Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Rättelse!

Min IQ-utmaning handlar inte om att jag ska vara nykter i 2 månader. Utan att jag ska försöka dra ner på alkoholen. Vilket jag har gjort, TRUST ME. Vilket antagligen var anledningen till att kroppen reagerade så starkt på den igår i kombination med andra faktorer.

På samma sätt som alla dieter hit och dit. Istället för att leva efter en diet i 3 veckor och sedan återgå till ens gamla levnadsvanor vill jag hitta en livsstil som jag kan leva med. Haha, låter ju lagom klyschigt. Men så är det.

Jag vill fan aldrig gå upp de kilona som jag kämpat så hårt för att gå ner – men samtidigt vill jag inte leva ett liv där det inte finns utrymme att unna sig. Vill jag äta en Richeburgare med bea och pommes, då gör jag det. Och hellre då att jag går ner långsammare tills jag når mitt mål, än att jag hoppar på en galen diet och sedan går upp allting igen. För det har jag gjort så många gånger förr – och alltid utan undantag gått upp vartenda litet kilo.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej Petra! Superbra motivation!!! Hur mycket har du gått ner?

  Och vad var din startvikt? Respektive målvikt?

  Tacksam för svar!

  Ida 2012-04-22 22:55:38
  Svara
 • Du har en så bra blogg. skit i skitkommentarerna, du har gjort att jag börjat träna, men ja ska ändå kunna ta ett glas vin fast jag vill gå ner i vikt! Tack

  Felicia 2012-04-21 19:17:42 http://feliciajohansson87.blogspot.se/
  Svara
 • Tror ändå du ska vara försiktig med att hoppa över måltider som jag ser ibland att du gör, eller som det kallas, ”glömma äta”…

  Jag som många andra, har även varit i den sitsen då viktnedgången blir ett beroende och det enda man tänker på, och det är inte hälsosamt.

  Man blir INTE lyckligare ju smalare man blir…

  Karin 2012-04-20 23:09:12
  Svara
 • hahaha, herregud… Petra skrev ju själv att det hon gjort inte var så smart, alla gör vi misstag även om det är en självklarhet att man faktiskt får unna sig ibland, även om man går på diet eller deltar i en utmaning :) Tycker du är grym Petra som uppnått så grymma resultat :D

  Emelie - Divine Magazine 2012-04-20 21:53:08 http://emelieida.spotlife.se
  Svara
 • Haha bra där Josefine, ”skaffa er ett liv” :). Håller med. Petras blogg är skitbra underhållning och inspiration. Jag vill inte blanda mig i hur någon annan lever sitt liv, har nog med att blanda mig i mitt egna liv. Men jag måste säga att jag älskar alla som hävdar att dieter är totalt onödiga och att den bästa dieten är helt enkelt en bra livsstil. För så är det ju! Vem vill gå på kålsoppsdiet (hej 1996) hela livet ut.

  Sarah 2012-04-20 19:31:26
  Svara
 • Haha håller med nr 12. Seriöst. Kan alla sluta bry sig, och tycka att det Tjejen gör är jävligt bra jobb istället?

  Inspriation att läsa hennes blogg!

  Men risk för att låta fjortis ” Men skaffa er ett liv”

  Kram kram!

  Josefine 2012-04-20 18:28:50 http://flashlights.devote.se
  Svara
 • Men… Seriöst?! Oavsett om det nu står så på IQ:s hemsida eller om det stått så i repotaget – SO WHAT? Jag förstår mig inte på vissa människor.. Varför lägga energi på att bry sig om detta? (Dock blir det nästan dubbelmoral för mig nu då även jag lägger ner energi genom att kommentera, haha) Varför inte bara läsa bloggen som underhållning utan att lägga energi på att bli butter och personen i sig dricker ett glas vin eller inte?

  e.a 2012-04-20 17:18:12
  Svara
 • Är som många andra intresserad av var du har fått tag på det orangerosa Adidaslinnet du visade upp för några dagar sen :)
  Hade varit shyst om du svarat så vi slipper surfa runt som dårar för att hitta det! Tack på förhand!!

  Anna 2012-04-20 15:40:06
  Svara
 • Sluta klaga alla Petra har ju hittat en ny livsstil där hon dricker mindre, äter mer hälsosamt, tränar mer och äter bra kosttillskott som bistår med hjälp under denna period så hon inte får brist på något näringsvärde osv.

  Heat fungerar så enkelt är det.

  jossan 2012-04-20 15:24:26
  Svara
 • Älskar din blogg och tycker du är en stor inspirationskälla! Fortsätt kämpa, du är grym!

  Sara 2012-04-20 14:31:24
  Svara
 • Låter superbra tänkt tycker jag, man ska alltid unna sig! MEN det står ju ”Välkommen till IQ-testet, ett samarbete mellan Metro, SATS och IQ. Här vill vi testa vad det innebär att avstå från alkohol och träna lite mer seriöst istället” och då klart man reagerar på att du druckit så mkt vin så du spytt.

  maria 2012-04-20 14:13:13
  Svara
 • Tycker du är superduktig Petra, och du har verkligen kämpat under lång tid. Väldigt imponerad!

  Sara 2012-04-20 13:50:39
  Svara
 • Jag måste säga att det känns lite komiskt att du gör reklam för IQ samtidigt som du har kroppen full med centralstimulerande droger. Det är riktigt ohälsosamt det du håller på med!

  Elle 2012-04-20 13:44:27
  Svara
 • Livet är till för att levas, och jag förstår hur du menar, Petra!
  Är själv ett periodande hetsmonster: endera skiter jag i allt som har med kropp och hälsa att göra eller så kör jag som en galning tills jag inte orkar mer, då tar jag en vilodag, bakar till mina vänner och äter lite för mkt godis, sen kör jag igen, om och om igen.
  Nu har jag fem gympass inbokade fr o m imorrn till onsdag, och det känns perfekt! Mitt fokus ligger på att tighta till kroppen och framförallt få en platt mage och tightare rumpa till min kompis bröllop den 30 juni(där jag ska vara enda tärnan!). Håller inte på med några piller eller så, men efter gårdagens resultatbryt känns det vääääldigt lockande. Håller mig nog ett tag från det, dock…

  Linn 2012-04-20 13:39:49 http://thirteendays.blogg.se
  Svara
 • Jag skulle föresla äta minnst 5 ganger/dagn, minnst 3 sticken frukt och massa massa grönsaker. kanske glöma bort att äta kött och börja med färsk fisk. jag själv kommer ifran barcelona och tycker att the mediterrenian diet Är typ det bästa som finns!!! vi äter stor frukost, 3 rätter lunch och middag och allt som kan finnas emellan och har aldrig gatt upp i vikt och verkligen den funkar. nyckeln är att äta ALLT fresh, extra vyrgin oliv olja (ett maste)pa allt. Har vissa sallad, grönsaker och fisk recept om du vill ha!!! (ber om ursäkt om min svenska, som sagt kommer jo ifran Barcelona)

  Mariona 2012-04-20 13:03:12
  Svara
 • ”Här vill vi testa vad det innebär att avstå från alkohol och träna lite mer seriöst istället” (från iq:s hemsida). Så det är ju inte konstigt att man undrar…

  Sofia L 2012-04-20 12:56:10
  Svara
 • Bra där!

  My Cecilia 2012-04-20 12:50:59 http://mycecilia.blogg.se
  Svara
 • Fast på vilket sätt lever du inte emligt en diet när du ständigt käkar tonfiskröra, lite sushi utan ris och tränar som en dåre på tom mage som du själv skrev?

  Magda 2012-04-20 12:32:21
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!