Sköldkörtlel problem

Nu har vi haft frukostmöte hela morgonen hos Kitty. Så god frukost. Imorse ringde jag vårdcentralen, jag tror att det är något fel på mina sköldkörtlar.
Senaste månaderna har jag varit så svullen, främst runt ögonen, fått håravfall, varit så trött så jag håller på att stupa, somnade 20.30 igår med kläderna på. Försökte boka en tid hos läkaren, första lediga tiden var i slutet på maj. WTF! Så nu ska jag sätta mig och kriga på måndagmorgon på vårdcentralen.

Har någon av er fått den diagnosen? Vad gör man?

20130419-105219.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
60kommentarer
  • Awesome! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea regarding from this post

    Bryson Bullock 2024-02-11 00:47:26 https://explorer.bg
    Svara
  • This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.

    Kaylah Schaefer 2024-02-10 16:57:33 https://digitalforum.bg
    Svara
  • For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.

    Claudia Ingram 2024-02-09 13:27:41 https://qna.bg
    Svara
  • This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place

    Maximo Fields 2024-02-08 04:09:55 https://frame.bg
    Svara
  • I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

    Karsyn Perry 2024-01-22 09:25:45 https://wpsupport.bg
    Svara
  • Nice post. I learn something totally new and challenging on websites

    Cloe Ward 2024-01-12 12:48:36 https://stara-zagora.info
    Svara
  • The art of crafting a katana sword is a meticulous and time-honored process that requires the expertise of skilled swordsmiths. The blade is traditionally forged from multiple layers of high-carbon steel, resulting in a strong, flexible, and razor-sharp edge. The unique curvature of the blade, known as the ”sori,” enhances its cutting power, allowing for swift and efficient strikes. The crafting of a katana is not merely a technical endeavor but a spiritual one, as the swordsmith infuses their passion, dedication, and respect into every step of the process.

    anime swords 2023-11-24 02:46:05 https://superkatana.com/
    Svara
  • A big thank you for your blog.Really looking forward to read more. Want more. racing live

    watch live racing free uk 2023-07-03 12:02:11 https://oneotv.online/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
    Svara
  • As I website owner I believe the content material here is really good , appreciate it for your efforts. https://freehorseracingtv.com/live2/

    Svara
  • As a trusted supplier in the plastic industry, Elitepipe Plastic Factory has established long-term partnerships with clients who value their high-quality products and reliable performance. Elitepipe Plastic Factory

    منتجات أنابيب uPVC 2023-06-20 15:52:36 https://plasticfactoryiraq.com/
    Svara
  • The uPVC fittings produced by Elitepipe Plastic Factory are highly resistant to corrosion, providing reliable and maintenance-free solutions for plumbing and irrigation systems. Elitepipe Plastic Factory

    إنتاج المصنع 2023-06-20 14:53:18 https://hdpe-upvc-grp-fittings.site/
    Svara
  • Very nice blog post. I definitely love this site. Stick with it! william hill live commentary

    live racing stream 2023-03-22 04:56:24 https://freehorseracingtv.com/live/
    Svara
  • Thank you for great content. I look forward to the continuation. https://no19butik.com/

    missemramiss elbise 2023-01-17 06:13:51 https://no19butik.com
    Svara
  • Definitely what a great blog and instructive posts I definitely will bookmark your site.All the Best!

    izmir nakliye 2022-12-09 06:22:28 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • Some really excellent info, I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

    izmir evden eve taşımacılık firmaları 2022-12-07 17:20:39 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/

    Svara
  • I really enjoyed its content.

    ard livestream jetzt 2022-10-08 04:36:26 https://oneotv.online/live/de-ard-hd-live-stream/
    Svara
  • Hoppas att det reder upp sig. Har givetvis ingen rätt att lägga mig i ditt liv, men jag kan inte låta bli att (i allra högsta välmening) instämma med ett par av de tidigare kommentarerna om din stressiga livsstil. Du verkar vara igång 24/7, sju dagar i veckan och ha fullt ös. Stress kan trigga igång en massa symptom i kroppen och fungera som utlösare till vissa sjukdomar. När man är mitt uppe i det kan det vara svårt att se det själv innan det är för sent. Har själv varit utbränd och det är en lång och kontinuerlig process att lägga om sin livsstil på ett sätt som tillåter en att leva och prestera men försöka göra det med balans. (Svårt!)

    Angående sköldkörtelstrul, är det den som krånglar behöver man givetvis få medicin för det och inte yoga bort det. Däremot kan yoga vara bra för en om man exempelvis har en mildare obalans i kroppen därför att vissa av de rörelser och positioner man gör stimulerar flödet i kroppens inre organ, körtlar mm. Ville bara påpeka det eftersom det kom upp tidigare i diskussionen. :)

    Malin 2013-05-12 19:26:05
    Svara
  • Det behöver ju inte vara ett så allvarligt problem som ett permanent fel i sköldkörteln? Jag mådde precis som du beskriver i ett halvår. Var svullen runt ögonen, sinnessjukt trött jämt och kände mig allmänt ur balans. Ett halvår senare fick jag vad jag trodde var halsfluss men det visade sig att det var körtelfeber och att jag hade haft det under hela tiden. Möjligt att det bara är en körtelfeber som alltså kan gå över med en rejäl pencillinkur?

    Anna 2013-05-06 15:34:20
    Svara
  • Jag har underfunktion i min sköldkörtel och har sedan 2008 ätit Levaxin. Mina symptom hade kommit smygande för mig under flera års tid och jag reflekterade inte över att jag alltid var trött då det var normalt för mig och svullen i ansiktet (för att inte tala om allt hår jag tappade…konstigt att jag ens hade nått kvar på huvudet haha)! Det som tillslut fick mig att gå till doktorn var att jag frös så mycket, sov helt påklädd och med massa täcken men frös ändå. Jag svimmade även ett antal gånger som visade sig bero på att jag tydligen hade ett blodtryck som låg på runt 60/90. Under många år hade jag funderat över varför jag aldrig fick någon regelbunden mens, vilket jag fick förklarat för mig på ungdomsmottagningen berodde på att jag var ung. (suck!)
    När jag sedan kom till min vårdcentral var det min läkare som förslog att vi skulle testa om jag hade hypotyreos vilket visade sig stämma. Jag fick börja med en låg dos levaxin som vi successivt höjde och jag började må bättre och bättre. Jag tycker inte att det känns speciellt jobbigt att ta en tablett 1 gång om dagen i och med att jag mår så pass bra idag (dock kanske jag har tur vad vet jag?)!
    Min läkare har sagt till mig att man kan äta levaxin tillsammans med frukosten även om man äter mjölkprodukter. Det som kan hända är att man kan behöva höja dosen en aning men att så länge blodproverna ser bra ut så har man tillräckligt. Jag frågade om detta då jag på apoteket blivit tillsagd att inte kombinera Levaxin med kalcium och pga detta alltid tog min tablett på kvällen. Min doktor tyckte att det var viktigare att jag tog det på morgonen då det behövs (då man behöver energin) istället för att inte blanda och som sagt då hellre höjer dosen. Hoppas att du får en tid hos doktorn fort oavsett vad det gäller! Är det sköldkörteln som spökar är det enligt mina erfarenheter inte allt för hemsk! Dock vet jag att det är många som har problem och ibland kan läkare stirra sig blint på blodproverna vilket är synd. Hoppas det löser sig för dig! Lycka till!!

    Karin 2013-04-23 22:35:45
    Svara
  • Jag har probs med min sköldkörtel. Tyvärr kunde inte min vanliga läkare hjälpa mej och jag va riktigt sjuk i ett år. Till slut hittade jag http://www.hormonelle.se/ och nu är jag äntligen så mkt bättre.

    Johanna 2013-04-23 13:28:03
    Svara
  • Har en tjejkompis som just nu har underproduktion av hormon så hon typ går upp i vikt utan att kunna göra något åt det =( Som tur är verkar medicinen börja hjälpa…

    Fanny 2013-04-22 21:25:07 www.franklymydear.se
    Svara
  • Hej kompis!
    istället för att proppa i sig mediciner, som faktiskt bara lindrar symptom, skulle jag välja att omprioritera i livet. Nästan uteslutande alla sjukdomstillstånd uppkommer pga obalans, det är kroppens sätt att tala om för en att man ska stanna upp och se över hur man behandlar sig själv, prioriteringar etc.
    Meditation yoga samt få utlopp för min kreativa sida har varit verktyg för mig att nå balans igen.
    Den fysiska kroppen ger dig bara ett kvitto på hur du behandlar dig själv, var tacksam för det och se dig själv leva ett mer harmoniskt liv om det är vad som saknas, det vet du bäst själv :)
    Maila mig gärna om du vill bolla idéer eller få tips på good stuff!
    Styrkekramar!

    Kajsa 2013-04-22 20:12:48
    Svara
    • Svar på Kajsas kommentar.

      Men alltså hallå, vakna. Tror du på riktiga att yoga gör så Sköldkörteln börjar producera hormon igen!??????!!! Det handlar om en autoimunsjukdom där kroppen har angripit sina egna celler o satt Sköldkörteln ur funktion. Den slutat producera ett livsviktigt hormon, utan det hormonet är bara tanken på yoga fantastiskt löjlig!!!!! Tackar du nej till levaxin skriver du under på att må väldigt väldigt dåligt. Punkt. Det är bara idioter som tror man kan bota en autoimunsjukdom med trams som meditation!!!

      Hanna 2013-04-30 10:28:15
      Svara
    • Svar på Kajsas kommentar.

      Det kanske är vettigt att omprioritera av många anledningar men det gäller liksom inte i fallet med sköldkörtelproblem. Där behöver en levaxin, punkt. Hade jag börjat med yoga och vägrat medicin förra året hade jag inte levt idag.

      Cecilia 2013-04-23 04:21:51 missangelina.blogg.se
      Svara
    • Svar på Kajsas kommentar.

      Åh :) jag satt precis och tänkte om jag skulle orka svara allt det du Kajsa som precis skrev :) Så vill bara lägga in detta inlägg för att boosta det du skrivit! Jag tror 100% på det med.Jag vet även att vissa med sköldkörtelbesvär fått den helt återställd genom att utesluta all gluten och laktos. Så Petra, ta till dig detta innan du börjar fundera på kemiska mediciner! För 1) Det löser inte orsaken. 2) Alla kemiska mediciner kommer ut till vattendrag och belastar djur, natur och oss människor. Tack för mig :)

      Mica 2013-04-22 22:15:10
      Svara
  • Be om en riktigt utförlig blodstatus (även sköldkörtelvärde, läkarna är inte så bra på den) , kolla puls, lyssna på hjärta och lungor. Annars kanske du får införa lite mer lugn i livet. Tycker fler och fler visar på utmattningssymtom nuförtiden :/ Det är inte så lätt att komma tillbaka om man väl bränt ut sig. Bättre att göra något när man kan.

    Sanna 2013-04-22 19:11:59
    Svara
  • kärtelfeber?

    mathilda 2013-04-22 15:46:42
    Svara
  • jag har problem med min och håller på att försöka hitta rätt dos av min medicin. Det är en jävla fajt fär mig då jag gått upp massa i vikt och lider mycket av det

    Sanna 2013-04-22 00:34:53 http://moonzanna.se
    Svara
  • Haft sköldkörtelproblem i så många år att jag inte håller räkningen längre. Är inte svårare än så att man får levaxin och mår bättre. Hur lång tid beror på din kropp. Men allt som blir bättre är ett steg i rätt riktining. Ser det inte som ett problem att behöva ta en tablett tillsammans med min frukost varje morgon. Inte konstigare än att äta frukosten och fungerar inte ens kropp som den ska är jag bara glad att det finns mediciner som kan få mig att orka med vardagen :)

    Hanna 2013-04-21 22:02:29
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Om du äter kalcium, typ mjölkprodukter, till frukost ska du inte ta levaxin på iaf en timme efter/innan det. Jag ställer min klocka en timme innan jag ska gå upp, tar medicinen och sover en timme till så jag kan äta frukost då.

      Sanna 2013-04-22 19:05:26
      Svara
  • Och jag som haft hårafall i närmre ett år nu och resterande av dina symptom fick smått panik nu! Jag har alltid trott att det kan vara en stressperiod som sätter sina spår…. Har man svårt med hunger/mättnads-känslor också då? Hoppas du hittar lösningen på dina problem!! Puss

    Emilia 2013-04-21 10:31:14
    Svara
  • Tänk att jag tänkte att det kunde vara något med sköldkörteln när du nämnde att du var svullen. Jag fick diagnosen hypotyreos förra året. Jag hade helt sjukt höga värden och var närmast döende. Jag var svullen, trött, ont i leder (så till den grad att det var skitjobbigt att borsta tänderna), håravfall, frusen etc. Jag tycker det låter som en bra idé att gå på en drop-in-tid och kräva att få ta ett blodprov. Sen kommer du få ta levaxin och bli mycket bättre. Det kanske känns som en stor omställning först att behöva ta en tablett varje morgon resten av sitt liv men det är inte så farligt. Du vänjer dig och det kräver ingen annan omställning.

    Cecilia 2013-04-20 20:14:49 missangelina.blogg.se
    Svara
  • Krya på dig Petra!

    Elin 2013-04-20 19:52:30
    Svara
  • Krya på dig Petra!

    Elin 2013-04-20 19:52:12
    Svara
  • Krya på dig Petra!

    Elin 2013-04-20 19:52:05
    Svara
  • Krya på dig Petra!

    Elin 2013-04-20 19:52:01
    Svara
  • Jag har oroat mig/undrat hur länge du kan köra på i din livsstil utan att gå in i väggen. Du bäddar inte för god hälsa så som du verkar leva. Hoppas det inte är något allvarligt, men du ska veta att stress kan framkalla de mest skumma sjukdomarna.. Krya på dig!

    Mary 2013-04-20 15:06:02
    Svara
  • Det du beskriver kan annars också förklaras med andra obalanser, så som vätskebalans (alkohol, koffein, dålig sömn, träning osv bidrar ju gärna till detta om man inte tänker på det noga), mixtrande med kost (tex inga kolhydrater-kolhydrater-inga kolhydrater, då de binder vätska) eller helt enkelt utmattning (utbrändhet). Själv trodde jag att jag var sjuk i allt möjligt (hypo-/hypertyreos dvs sköldkörtelproblem, järnbrist, vätskebrist, överträning osv osv) men tänkte att det skulle gå över. När jag till slut sökte på vårdcentralen i och med att jag inte längre kunde stå upp utan att vilja falla ihop i en hög så visade det sig att alla mina värden var toppen och att jag helt enkelt hade gått in i väggen. Hallå 22 år och utmatningsdepression! Så bra att du lyssnar och söker hjälp oavsett vad det är, man måste ta sådana symptom på allvar! Annars blir det inget bra. Men kan ju ändå hoppas att det ”bara” är sköldkörteln – där finns ju levaxin att tillgå för att bli bättre till skillnad från stressrelaterade sjukdomar :)

    Anna 2013-04-20 11:26:38
    Svara
  • Hej!
    Enligt SLLs vårdgaranti har du rätt till tid inom 7 dagar. Finns ej tid hos din husläkare finns det väldigt mkt andra husläkare i närheten. Nämn vårdgarantin för den du bokar tid hos så blir det lite fart i det hela!

    Frida 2013-04-20 10:11:56
    Svara
  • Hej Petra! Jag fick diagnosen hypotyreos vid 12 års ålder och har sedan dess ätit levaxin varje dag (är 21 år idag). Mina symptom var supertorrhud (t.ex. Mycket mjäll och torra ben), håravfall, extremt trött, kraftig viktuppgång osv. Även om jag äter levaxin har jag fortfarande torr hud (dock ej mjäll längre – hallelujah!) och behöver min 8-9h sömn för att inte vara en levande zombie under dagen. Tyvärr har mitt sköldkörtelproblem även påverkat min matsmältning och tarmarna, och det tar jag en annan tablett för varje kväll. Men efter ett tag blir det som att borsta tänderna varje morgon och kväll – en rutin man inte längre reflekterar över. Jag upplever det inte som jobbigt att äta levaxin i jämförelse med att leva med de symptomen jag hade. Kroppen blir i princip ”normal” så länge man äter levaxin. Alla läkare jag träffat har sagt att man bör kolla sina sköldkörtelvärden en gång per år, och oftare om man känner att något ”inte står rätt till”. När man precis börjat äta levaxin kan man behöva ta blodprov oftare för att hitta den dos man behöver, tror det tog i alla fall ett par år för mig och det händer än idag att jag kan behöva byta dos. Hoppas du kommer underfund med ditt problem, det är många som har sköldkörtelproblem som inte kopplar sina symptom till detta! Puss o kram!

    Amanda 2013-04-19 22:32:28
    Svara
  • En annan här med underfunktion av sköldkörteln. Mina symptom var trötthet, väldigt svullna ögon, nedstämdhet, torr hud, mm. Fick det ca 4mån efter förlossning vilket tydligen är rätt vanligt. Det är också ärftligt (min mamma har det, min farmor hade det) Vad jag vill säga är att det låter som du också har det och att det är jättebra att du kollar upp det. Till skillnad fr många andra som kommenterat här så gick det förhållandevis fort att rätta till och ställa in rätt dos för mig. Å jág tycker inte alls är det är speciellt jobbigt att äta en tablett varje morgon. Det gör man så gärna när man märker att man blir sig själv igen. Lycka till!! :)

    ANNA 2013-04-19 19:23:09
    Svara
  • A:

    Jag har också Graves men gick inte alls ner i vikt utan tvärtom. Alla går faktiskt inte ner av Graves.

    Sköldkörtelproblematik är ett elände. Tog över ett halvår att fungera någorlunda normalt igen.

    Bell 2013-04-19 17:52:36
    Svara
  • Hej Petra! Jag lider med dig!! Jag tar också levaxin å det är så fucking jobbigt! Förlåt för uttrycket men det är rena helvetet! Man måste ta en levaxin varje morgon 1 timme innan frukost, och att det tar upp till 1 år innan kroppen blir stabil! Jag kan rekommendera ENGELBREKSKLINIKEN I ÖSTERMALM! De har alltid tider och svaret till provet kommer snabbt! Lycka till vännen!

    Cece 2013-04-19 16:11:31
    Svara
  • Det stämmer att ”stress” ofta är en utlösande faktor (kan vara trauma, sorg, slag mot strupen, graviditet, medicinering, gifter m.m) till att man får diagnosen underfunktion i sköldkörteln.. MEN det betyder inte att det ska viftas bort med: ” du kanske är stressad, dra ner på tempot och sluta stressa!”. Symptomen av tex. hypotyreos är vidriga och går till slut ut över livet, att tillsätta de sköldkörtelhormoner som kroppen inte klarar av att producera är därför nödvändigt. Självklart ska man alltid tänka på att dra ner på onödig stress. Tänkte säga att även fluor och sojaprodukter stör sköldkörteln, så kan man undvika det är det a och o. Och Petra: mät din basala kroppstemperatur i armhålan varje morgon ca 10 dagar i sträck innan du gått ur sängen, under 36.3 C = underfunktion. Kram!

    Emelie 2013-04-19 14:57:54
    Svara
  • Det är stor sannolikhet att det är långvarig stress (hej hej hobbydoktor). Då kommer de symtomen du beskriver. Men gå till läkaren och hör med dem! En bra grej är att varva ner tempot och minska på diverse aktiviteter i ens liv ändå, då hämtar man kraft och kroppen mår bättre!

    Johanna 2013-04-19 14:35:45
    Svara
  • Hej Petra. Vad glad jag blir att du kollar upp sköldkörteln nu. Vet att jag tipsat dig om det genom en kommentar till ett tidigare inlägg om ditt mående. Jag har själv hypotyreos och reglerar fortfarande min dos av levaxin (T4 hormon som ska omvandlas till T3) det kan ta tid och ibland behövs extra tillägg av T3 hormon.. Det låter onekligen som du kan ha underfunktion i sköldkörteln. Det dumma är att många läkare inte förstår att man kan vara sjuk även om blodproverna visar sig normala.. samt att levaxin inte alltid räcker. Ge dig inte! Sök på nätet om detta, kan även rekommendera boken ”det trötta folket”. Den fick mig att inse problematiken och att det finns en Hypotyreos typ 2 som ej ger utslag på blodprover. Patienten bör ändå få prova medicinering, blir du bättre så är det en indikator.. En sista sak: läs om dina binjurar också vilka hänger ihop med sköldkörteln och påverkas neg. av stress! Det är så viktigt. De bör och skall kolla dina binjurar innan levaxin sätts in, annars kan detta skada. Lycka till!! Kram Emelie

    Emelie 2013-04-19 14:07:01
    Svara
  • Hej Petra
    Har sedan en tid tillbaka lidit av en taskig sköldkörtel. Blev fetare och fetare och lyckades inte gå ner hur mycket jag en försökte. Dimmsyn, taskigt humör och vidrig mensverk you name it, jag hade allt. Efter att ha gått till vårdcentralen ( säg att du har ont i halsen, när du kommer in säg att du har ont i halsen och på samma gång vill kolla din sköldkörtel, det är ett enkelt blodprov, säg att du haft lite problem med den förr och vill kolla om den spökar igen) så visade provet en förhöjning, prover efteråt visade inget sen vart det superhögt igen. Nu har jag fått levaxin, gått ner 10 kg, kan träna och bygga muskler igen, äta normalt och framförallt umgås med människor utan att vilja ha ihjäl dom. Som sagt ljug lite, läkarna har ine emot att ge dig provet. Trevlig helg

    Cecilia 2013-04-19 13:47:15
    Svara
  • Jag säger som de andra har skrivit i kommentarerna, det är troligen pga stress. den levnadsstandarden som du har är det nog inte ovanligt med dem symptomen.

    Pauline 2013-04-19 13:27:45
    Svara
  • Jag har precis fått veta att jag har hypoterios! Jag är alltid trött, ont i kroppen (ryggen, magen, benen) fryser Alltid, blir lätt röd i huden.. Osv. Har fått levaxin som jag ska äta livet ut. Ska tillbaka på återbesök om 6 veckor och se om det hjälper någonting. Det är tydligen svårt att få in rätt dos och man märker ingen skillnad på flera månader.. Så fortsätter vara mörk under ögonen och va trött och sliten ett tag till :( heja oss!!

    N 2013-04-19 13:01:16
    Svara
  • http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hypotyreos–brist-pa-skoldkortelhormon/

    linda 2013-04-19 13:00:52
    Svara
  • Kan väl vara stress annars som du flyger och flänger dagarna i ända?

    Jenny 2013-04-19 13:00:34
    Svara
  • Hej Petra! Jag har fick hypotyreos (hypo = för lite, thyroidea = sköldkörtel) när jag var runt 14. När jag var liten var jag alltid längst i klassen, sen växte alla om mig. Skolsköterskan mfl menade på att jag bara vara sen in i puberteten. Till slut hamnade jag hos en läkare som hittade problemet. Jag har alltid varit väldigt aktiv och märkte det just för att jag inte växte. Sköldkörteln styr kroppens ämnesomsättning. I snart 9 år har jag medicinerat Levaxin, motsvarande horomonet sköldkörteln producerar. Detta fungerar utmärkt för mig, och jag tar en tablett varje kväll utan att påverkas på något sätt. Med andra ord, så var den brist väldigt enkel att kompensera för min del. Hoppas att läkarna gör en ordentlig utredning på dig, redan från början. Kram!

    L 2013-04-19 12:50:38
    Svara
  • Hej Petra! Jag har nyligen fått diagnosen hypoteros, min Sköldkörtel underproducerar hormon. Det tog 7 månader innan jag fick diagnosen. 7 månader av ett rent helvete. Jag hade Alla konstiga symtom. Alltifrån ångest, trötthet, viktuppgång, torra ögon, håravfall, svettningar och ständiga nysningar. Jag sökte hjälp och fick testat mig. Mina Prover visade enligt läkaren perfekt. Jag blev hemskickad med diagnos panikångest/ depression. Fick utskrivet antidepressiva, började då till psykolog. Hela tiden kände jag att något annat är fel. Min mamma har levt med detta i 20 år och hennes sjukdom började med Samma skumma symtom.
    Eftersom aldrig några antidepressiva hjälpte mig gav jag aldrig upp. Efter ett halvår och 5 testomgångar senare visade mina prover katastrofala värden. Jag grät den dagen jag fick mina provsvar av läkaren. Hon sa att det inte är något farligt, att jag inte ska vara rädd. Det finns medicin. Hon missförstod det hela, jag grät av lycka för att jag äntligen fått en diagnos och en förklaring till mitt mående. Mitt tips till dig är att om du misstänker detta ta hjälp i tid, vilket du verkar vara påväg med. Bra! Ge dig inte! Det kan ta tid innan dina prover visar dåliga värden Det är jag ett levande bevis på. Jag hoppas du kommer få träffa en bra och förstående läkare som inte vill förvandla dig till en pillertrillare med massa andra mediciner. Det finns ingen Som känner sin kropp bättre än du själv. Stå på dig! Och hoppas du mår bättre snart! Kramar!

    Jessica 2013-04-19 12:44:45
    Svara
  • Låter snarare som stress

    SS 2013-04-19 12:25:57
    Svara
  • Jag blev precis diagnosticerad med giftstruma. (tvärtemot ”vanlig struma” där du oftast går upp i vikt och har för låg produktion av det hormon som sköldkörteln producerar) Jag var obeskrivligt trött, fick migrän. Hade jättehög vilopuls, gick ner i vikt utan anledning trots att jag åt som en häst. Var alldeles skakig och ”speedad” i kroppen trots att jag var trött. Att ha ont och vara svullen runt ögonen är typiska symptom för Graves sjukdom (giftstruma). Giftstruma är som sagt som struma fast tvärtemot. Du går ner i vikt. Giftstruma kan vara farligare då den påfrestar hjärtat väldigt mycket, dock kan man ju idag göra något åt det, och det går att behandla. Tanken har faktiskt slagit mig när jag sett vissa av dina tidigare inlägg, om att du gått ner i vikt och varit trött. Jag äter medicin för tillfället. Men man kan även operera bort sköldkörteln. Det beror nog lite på hur illa påverkad du är av dina symptom. Hoppas du får en tid hos VC snart så att du kan få besked. (De tar blodprover för att se hur högt/lågt sköldkörtelhormonet är i kroppen.)

    A 2013-04-19 12:23:59
    Svara
    • Svar på As kommentar.

      Sök på hypertyreos (giftstruma) och hypotyreos (den mer vanliga formen av struma) så kanske du kan hitta fler symptom som stämmer in. När jag sökte läkare trodde jag att jag var sönderstressad och utbränd. Giftstruma har samma symptom som det.

      A 2013-04-19 12:32:06
      Svara
  • Min mamma fick problem med sin sköldkörtel, men inga läkare tog henne på alvar, utan menade att det var psykiskt och liksom satt i huvudet på henne. När hon var som mest illa däran så sov hon mest hela dygnet och vägde strax över 45 kg. När hon väl var vaken så skiftade hennes humör värre än en berg-och-dalbana. Tillslut, kanske efter ett år av ständiga läkarbesök fick hon en bra doktor, men då var det för sent för bara medicinering. Hon fick snabbt en tid att operera bort den, eftersom att den tryckte för mycket mot hennes struphuvud. Idag mår hon prima, har gått upp i vikt och är pigg och glad mest hela tiden. Hon kommer få äta Levaxin hela livet, men det är ett ganska litet pris att betala för att må bra.
    Så fortsätt kriga om du verkligen känner att något inte står rätt till. Man känner ju sig själv välast.
    Hoppas hur som haver att det går bra för dig. Cheers!

    Frida 2013-04-19 11:59:38
    Svara
  • Kanske det kan vara stuma? Hade liknande problem förut och hög puls!

    Lina 2013-04-19 11:42:14
    Svara
  • Man får tabletter som ska tas varje dag typ. Varför tar du di inte till någon annan VC finns massa i sthlm med kortare väntetid!

    M. 2013-04-19 11:28:14
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!