Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Inne i sådan jädrans fulperiod!

1f9f1feff29111dab452c181c3ba3213_980x0_c_85_s_v4-2Kanske är håret? Jag kanske ska vara blond. Eller jag vette tusan vad det är. 

Jag är inne i en riktig ”fulperiod” eller mindre snygg period kanske man ska säga. Jag tycker inte att jag är ful, utan just nu känner jag mig bara så förbannat sunkig. Lite som en julgran som tappat sitt barr. En eld som tappat sin glöd. Vet inte om det beror på all stress eller vad det kan vara. Orkar liksom knappt sminka mig för jag mig ändå ”ful” eller mindre snygg kanske jag ska säga.

Som att porerna bara vidgat sig tio storlekar. Den solbrända huden har förvandlats till obehagligt blek. Lystern är som bortblåst. Jag var tvungen att vila med min ögonfransförlängning så känner mig helt naken. Jag är så förbannat svullen, att jag skulle behöva springa ett maraton i öknen utan vatten. Dräneras. Så känns det iallafall. När jag vaknar på morgonen är det ögat jag sover på så svullet att jag får rynkor under ena ögat av svullnad. Jag har universums största finne som behagat placera sig mitt i mitt nylle. Vet inte om det kan vara hårfärgen som spökar? Jag gillar den. Kanske inte vant mig.  Jag bara känner blä. Och lite mera blä. Det är inte så att jag inte är nöjd med mig själv. Men, jag känner liksom inte igen mig själv. Kan inte sätta fingret på vad det är.

Inte så himla peppigt inlägg hörni. Ber om ursäkt för det. Men ibland har man sådana perioder. Ofta brukar det gå över efter någon vecka, men nu har jag känt mig så här grå i en månad. Och nu är jag så jävla trött på det. Klarar inte en dag till med den här gråheten.

Är det bara jag? Eller är det den tiden på året? Övervägde att göra hål i en färggladplastpåse och gå med den på huvudet till morgonmötet imorse. Den kändes fräschare än jag.

Jag behöver en uppfräschning. Nu. Punkt. Vet inte vad jag ska göra dock, haha. Men något måste till.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • MEN VA?! Tycker du är snyggare än någonsin?!

  Emelie 2015-09-25 16:28:00
  Svara
 • Hallå, bli irriterad över en finne som försvinner?! ( inte Petras klagan men andra)
  Jag har 30 prickar psoriasis på vardera ben.

  Katja 2015-09-23 22:31:12
  Svara
 • GRAVIIIIIID!!!!!!

  Jossan 2015-09-22 20:14:32
  Svara
 • Det är inte bara DU! Just nu känner man sig så jävla ful, vädret suger, brännan börjar släppa, finnar dyker upp (som förövrigt aldrig annars gjort?) och man är bara allmänt grå. I feel ya. Så kommer du med dina nya snygga ögonbryn som jag bara också måste göra nu. Haha, så du är inte ensam! Kram

  Samantha 2015-09-22 18:00:56
  Svara
 • Jag har fått samma grej,får finnar känner och mig ful och grå… Jag löste det igenom att klippa och färga håret och boka in en avslappnande ansiktsbehandling! Blir nog en soldusch i helgen! :)

  Lovisa 2015-09-22 16:16:28 http://Www.wallin.devote.se
  Svara
 • Peetra! Jag känner likadant, jag brukar aldrig ha problem med min hy men nu känns porerna ofräscha och ringarna under ögenen är inte att tala om…. Mitt blonda hår har redan gått in i vintermode- frissigt, grått, torrt, och volymlöst. Solbrännan från sommaren försvann på en sekund och nu ser jag ut som ett trött, grått regnmoln. Men som du säger brukar dessa perioder gå över och jag hoppas att både din och min gör det snart! PUSS

  Julia 2015-09-22 09:29:28
  Svara
 • Men OJ, att även en snygging som du kan känna så!! Wow, det trodde man inte.. Vad häftigt att vi alla är så himla lika trots allt :) Det enda som fungerar för mig när jag känner sådär är en redig spraytan, men först såklart lite hemmaspa med ansiktsmask och peeling, hårinpackning och allt sånt där. :)

  MIN OCH MIN FLICKVÄNS SKÖNHETSBLOGG :) -> http://emellebeautysweden.blogg.se/

  Mikaela 2015-09-22 09:20:19 http://emellebeautysweden.blogg.se/
  Svara
 • Långvarig stress har den inverkan. Och hösten när solbrännan försvinner, men du kör väl bus?

  L 2015-09-22 07:41:59
  Svara
 • Du är bäst sis!!! Jag menar jag är i Aussie och har sol varje dag och försöker leva en healthy lifestyle. Ändå kommer såna där veckor då man känner sig fulast i världen. Jag har fått en jättestor finne i pannan också. Men har provat på att yoga och blivit lite av en småyogi och det tror jag hjälpt mig en del. Dels för att det inte är nån prestige yoga utan mer hej jag yogar på mitt sätt och då får man bättre kontakt med sitt inre!

  Love you! Puss från din nya hippie yogi sister!!!

  Millo 2015-09-22 01:40:40
  Svara
 • Hej Petra!! Alltså jag förstår precis,, alla känner så once in a while.. Mina tips!! Bomba med vitaminer särskilt D-vitaminer behövs nu när det bara regnar o solen är long gone.. Sedan mitt tips som jag alltid gör när jag känner att huden blivit sådär gråmi.. Hjeronymus djuprengörande ansiktsbehandling

  Matilda 2015-09-21 23:01:16
  Svara
 • VARFÖR måste du pausa med ögonfransförlängningen? Jag är rädd att jag oxkså måste det, känns som om mina blivit glesare…på vissa ställen iaf. Berätta snälla! :(

  Anna 2015-09-21 22:42:21
  Svara
 • Jaaa vad är det för skit! Jag känner likadant. Hela jag känns glåmig. Trist men det brukar gå över. Kan det vara en tidig minihöstdepression? Vi får hoppas på det

  Carolin 2015-09-21 21:21:03
  Svara
 • Petra, det kan säkert vara att du slutat med preventivmedel med hormoner och att kroppens egna hormoner är lite ur fas! Har precis själv slutat och märker påtagligt toppar och dalar i självförtroendet som jag inte haft tidigare. Är övertygad om att detta är anledningen för mig. I torsdags och fredags kunde det varit jag som skrivit ovanstående inlägg, men nu när det kvinnliga besväret är igång börjar jag känna mig lite snyggare igen, dagarna innan mensen kommer är alltid värst. Man kan inte förstå varför man känner sig så ful, men då måste man minnas att man överdriver och att det kommer att kännas bra inom några dagar igen! Kram

  Victoria 2015-09-21 21:18:47
  Svara
 • Kände precis samma sak för några veckor sedan, men sen kom jag igång med träningen igen och nu känner jag mig fräschare än någonsin! Du verkar ha hur mycket som helst för dig, men jag lovar att om du tar dig tid för att gå till gymmet 3-4 dagar i veckan så kommer du känna dig som ditt vanliga jag in no time! Gör som jag, jag känner mig starkare, mer energifull och snyggare än någonsin :D Gjorde förresten din thaisallad med laxtartar ikväll, MATORGASM säger jag bara! Tusen tack, du är grym :D

  Julia 2015-09-21 21:05:01
  Svara
 • Meh! I hear ya sister! Känner precis likadant. Exakt. Men som du säger, vad fan är det??
  Skönt att man inte är ensam iallafall….

  Elin Persson 2015-09-21 20:53:23
  Svara
 • Jobbig känsla, men den går nog snart över. Vad du än gör, färga inte håret ljusare igen. Du är dösnygg i färgen du har nu!

  Johanna 2015-09-21 20:37:44
  Svara
 • Det låter ju som att du jobbat som en galning i ett, så ta några sovmornar, fixa nån juice (grön juice gör en skitsnygg :) ) Men jag tror mest VILA, man känner sig ful av att inte sova tillräckligt.. Puss!!

  Kristina 2015-09-21 18:02:27
  Svara
 • Du är allt annat än ful kvinna, men i know the feeling.

  Jag känner mig alltid ”ful” när jag gått från jätteblond till nåt mellan läge. Det blir helt fel, känner mig ”dassig” och inget funkar.
  Slutar alltid med att jag bli råblondin igen & vips känns det mycket bättre =)

  Hannah 2015-09-21 15:44:50
  Svara
 • Vila dig snygg! Det känns som det är stress? Du är ju en person som verkar trivas & fungera bäst med många bollar i luften & lite stress. MEN, sånt tar ut sin rätt tillslut och att kanske åka hem & bara vara hemma efter jobbet & ta det lugnt nån vecka i sträck skulle kanske vara bra för dig även om det kan kännas långtråkigt? Stäng in dig med Marcus och slappna av! Det är också en väldigt bra egenskap att utveckla och trivas med både lugnet & med icke lugnet! Lulligt inlägg men försök stressa ner och se om du märker ngn skillnad ;-) Stor kram, hoppas du snart känner dig lika snygg som du ÄR!!!

  Sanna 2015-09-21 15:37:46
  Svara
 • Tror jag såg dig i Täby igår, och du är verkligen inte ful!
  Men i feel you, Är också i en sån period. :(

  Joss 2015-09-21 15:18:25
  Svara
 • Amen känner preciiiiiis likadant!! Så hemskt, men tror (hoppas?!) det är någon form av övergångsperiod. Mellan sommar och höst I mean. Dock brukar det i alla fall vara så att det bara är man själv som märker av eländet, och du ser smashing ut som vanligt! Men ändå inte nice att känna så. Kämpa! <3

  Matilda 2015-09-21 14:54:16
  Svara
 • Det kan ju vara att du är lite lätt utbränd. Alltså, du säger ofta att du är helt sjukt stressad och har så mycket att göra. Det är svårt att ta sånt på allvar ibland, för man samtidigt tycker det är kul och häftigt att vara så upptagen och eftertraktad på arbetsmarknaden. Men det är farligt, och om man en gång går in i väggen ordentligt kan man få kämpa med sviter av det resten av sitt arbetsliv. Det påverkar ju absolut hur man mår och hur man känner sig.

  Alla framgångsrika människor måste lära sig att säga nej. Det är viktigt att välja bort saker, och hela tiden utvärdera vilka resultat du når med dina olika projekt. även om allt kanske ger resultat, så kommer det vara viktigt att välja bort det som ger minst resultat per timma tid du spenderar på det. Tänk igenom det du sysslar med, och försök hitta mer tid att varva ner och tänka på hälsan (alltså, jag menar riktig hälsa. Typ sova 8 timmar, äta ordentligt (riktig mat) och motion. Inte ”stressa upp klockan 5 på morgonen för att springa intervaller på gymmet, proppa i sig olika tillskott, detox-kurer och chiagröt”-hälsa, det är inte riktigt hälsa utan bara förfinade ätstörningar)

  Karin 2015-09-21 14:37:42
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Grymt skrivet!

   Annica 2015-09-21 20:27:29
   Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   What she said!!!

   Jag var utbränd redan som 20-åring. Stod på randen av depression. Trodde alla var galna för jag mådde ju BRA av allt adrenalin?! Men så kom det. Grät en hel sommar, fattade inte varför. Bara grät, och grät. Jag lyckades bryta mönstret innan det gick åt helvete.

   Fick lära mig den hårda vägen att det är INTE är ”de svaga” som blir utbrända utan de riktigt tuffa, tåliga, ”jag jobbar tre jobb och pluggar dubbelt”-tjejerna och killarna som bara pang en dag får mystiska hjärtklappningen och panikattacker.

   Har tyvärr inget gott råd därför att ditt jobb är att vara á jour och trendig. För mig var det sociala medier (som jag jobbade med) som jag lade ner. Blev sjuk av att posta saker för uppmärksamheten. För dig finns det ju inget ”ohhh detta vill jag lägga upp med kul kommentar… Fast… Nej. Vem gör jag det för?”

   Hoppas din pojkvän är på hugget och hjälper dig att prioritera bort saker.

   Vikki 2015-09-21 19:57:00
   Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Jäklar, bra skrivet!

   Caroline 2015-09-21 17:12:38
   Svara
 • Du är inte ensam Petra! Känner mig likadan.
  Tror jag behöver fräscha upp håret med en ny färg och ta ett lager med brun utan sol, efter det kanske det känns bättre! Tycker ioförsig att du alltid ser lika snygg och fräsch ut…

  Emelie 2015-09-21 14:34:43
  Svara
 • Petra!!! Du är inte ensam. du är dock skitsnygg och jag tycker du alltid ser asfräsch ut! Ha en bra dag! Kraaaaam :)

  Cornelia 2015-09-21 14:21:46
  Svara
 • Har exakt en sådan period just nu, gick och köpte Diors primer glow maximizer igår i ren panik pga har känt mig grå i ansiktet i en månad nu.. Tog en orimlig mängd primer imorse…

  Maria 2015-09-21 14:04:07
  Svara
 • Gravid? :)

  Smilla 2015-09-21 13:49:57
  Svara
 • feel ya.. Har precis samma period!

  Sofie 2015-09-21 13:45:26
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind