Sluta gå på grund

Herregud, jag kommer att komma hem från den här resan som världens gladaste människa, haha. Jag har turen att vara genuint glad väldigt ofta och har nästan alltid ett leende på läpparna. Men ibland går även jag på grund (det var det kvällens föreläsning handlade om) som grymma Raymond Ahlgren höll i (som dessutom har en riktigt bra blogg på sin hemsida läste jag mig precis till).

Trots sjökort navigerar vi oss fel i livet. Som han själv beskrev det – Om du satt i din båt och visste att ett grund låg tio meter framför dig visst skulle du inte köra rakt in i det? Du skulle väja och köra runt det.

Medan vi i verkliga livet kör in i samma grund om och om igen. Hur många killar/tjejer har ni/jag inte dejtat och så tänker man. Jo, men den här gången blir det annorlunda. Medan du väljer samma typ av kille om och om igen. Jag har så många grund i mitt register att jag borde kapsejsat för längesedan. Då är det dags att prova något nytt, ta en ny väg. Bestiga ett nytt berg? Och kanske för ovanlighetens skull undvika att krocka rakt in i det där förbannade grundet en gång till? Du vet ju att det ligger där! Det roligaste är när man ser tillbaka på sådana tillfällen i livet med nyktra ögon, hinder som man smällt rätt in i med högsta växel. Ni vet känslan när att man vet att snart så smäller det, man blundar och spänner hela kroppen och precis när man börjat slappna av och tänker: ”Jag kanske klarade det ändå” så …. PANG!

Jag har en kompis, Bianca. Som alltid är på mig att jag väljer fel killar medvetet, att det är ett aktivt val från min sida. Och ja, sådär med facit i hand har hon väl rätt. Och nej, det är inte männen i det här fallet det varit fel på – det är mina val av män. För felet bottnar kanske snarare i ens egna val och hur du själv värderat dig i de relationerna. Så nästa gång ett sådant där jävla skitsnyggt flirtande förföriskt grund, ni vet ett sådant grund som man försöker klättra upp på men det är så mycket mossa och sjögräs att du aldrig får ett ordentligt grepp så du tappar fotfästet om och om igen. Ja, precis ett sådant grund, nästa gång det närmar sig dig eller mig så är det handen upp och in your face. Vare sig det gäller relationer, jobb eller någon annan störrig jävel som vill sätta krockben för dig. Vi är mycket bättre än så, folk ska ta mig fan bygga en stege för oss om de vill att vi ska stå på toppen av deras berg eller iallafall sträcka ut en hand. Annars är det hindret inte värt att bestiga.

Hittade det här blogginlägget på Raymonds sida men tjäna snacka om att pricka rätt. Ganska kul när man läser en text och inser att, men det där är ju jag. Det är först då man får upp ögonen för sina problem. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
  • Nice post. I learn something totally new and challenging on websites

    Valeria Valenzuela 2024-02-10 17:52:26 https://respawn.bg
    Svara
  • I really like reading through a post that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment!

    Cloe Ward 2024-02-10 01:03:36 https://explorer.bg
    Svara
  • I like the efforts you have put in this, regards for all the great content.

    Linda Macdonald 2024-02-09 15:17:18 https://linked.bg
    Svara
  • Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details.

    Carson Knapp 2024-02-09 14:21:12 https://kataloguslugi.com
    Svara
  • I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

    Nikhil Kerr 2024-02-08 12:53:20 https://iziskana.com
    Svara
  • For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.

    Zackary Mcgee 2024-02-07 22:25:51 https://livechat.bg
    Svara
  • For the reason that the admin of this site is working, no uncertainty very quickly it will be renowned, due to its quality contents.

    Jase Ponce 2024-02-07 20:45:30 https://ratings.bg
    Svara
  • I’m often to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and maintain checking for brand spanking new information.

    Harrison Huffman 2024-02-07 07:16:07 https://respawn.bg
    Svara
  • very informative articles or reviews at this time.

    Julien Petty 2024-02-07 01:06:35 https://ratings.bg
    Svara
  • You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

    Jordyn Benson 2024-02-06 18:49:46 https://iziskana.com
    Svara
  • I do not even understand how I ended up here, but I assumed this publish used to be great

    Penelope Gutierrez 2024-02-06 16:37:44 https://frame.bg
    Svara
  • I do not even understand how I ended up here, but I assumed this publish used to be great

    Franklin Velez 2024-02-01 12:57:42 https://hextech.bg
    Svara
  • naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

    Cristal Cline 2024-01-12 12:50:21 https://stara-zagora.info
    Svara
  • The art of crafting a katana sword is a meticulous and time-honored process that requires the expertise of skilled swordsmiths. The blade is traditionally forged from multiple layers of high-carbon steel, resulting in a strong, flexible, and razor-sharp edge. The unique curvature of the blade, known as the ”sori,” enhances its cutting power, allowing for swift and efficient strikes. The crafting of a katana is not merely a technical endeavor but a spiritual one, as the swordsmith infuses their passion, dedication, and respect into every step of the process.

    ninja sword 2023-11-23 05:25:03 https://superkatana.com/
    Svara
  • I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

    cnn united kingdom 2023-07-09 20:58:46 https://cnnuk.com
    Svara
  • I very delighted to find this internet site on bing, just what I was searching for as well saved to fav live horse racing on tv today

    pba live streaming 2023-07-07 13:17:42 https://freehorseracingtv.com/live2/pba-live/
    Svara
  • Some really excellent info, I look forward to the continuation. free racing streams

    equidia live streaming 2023-07-03 07:17:56 https://oneotv.online/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
    Svara
  • Thank you so much for sharing this post. 

    tvsn cosmetics 2022-10-08 08:14:19 https://oneotv.online/live/tvsn-en-live-tv/
    Svara
  • Njaa alltså jag vet inte, självklart kan vi fastna i mönster etc men är det alltid ens egna fel hela tiden gällande motgångar osv? Alla som beter sig som svin bör ju inte komma undan med att ”skulden” ska läggas på den som råkar ut för idioter, oavsett om det handlar om partners, kollegor, etc? Är trött på uttryck som exempelvis ”du är för snäll”, ”säg åt mig om jag kör över dig”. VARFÖR ska vi som kan bete oss agera lärare åt dessa puckon som själva inte kan bete sig utan att någon måste uppfostra dem?

    Jag håller absolut med att en kan behöva försöka bryta mönster, men det är inte alltid ens eget fel att människor behandlar en som skit (t ex).

    Krya på foten för övrigt :) Hejhopp!

    Anna 2013-11-06 13:43:03
    Svara
  • Hej! Petra, verkligen bra skrivet. Precis det jag tänkte på innan jag gick in på din blogg. Jag dejtar helt fel killar, och kille förtillfället. Det är en never ending story. Jag vet att det inte kommer att leda någonstans, men ändå klamrar jag mig fast, hoppas att det kommer att vända. Men nej!! Detta får bli en väckarklocka för mig. Måste byta riktning! Du är bäst!!’

    Hellan 2013-11-05 20:29:11
    Svara
  • Så rätt. Kram! Ps, imponerande träningsresa! Som nordisk ungdomsmästare i tyngdlyftning blir till och med jag inspirerad trots 7 träningspass i veckan.

    Stina-Maria 2013-11-05 20:27:42
    Svara
  • Jag måste bara kommentera detra inlägg , jag brukar aldrig kommentera något men detta känns så rätt! Jag har haft 2förhållanden på ca 5år vadera (15-20)20-25) & med två fina killar men precis likadana, samma look & beteende visste redan när hag gick in i det första att det inte kommer att funka, blev singel igen förra hösten, levde singel livet & sedan från ingenstans började en kille som absolut inte var min typ visa intresse för mig… Efter många om & men gav jag honom chansen & nu är vi ett lyckligt par & kan verkligen säga att nu känns det rätt!<3

    Meri 2013-11-05 14:13:58
    Svara
  • Såå jävla bra skrivet. Känner igen mig i allt! Jag väljer också ”fel” män och har alltid gjort det. Det har resulterat i att jag blivit sårad så många gånger att jag känner mig som en vägg ibland, samt att jag aldrig haft ett riktigt förhållande. Ibland tänker jag att ähh jag kommer aldrig hitta en kille som har allt det där jag önskar, det är svårt att se ljuset när man varit på botten länge, men jag försöker!

    Ida 2013-11-05 09:31:32
    Svara
  • Läste inlägget du rekomenderade. Vilket svammel från hans sida. Det där kan jag med spekulera runt, frågan är ju HUR når man de inre flowet? De skriver han inget om!

    Maja 2013-11-05 09:26:09
    Svara
  • WORD! Fan vad du är grym, Petra!

    Maja 2013-11-05 08:54:10
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!