Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Sommarkväll, Sötpotatis Pommes, Förföriskt rödvin och vänner…

Supper GårdenIgår var vi och åt middag på Supper gården. Mathilda var nämligen i stan bara över helgen för en möhippa. Så det var enda chansen att få pussa på henne.

Okej, hur mysigt är Supper Gården? Jag har bara gått förbi flera gånger, men aldrig ätit där innan. Bara på vanliga Supper som ligger ett stenkast bort. Älskar den lummiga inredningen. 
Supper Gården
Haha, älskar att ingen blev bra på bilden. Middagen handlade i stora drag om vår vinterresa som vi planerar och Mathildas bröllop. Vi ska prata mer om bröllopet snart. Jag är ju nämligen maid of honor och tänkte börja planera möhippan redan nu. Så jag behöver er hjälp! 
Räktacos
Okej, kan vi prata om det viktigaste nu MATEN. Wow, wow och lite mera WOW. Jag älskar smårätter. Så vi tog in massa smått och gott från menyn. De här räktacosen är himmelriket på jorden. Satan vad smarriga de små jöklarna var. Jag funderar på att köpa hem liknande uppläggsfat. Perfekt att servera tacos i ju. Vet någon vart man kan köpa dessa? 
thaisallad
Den här thaisalladen gick inte heller av för hackor. Allt man vill ha i en sallad var med. 
bifftacos
Bifftacos i salladsblad. Nyttigt och gott… 
sötpotatis pommes frites
Något som däremot inte är så nyttigt men så förbaskat gott är dessa sötpotatis pommes frites med parmesean på. HUR GÖR MAN DESSA? Eller nej förresten berätta inte! Då kommer jag rulla fram lagom till jul. De här är så goda så det går inte att beskriva med ord. Juste jag glömde en liten sak, man får även en parmesandipp till. Så nu har jag sagt det. Det är på eget ansvar om ni väljer att gå dit och beställa in de. De borde typ stå en röd blinkande varningsskylt på menyn med texten: ”OBS BEROENDEFRAMKALLANDE. Intas på eget bevåg”.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Sötpotatis eller jams är supernyttigt! Har bott i USA i många år och här är det ju väldigt vanligt med ”sweet potatoes” – så googla på sweet potato fries och kolla lite olika hemma-recept. På restaurang är de ju friterade, kanske till och med dubbelfriterade…det är nästan omöjligt att återskapa hemma och du vill verkligen inte köpa en fritös – fruktansvärt jobbigt att göra rent och det blir alldeles för gott och så äter man för onyttigt. Spar den njutningen till krogen. Skär stavar och ugnsrosta i stället, först på lägre värme sen höjer du på slutet. Var försiktig, de bränns lätt eftersom det är mycket naturligt socker i dem. Ät så fort som möjligt ur ugnen annars blir de mjuka, krydda m salt och peppar, gör en god dippsås, och njut. Eller så bakar du hela – skölj och skrubba försiktigt, gnid in med lite olivolja och baka i ugn tills de är ordentligt kokta och skalet har lite yta (gör hål med gaffel i skalet så de inte exploderar, och lägg folie under så du inte får bränt socker i ugnen…). När sötpotatisen är i säsong och riktigt söt och god är detta också supergott. Sorry för långt inlägg, men tycker det är kul att svenska folket får upp ögonen för denna underskattade underbara och det är kul att du är så matintresserad. Tack för rolig och vacker blogg – alltid kul att kika in! :)

  lili 2015-08-11 22:12:38
  Svara
 • Haha Petra så är såå rolig!! Älskar deras sötpotatispommes men oroa dig inte, dom är väldigt svåra att göra hemma och att få så goda!! Och bara för att lätta på samvetet är sötpotatis pommes bättre än vanliga och vill du testa hemma fritera dom i kokosolja :) kram

  Lovisa 2015-08-11 21:36:07 http://www.wallin.devote.se
  Svara
 • Alltså Petra. Fullkomligt ÄLSKAR när du bloggar såhär bra och mycket och härligt, då är din blogg överlägset bäst av alla! Sjukt fina bilder och du skriver så mycket och roligt! :)

  Meeen.. Undrar precis som Johanna hur man går vidare för att komma åt din heta kusin! Haha var nog lite het på gröten och skickade en vänförfrågan men det fick man ju snabbt ångra.. ;)

  Matilda 2015-08-11 19:46:53
  Svara
 • ja jag har ju stalkat den här Joakim Graan på Facebook.. Vilken läckerbit! Vad gör man sen? ;)

  Johanna 2015-08-11 13:32:10
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!