Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Magsmärtor

Min mage gråter just nu, stora ordentliga tårar. Igår åt jag middag med Tilda och hennes föräldrar som fraktat mitt och Tildas marmorbord hela vägen från Skåne. Världens bästa föräldrar! Vi åt på Döden i Grytan, en italiensk restaurang. Jag beställde in deras specialtité till förrätt, deras sinnessjukt goda, gräddiga mozzarella och nu ligger jag här med magkramper 2.0 och kan inte sova. Aldrig mer laktos. Jag måste undersöka min mage, jag känner mig konstant svullen och har nästan dagligen ont i magen. Jag vet att jag är laktos, men funderar på om jag även är gluten. Om jag skippar kolhydrater helt mår jag egentligen bäst eller potatis går bra – men allt annat irriterar den. Någon sa att jag skulle gå på en detox för att rensa tarmarna, kanske kan vara något? Förslag?

Igår var jag och tränade, invigde mina nya träningskläder från Adidas – love it! Älskar träningstoppar med inbyggd bh, så fett! Körde löpning, intervaller och rumpa, rumpa, rumpa. Jag älskar att träna rumpa och mage. Borde köra mer armar men är så dålig på armövningar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Läs lite här: http://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/03/komjolken-kalvens-foda-eller-manniskans.html

  Stefan Dahlgren 2013-03-16 13:49:26
  Svara
 • Har precis samma sak, men du – jag såg att man kunde självtesta med ett test från Apoteket. Köpte ett för laktos idag, enkelt! Man tar pinnen med bomull på och svabbar runt i munnen sen skickar man in provet och får svar på nätet.

  När det kommer till gluten är det ett stick i fingret och sen ser du på skalan vart du befinner dig ngnstans. Men detta test har jag inte hittat ännu, ska jaga vidare i morgon. Uppblåst från morgon till kväll, ont som om ngn vrider tarmarna och sen slö. Utan kolhydrater mår jag prima!

  Natalie 2012-12-03 22:12:21 http://natalie.spotlife.se
  Svara
 • Hej Petra! Jag har haft liknande symptom som du beskriver. Jag har i princip helt slutat äta mjölkprodukter och ersatt det med annat. Dricker alltid mjölk i stället för vatten och sojgurt i stället för fil/yoghurt. Jag kan verkligen rekomendera Carlshamns soygurt, så himla god och betydligt nyttigare än vanlig yoghurt!

  Sara 2012-12-03 22:02:22
  Svara
 • Intressant kommentar av Marie, tror också det handlar mycket om hur man lever. Har haft problem med uppsväld mage i flera år så har verkligen överanalyserat det. Kan säga att gluten, laktos, cola light och kaffe är det jag verkligen fick dra ner på för att märka resultat. Men håller med Marie om att mycket är stressrelaterat. Kramar

  Sara 2012-12-03 21:57:29
  Svara
 • Hej! Jag skippade kolhydrater en ganska lång period också. Och när jag sedan började äta bröd och annat igen lite smått så ledde det till att jag fick nästan som tarmvred varje gång. Till och med läkarna var nästan helt säkra på att det var glutenallergi och tog ett blodprov. Som TUR var så visade det sig att det inte var det, utan det var mina tarmar som helt enkelt hade blivit ovana vid den sortens mat.

  Så det kanske är så med dig också, men tycker absolut att du ska göra ett prov om du är orolig :)

  Lisa 2012-12-03 17:06:03
  Svara
 • Tråkigt med magsmärtor, vet hur det är och hur det påverkar en. Jag är ingen expert men talar utifrån egna erfarenheter när jag påstår att allt är inte gluten- och laktosens fel idag utan väldigt, väldigt mycket sitter i hur vi lever våra liv. Det är lätt att peka på mjöl och mjölk, lite svårare att stanna upp och fråga sig hur man lever. Du lever stressigt, festar hårt, sover ojämnt och verkar vara periodare med maten. Dricker du mycket vatten? Stressar du när du äter?
  Allt detta påverkar. Nästan alla får ont magen när man klämmer en pizza eller dricker mjölk då man är ovan.
  Tråkigt nog handlar det mesta om att vara i balans och inte vara så svart eller vit. Banta ena vecka för att hetsäta andra. Jag hade precis samma problem som du i nästan 10 år tills jag gick till en dietist. Nu kan jag både äta gluten och mjölk utan problem, problemet var mitt hektiska och osunda leverne. Jag vet att det låter tråkigt men det är inte mindre sant för det.
  Lycka till!

  Marie 2012-12-03 12:39:37
  Svara
 • Hej fina du, skulle du vilja visa lite rumpovningar?pls:)

  Alex 2012-12-03 10:49:03
  Svara
 • Jag hade jättejobbiga magsmärtor för någon vecka sedan och då gick jag och kollade upp det hos läkaren och det visade sig vara magkatarr. Hade stressat väldigt mycket så det var nog inte så konstigt… Men nu har jag gått på en pencilinkur och smärtan har försvunnit!

  Hanna 2012-12-03 10:11:07
  Svara
 • Jobbigt med magsmärtor :/ Hoppas det blir bättre!
  Vilka snygga taklampor du har!!!!

  MY 2012-12-03 08:22:26 http://mykjellman.se
  Svara
 • Hej! Kan du inte göra ett inlägg om dina heat-tabletter.
  Hur länge har du tagit dem? Är de farliga för hjärtat?
  Har hört det av många. Svara gärna!

  Anna 2012-12-02 23:04:15
  Svara
 • Jag blev kass i magen av lchf.

  Mia 2012-12-02 23:02:17
  Svara
 • Jag trodde att jag var glutenallergiker för jag hade ont i magen än fast jag bytte till laktosprodukter men det var mjölkproteinallergi… Det är så hemskt att inte kunna äta mjölkprodukter, ”hoppas” det är gluten för det är väldigt mycket lättare att undvika gluten.

  Sofie 2012-12-02 21:19:54
  Svara
 • Hade exakt samma problem som antagligen beror på IBS, hade en överkänslig mage och kunde knappt stå efter jag druckit en latte. Började köra laktosfritt, funkade till en början sedan fick jag ont igen. Slutade äta gluten och samma sak där. Började sedan med iberogast som finns på Apoteket. Tog de i en vecka och problemen försvann i flera månader sen är de bara att börja medicinera igen. Kan äta iprincip vad som helst nu!

  Sofia 2012-12-02 21:06:06
  Svara
 • Ajaj magont är inte alls kul! Jag tycker absolut du bör kolla upp gluten då det finns i många kolhydrater ex. bröd och pasta men kolla även IBS för har man det så reagerar magen på rätt många saker, Tyvärr finns det inget ”botemedel” för just IBS men kolla upp SPC flakes (finns på hälsokost & apoteket) då många tycker att det fungerar bra. Annars rekommenderar även jag detox och goda baketerier för magen (ex. lactiplus). Lycka till! :)

  Rebecka 2012-12-02 20:44:59
  Svara
 • Du kanske inte bara är laktoskänslig utan oxå överkänslig mot mjölkprotein. Hoppa över alla mjölkprodukter i några veckor, få se hur magen mår!

  Suss 2012-12-02 20:38:42
  Svara
  • Svar på Susss kommentar.

   Hej, detta är verkligen värt ett försök! Både min mamma och min lillebror har det här och jag hade samma ”princip” vad gäller gluten.

   De tål båda laktos men det är mjölkproteinet som spökar.. vad gällde mig så tålde jag gluten men inte vetestärkelse!

   Olivia 2012-12-03 02:55:16 http://oliviaustralia.blogg.se
   Svara
 • Jobbigt för dig! Det är många som blir av med sina magproblem när de börjar äta lchf, jag är en av dem. Du borde prova! Många upplever mycket bättre träningsresultat också. googla det :)

  m 2012-12-02 19:20:52
  Svara
 • Du kanske har fått magkatarr? Kolla upp det isf innan du börjar mixtra med kosten. Fick det för några veckor sen av stress och låg dubbelvikt i soffan av smärta.

  Imsy 2012-12-02 18:11:00
  Svara
 • fick reda på för ca 2 månader sen att jag är glutenintolerant. Trodde först också att jag va laktos men fick sedan reda på att äter man gluten fast man inte tål de så förstör man sina tarmar så att man blir känslig mot laktos också. (det försvinner dock när man slutar äta gluten.)

  D 2012-12-02 17:04:38
  Svara
 • Hej Petra!
  Om du tror att du har celiaki dvs glutenintolerans borde du kolla upp det på en gång. Laktosintelerans är inte farligt för kroppen, men celiaki förstör tarmen. Hos doktorn kommer du få gå på ”diet” dvs utesluta alla produkter som innehåller gluten i två veckor. Det är otroligt viktigt att vara konsekvent. Men innan du mixtrar själv gå och ta ett blodprov då det syns, dessuotm får man ofta brist på B12 och zink om man är glutenintolerant.

  Jag gick runt i flera år och trodde att jag var laktosintolerant men det visade sig vara celiaki.. Lycka till!! kram

  A 2012-12-02 16:36:19
  Svara
 • Kolla i min kategori ”övning för armar”! Har ett sjukt bra inlägg med bilder där. :)

  THOWE - GYMTOKIG.SE 2012-12-02 16:32:59
  Svara
 • Jag skulle verkligen gå och kolla det direkt, och sen kan jag verkligen bara rekommendera att köra LCHF. Jag har blivit av med mina magbesvär helt och innan kunde jag ha konstant ont i magen och det blev ännu värre när jag åt t.ex. pasta. Jag är inte glutenintolerant, men jag tror verkligen inte att gluten är speciellt bra för någon, egentligen :)

  Lycka till!!!!

  Mathilda 2012-12-02 16:29:43 http://lchfklubben.se/mathilda
  Svara
 • Åh – jag lider med dig! Magont är inte kul alls! Jag har celiaki, laktosintolerans och IBS. Från det du skriver så tror jag det låter det som IBS (stå på dig på vårdcentralen – läkare har en tendens att bagatallisera det och säga ”ah men du är ju ung tjej och stressad, det är inte så farligt”).
  Jag har märkt att jag får väldigt ont i magen, blir svullen och konstant hungerkänsla av kolhydrater. Så ett tips är att dra ner på det (det innebär att jag inte är glutenfria produkter heller utan mer low carb kost). Förutom att äta lite kolhydrater så mår jag bäst på att äta på sjukt regelbundna tider och gärna 5-6 mindre mål om dagen snarare än 3 stora. Lite tråkigt men lätt värt det för att slippa magont. Hoppas detta hjälpte lite. Lycka till, kram

  J 2012-12-02 14:01:10
  Svara
 • Jag har samma problem. konstant ont i tarmarna men har slutat äta laktos, gluten samt undviker allting som innehåller höga halter fett eller socker. Allt sånt sväller i tarmarna och skapar otroliga smärtor om man har känsliga tarmar… Lite tråkigt men det finns goa glutenfria bröd och pasta att köpa:)

  L 2012-12-02 13:41:18
  Svara
 • tror det lätt har med stress att göra.

  L 2012-12-02 12:40:37
  Svara
 • Hej! Usch inte kul det där. Jag känner ju inte dig alls men har fått intrycket av att du har ganska mycket på g hela tiden och därför tänker jag att det kan vara relaterat till stress. Kanske låter som en enkel förklaring men psykets inverkan på kroppen är verkligen inte något att underskatta! Min bästa vän har otroligt mycket problem med sin mage och allt eskalerade nu när hon ”gick in i väggen”.. Så var rädd om dig, det kan vara väldigt svårt att återställa magen om man råkar ut för detta. Hoppas det blir bättre!! Kram Julia

  Julia 2012-12-02 12:32:56
  Svara
 • Hej Petra! Jag skulle kollat upp sköldkörteln och om det är en underfunktion i den, dvs. att man har låg ämnesomsättning och därmed så kallad hypotyreos. Då kan man känna sig konstant svullen och reagera dåligt på för kolhydratsrik kost samt uppleva viktuppgång och svårigheter att få resultat trots bra träning och god kosthållning. Jag har själv nyss blivit utredd för det och har ätit medicin i några veckor med stor förbättring! Koncentrationen är så mycket bättre och jag slipper känna mig fast i min kropp. Du kan ju åtminstone göra en sökning om sköldkörteln för att se om du känner igen dig i symptomen. Ta hand om dig, kram Emelie

  Emelie 2012-12-02 11:20:56
  Svara
 • Jag tycker du ska gå till läkaren och utreda om du är glutenintolerant omedelbart. Det är bara dumt att undvika det, inte bra för kroppen att äta sånt man inte tål om du nu skulle vara intolerant, ju förr du kollar desto bättre! Man överlever med glutenintolerans, det blir definitivt lite krångligare men att må bra i magen är det viktigaste :)

  Maria 2012-12-02 10:15:21
  Svara
 • Hej Petra Jag har en kompis som gick på detox i en vecka och det var kanon. Och det skulle vara en vecka när man tar det lungt och igen stress. Det har kanske svårt för dig som har full fart för det mesta. Men lycka till hoppas du blir bra. Kramis Ulf

  Ulf 2012-12-02 09:19:15
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind