Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

ogräs

Den har dagen har varit intensiv som fan. Jag tar nästan aldrig konflikter, men idag har jag kastat mig in i två. Jag är helt slut. Min kropp har typ mentalt checkat ut och gått och lagt sig. Alla säger att man blir bättre på att hantera konflikter för var gång man ställs inför dem – men jag vill helst bara kaskad spy i timmar efter. Sedan går jag på högvarv och kan inte släppa det.

Det sår små frön inom mig som blommar ut snabbt som fan och helt plötsligt har jag en hel rabatt att klippa ner – från ett enda litet frö. Och den här rabatten blir snabbt ogräs som fyller min hjärna utan att lämna tomrum för något annat. Förstår ni hur många timmars tankegång den där jävla rabatten är, minst en natt och nu har jag två vildvuxna rabatter att brottas med.

Jag ska fan gå en jävla kurs i hur man hanterar konflikter. Det skulle jag behöva. Är ni bra på konflikter?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Petra?!?! Snälla, nyårsklänning? Help me, kan inte du tipsa om bästa klänningarna/skorna/smyckena inför nyår!!

  Hannah 2012-12-20 13:06:20
  Svara
 • Usch håller med! Det är skitjobbigt.. Det värsta är att jag KAN inte släppa det. Även om jag inte kan göra något åt det/allt redan är gjort – så går jag och ältar och ältar. För mig är det verkligen ”tiden som läker såren” oavsett vad det handlar om…. Usch <3

  Sofie 2012-12-19 16:32:22 http://thepalma.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker nog att jag är rätt bra på det! Jag tog konflikter tidigt som tonåring, och tog hem varenda en kaxig och naiv som jag var. Lite värre som vuxen men så jävla viktigt att våga säga ifrån! Kram

  Sari 2012-12-19 16:28:33 http://rodeogirl.blogg.se
  Svara
 • Hej Petra! Jag förstår precis vad du menar, jag är själv väldigt konflikt rädd och dör hellre än att konfrontera någon. Jag borde fasiken med gå en kurs! Jag drar mig alltid undan när det kommer till konflikter och hoppas innerligt att dem löser sig själva..

  elin 2012-12-19 14:49:57
  Svara
 • Jag är sämst på dom…duckar och hoppas det går över av sig själv..

  Karin 2012-12-19 13:50:13
  Svara
 • Man ska hålla sig så konstruktiv som möjligt. Jag känner så här när du gör så här, eller Jag har uppfattat det som såhär kan du förklara vad du menar? Det som blossar upp en konflikt är ofta anklagande sätt att formulera sig, att man redan har bestämt sig för hur den andre är. Eller när man kommer till personangrepp. Det finns många sätt att komma igenom, sök på att hantera konflikter och konstruktiv kritik. Tyvärr är det svårt när man är en känslomänniska och ofta tar saker personligt (läs mig) ;)

  Lycka till!!!

  Mary 2012-12-19 12:55:48
  Svara
 • Estelle & Thilde’s olja är helt otrolig till kroppen nu när det är svinkallt! Det och vatten är toppen såhär års!

  josephine 2012-12-19 11:56:54
  Svara
 • Jag är ganska bra på att ta konflikter. Nu känner inte jag dig men jag tror på att man har en integritet och att man är ärlig och rak så behöver inte problem bli till en konflikt. Man måste utgå från sig själv och sitt välbefinnande för att kunn möta andra medmänniskor. Jag läser din blogg och du skriver alltid att du är stressad och att dygnet har för få timmar och kanske är det som är grundproblemet? Får för mig att du tar på dig för mycket och har svårt att tacka nej, men utgå från dig och inte andra som kommer man långt. Kanske är helt ute och cyklar men du verkar vara en skön tjej med massor av energi :)

  Bea 2012-12-19 10:47:26 http://Wordpress.beaaastyle.com
  Svara
 • Gud vad jag känner igen mig, känner exakt likadant efter en konflikt. Har också varit konflikträdd men försökt stå på mig senaste tiden och får som nån slags ångestkänsla efteråt samtidigt som adrenalinet pumpar. Jag antar att det har att göra med att man tar konflikter för sällan, för när jag sagt ifrån en gång dröjer det ofta inte många dagar innan nästa sak dyker upp, inte att man blir grälsjuk utan snarare känner att nu får det vara nog. Jag kan tänka mig att ett riktigt intensivt träningspass skulle passa bra efteråt :) Sen hjälper det att prata med någon nära som är på ens sida och vet hur man fungerar.

  Maria 2012-12-19 09:38:40
  Svara
 • Om du skall gå på kurs Så skall du gå på i alla fall kolla upp vad du tycker om den. Det är något som heter Dale Carnegie Det är en kurs i ledarskap. Där får man lära sig att b.l.a hantera stress och konflikter Säker värt att kolla. Jag gick det för många år sedan och jag tyckte det var bra då. Lycka till Kramis.

  Ulf 2012-12-19 08:23:05
  Svara
 • Hej Petra! Kolla upp Anthony Robbins, han är helt fantastisk på att ge verktyg för hur man hanterar konflikter bland annat. En av de bästa böckerna jag har läst är (Din gränslösa styrka).

  Sedan tror jag att något som alla är mindre bra på är att lyssna, det är ofta när man inte lyssnar på den andra personen som konflikten uppstår. Sedan så är inte konflikter farliga (människor i norden har en tendens att vara konflikträdda) och man kan lära sig att bli mer konstruktiv i sina oenigheter. Som sagt, finns mycket att lära inom området.

  I slutet av dagen ställer jag mig alltid frågan ”Do my achtions reflect the quality of person I want to be”?

  Hoppas du finner ut av det!
  Önskar dig fin dag!

  Kram!
  /Sassa

  Sassa Asli 2012-12-19 07:50:12 http://www.sassaasli.com
  Svara
 • Jag tror inte du behöver någon kurs. Du om någon vet ju hur du vill ha det och då kan du verkligen stå för det. Och då behöver du inte må skit efteråt
  Kramis.

  Ulf 2012-12-19 06:20:28
  Svara
 • Jag har alltid varit sjukt konflikträdd, verkligen gjort Allt för att slippa undan. Men under de senaste året, har jag faktiskt fått nog och börjat sagt ifrån rejält. Vill grina och skrika rakt ut på samma gång när det väl händer och jag liksom du, har sjukt svårt att varva ner efteråt. Man kan bara inte släppa det. Men jag är ändå så sjukt jävligt nöjd efteråt, att jag faktiskt vågade säga ifrån!

  EM 2012-12-19 03:16:12 http://Bloodytuesday.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind