Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Lär dig allt om huden, få en välfylld goodiebag och drick smoothies med mig och Neutrogena

Just nu har jag en rolig kampanj tillsammans med Neutrogena som handlar om att vårda och se efter sin hy. Vilket är något jag verkligen brinner för. Jag har själv haft sämre hy och har vänner som lider av problemhy – så vikten av rätt rengöring är verkligen A och O.

Om ni vill lära er med om huden och hur man tar hand om sin hy, samt traska hem med en välfylld goodiebagtycker jag att ni ska tävla om en plats till mitt och Neutrogenas event i Sthlm den 11:e juni klockan 18.00. 

Vi bjuder på smoothies och tilltugg och Neutrogena kommer att ge tips och råd för en ren och fräsch hy. Hur ni blir 1 av de 15 som får komma? Ge ditt bästa tips på hudvårdsrutin i kommentarsfältet <3 Glöm inte lämna er riktiga mail, då vi mailar ut all info om eventet till er angivna mailadress.

neutrogena
Neutrogenas serie Pink Grapefruit passar både yngre- och mogen hud. Då den motverkar porrmaskar och finnar, utan att torka ut. Har kört deras serie nu i några veckor och gillar verkligen ansiktskrämen som lämnar huden matt, utan att för den delen göra den torr. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • 1. tvätta ansiktet med en ‘cleanser’.
  2. skrubba ansiktet med en ‘everyday scrub’.
  3. smörj in ansiktet

  Har du fått en finne eller känner du att pormaskarna blivit fler, köp då typ Basiron eller annan receptfri kräm mot acne som du endast kletar på just problemområdet.

  enkelt men effektivt.

  leyla 2015-06-04 20:04:22
  Svara
 • SERUM!
  För mig har det varit magiskt att upptäcka vilken förändring det gör på min hud. Har alltid varit noga med rengöring och krämer, men sen jag började med serum så ser jag verkligen skillnaden i glidet på min hy. Mitt smeknamn är till och med Smörjis eftersom jag går och smörjer in både mig och killen (och alla andra jag kommer åt) hela tiden.
  Även ansiktsmask och peeling då och då är ett måste, speciellt då man sovit akutlite.
  Just nu är Emma S oxygen mask en stor favorit.
  Viktigt är också att inte kaka in huden i för mycket smink och att låta huden vila ibland utan någonting på. Sminkfria dagar helt enkelt! Sakta men säkert börjar man faktiskt känna sig vacker utan spackel :)

  Tove 2015-06-04 04:40:28
  Svara
 • hej petra! Vet att du köpt din underbara kruka på Floristkompaniet i Sthlm men jag har tyvärr ingen möjlighet att ta mig dit. Jag undrar därför om det är deras eget märke eller om det finns ett märke på krukan så att man möjligtvis kan hitta en annan återförsäljare?

  Mvh Julia

  Julia 2015-06-03 20:34:10
  Svara
 • För att se pigg och fräsch är det viktigt att ta hand om sitt ansikte! Jag tycker det är lika självklart att tvätta bort sminket som att klä av dig för att sova :)

  1. Tvätta ansiktet noga med rengöring, anpassad efter din hudtyp (fråga gärna en hudterapeut)

  2. Använd ansiktsvatten för att få bort ytterligare rester samt förberedande för att din dag/nattcreme skall gå in ordentligt i huden. Smörj ansiktet men ej vid ögonen.

  3. Använd en ögoncreme, viktigt då din hud är tunnare och extra känslig kring ögonen.

  Peeling- brukar jag göra ca 1 gång i veckan :)

  Sara 2015-06-03 14:24:33
  Svara
 • Mitt absolut bästa lifehack är att man med hjälp av en bomullsrondell och lite billig ansiktscrème ex. Nivea Soft Moisturising Creme får bort ögonmakeup på ett behagligt sätt. Jag har många gånger råkat ut för dåliga ögonmakeup removers och brukar alltid ta till ovanstående knep när den tagit slut eller när jag tröttnat på oljig konsistens.

  Victoria Prybil 2015-06-03 14:07:11
  Svara
 • Svårt att bara välja ett, så jag väljer två. Men skulle helst bidra med fler!

  1) Tvätta ansiktet med rengöringsprodukter utformade för ANSIKTET, gärna två gånger om man använder smink. Tjatar alltid på min mor som tvättar ansiktet med handtvål, tro mig, dom är många därute ;) Får rysningar bara när jag tänker på det..

  2) Exfoliera gärna huden. Hade ingen aning om detta fenomen förrän tre år sedan. Idag är den min bästa vän, efter choklad. Så varför ska ni exfoliera? Ni vet när man känner sig sådär ”grå” och lite motbjudande? Ja, exfoliering är botemedlet. Det hjälper till med att ta bort döda hudceller och förebygger tilltäppning. Så spring till närmaste varuhus och plocka upp en själv, för en fräschare och jämnare hud. Personliga favoriter är Gentle Cream Exfoliant från Dermalogica, Elizabeth Arden PRO Peel Pads samt Ren´s Glycolactic Radiance Renewal Mask.

  Anna 2015-06-03 10:43:31
  Svara
 • Den dagliga rutinen består av:

  1 – ta alltid bort sminket, varenda kväll! Även om man bara slängt på lite concealer eller bara fyllt i ögonbrynen, TA ALLTID BORT SMINKET!
  2 – rengör ansiktet med en mild rengöring, skölj av med varmt vatten (hjälper till att öppna upp porerna)
  3 – använd en toner!
  4 – stänk kallt vatten i ansiktet för att få porerna att dra ihop sig
  5 – Avsluta med en återfuktande dag eller nattcreme

  Sist men inte minst glöm inte att SKRATTA! Det gör under för dig själv och du kommer stråla

  Monad 2015-06-03 00:23:41
  Svara
 • Om man som jag går på en lång isotretinoin-kur med kraftfull verkan försöker jag att göra egen hudvård då och då och låta bli att använda mycket andra starka produkter i ansiktet. Poängen med ansiktsrengöring är trots allt att rengöra och då funkar det toppen att göra eget.
  Huden är också tunnare i ansiktet än på många andra delar i kroppen och behöver extra omsorg. Jag brukar göra en ekologisk exfolierande ansiktspeeling på citron och socker som masseras in i huden för att öppna upp porerna- funkar finfint!

  Kram på dig!

  Jenni 2015-06-02 21:50:53
  Svara
 • En dag i veckan kör jag ett gammaldags knep – jag sitter med ansiktet över hett vatten. Perfekt djuprengöring! Sedan använder jag zinkpasta för att ”torka ut” ev kvisslor. Är väldigt noggrann med att smörja in mitt ansikte med spf året runt.

  Skulle verkligen behöva lära mig hur jag hittar rätt produkter för min hudtyp, känns så svårt när man har en riktig blandhud.

  Hermine 2015-06-02 21:37:44
  Svara
 • Mitt heta tips är att unna sig och investera i riktiga sidenörngott, inte bara din hud kommer att älska den lena känslan som uppstår utan även ditt hår. Hur bra? Du kommer att älska det – lovar!

  Sophie 2015-06-02 21:35:34
  Svara
 • Det som faktiskt funkar är ju att tvätta ansiktet morgon och kväll och sedan återfukta massor – tips på bra serum är Image skincare Vital C anti-aging serum! Drick mycket vatten och ät bra ren mat. Min hy påverkas mycket av stress och sömn så se till att sova de timmar man behöver på ett dygn!

  Frida 2015-06-02 20:25:56
  Svara
 • Jag tror innerligt på att kontakta en hudläkare vid grov acne, dock får man oftast grundläggande råd som många glömmer bort.
  Tex: Att utesluta fet/stark mat, sötsaker(choklad) eftersom det utlöser ”utslag”.
  Drick mycket vatten
  Återfukta huden, rengör ansiktet noga och inte peta med fingrarna i ansiktet
  Men något som jag har märkt enorm stor skillnad efter är att TRÄNA, det fungerar som en cleanser, låter huden andas.
  Och på tal om det, rengör dina sminkborstar ofta och sminka dig inte för mycket , låt huden andas emellanåt. Smink täpper igen porerna.

  Sedan har jag hört många historier ”det ovan fungerar inte för mig,” men gör man det tillräckligt länge(att gå på Roccacutan som man får utskrivet av hudläkare) gjorde sitt för mig och har tålamod så gör det skillnad. Idag har jag ingen acne, det brukar ploppa upp enstaka finnar men i det stora hela har jag väldigt bra hy till skillnad från det jag har tampats med hela tonåren. Jag har några få ärr från acne-tiden men det kan jag stå ut med.

  Anonym 2015-06-02 20:20:09
  Svara
 • Solskydd, sov, ät och drick bra och stressa lite är ju standardråd. När det faller och jag får stressfinnar och utslag så använder jag en liten mirakeltub från apoteket: LHP 1% antiseptisk kräm. Kostar några tior och punktmarkerar bort det mesta elände min hy kan tänkas hitta på.

  Julia 2015-06-02 17:55:56
  Svara
 • Mitt bästa tips är estee lauders Night repair serum – GULD VÄRD! När jag använder den under min nattkräm så upplever jag att huden känns återfuktad och ”frisk” när jag vaknar. Jag som har Acne ärr sen tidigare upplever även att dessa har bleknat med tiden jag använt den! Är söker på att den skulle passa utmärkt ihop med neutrogenas produkter också! Kram Emma

  Emma 2015-06-02 17:09:39
  Svara
 • Jag tycker det absolut viktigaste är att tvätta ansiktet morgon och kväll, med vatten och en tvål tillverkade av naturliga produkter. Jag brukar smörja in ansiktet med ett serum av olja innan läggdags och på morgonen smörjar jag alltid in ansiktet med en mild ansiktskräm. Kroppen vill gärna ha hudkräm både morgon och kväll, det viktigaste kring val av hudkräm är att den är anpassad efter din hud. Några gånger i veckan är det både härligt och bra att scrubba både ansikte och kropp med, glöm inte scrubbhandskar till kroppen. Som pricken på i:et är att lägga en mask någon gång i veckan, se då till att ha lite extra tid till godo så att du kan njuta av ett fotbad samtidigt och kanske även måla naglarna!

  Malin 2015-06-02 16:20:05
  Svara
 • Mitt bästa hudvårdstips är att göra hemmagjorda AHA- och BHA-syra masker! Som finnig och fattig så har jag inte råd att gå på dyra syra-penslingar på salong och då passar dessa masker perfekta, de är billig, skonsamma och helt naturliga. BHA-masken gör jag genom att krossa 2-3 tabletter aspirin (finns på apotek och i matbutik) i ljummet vatten så att tabletterna löses upp och blir till en härlig vit ‘paste’, ner med lite honung och lägg på masken. Aspirin innehåller salicylsyra vilket verkar antiinflammatoriskt, rengör porerna och exfoilierar hyn. Honungen är antibakteriell och därför hjälper till med hudens läkande och förmåga att bibehålla fukt.
  AHA-masken görs genom att mosa några bitar ananas och papaya med honung. Ananas och papaya innehåller glykolsyra som anses vara en av de mest aktiva AHA-syror i hudvård och har en ‘peelande’ effekt på hyn. Inte nog med det men den kan även minska pigmentfläckar och acneärr!
  Kram!

  Sofie 2015-06-02 15:19:09
  Svara
 • Mitt bästa tips är att inte glömma det allra första steget innan man börjar rengöra sitt ansikte – Tvätta händerna!
  Rena händer är trevligare att massera sitt ansikte med än smutsiga..

  Lina 2015-06-02 15:03:49
  Svara
 • Jag är inte så bra på hudvård, men vill bli! Fram till dess är mitt bästa tips såklart – kokosolja! Äta, smörja in, bada i! Framför allt bada, hela kroppen blir helt fantastikt mjuk och len och det är helt naturligt! Så underbart!

  Maria 2015-06-02 14:31:21
  Svara
 • Mitt bästa hudvårdstips är inte vidröra sitt ansikte med fingrarna så mycket. Självklart ska man göra när man tvättar det osv men man ska undvika att göra det under dagen. Och mitt absolut bästa tips är inte klämma finnar och liknande. Jag vet att det kan vara sjuuuukt svårt men det gör verkligen skillnad!

  Janina 2015-06-02 14:11:36
  Svara
 • Min bästa hudvårdsrutin, som har gått i arv i flera generationer, är att spreja ansiktet med en blanding av vatten och tea tree oil efter ansiktstvätt. Tea tree oil är bakteriedödande och lämnar en fräsch och ren känsla på huden samtidigt som den täpper till porerna och motverkar orenheter. Sen måste jag tillägga att skratta och inte oroa sig över saker bidrar till en bättre hy och ett bättre liv! Var glad!

  Ylwa 2015-06-02 13:55:40
  Svara
 • Mitt bästa tips är att självklart dricka vatten men även att äta bra mat med mycket frukt och grönsaker.
  Men sett ur vad du kan fixa i badrummet så skulle jag säga att det är bra att göra en scruba huden och göra en mask typ en gång i veckan.
  Sen tycker inte jag att man ska glömma att hudens behov ändras över tid och under årstiderna och då kan olika produkter göra jobbet t.ex. den fetta natkrämen som skyddar mot kylan under vintern fungerar som en fuktmask en gågn i veckan under våren!

  Så, nu håller jag tummarna att jag får komma på eventet! :)

  Linda 2015-06-02 13:38:55
  Svara
 • Min bästa hudvårdsrutin är helt klart att tvätta ansikte morgon och kväll och då är det viktigt att man försöker hålla sig till dessa två ggr/dag. Annars finns de risk att torka ut huden. Samtidigt är det viktigt att huden får vila och har chans till att andas.

  Sofie 2015-06-02 13:36:10
  Svara
 • Mitt bästa tips: en rengöring som tar bort allt smink och får huden att kännas 100 % ren efteråt. Mycket viktigt att den både gör vad den ska men även att huden känns fräsch. Resultat + känsla! Jag tycker inte att alla rengöringsprodukter lämnar samma känsla av att faktiskt känna sig ren och fräsch efter att man tvättat bort sminket, även om sminket ser ut att vara borttvättat. Därför är jag väldigt nyfiken på Neutrogenas rengöring! :)

  Sandra 2015-06-02 12:52:38 http://www.sandraajax.se
  Svara
 • Mina bästa tips är att skrubba huden 2 gånger i veckan, gärna med en silkeshandske någon av gångerna så blir huden babymjuk, att använda hudkräm med solskyddsfaktor samt träning (självklart utan smink) att svettas ut massa gifter tycker jag gör att huden mår mycket bättre!

  Sofia 2015-06-02 11:56:45
  Svara
 • mitt bästa tips är att dricka vatten, kan inte bli för mkt. Se till att ha huden ren och återfuktad hela tiden och se även till att absolut inte hålla på och ta och pilla i ansiktet ☝️. Ett till tips är att hela tiden hålla kuddfodral och påslakan rena och fräscha och att också tvätta dina sminkborstar regelbundet! OCH ät bra och ha kul – SKRATTA

  Amanda 2015-06-02 11:43:38
  Svara
 • Min bästa hudvårdsrutin är att använda kokosolja, den fungerar till det mesta. Bland annat kan den användas till att ta bort smink, eller kan man smörja in sig med det på kvällen och sova med det då eventuella röda partier dämpas under natten. Smidigt att kunna använda en produkt till flera användningsområden!

  Nellie 2015-06-02 11:33:54
  Svara
 • Mitt bästa tips, förutom att dricka mängder vatten och få sin beauty sleep (skönhet kommer inifrån y’all know), är att boosta huden med c-vitamin. Känner själv stor skillnad på min hy sen jag bytt ut vissa produkter i min husvårdsrutin till sånna med c-vitamin i. Är även noga med att använda toner/ansiktsvatten då det är lätt att smink och smuts inte alltid försvinner helt med bara rengöring :)

  Josefine 2015-06-02 11:28:14
  Svara
 • Jag lånar alltid min dotters hudvårdsprodukter, hon har så roliga sorter som jag inte ids köpa. Och så har jag en trave härligt mjuka och nästan söndertvättade tvättlappar att skrubba ansiktet med för mjuk och fin hy.

  Binki 2015-06-02 11:04:07
  Svara
 • Mitt tips är att återfukta huden ordentligt. Ju mer fukt, desto bättre! är det någon produkt det är värt att lägga en extra slant på så är det en bra dagkräm.

  Malin 2015-06-02 11:02:14 http://slagbrand.blogg.se
  Svara
 • Mitt bästa tips för en fin hy är att få in en regelbunden rutin. Framförallt vad det gäller den dagliga rengöringen i och med att det är så otroligt enkelt att somna med smink på, något som jag känner att min hy verkligen avskyr. Att vidare någon gång i veckan se till att skrubba hyn och sätta på en ansiktsmask kan verkligen ge det där lilla extra. För att inte göra sin hy en otjänst så kan det vara bra att även se till att du använder produkter som passar ens hudtyp. Det är lätt hänt att man väljer produkter ”för fet hy” i något slags förebyggande syfte om man exempelvis precis har fått en finne, men det irriterar ofta mer än det gör gott vet jag efter ett antal felval.

  Anna 2015-06-02 10:41:07
  Svara
 • Mitt bästa tips är att oavsett hur blöt utekväll du haft, hur sent du kommit
  hem eller om du somnat i soffan framför kvällsfilmen ALLTID tvätta bort sminket! Det behöver inte vara supergrundligt med massa dyra krämer, sover du borta el inte har med dina egna produkter så tvätta ändå med vatten & mild handtvål om det finns! En ren hy mot kudden det bästa ditt ansikte kan få, trust me! (& byta örngott ofta är också snällt mot din hy!)

  Emma 2015-05-24 15:55:38
  Svara
 • Det enkla är oftast det bästa, jag dricker mycket vatten för att återfukta inifrån, använder hudkräm med spf året om och tvättar alltid av sminket innan läggdags. Tre små enkla saker som verkligen gör skillnad.

  Fredrika Nilsson 2015-05-24 15:31:35 http://nouw.com/frika
  Svara
 • Hej finpetra,

  Mina bästa hudtips är att dricka mycket vatten, vatten, vatten. Utöver det mandelolja runt ögonen varje kväll efter rengöring av ansiktet. Förebygger rynkor samt fuktar och vårdar fransarna. Plus en mild ansiktsscubb som man kan använda dagligen för rengöring av huden på morgon och en bra ansiktsborste som rengör huden på kvällarna.

  Kul med dina tävlingar och vad kul det vore att få lära sig med om ansiktsrutiner.

  X shirin

  Shirin 2015-05-24 15:21:41 https://polaroidanecdotes.wordpress.com
  Svara
 • Kör på produkter i samma hudvårdsserie. Risken om du använder fler att produkterna motverkar varandra. Skrubba ej för mycket. Känn av vad huden mår bäst av. Rengör men gnugga ej för hårt.
  Våga prova nytt! Nu smörjer jag t.ex. min hud med kokosolja.
  Använd solskydd och drick vatten. Stressa mindre!
  Rengör dina penslar kontinuerligt.
  Hoppas på vinst! Anna

  Anna 2015-05-24 15:20:43
  Svara
 • Jag hade i min tonår en del problem med Acne. Så jag har sedan ung ålder provat mig fram med krämer och behanlingar och tycker det är väldigt intressant och kul numera att verkligen sätta sig in i min hy.
  Idag är jag 28 och vårdar min hy väldigt vaktamt med solskyddsfaktor 50, ordentlig rengöring morgon och kväll med ansiktsvatten, sedan serum, sedan ögonkräm och slutligen fuktighetskräm. Jag gör även en aha syrebehandling hemma en gång i veckan, och jag lägger en retinolkräm tre nätter i veckan från Paulas choice.
  Jag är nogrann med vad jag väljer för foundation när jag sminkar mig också. Läser mycket om krämer och försöker byta produkter ca 2 ggr om året. Tror på variation och plocka ett urval från blandade märken.

  hälsningar, Philippa

  Philippa 2015-05-24 15:20:37
  Svara
 • Tvätta ALLTID ALLTID ALLTID av sminket innan du går o lägger dig!
  Det är mitt bästa tips. :)

  Angelica 2015-05-24 15:11:59
  Svara
 • Efter mycket problem med acne är jag väldigt noga med att vårda min hud bra. Utöver p-piller som motverkar acne så tvättar jag ansiktet med visibly clear oil-free make-up remover morgon och kväll. Sedan applicerar jag den tillhörande återfuktaren som är perfekt när man reda. Har medecin utskriven för acne eftersom den inte innehåller några konstigheter som man inte ska blanda med den starkare krämen jag har. Mitt bästa tips är att, utöver att alltid återfukta, aldrig klämma finnar! Det är lockade i stunden men man kan få hemska ärr som tar lång tid att få bort! Kram!

  Antonia 2015-05-24 14:52:09
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind