:11
  Svara
 • Haha va? Alltså superbra skrivet, men själv tränar jag mkt o äter väldigt bra, men äter inte piller för att öka min förbränning! Det GÅR att göra saker 150% utan att gå till överdrift. Har inte sett så mkt kommentarer om att du tränar för mkt mer att det börjar kännas som en bantnings/smalhets/gå ner i vikt blogg, vilket du ju strävar efter. Men gör det som känns bäst!

  Sofia 2012-04-08 10:09:49
  Svara
 • Petra, du är så jäääävla grym!! Jag besöker numera din blogg varje dag för att få motivation till min egen träning. Jag älskar att träna, har alltid gjort, men strävar efter en kropp som är fett tight. Du är ett living proof på att hårt slit lönar sig! Keep it up! Och lägg inte träningsskorna på hyllan tack! :) kram !

  My 2012-04-08 09:48:14
  Svara
 • Ja, men det här är väl ironin i din position kan jag tänka mig. Jag får för mig att många bara letar efter nåt att gnälla över, och så fort de får minsta lilla halmstrå att greppa efter, så ger de sig själv rätten att gnälla på dig!

  Stå på dig för tusan, gör precis som du vill själv! Härligt!

  Hans 2012-04-08 09:15:52 http://hans.shapemeup.se
  Svara
 • Du lever för din egen skulll……gör det du vill göra…folk hittar alltid nåt att hacka på;)….

  Karolina 2012-04-08 07:59:09
  Svara
 • Jaaaaa! Jag håller på dig!! Förstår inte de som ser personer som tränar och lever lite sundare som ”freaks”, varför inte göra det bästa av det man har och må bra?

  Johanna 2012-04-08 02:38:50
  Svara
 • Du är helt fantastisk, Petra! Du är stark, vacker, ambitiös och otroligt charmig och jag älskar att du gör PRECIS det Du vill i nuet. Det här är det bästa du skrivit någonsin, det gjorde mig så glad och peppad på att göra allt jag kan för att komma dit jag vill. Jag har aldrig kommenterat din blogg förut, men jag kunde bara inte låta bli att säga hur jävla grym du är!

  Grymt Petra! 2012-04-08 00:37:21
  Svara
 • Fantastiskt skrivet! Har till och med sparat detta inlägg, så jag kan ta fram det när jag behöver bli peppad. Du är så jävla bra Petra!!

  Ida 2012-04-07 23:54:28
  Svara
 • Petra! Du är grym! Jag har själv börjat träna sjukt mycket på sistone och äntligen fått min kropp i rätt riktning!! Men vad händer då?? Inte 17 blir mina tjejkompisar glada över det utan
  Klagar över att jag tränar för mycket och är för väl tränad… Varför kan dom inte vara glada för min skull och peppa mig?? Är det typiskt tjejer att vara ‘avundsjuka’ på varandra istället för glada!? Jag blir bara besviken…jag hade peppar dom till Max om jag såg att dom äntligen mådde bättre både psykiskt och fysiskt.

  Malin 2012-04-07 23:53:40
  Svara
 • Tycker du är grym! Är personligen väldigt anti tabletter så det hade ju varit gött om man slapp läsa om dem. Men du är inte jag och det är din blogg och den är bra :-). Men berätta gärna när du bestämt dig för att sluta med dem och om du märker mån skillnad. För man ska väl i te käka sånna jämt?

  Mia 2012-04-07 23:51:53
  Svara
 • Du e ju bara bäst som ORKAR träna som du gör! Varför i hela fridens namn skulle man inte få träna mycket? Om man är hälsosam borde man väl inte få kritik? Vissa människor fattar inte att man för inspirationens skull och motivationens skull ibland tar till exempelvis heat eller protein, det handlar inte om bantning utan snarare om ren motivation! De som sitter på sina arslen och tycker att du tränar för mycket borde kanske testa på att gå på en klass eller hemmet eller springa, då fattar de kanske hur jäkla nöjd och glad man är över sig själv istället för att moffa i sig chirre och läsa om folk som faktiskt tagit tag i sig själva och tränar sig lyckliga. Det handlar inte alltid om att man vill gå ner i vikt(det är bara ett plus på vägen) utan om att stärka sig själv inifrån. Tänk på det! Keep going Petra, låt ögonen fortsätta bränna på de avundsjuka människorna medans du mår bäst!

  Diana 2012-04-07 23:17:14
  Svara
 • Super att du följer ditt hjärta o satsar stenhårt på träningen, men tolkar ”kritiken” mer att det går till överdrift för att du använder dig om piller som ska öka förbränningen för att bli smal snabbt. Kan ju tycka att man kan träna o formtoppa och satsa 100% stenhårt enbart genom bra kost o rimlig motion.

  jojo 2012-04-07 23:09:19
  Svara
 • Tala om medvetet missförstånd :-)

  Det är tabletterna och reklam av dessa som de flesta vänder sig emot.

  Inte träningen eller en hälsosam kosthållning.

  Tala om medvetet missförstånd :-)

  Barbara 2012-04-07 23:05:10
  Svara
 • Du är så grymt bra! Sån himla stor inspiration! Kram på dig!

  Mira 2012-04-07 22:39:03 http://miravonderburg.blogspot.com
  Svara
 • du är så jävla snygg, grym och otroligt peppande! Jag har gått idrottsgymnasium och tränat hela mitt liv – tycker du gör något magiskt. fyfan vad king du är!!

  sandra 2012-04-07 22:02:37
  Svara
 • Petra! Ta inte åt dig av alla avundsjuka kommentarer. Du är en sann förebild för unga tjejer och kvinnor idag! Banta mera! Piller power! Nyckeln till framgång! Woho

  Fröken Julie 2012-04-07 21:49:49
  Svara
 • Petra, nu vill jag höra dina åsikter om HEAT.Om Båda produkterna. Tycker du att de funkar? är det någonting att rekomendera? UTAN att behöva göra massa reklam, dina åsikter.

  KRAM Frida.

  Frida 2012-04-07 21:27:05
  Svara
 • Vilken var din startvikt och vad väger du nu?

  Hanna 2012-04-07 21:26:16
  Svara
 • Petra, var har du köpt ditt fina brickbord? :)

  anna 2012-04-07 21:10:31
  Svara
 • tack för att du finns petra och tack för dina tränings och kosttips har med dem hårt slit och heat kapslarna gått ner snart 7 kg :)

  sanna 2012-04-07 21:07:33
  Svara
 • Grymt bra kom igen Petra , känner igen mig i vad du upplever bara kämpa på det är du som bestämmer!!!!!

  Anneli 2012-04-07 20:59:57
  Svara
 • Herregud! Har läst kommentarer från tidigare inlägg och det är ju helt sjukt! Hur kan folk klaga på att du tränar!? Ni som klagar, skaffa ett liv och träna lite själva istället för att sitta framför datorn och vara avundsjuka!
  Jag har aldrig blivit så inspirerad av någon så mycket som Petra inspirerar med sin träning. Hon har en kvinnas kropp från gud och vill bli/är hälsosam.
  Petra, du får mig att vilja röra mitt fläsk och faktiskt ta steget att gå till gymmet!

  alexandra Liliequist 2012-04-07 20:39:33 http://alexandratyckeromdig.blogg.se
  Svara
 • Vem har du tränat tidigare för?

  Jag tycker du är grym. Första gången jag såg resultatet så tappade jag hakan och förvånas fortf. You go girl! Skitsnyggt och framförallt så märks det hur lycklig du är. Som sagt det viktigaste är att du är nöjd och ingen annan. Ditt liv bestämmer ingen annan än du själv i. tycker du har fått skitstora resultat och snabbt. Inspireras YOU GO GIRL!

  Karin 2012-04-07 20:17:53
  Svara
 • Helt rätt inställning Petra! Jag är också en vidrig förlorare (och rätt dålig vinnare också) och har många gånger funderat på det här med att vara nöjd.

  Jag undrar ibland om det är farligt att aldrig vara nöjd, men som du säger det är också en enorm drivkraft. Jag tror det är viktigt att man stannar upp ibland och uppskattar det man har nu.

  L... 2012-04-07 20:17:12 http://livetidag.blogg.se
  Svara
 • Jävligt bra skrivet! :) Du är en sån inspirationskälla! Keep up the good work! :D

  Lina 2012-04-07 19:54:18
  Svara
 • Fortsätt som du gör Petra. Du inspirerar mig väldigt mycket iaf. Jag blir själv peppad att fortsätta träna när jag läser din blogg. :) Jag tränar för att må bättre och bli starkare i kroppen. Och även för att få en snyggare kropp. ”Why not be the best version of yourself?” Alla som klagar på att du tränar för mkt är nog antagligen avundsjuka!

  Jossan 2012-04-07 18:52:45
  Svara
 • Du är så jävla bra!!
  /eln

  en blogg om 5 systrar 2012-04-07 17:58:31 http://systrarnabackstrom.se
  Svara
 • wohoo! du är en inspiration, känner sig så peppad efter att ha varit inne på din blogg o läst! keep the good work up ;D

  Vic 2012-04-07 17:31:42
  Svara
 • Mia: Ja, men som jag skriver har problemet tidigare varit att jag tränat för någon annan och inte för mig själv.

  Petra Tungården 2012-04-07 16:52:55 http://petra.metromode.se
  Svara
 • Petra du är så jävla bra. Jag blir så peppad av dig och det tror jag verkligen inte jag är ensam med. Fortsätt som du gör!!!

  Emma 2012-04-07 16:49:24
  Svara
 • Jo men klart man ska följa sitt hjärta o göra som man vill o känner västvärld själv, MEN tror inte att ngn klagar på att du tränar
  För mkt bara o att du innan tränade för lite, men att man varje gång man går in här så handlar det om viktminskning o inte bara träningsresultat, det handlar ju om att bli smal i o med att du äter tabletter för att höja förbränningen o tråkigt att se att du tävlar i smalhet. Dessutom har du ju tränat innan o sen slutat o varit massa jojo m hälsosam mat så stämmer ju inte att du gör allt t 100%.

  Mia 2012-04-07 16:47:30
  Svara
 • Fantastisk godt skrevet, Petra! Og så rett :) God påske, håper du får en fin lørdag :)

  Hanne 2012-04-07 16:36:10 http://www.kleinesen.blogg.no
  Svara
 • Jag har läst igenom alla negativa kommentarer och jag tycker de är rent sagt löjliga. För mig spelar det ingen roll om du fortsätter att träna eller om du väljer att sluta. Det är ditt beslut och jag förstår inte varför folk tror sig att de har rätten att lägga sig i. Det här snacket att man får tåla saker bara för att man är en offentlig person är rent sagt bullshit. Du har en hälsosam syn på både mat och träning så jag förstår inte varför du får så mycket negativ kritik. Folk tål väl inte förändring på någon annan när de fortsätter att vara/se ut på samma sätt. Fortsätt att köra ditt eget race! Puss

  c 2012-04-07 16:33:40 http://sixdaywar.blogg.se
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!