I min sminkväska: Baslektion

esmink
I min sminkväska: Baslektion. Ni är många som mailar och kommenterar mitt smink. Hur jag sminkar mig och vad jag använder för produkter. Så nu har jag satt ihop en liten guide till min bas. Sedan hoppar vi på ögonen, läppar och glow. 

2. Dior Star Foundation. Täcker, utan att lägga sig som en kaka i ansiktet och är perfekt i nyansen, då den drar åt det gulare hållet vilket jag älskar. Jag applicerar alltid foundation med en pensel för att få ett tunnare resultat. Om ni vill testa att göra en riktig shading med foundation (kanske inte till vardags) så är den här steg-för-steg videon grym.

2. Diorskin Star Concealer. Det här täckstiftet är helt magiskt. Jag använder det för att skulptera ansiktet och täcka röda näsvingar och kvisslor.

3. Anastaisa Brow Powder. Jag älskar alla Anastasias produkter. Jag tycker deras färgkartor är perfekta, oavsett produkt. Jag fyller i mina ögonbryn med deras ögonbrynsskugga i askigton. Men först sätter jag bottenformen med Chanels ögonbrynspenna. Precis som den här youtubevideon. Sedan fixerar jag brynen med en genomskinlig mascara, som jag borstar snett uppåt.

4. Anastasia Contour Kit. Den här kartan köpte jag i förra veckan och absolut älskar den. Jag applicerar Anastasia Contour Kit den precis som Linda Hallberg visar så snyggt i sitt blogginlägg – här.

5. By Terry Touche Veloutéé concealer. Mitt liv vore inte komplett utan det här vapnet i min sminkväska. Har du inte provat? Prova. Men jag varnar, du blir beroende. Städar bort mörka ringar i ett svep.

6. Chanel Crayon Sourcils Sculpting Eyebrow Pencil. Perfekt nyans, bra konsistens och lätt att måla med. Ofta fyller jag bara i brynen undertill och sedan suddar jag i resterande delen av brynen.

7. Yves Saint Laurent Souffle D’Eclat Loose Powder. Fixera basen med ett transparent puder. Jag älskar det här från YSL, som bara mattar, utan att täcka. Borsta inte på det, utan dutta på pudret. Det får sminket att sitta på plats hela dagen.

8. Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder. Det här pudret applicerar jag likt en 3:a i ansiktet. Jag använder aldrig brunpuder i hela ansiktet. Det ser ofta onaturligt ut. Utan applicerar det likt denna bilden. 

sminked-1
Här kan ni köpa kalaset: 
1, 2, 3, 4, 5 (säljs exklusivt på NK), 6, 7, 8

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • HEJ!
  vilken nyans har du på din foundation? finns massor av olika, men jag vill också har mot de gulare hållet.
  KRAM!

  emmeli 2015-06-10 11:41:00
  Svara
 • Hittade det här inlägget nu.. men jag måste bara säga att du verkar som världens härligaste människa och är så brutalt snygg. Asså wow vilken pangbrud du är!! Men jag undrade också vad du använder för läppglans/läppstift. Du har alltid så snygga läppar. Kram på dig och tacksam för svar

  Kajsa 2015-01-11 18:33:19
  Svara
 • Vilken färg (numer) har du på by terry concealer? Finns ej i butik i Gbg, så tänkte beställa på nätet.. Och tror jag har ungefär samma hudton som dig. Kram

  Anna 2014-10-10 08:16:35
  Svara
 • Vad roligt med en sånt här blogginlägg!! Tack för kanontips!

  Ellinor 2014-10-09 11:05:29
  Svara
 • Vissa människor är så bokstavliga. Jag tycker att det är kul att du delar med dig av dina sminktips, det är ett bra sätt att inspireras varesig man köper exakt dessa produkter eller budgetalternativ från Maybelline (har många bra produkter för övrigt). Ett tips om man gillar märkessmink är att köpa online på sidor som t ex nordicfeel, parfym.se osv. Där kan man få produkterna för upp till 40 procent billigare och ofta med fri frakt!

  Patricia 2014-10-09 08:22:11
  Svara
 • Men jag förstår inte, varför använder du två concealer?

  Ina 2014-10-08 21:38:26
  Svara
 • By Terry säljs även exklusivt online på beauty.theyouway.com! =) (nr 5)

  Emelie 2014-10-08 19:59:48
  Svara
 • Men Mimmi, hade det varit bättre om Petra hade ljugit och fått en att tro att budgetprodukter ger lika bra resultat som en foundation för 600 spänn? DET hade varit knäppt.

  C 2014-10-08 15:04:52
  Svara
 • Det här är produkterna jag använder. Men självklart finns det billigare alternativ att tillgå. Se guiden som tips och använd dig av det du redan har : )

  Petra Tungården 2014-10-08 14:29:16 http://petra.metromode.se
  Svara
 • Hur många av dina läsare tror du har råd med ett sminkbudget på 5000 eller mera? Jag tycker att du är skitsnygg och inte ens behöver smink så jag skriva inte den här kommentaren för att vara ett negativt troll.

  Mimmi 2014-10-08 14:23:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!