Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Vad ska jag ha för kort?

prada, skultunaNär vi ändå pratar om att spendera pengar. Hur fin är min nya plånbok från Prada som jag köpte i Florens och mina nya Skultuna ljusstakar? Underläggen är också nya som jag fick av fina Andrea Brodin (finns här!)

Vad ska jag ha för kort? Jag lägger ut ganska mycket pengar i företaget och idag har jag ett företagskort från Nordea som ger mig noll bonus eller fördelar. Jag tror till och med att jag betalar ganska mycket pengar för kortet vilket känns helt idiotiskt när jag istället kan vinna på att ha ett annat kort.

Vilket kort är egentligen bäst? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Forex Betal- kreditkort! Du har 0% i valutapåslag när du handlar med det var än i världen du är och har fria uttag i bankomater utanför EU där det annars är väldigt dyrt att ta ut pengar. Hett tips till dig som reser en hel del

  Fredrik 2015-05-23 18:37:30
  Svara
 • Bank Norwegian utan tvekan! 1% i bonus på alla köp i norska kronor som kan utnyttjas på flyg. Går extremt fort att komma upp i stora summor och du får 10% bonus på flygresor.

  Bästa utav allt HELT GRATIS. Slog alla kort från SAS i en jämförelse

  niclas 2015-05-22 12:31:05
  Svara
 • Håller med om Handelsbankens Allkort, det är jättebra jag har det själv! Men ska du upp ännu ett steg ska du satsa på Handelsbankens Platinum kort, ett kreditkort med priority pass. (inträde till lounger på flygplatser ex.) Men även fördelarna som Allkortet har med en super reseförsäkring och fondspar beroende på hur mycket du handlar på kortet :)

  Elin 2015-05-20 21:30:59
  Svara
 • Sas Eurobonus Mastercard! Inte de dyra avgifterna som amex har (plus att det funkar överallt – det gör INTE amex). Poäng på alla köp och dubbla poäng när du köper flygresor :) Samlar du mkt poäng får du tillgång till sas lounge (som har gratis vin ;)) och fasttrack och diverse annat som gör det extra bekvämt att resa.

  Linnea 2015-05-19 23:40:38
  Svara
 • Hej!Statoil har oxå återbäring i rena pengar inget tjafs med massa kuponger hit o dit.Norweigens kort är oxå super,kostar ingenting o du samlar poäng o kan ta ut det i resor mm,kostar inte något att ta ut kontanter,Amex är oxå bra men många tar inte emot det då avgifterna är för höga.lycka till

  Pernilla 2015-05-19 23:33:27
  Svara
 • Nu är ju jag jävig men Handelsbanken har ett kort för privatpersoner där du får 50kr i fonder för varje 20.000kr du handlar för + rabatt på bensin hos Preem och riktigt bra reseförsäkring. De 50kr man får i fonder ser jag verkligen som ett helt omedvetet sparande som jag någon gång kommer tacka mig själv för! Kortet kostar 250kr/år och man kan koppla kredit till det så att du slipper ta från egna pengar när du lägger ut åt företaget (räntefritt om man betalar hela fakturan vid förfallodagen), det heter Handelsbanken Allkort och är kopplat till mastercard :)

  Camilla 2015-05-19 22:57:24
  Svara
 • Amex är värdelöst, går ju knappt att använda någonstans. Många kort som idag har kickback kommer nog få sluta med det pga de nya EU direktiven om interchange (den ska sänkas rejält vilket gör att kortutgivarna inte får lika mycket betalt för kortköp, det är den största intäktskällan). Men i dagsläget har OKQ8 nog det bästa kortet om man vill ha kickback. Everyday card är också bra för det. Vet inte vad du har för kort hos Nordea men First Card från Nordea är ju bra annars!

  Mikaela 2015-05-19 22:13:27
  Svara
 • Hej Petra
  ICA Banken har bra kort och villkor. Handlar du dessutom maten där har du snabb kickback!

  Johanna 2015-05-19 20:14:57
  Svara
 • Http://www.kortio.se är en supersmart tjänst som hjälper dig att jämföra olika kort och hitta just det kort som passar dig bäst! Rekommenderas!

  Klara 2015-05-19 18:08:24
  Svara
 • Diskuterade exakt det här med min pappa igår och han visade mig en jämförelse som gjorts i en tidning som jag inte kommer ihåg namnet på just nu. Iaf visade det sig att det bästa kortet var hör och häpna OK/Q8s visakort. Kortet är helt gratis och du får dessutom 1% återbäring på allt du köper i rena pengar. Alltså inte några bonuscheckar eller rabatter kopplade till det egna företaget. Här skickar jag med en länk till dn som gjort en liknande jämförelse som den jag pratade om http://www.dn.se/Images/Billigastbankkort.pdf

  anna 2015-05-19 17:42:16
  Svara
 • Kör också SAS Amex guld, bästa kortet plus du får priority pass så du kan gå in på loungerna på flygplatserna.

  pilla 2015-05-19 16:15:03 http://runwayp.com
  Svara
 • PETRA! Du ska ha det jag har. Amex sas eurobonus det är bäst. Och jag ska remonedera dig för då får jag OCH du poäng!!!!!

  Dasha 2015-05-19 15:59:13
  Svara
 • Jag och pojkvännen har Amex med koppling till SAS. Alla köp med kortet ger bonuspoäng och även alla resor som vi gör med SAS ger också poäng. För varje 150 000 kr du handlat för får du resa 2 för 1 med SAS till utvalda destinationer. Vi har lyckats komma till New York för 450 kr tor, Japan för ca 900 kr tor och Nice för ett par hundringar, genom att utnyttja 2 för 1 erbjudandet och sedan betala den andra biljetten med poäng (eftersom vi även samlar poäng hos SAS/Star Alliance när vi reser). Kortet kostar väl 1-2 tusen per år. Dock har vi bara ett konto (pojkvännens) men eftersom man får två kort så har jag det ena kortet, och båda korten redovisas separat så de superenkelt att hålla koll på vad man handlat för!

  Blir man även ”rekommenderad av en vän” så får man kortet för halva priset under första året och bonuspoäng har jag för mig. Är du intresserad av det eller undrar något mer så får du gärna skicka ett mejla! Låter som att jag är sponsrad av Amex men det är verkligen super!

  / Mona

  Mona 2015-05-19 15:00:05 http://www.blingring.se
  Svara
 • Ser att några andra sagt ett typ American express som kan ge dig en del fördelar på sikt. En annan idé är att skaffa ett kort kopplat direkt till ett visst företags bonusprogram – dvs typ SJ Prio med master card eller Norweigian, då får du poäng hos dem varje gång du handlar som du sen kan resa för. Det blir ju ganska mycket pengar på ett år… Min pappa hade just så kopplat till SJ Prio i ett par år och poängen han samlade har räckt till gratis tågresor för både honom och mig hur många gånger som helst.
  Kolla upp vilja poängsystem du kan koppla ihop och välj ett som passar vad du vill ha ut.

  Anna 2015-05-19 14:48:30
  Svara
 • Vill du ha ett kort med många förmåner är American express något för dig helt klart! Annars Mastercard. Bästa är att läsa på och jämföra. :))

  moa 2015-05-19 14:29:40
  Svara
 • Handelsbanken finans tycker jag är bra!

  nathalie 2015-05-19 14:29:18
  Svara
 • American Express

  Michaela 2015-05-19 14:19:17
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!