Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Smart förvaring och struktur

Stökigt

Så här såg det ut när jag och Markus kom hem tidigare idag och skulle dumpa väskorna. Precis det man vill mötas av när man kommer hem helt död efter att ha gått upp vid 04.00 för att flyga hem.

Problemet är att det ofta ser ut så här. Det är ett jävla kaos. Det spelar liksom ingen roll hur mycket jag viker, rensar och fixar. Efter några veckor är vi tillbaka på ruta ett. Jag skulle verkligen behöva mer förvaring. Jag har ingenstans att ha mina saker. Eller så kanske jag bara behöver utnyttja min förvaring rätt med mer struktur.

Kan man anlita någon som kommer och gör det? Jag vet liksom inte vart jag ska börja eller hur jag ska få struktur? Vilka har smartast förvaring? Kanske får åka ut en sväng till Ikea och köra ett race.  Känner ni igen er? Eller är det bara jag som är världens stökigaste människa?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Kolla in företaget ”i ordning”, kan gagaranterat hjälpa dig!

  Helena Strandberg 2015-05-05 04:37:50
  Svara
 • Fyfasiken för känslan när man kliver in i lägenheten, för visst har man en förmåga att glömma bort hur stökigt det faktiskt är när man går ut (eller för den delen reser bort….). Följer iallafall en blogg; http://forvaringsdrottningen.com som jag tycker är magisk när det kommer till förvaring, hör av dig till henne och se om hon har några bra tips.

  Glad Valborg!!

  Amanda 2015-04-30 11:00:12
  Svara
 • Hej Petra! Min kompis Emelie driver bloggen 34kvadrat på devote och är expert på compact living! Hennes underbara lägenhet är som sagt bara 34kvadrat men hon har utnyttjat varenda kvadratmeter kan jag lova! Jag tror ni två kan ha ett mycket givande samtal och utbyta idéer om förvaring och inredning!
  Kram

  Johanna 2015-04-28 10:55:45
  Svara
 • Som Marielle skrev ovan – plocka undan saker DIREKT! Det är verkligen knep nr 1. Sen brukar jag ha ”stökiga utrymmen” där det liksom är okej att allt inte ligger i prydliga rader. Exempel på det är till exempel min nattduksbordslåda, en liten korg ovanför badrumsskåpet och en låda i bokhyllan. På så sätt när det ser lite stökigt ut eller när du är lite osäker på vad du ska göra med saker; lägg dem där! Så slipper saker ligga och drälla. Lycka till!

  Anna 2015-04-27 22:07:22
  Svara
 • Hej hej!!
  Ett riktigt hett tips och som har snygg förvaring och planerar efter dina önskemål eller hjälper dig att finna optimala lösningar på garderobs och förvaringslösningar är Elfa:)

  My 2015-04-27 22:06:40
  Svara
 • Hej Petra,

  Jag är grym på förvaring, organisation, utrensning. Vi håller dessutom på att bredda vår befintliga affärsverksamhet (modevent) inom detta området. Om du vill ha en closet organiser och nyfiken på vårt nya affärsområde hör gärna av dig på marielle.borekull@anotherbrand.se. Kristian Mirsh är en god vän till mig om du vill få lite info om mig :)

  Marielle Borekull 2015-04-27 21:44:42 http://www.anotherbrand.se
  Svara
 • Jag har tidigare varit ganska stökig när det gällt mitt hem och mina saker vilket senaste åren har ändrats. Men mycket att göra i livet och på jobbet behöver jag en ”stökfri” oas och det är min lgh. Visst är förvaring viktigt men det är också viktigt hur man hanterar den. Jag skulle aldrig ta fram köksrengöring utan att ställa tillbaka den under diskbänken eller lämna en massa kläder framme på stolar efter jag packat, jag skulle hänga in dem i garderoben igen. Jag skulle gjort det tidigare men inte idag, det är helt enkelt för skönt för mig att ha ordning kring mig att det inte är värt det :)

  Rebecka 2015-04-27 21:42:54
  Svara
 • Åh så väl jag känner igen mig i den situationen – jag är precis likadan! Jag köper extra förvaringslådor att ha under sängen, nya klädhängare, rensar bland kläder så att allt ska rymmas osv. Efter en städning som mest blir till ett flera dagar långt projekt (jag river alltid ut allting innan – LÄR MAN SIG ALDRIG?!) ser det tillslut bra ut hemma. Sedan går det en vecka, jag har hunnit tvätta några maskiner med tvätt och allt ska hitta sin plats igen och BAM där har vi kaoset igen. Kläder på alla möbler, på mattan, oorganiserat i lådorna… händer att jag slänger saker i tvätten som fortfarande är rena bara för att jag inte vet vad jag ska göra med dom… Ja du hör ju, haha.
  Det komiska i det hela är att jag är sjukt organiserad när det kommer till mina studier och jobb. Är nästan som att all ”perfektionism” går dit och det inte finns den minsta energi kvar när jag kommer hem. Shame on me! Jag vet en person som kommer att ha städerska för resten av livet så fort hon är färdig med studierna och börjar jobba ;)

  Sofia 2015-04-27 20:36:14
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Haha jag är exakt som du! Får alltid höra att jag är organiserad/effektiv på jobbet och när jag pluggade, men är inte likadan privat! Skaffade städerska så fort jag fick jobb efter examen!!! :D

   Anna 2015-04-28 21:39:21
   Svara
 • Problemet är nog att du överkonsumerar. Rensa i stället. Och rensa igen.

  Alina 2015-04-27 20:18:13
  Svara
 • Klart man känner igen sig! En nice lösning är att bygga garderob bakom sängen, nu vet jag inte alls om det finns plats för det hos dig, men gud vad läckert det kan vara. Det blir som en walk-in. T ex som de gjort i den här lägenheten på hemnet, kolla in det stora sovrummet, http://www.skeppsholmen.se/sv/object/images/s-432099/ Eller om man ställer baksidan av garderoben mot sänggaveln, med en snygg liten skiljevägg mellan. Andra tips är att ställa en avlång klädd bänk vid sängens slut, som har förvaring i sig. Eller en sådan fyrkantig sittpuff i samma stil som soffan som kan förvara saker i.

  Hanna 2015-04-27 20:13:47
  Svara
 • Kontakta min syster som jobbar som inredare på Ikea Business Barkaby.
  Hon har gjort underverk med min etta, som tidigare alltid såg ut som ett bombnedslag. daniela.bodsgard1@ikea.com

  Lycka till!!

  Mikaela 2015-04-27 19:44:16
  Svara
 • Håller med Emma, rensa istället! Du har säkert massor av saker som du inte använder, sälj eller skänk bort till någon! :) Jag har precis skrivit ett inlägg om hur man gör en garderobsrensning, det får du gärna kika på! :)

  http://miaelisa.blogg.se/2015/april/closet-clean-out-how-to-2.html

  Mia Elisa 2015-04-27 19:23:22 http://miaelisa.blogg.se
  Svara
 • 50 spänn på att ”told you” sitter hemma o käkar gårdagens makaronilåda.

  Elsa 2015-04-27 18:53:48
  Svara
 • Du är nog inte så stökig men två personer som älskar shopping o pryler (du iaf) på så liten yta blir nog så oavsett hur mkt man håller på plocka undan. Har du inget förråd i huset som du kan bygga till walk in med hyllor från tak till golv??? Jag vet att beyonce hade sin gamla lya som walk in så det behöver inte vara inne i lägenheten

  Sara 2015-04-27 18:52:21
  Svara
 • Det var väl precis därför de som bodde i lgh:n innan hade förvaring i sovrummet som du rev.

  Told you 2015-04-27 17:28:23
  Svara
  • Svar på Told yous kommentar.

   Jag har lika mycket förvaring idag. Byggt till flera garderober i hallen istället. Gillar inte att ha garderober i sovrummet. Tycker dessutom deras garderober var förbannat fula. Ingen bra feng shui att ha garderober runt sängen.

   Petra Tungården 2015-04-27 18:32:41 http://petra.metromode.se
   Svara
 • Ju mer förvaring desto mer skit har man. Rensa undan och var extremt hård istället så tror jag det kommer vara mer ordning. Iallafall inte lika mycket saker att sprida ut :)

  emma 2015-04-27 16:43:41
  Svara
 • Tja Petra!
  Jag är grym på förvaring, så behöver du min hjälp så säg till!

  Kram Kristina

  Kristina 2015-04-27 16:26:52
  Svara
 • Tips: http://www.petrabrask.se

  Kerstin Sörbom 2015-04-27 16:21:44 http://www.ksutveckling.se
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Imane Asry
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson