Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Helvetes skit…

skinntvätt

Åh, jag är så irriterad just nu. Varför händer sådana här saker mig hela tiden? Antagligen för att jag är för stressad och slarvig. Igår natt när jag kom hem från inspelningen har en Loka Crush läckt ut i  Celiné väskan. Hela pet-flaskan. Så hela väskan är helt dygnsur. I den låg min helt nya kamera från Canon som jag köpte för två veckor sedan, en liten kompaktkamera (som är stendöd) och min mulberry plånbok som numera badar i loka och alla kvitton :(

Då är det bara att ringa mitt härliga försäkringsbolag IF (igen). Gick ju inte så bra sist. Hoppas de är mer tillmötesgående den här gången. Har ju ändå betalt för extra drulle, så man kan ju tycka att detta borde passa in. Det är tydligen ett års uppsägningstid för att byta bolag, hur absurt är det?

Försöker googla mockatvätt/skinntvätt i Stockholm men hittar inget vettigt. Har ni några tips?

trasig iphoneFör några dagar sedan trillade jag även med cykeln och lyckades krossa hela min Iphone. 
if försäkringarÄndå impad över att den fortfarande fungerar trots att telefonen hänger utanför ramen. Till och med kameran fungerar, helt sinnes. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Det finns Widmarks skrädderi/kemtvätt i Bromma som jobbar med skinn och mocka. Har själv bara lämnat in för att få kläder omsydda aldrig tvättade där men de har funnits i hundra år!

  Erika 2015-06-10 09:34:56
  Svara
 • För bövelen Petra! Få tummen ur röven o börja vlogga. Din personlighet är som gjord för det. Puss!

  Cissi 2015-06-05 20:53:24
  Svara
 • Hej! Jag hade haft Folksam i hela mitt liv när olyckan var framme ordentligt och fick ett uselt bemötande. Bytte till Trygg-Hansa som jag bara hört gott om. Lycka till allt och ha en härlig helg :)

  C 2015-06-05 16:47:08
  Svara
 • Man får naturligtvis byta försäkringsbolag men bara från huvudförfallodagen vilken infaller 1 gg/år, så du kanske hade otur att din huvudförfallodag precis passerat? Folksam är fär övrigt otroligt snabba och deras hem stor täcker allt som kan täckas av en hemförsäkring. 750 kr självrisk dessutom.

  Alexandra 2015-06-05 11:48:13
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Håller med Alexandra! Folksam ör bäst. Betalar 139 kr i månaden för den stora hemförsäkringen och i det priset ingår dessutom försäkring för min bostadsrätt. Perfekt

   Anna 2015-06-05 12:41:54
   Svara
 • Ang fläck på väska/plånbok.
  Jag hade en salladsvinegrette dressing flaska som läckte och rann ut i min väska så det blev en stor fläck på hela botten och sidan av väskan. Trodde aldrig det skulle gå att få bort men så gick jag ner till kemtvätten och frågade om det gick att göra något. Dagen efter hämtade jag tillbaka den, och den såg ut som ny! Vet inte hur de lyckades med det, men inget syntes kvar från dressingen.
  Tyvärr ligger inte kemtvätten i stan utan i Abrahamsberg (Bromma) på Stopvägen. Tar visserligen max 15 minuter med bil från stan, men kanske finns någon lika bra kemtvätt i stan som du kan prova med :) Lycka till!

  Emelie 2015-06-05 10:23:41
  Svara
 • Hej Petra! Vilken osis, känner med dig. Hade också IF tidigare, då de hade avtal med Unionen, bytte sen arbetsgivare och behövde byta fackförbund, då ville inte IF avsluta min försäkring och menade också att den var bunden 1 år. Efter lite tjafs om hur absurt det var när jag inte längre hade Unionen (som gav mig ett helt annat pris än annars) så gav de med sig och jag fick avsluta försäkringen. If är ett skämt i övrigt – vi hade den största försäkringen men när min sambo blev misshandlad fick vi inte ut ett öre. Nu har vi bytt till Folksam, trillade av cykeln och var rädd att jag fått en fraktur i handen – en snabb kontroll hos läkaren som konstaterade att inget var brutet och så fick jag 1000 kr som plåster på såren av Folksam inom ett par dagar.

  Frida 2015-06-05 08:34:25
  Svara
 • Nej vad surt med väskan :( men du jag har funderat länge på en sak, hur fan lyckas du vara så brun hela tiden? :D

  Ebba 2015-06-04 22:46:33
  Svara
 • Nej men stackare! Fan fan fan vad jag känner med dig!

  Ida 2015-06-04 20:12:15 http://www.idior.se
  Svara
 • men NEJ….va trist!!!

  Jag har dock som regel…ingen dryck eller pennor i väskan…smink i necessär…så rädd att det dör ska hända mig. Jag skulle gå under då!!

  AngelicasVärld 2015-06-04 19:51:03 http://angelicasvarld.com
  Svara
 • Assååå känner igen mig så mycket i detta! Sånt händer mig konstant! Har världens fulaste skal på min mobil för att jag tappar den så ofta, skalet ska skydda mot ALLT, men såklart har jag råkat ta sönder skalet också…
  Försäkringsbolaget höjde min självrisk för att jag hade sönder mobilen hela tiden.

  Jenny 2015-06-04 18:24:18
  Svara
 • Om det är hemförsäkringen så får du byta när du vill än vad bolaget säger för det finns inget krav på att man har hemförsäkring :) hoppas det löser sig!

  Paulina 2015-06-04 18:15:05
  Svara
  • Svar på Paulinas kommentar.

   Det är lag på att ha hemförsäkring

   Matilda 2015-06-04 19:45:37
   Svara
   • Svar på Matildas kommentar.

    nej, det finns ingen lag på att man måste ha hemförsäkring. Det är frivilligt men många har det ändå, ifall något skulle hända.
    & det kan omöjligtvis vara ett års uppsägningstid på försäkringen då den ska gå att säga upp i förväg enligt lag.
    Har du extra allt borde din försäkring täcka detta. Kör hårt!

    Sofie 2015-06-04 19:51:12
    Svara
 • Byt till folksam! Deras hemförsäkring stor täcker ALLT. Har både fått ersättning för en macbook, en iphone samt en drös andra grejer som jag har slarvat bort eller haft sönder!

  Annika 2015-06-04 15:33:57
  Svara
 • Skicka väskan till Ödåkra Mockarenseri. Jag skickade min hunkydory klänning i vinröd mocca dit som hade vart med om en hård utekväll, som jag fick tillbaka som ny. Billigt & helt grymma!

  Julia 2015-06-04 15:20:34
  Svara
 • Herregud vad jag känner med dig! Det där händer mig också allt för ofta. Jag spillde en espresso på min Céline och svor hela vägen hem. Vet inte om det finns något väsk-SPA i Sverige, men den här i NY kan garanterat hjälpa dig. Kan vara värt för en sån dyrgrip! http://www.lovinmybags.com/spa.html
  Du borde kunna skicka den dit med UPS eller liknande. Lycka till!

  Johanna 2015-06-04 14:58:23 http://hemochstil.blogg.se/
  Svara
 • Det är inte ett års uppsägningstid, däremot löper försäkringsavtalet under ett år i taget. Man kan inte per automatik säga upp en försäkring vid en skada för att man inte är nöjd. Däremot kan du säga upp avtalet om försäkringsbehovet faller bort, om du exempelvis byter bostad (om det är hemförsäkring vi pratar om). Det finns en överprövningsmöjlighet hos alla försäkringsbolag. Tycker du inte att skaderegleraren har reglerat skadan enligt gällande villkor ska du såklart överklaga!

  Maja 2015-06-04 14:43:16
  Svara
 • byt bolag! Och se till att baka in telefonen med nu då

  Alice 2015-06-04 14:30:08 http://www.colorsofwonderland.se
  Svara
 • Hej! Jag har varit försäkringsförmedlare tidigare och i vår utbildning fick vi lära oss att man inte får ha bindningstider/uppsägningstider på försäkringar!

  Choicebyanna.se 2015-06-04 14:25:26 http://choicebyanna.se
  Svara
  • Svar på Choicebyanna.ses kommentar.

   Det beror ju helt på vad det är för försäkring. Kan mycket väl vara 1 års uppsägningstid.
   Läs på t ex: http://www.konsumenternas.se/forsakring/forsakringar/valja-och-byta-forsakring: ”Om du har rätt att byta försäkring eller inte beror på om det är en sak- eller personförsäkring. Avtalstiden för försäkringar är normalt ett år. Som regel kan du bara byta din hem-, villa- bil- och andra sakförsäkringar på huvudförfallodagen.”

   Mathilda 2015-06-04 15:18:22
   Svara
 • hej! Angående att byta försäkringsbolag, det får du faktiskt. rekommenderar Folksam med hemförsäkring STOR. täcker så gott som allt, verkligen all form av klantighet också :) Du får byta bolag vid en inträffad skada och du inte är nöjd med din produkt. Lycka till!

  Simone 2015-06-04 14:14:15
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind