Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Julminnen

Jag har alltid älskat julen och kommer aldrig glömma när min familj skulle äta julbord för några år sedan. Hela familjen sitter inträngd i den stora familjebilen som är rattad mot Rosendahls Värdshus trånande efter deras saftiga köttbullar, berömda julskinka och hemmagjorda glögg. Vi får det snabbt konstaterat för oss att vi bokat fel och istället reserverat bord nere på Rosendahls Trädgårdar. Med tunga steg går vi ner mot det lilla växthuset där rödklädda människor byts ut mot veganer i linnekostymer, köttbullarna kompenserats av kalla fikonbollar och rödbetssalladen förvandlats till hummus. Besvikelsen var TOTAL! Min lillebror börjar gråta och vråla högt om McDonalds, pappa försöker hålla god min och pillar ståndaktigt i sig ruccolagratängen som skulle föreställa något substitut för Janssons frestelse. Men av alla julbord vi besökt, så är det detta jag minns tydligast (och faktiskt roligast så här i efterhand).

Så den här julen vill jag att vi tillsammans ägnar en extra tanke åt de som inte har någon familj att fira- och dela allt med. Har du en timme över under julhelgen besök Immanuelskyrkan mellan 17-21 där landets största julfirande äger rum – det kommer att vara en stor folkfest, inte bara för folk i behov men för även för allmänheten. Två av mina kompisar har jobbat med det här eventet i månader.

 ”Under  julafton, juldagen och annandag jul kl.17-21 kommer Jul I gemenskap att äga rum i Immanuelskyrkan. Det är landets största julfirande med 1400 gäster förra året. Det kommer att vara en fest för inte bara folk i behov men för  allmänheten. Under julhelgen vill vi inte att någon ska behöva vara ensam eller känna sig utstött för att de har det sämre ställt och vi vill därför försöka erbjuda glädje, värme och lycka.” 

När:    Julafton, Juldagen och Annandag Jul kl.17-21

Var:    Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17 Stockholm

Vad:    Julfirande för hemlösa

Vill du ge ett ekonomiskt bidrag som vi använder till inköp av mat och julklappar? Immanuelskyrkans församling Plusgiro 44 93-3 märk talong ”Jul i Gemenskap 2012”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vegetariskt julbord är ju smaskens

  Elsa 2012-12-17 21:25:20
  Svara
 • Hemma hos min familj så äter vi hummus på julbordet. :P
  Dock är det massa annat också såklart.

  vi 2012-12-17 15:11:30
  Svara
 • Själv föredrar jag det veganska julbordet. Tycker att det är gott, men skulle valt det framför allt kött även om det inte vore så. Inte bara på grund av att dagens köttindustri är det största hotet mot miljön och vår planet. Men fram för allt på grund av det lidande som djuren får utstå. Tänk på det i år när du äter julskinkan. Den kommer från grisen som levt hela sitt liv instängt i trånga utrymmen och aldrig fått utrymme för sina naturliga behov. Kultingarna kastreras utan bedövning osv osv. Och nej, ekologiskt kött gills inte heller (betyder oftast att djuren får ett fönster så att de får lite solljus på sig)

  D 2012-12-17 13:00:06
  Svara
 • Blir alltid lika glad av att läsa dina texter!

  malin 2012-12-17 12:03:15
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind