Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

”Du som är så härlig och rolig? Varför är inte du tillsammans med någon”

Jag skriver ju sällan om känslor och kärlek. Det har hänt ibland, men det är många av er som efterfrågar just det. Framförallt många av er som kanske gått i mina fotspår. Som varit den där obotliga super-duper-singeln. Om du som jag ofta fick/får frågan: ”Men du som är så snygg och rolig? Varför är inte du tillsammans med någon”.

Harkel, hmm… Ja, du… Nu ska vi se här, vart ska jag börja? Och i samma sekund som man får frågan skrattar man bort den och ger något charmigt svar som snabbt leder en in på något hel annat. Eller (om mängden alkohol väger in) så sätter maskineriet igång och käften går som en duracellkanin på amfetamin om männen man träffat, gärna extra stora långa målande vulgära ord om den senaste mannen i ledet som inte levde upp till ens förväntningar eller dumpade en. Eller klassikern ”Jag har bara inte träffat rätt”.

Men för varje sådan fråga: ”Men varför har inte du träffat någon” – så såddes ett frö inom mig. Som växte. Varje söndagsmorgon och lagom till brunchen med tjejerna hade fröet hunnit gro rötter som planerat sig långt ner i maggropen. ”Är det något fel på mig”, ”Varför är inte jag tillsammans med någon”, ”Är inte jag värd att älska”.

Frågorna haglade ibland över mig från bekanta till främlingar och ibland på dejter. Man var liksom aldrig beredd heller, alltid tagen på sängen. Varje fråga satte fler och fler griller i huvudet. Va fan tillslut hade jag hela Plantagen i min mage. Jag började ifrågasätta- och tvivla på mig själv. Hörde hur mina svar inte lät lika övertygande. Vad ville folk höra? Ibland hade jag lust att slänga ur mig något i stil med: ”Jag är väl jävligt dåligt i sängen, så folk kanske tröttnar” eller ”Jag har en obotligt könssjukdom så folk vill inte ta i mig”. Istället för att svara något uppmuntrande tillbaka (som alla förväntade sig). Det roligaste är när folk vill hjälpa en och liksom själva har svaret på frågan. ”Det passar väl inte så bra in i ditt liv nu, du jobbar ju så mycket.”

 

Förlåt, men vad vill folk egentligen ha ut av den frågan? Jag trodde typ att jag skulle vara singel tills jag dog.

 

Missförstå mig rätt. Det var inte så att jag inte dejtade folk både under korta och längre perioder. Jag är en jävel på att dejta. Men när vi nästan ansågs vara tillsammans. Var det aldrig rätt. Idag nu när jag är tillsammans med Markus inser jag att det var så fel som det kunde bli. Vi var aldrig tillsammans. Jag spelade bara konstiga spel och vice versa. Det var aldrig riktigt kärlek. Kanske ibland. Men inte som jag känner idag.

———————————————————————————————-

Jag har så många fantastiska tjej- och killkompisar som är så förbannat underbara, älskvärda och skitsnygga inifrån och ut. Ibland kan jag nästan komma på mig själv att fråga: ”Varför har inte du träffat någon”. Men så biter jag mig i tungan. Det är ju inte så att man inte försöker eller för att man är annorlunda. Det är väl ta mig tusan för att man inte träffat den som gör en så knäsvag att man vill kaskad spy och skratta på samma gång och det är ömsesidigt. För när man träffar den rätte, vägen dit kan vara förbannat krokig och strulig, men när man äntligen hittat rätt då är faktiskt allting enkelt. Man vet. Det var som att alla rötter och tvivel som grottat in sig i magen slets loss i samma andetag. Ibland hittar man rätt flera gånger. Problemet är bara att rätt för dig, kanske inte är rätt för honom eller henne. Ibland får man vända på många stenar innan det är rätt åt båda håll.

Samma sak gäller om du är i ett förhållande med någon. Om du måste vända och vrida på stenen och bara accepterar den i en viss vinkel och inte i sin helhet. Är det inte rätt. Då är det dags att släppa taget. Och ge dig ut på jakt efter nästa sten. Håll inte krampaktigt fast i din partner för att du tror att du inte kommer förtjäna någon ny som älskar dig lika mycket eller mer. Känner du så? Då stannar du kvar av fel anledningar. Släpp taget.

TO ALL YOUR SINGLES LADIES (AND MEN) OUT THERE: 

Känner du igen dig? Är du den eviga singeln? Det är väl ta mig tusan inte dig det är fel på, det hoppas jag att du har jävligt klart för dig. Ursäkta, svordomarna men jag är så fruktansvärt trött på alla självgoda par som ser ner på alla dessa starka fantastiska SUPERSINGLAR som kämpar. Som har träningsvärk i tummen för att det swipar så mycket. Som går på dejter på vardagar efter jobbet. När man egentligen är trött och vill åka hem och mysa i soffan. Ge inte upp hoppet! Snart (om det nu är det du vill) så träffar du hen som är perfekt för just dig.

Jag tycker ni ska läsa den här artikeln som Nina Campioni skrivit för Elle – Så vet du när du hittat den rätte (sjukt bra och roligt skriven)!

Tycker ni att det är kul att läsa texter som dessa? Ska jag fortsätta med det? Trevlig lördag på er <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
176kommentarer
 • TACK!! känner igen mig! precis vad jag behövde läsa!! <3

  ann 2018-12-14 18:56:01
  Svara
 • ❤️❤️❤️❤️❤️ igenkänningen är 100%

  Linnea Palmér 2018-12-13 18:40:58
  Svara
 • Sent som tusan, men TACK du underbara människa för denna text.

  Rebecka 2017-05-28 00:14:08
  Svara
 • Tack Petra!! Precis vad jag behövde läsa denna kväll. Alltför sällan man hör denna ärlighet om hur utanför man känner sig när man är singel! Klockrent

  Kramar
  /Så singel att det knappt kan kallas singen

  Johanna 2016-07-28 20:53:02
  Svara
 • Hallelujah!! Du gjorde min da… Nej mitt år!!! :))
  Tack för den SÅ beskrivande texten, önskar jag hade detta kopierar i fickformat. För att sedan dela ut vid fikabordet eller på släktmiddagar. <3 //den evige singeln

  Karolina 2015-10-15 11:02:07
  Svara
 • Tack !!!
  När ja vaknade i morse hade min vän sänt detta till mig…efter en helg me dejt hårt festande och galna upptåg va detta precis vad jag behövde!!!!

  Jag har varit singel i 2 år och älskar det samtidigt som jag hatar det…frågar mig varje dag ”vad är det du vill ha Linda”!!
  Jag har inte kommit fram till det och tror om jag ska vara ärlig..aldrig komma fram till det…

  Detta va så klockrent och jag har skrivit ut den hängt den på på kylskåpsdörren …för att påminna mig själv att vi singlar e fani helt underbara…

  Kärlek till dig:-)!!

  Linda 2015-10-13 12:14:20
  Svara
 • Om man inte letar då, om jag för tillfället eller alldrig vill ”hitta den rätta” jag mår väldigt bra själv. Kan inte det bara vara okej?

  Nej, alltid får man höra. En dag kommer du hitta honom… Honom, det kanske är en kvinna eller en hen… Jag blir så tröt…
  Jag går inte runt och är halv. Jag har det väldigt väldigt bra just nu, just här!

  Låt mig va!

  Sara 2015-10-10 06:08:18
  Svara
 • Klockrent !! Så jävla bra skrivet Petra

  Pernilla 2015-10-08 12:20:27
  Svara
 • Bra skrivet! Man fick sig verkligen en tankeställare. Fortsätt med dina fantastiska inlägg så här. Du lyckades verkligen!

  Kristina 2015-10-08 09:24:03
  Svara
 • Så bra text, och uppmuntrande!

  Hanna 2015-10-08 08:33:37
  Svara
 • Bästa blogginlägg jag läst! Mitt i prick Petra :)

  Marja 2015-10-07 20:57:57
  Svara
 • Fan, vilket bra inlägg! Det är faktiskt PRECIS så det känna och så tankarna snurrar. Inte alltid, men ibland. Och bara att tanken ens finns där ibland får det att skava.

  Så tack för att du påminner mig, och alla andra fantastiska singlar därute hur grymma vi är!

  Fanny 2015-10-07 20:47:22
  Svara
 • Så otroligt bra skrivet, TACK!!
  Jag själv har varit singel i fem år och har själv börjat tänka senaste tiden ”är det nått fel på mig?”
  Men som du skriver, när man träffar den rätta då VET man och KÄNNER det! Tror det är värt att vänta på mannen som en dag kommer göra mig knäsvag.
  Återigen tack för din text, otroligt bra skrivet ❤❤❤

  Mikaela 2015-10-07 18:58:56
  Svara
 • Alltså detta gjorde min dag! Du är en inspiritation och har så himla bra tankar! Fortsätt skriva såna här inlägg. Tror att detta kommer hjälpa många.

  F 2015-10-07 13:38:12
  Svara
 • Är ganska blyg när det kommer till killar. Har inte träffat den rätta och är 24 år. Får dem frågorna jämt eller så tror dem att jag är lagd åt andra hållet. Vilket jag inte är, men det är bara för att jag inte haft nån kille. Blir så trött på det! Och när folk ska sitta och tjata om deras killar 24/7. Det är inte så kul för en supersingel att höra. Bästa inlägget Petra

  Emma 2015-10-07 10:57:45
  Svara
 • Men så spot on. Ta mej fasiken det bästa jag läst i ämnet. Kan skriva under på varje stavelse.
  Nu har du fått en ny anhängare i ditt led petra.
  6 år som singel och rätt go och glad ända.
  Och bara för att jag inte nöjer mig med första bästa så blir man ifrågasatt som du skriver.

  Var hos en spådam i mars. Hon sa – jag ser att du funderar mycket på varför du är singel. Varför just du inte hittar någon men alla andra. Sluta upp med det. Du har inte träffat rätt än. Men det kommer. Oroa dig inte. Det är inte dig det är fel på. Det blir bra.

  Så sedan dess har jag helt släppt fokuset. Det blir vad det blir.

  Må så gott.
  //Zanna

  Zanna 2015-10-07 06:40:38
  Svara
 • Det här är bland det bästa jag läst!! Instämmer i varje ord.

  Katarina Karlsson 2015-10-07 06:10:12
  Svara
 • Hej! Man kanske måste fundera på om tvåsamhet verkligen är målet med livet. Det funkar ju så sällan. Hur många av dem du känner har en relation som du verkligen själv skulle vilja ha? Lev livet, det kan man göra ”fast” man är självgående. Singel heter det när man är ung, ensamstående heter det när man är själv. Står man ensam när man är själv? Lyssna på vilken negativ klang det har… ensam-stående… Jag kallar det självgående. Fortsätt att vara unik och tro aldrig att du blir bättre bara för att du inleder en relation.

  Stina 2015-10-07 06:06:24
  Svara
 • Det kan faktiskt vara så att man själv VALT att vara singel Petra. Jag är en av dom. Jag är lite less på alla självgoda icke-singlar som antar att jag inte vill vara singel.

  kim 2015-10-07 01:49:42
  Svara
 • Himla bra skrivet, känner igen mig så mycket i dina ord!

  Viktoria 2015-10-06 23:33:39
  Svara
 • Fan, Petra. Du äger.
  Jag är bara 16 år (!!!) och får redan frågor och undrande blickar över att jag alltid varit singel. Förstår inte vad de förväntar sig för svar… ”Oj, är jag singel? Totalmissat… Får väll ta och ändra på det. Tjingeling!”
  Haha. Så himla bra och träffande inlägg, tack för att du förstår. Massvis med kärlek till alla vackra singeltjejer där ute. Och till dig Petra, som äntligen hittat rätt! <3

  Olga 2015-10-06 18:20:51
  Svara
 • Så sant ☺️ som vi sa i Turiket för ett år sen Varm kram på dig

  Kerstin 2015-10-06 16:58:06
  Svara
 • Huvudet på spiken Petra! När det är rätt då vet man, njut av att du dessutom har möjlighet att ha ett förhållande med ”The One”, en del förlorar sina alldeles för tidigt och får hoppas på en till <3

  Frida 2015-10-06 15:03:06
  Svara
 • Där satt den. Tack, Petra! Puss och kram och grattis till kärleken <3

  Andy 2015-10-06 14:28:45
  Svara
 • Tack för inlägget Petra, det träffade precis rätt för mig. Mer sånt! Kram

  Nanna 2015-10-06 10:45:14
  Svara
 • Tack! Fantastiskt bra skrivet <3 <3

  Pernilla 2015-10-06 10:00:51
  Svara
 • Tack, så skönt att höra att man inte är ensam! Ja jag vill gärna läsa mer sånt här.

  Sabina 2015-10-06 09:51:01
  Svara
 • Bästa inlägget! På pricken så det är & känns. Fina människa, massor med <3 till dig!

  Jenny 2015-10-06 08:24:01
  Svara
 • Så det finns fler än jag?? Trodde nästan jag var ensam. Alla, då menar jag ALLA mina närmaste tjejkompisar har partner o är sambo. Men jag førsøker att fokusera på mig själv. Jag trivs med mig själv och det liv jag lever. Men det finns en liten skugga, en LITEN. Men sluta hoppas är nog det sista jag kommer att gøra ;)

  Evigt-singel Emilie 2015-10-06 03:08:07
  Svara
 • Kan bara hålla med!!
  Kram

  Matilda 2015-10-06 00:22:01 http://Matildaelisabeths.blogg.se
  Svara
 • Så jädrans bra skrivet. Träffade rätt på varenda ord!!

  Sandra 2015-10-05 22:26:56
  Svara
 • TACK FÖR DESSA ORD <3

  Singel-Sofia 2015-10-05 22:08:15
  Svara
 • precis så är det. Bra skrivet!

  Elin 2015-10-05 20:55:56
  Svara
 • JAAAA! Älskar din blogg och hela dig, inspiration och motivation till max! Keep it coming

  Annika 2015-10-05 20:55:13
  Svara
 • Älskar detta inlägg! Känner igen mig så otroligt mycket och du sätter ord på det. Fler sånna här inlägg!!

  Ebba 2015-10-05 20:15:24
  Svara
 • tack för ett bra inlägg.
  Äntligen någon som skriver om denna fråga.
  Inget fel på oss som är singlar är val man har rätt till. Kan säga man är reserverad till ngn spec

  Nono 2015-10-05 19:50:46
  Svara
 • Ja. Ja. Ja.

  Ja.

  Exakt så!

  Joy Malou Schubert 2015-10-05 19:20:59 http://nicolinda.blogg.se/
  Svara
 • Vilket ogroligt bra, ärlig och välskriven text. Bästa blogginlägget jag någonsin läst. Kram

  Klara 2015-10-05 17:30:13
  Svara
 • Exakt, exakt vad jag känner! <3 Fortsätt gärna med sådant här varvat med mode, inredning, skönhet och allt annat som gör livet vackrare :)

  alice 2015-10-05 17:06:57 http://aliceschneiter.com/
  Svara
 • Mitt i prick och sjukt snyggt skrivet.

  Linn 2015-10-05 16:55:53
  Svara
 • Ja, vill hemskt gärna läsa mer som liknar detta. Väl rutet!

  Jasmine 2015-10-05 16:15:25
  Svara
 • Bra beskrivet, Petra. Levde själv singelliv många år innan jag träffade mr Right.Precis som du skriver så VET man när det är rätt. Inget fånigt spel, spela svårfångad eller frågetecken. Man. Bara. Vet. Om man bara vetat det innan så hade det besparat en mycket grubbel. All lycka till dig och Marcus!

  Malin 2015-10-05 15:28:05 http://inneoute.blogg.se
  Svara
 • Tack Petra för att du skriver exakt det man behöver höra när man som jag är inne på 9:e året som singel och har det precis så som du beskriver. Tack :)

  Eva 2015-10-05 14:57:13 http://eva-johansson.com
  Svara
 • brukar aldrig ge kommentarer men denna gång måste jag – så spot on som det kan bli; drogs själv med dekommentarerna i 10 år och var inte stressad själv men började för alla andra verkade så stressade av min livssituation. Så vandrar jag in på en fest i Köpenhamn sent en fredag efter alltför mycket rödvin för 3 år sedan och där mötte jag DEN jag ska vara med för alltid :) total lycka!!!

  Michaela Nilsson 2015-10-05 13:05:47
  Svara
 • Fällde en liten tår. Med dina fantastiska ord och text känner jag hopp igen. Taack!

  Yasmin 2015-10-05 12:06:32
  Svara
 • haha där satte du spiken i kistan! Tack för dessa helt perfekta orden, Petra! Vill bara ta fram fetaste godispåsen, mysa ner mig i soffan och fortsätta läsa så brutalt mycket MER!
  HEJJA PETRA!! puss o kram

  josefine 2015-10-05 11:44:55
  Svara
 • Du skriver som en gud Petra.. jaa mer sånt här, det känns så fantastiskt genuint! GÅ IN OCH KOLLA MIN NYA GALNA(!!!!) HÅRFÄRG :D -> http://emellebeautysweden.blogg.se/

  Mikaela 2015-10-05 10:49:24 http://emellebeautysweden.blogg.se/
  Svara
 • Tack för orden. Tack för att du sprider förståelse om hur det är att var singel. På riktigt. Om hur förbannat jävla vidrigt det är när man känner att man har SÅ SJUKT MYCKET ”flickvänsenergi” i sig att man nästan går sönder men aldrig kan hitta ”Honom” att lägga den på. Och alla frågor. Men jag är ju det här, det här och det här – varför kan jag då inte hitta någon som vill ha mig? Och som jag vill ha tillbaka?

  Ja, bara tack. Och tills ”Han” dyker upp så lever denna singeltjej vicariously genom ditt parliv här på bloggen. För ni verkar ju bra himla fina.

  KRAM!

  Anna. 2015-10-05 10:49:18
  Svara
 • Tack för det här inlägget! Precis vad jag behövde denna måndagsförmiddag!

  Malin 2015-10-05 10:40:31
  Svara
 • Helt rätt. Men jag tycker ända du missar det viktigaste: man kan vara precis lika lycklig och fantastik som singel!! Felet i samhället är att man tvingar pa tvasamheten, som om den vore det ända rätta, sa jäkla fel!! Tvasamhet är inte svaret pa lycka, det är bara ett sätt att leva. Om man utgar ifran att man maste vara tva för att vara lycklig eller lyckad da har man missat hela poängen!!

  M. 2015-10-05 10:28:19
  Svara
 • Spot on! Mer sånt här!

  Nathalie 2015-10-05 09:41:59
  Svara
 • Fan Petra, första gången jag kommenterar här FÖR SÅ JÄVLA RÄTT och så sjukt härlig text. Tack.

  Emma 2015-10-05 07:36:51
  Svara
 • Tack! <3

  Johanna 2015-10-05 07:32:30
  Svara
 • Petra!
  Jag she en fråga jag har funtat på ett riktigt bra tag nu. Typ sen glamorama sändes… Så jag kan kort och gott inte hålla mig längre. Det handlar om dejting så det passade ju bra under detta as super mega bra inlägg (känner igen mig sååå mycket) till min fråga som lyder: jag är sååååå osäker på mig själv i verkligheten. Jag har inga problem att ta selfies på mig själv och välja ut en perfekt, utan problemet ligger i hur jag ”ser ut” i verkliga livet. Och sen till dejter.. Jag blir så nervös när jag bara tänker på att möjligen träffa någon från exempelvis Tinder, eller bara träffa någon man kanske sett en eller två gånger tidigare. Men eftersom du är en mästare på att dejta kanske du kan hjälpa mig… HUR GÖR MAN?? Vad ska man tänka på? Hur blir man bra på att dejta och hur kan man komma över det där med att tycka hela situationen är pinsam? Snälla HJÄÄÄLP!!

  /osäker tjej

  E 2015-10-05 00:56:12
  Svara
 • Du får gärna skriva mer texter som dessa.
  För jag känner igen mig så, även om dom flesta slutat frågat nuförtiden. Kan väl bero på att man halvt lagt ner och bry sig iofs.
  Får väl börja swipa till våren igen då allt annat i livet börjar komma i ordning.

  Har inte följt din blogg tidigare, men är väl dags nu.
  Men roligt att du träffat Marcus nu Petra och må gott!

  Patrik 2015-10-05 00:34:48
  Svara
 • Detta kom i rättans tid! Fick precis denna fråga igår och kände mig en aning misslyckad. Tack tack tack för denna fina text!!

  Anna 2015-10-04 23:19:55
  Svara
 • Tack för ett sånt fantastiskt inlägg. Precis vad jag behövde. Det är fan inte fel på mig!!!!

  Isabella 2015-10-04 23:13:00
  Svara
 • Så jävla rätt! Tack för att du skriver ett sånt inlägg mitt i all hets om skönhet, förhållanden, pengar osv osv <3

  Simone 2015-10-04 22:27:53
  Svara
 • Jag blir rörd! Vilket bra inlägg Petra och jag konstaterar att vi är så många som känner precis så här! Nu känner jag mig genast mindre ensam. Det finns faktiskt många fördelar med att vara singel också, så nu njuter vi medan det varar. Stor KRAM till alla härliga kvinnor där ute där ute som kämpar och svarar på dessa dryga frågor dagligen!

  Ida 2015-10-04 22:26:36
  Svara
 • Alltså din text typ räddar mitt liv!
  Kunde inte känna igen mig mer!!! Men så härligt och hoppfullt. Jag är inte värdelös. Åh tack!<3

  Cecilia 2015-10-04 22:19:12
  Svara
 • OMG petra, jag är exakt den du skriver om så blev nästan tårögd haha! <3

  Lisa 2015-10-04 22:06:44
  Svara
 • Mer sånt här Petra!<33

  Rebecca 2015-10-04 22:01:05
  Svara
 • JA!! Mer sånt här <3

  sara 2015-10-04 21:50:31
  Svara
 • OMG, om man kan älska dig ännu mer så började jag precis göra det!
  Tack för detta inlägg, det var precis vad jag behövde. Du masserade alla mina ömma punkter och nu känner jag mig hel och stark igen.
  Vi är inte ensamma tjejer!!

  Evelina 2015-10-04 21:16:49
  Svara
 • Tack för det här inlägget Petra. Typ exakt det jag behövde höra idag. Tack tack tack <3

  Maja 2015-10-04 20:56:02
  Svara
 • Jag älskar att läsa när du skriver om känslor. Hur träffades ni två förresten? kramar

  johanna 2015-10-04 20:33:35
  Svara
 • Är 24 år och har aldrig haft en pojkvän. får samma fråga dagligen. Jag är feg eller så tycker inte killarna att jag duger som jag är. Vad ska man göra, vill inte vara tillsammans med nån bara för att. Men det känns skönt att man inte är ensam. Så en dag kanske my number one dyker upp, precis som för dig

  Emma 2015-10-04 20:18:37
  Svara
 • Tack. Verkligen bara ett jävla kärt tack. Jag har precis som su, varit supersingel, typ jämt. Har dejtat i monsterfart ibland, o ibland vart totalt själv. Jag har följt dig sen ditt första blogginlägg, o alltid funnit lite tröst i att du varit, precis som jag. Så om sanningen ska fram så blev jag nästan lite sur när du träffade Marcus (missförstå mig rätt, samtidigt skit glad!). Så den här texten, va fan i mig EXAKT vad jag behövde läsa. Jag är 27 år gammal o börjar se rynkor kring ögonen o folk ploppar ut ungar i samma takt jag dricker vin. Så tack, ett kärt jävla tack. Det här va verkligen vad jah behövde läsa. Få lite pepp o motivation till att gå på den planerade dejten i veckan o fortsätta snacka med han killen på tinder. Ska fakriskt gå in o swipa lite nu. Trevlig söndag! Och gärna mer sånt här! Puss på dig o bråkis!

  Stina 2015-10-04 20:10:49
  Svara
 • Ja fortsätt med såna här !! :)

  Carro 2015-10-04 19:50:03
  Svara
 • Tre tårar som trillar nerför min kind och snabbt är jag där och tar bort dom med baksidan av handflatan. Detta inlägg var verkligen pricken över i:et. Är den enda i tjejgänget som inte har någon kille. Dom andra har pojkvänner eller män dom dejtar. Efter några krossade hjärtan och månader av att bygga upp spillrorna av sig själv så vill jag inte bara masta mig in i det längre. Eller jag vågar inte. Men jag vill också att någon ska hålla om mig på natten. Jag vill dela min dubbelsäng.

  Skriv gärna mer som detta inlägg! Så fint och viktigt. Kram!

  Linn 2015-10-04 19:37:55
  Svara
 • Grät en skvätt. Så fantastiskt rakt på sak, så ofta man försöker att förklara inte bara för andra utan även för sig själv varför man lever ensam.

  J 2015-10-04 18:59:28
  Svara
 • Ja fortsätt!!!! Jättekul när du skriver <3

  Ebba 2015-10-04 18:31:18 http://www.liifeofebba.devote.se
  Svara
 • Inlägget som kom som pricken över i:et. För jag tror att jag seriöst kommer vara singel resten av mitt fucking jävla liv.

  Elin 2015-10-04 18:26:48
  Svara
 • jaaaa fortsätt skriv sånt här! Satt och log genom hela texten, skönt på något sätt att en bloggare som du skriver om det här! Väldigt viktigt tror jag, är nämligen en av dom som är supersingel och undrar vad som är fel!

  Emelie 2015-10-04 18:23:54
  Svara
 • Tack för en helt fantastisk text!! Den gjorde hela min söndag! :)

  Carolina 2015-10-04 18:20:40
  Svara
 • Fortsätt absolut med sådana här texter! så fint att komma nära. Och även för mig hög igenkänningsfaktor. Tack för påminnelsen om att det inte är mig det är fel på.

  Carolina 2015-10-04 17:57:31
  Svara
 • Underbart skrivet!! Träffade rätt i hjärtat!

  Anna 2015-10-04 17:41:17
  Svara
 • Tack för bra pepp!

  Lisa 2015-10-04 17:28:51
  Svara
 • Wow Petra! Snacka om att lägga orden så att man precis känner igen sig. Nästan som en spark i mellangärdet så klockrent var det skrivet. Du strålar ihop med Marcus och jag är så glad för din skull… för bådas skull. Den som väntar på något gott… ;)

  Lena 2015-10-04 17:26:01
  Svara
 • Sicken bra text! TUSEN TACK PETRA! <3

  Ellen 2015-10-04 16:05:03
  Svara
 • Hög igenkänningsfaktor! Det behövde jag höra :)

  Madelene 2015-10-04 15:59:53
  Svara
 • Fy fan va bra, rent ut sagt. Tack! Det behövde jag läsa.

  Solan 2015-10-04 15:15:51
  Svara
 • Petra jag älskar dig! Börja gråta. Så sant, fint, ärligt. Puss.

  Tove 2015-10-04 15:02:57
  Svara
 • Superbra skrivet! :)

  maria 2015-10-04 14:56:32
  Svara
 • tack tack tack!

  Gabriele 2015-10-04 14:49:16
  Svara
 • Tack Petra! Det var precis det här jag behövde läsa en ensam söndagseftermiddag. Kärlek till dig

  Hanna 2015-10-04 14:40:18
  Svara
 • Bra inlägg! :) Tycker lätt att du ska fortsätta med sådana inlägg.

  KATTIS - Bloggar om julen 2015-10-04 14:27:30 http://www.christmaslady.blogg.se
  Svara
 • Bästa inlägget jag läst i år (av allas tusentals bloggar som existerar)!!!

  Emma 2015-10-04 14:24:26
  Svara
 • Tack Petra! Bästa texten!!! Du gjorde min dag! Känner mig genast bättre till mods en söndag som singel! Fortsätt med sådan här texter, du äger <3

  Cissi 2015-10-04 13:04:06
  Svara
 • Helt fantastiskt. Som supersingel kämpar man på, det kan jag skriva under på. Men ”fortsätt leta, det finns hopp, hen finns där ute” är ganska tröttsamt att höra på speciellt när pepp-historier kommer ifrån människor som efter en tids sökande har hittat någon och …gift sig. Varför kan man inte bara skriva om allt sånt här och vara mer öppen om sina tankar och känslor när man är singel? Missförstå mig rätt, det är helt fantastiskt att du har hittat någon som får dig att känna kärlek och ge kärlek, på riktigt. Jag saknar något sätt bara känslor och sanningen ifrån andra supersinglar.

  Mona 2015-10-04 12:52:37
  Svara
 • Kanske ditt bästa inlägg någonsin! Tror alla kan känna sig väldigt ensamma med dessa tankar, men uppenbarligen har ju alla vi supersinglar dem. TACK för detta!!!! Gärna fler sånna här texter.

  Anna 2015-10-04 12:33:17
  Svara
 • Du är SÅ inspirerande Petra! Tack! Så bra skrivet.

  Olivia 2015-10-04 12:18:02
  Svara
 • <3 <3 <3 FORTSÄTT!!!

  Clara 2015-10-04 12:13:32
  Svara
 • Aldrig har väl en blivit så glad över att läsa något en ensam söndagsmorgon. Tack, och ja, fortsätt!

  Julia 2015-10-04 12:03:02
  Svara
 • Så sant skrivet, precis så är det:):)

  Elisis 2015-10-04 11:54:20
  Svara
 • TAAAAAAAAAAAAACK för detta inlägg! Äntligen någon som lyckas sätta ord på vad jag känner och att veta att jag inte är ensam

  Sara 2015-10-04 11:47:06
  Svara
 • Amen to that! Mer sånt här!!!!!

  Kristin 2015-10-04 11:42:59
  Svara
 • Tack. Behövde höra detta så mycket just nu. Har alltid varit den där super singeln som hjälper alla andra med killar och tröstar när det tar slut. Är så trött på ”har du träffat någon än”, ”varför är du singel” osv. Man försöker skratta bort det men egentligen vill man bara spy på dem och gå därifrån. Tack Petra.

  Amanda 2015-10-04 11:28:13
  Svara
 • Det är var precis vad jag behövde läsa. Du är bäst Petra. Bäst!

  Emilie 2015-10-04 10:59:43
  Svara
 • Sjukt bra skriver Petra!! Exakt så. Man blir glad för din skull :)!

  Moa 2015-10-04 10:48:09
  Svara
 • Åh herregud va jag känner igen mig. När man är med kompisar och deras pojkvänner så frågar ALLA varför man är singel och man ska komma på olika roliga svar varje jävla gång. Blir så trött haha!

  Linnea 2015-10-04 10:43:26
  Svara
 • Tack Petra för att du skriver det här! jag är ”den eviga super singeln” med vänner som just nu både förlovar sig och blir gravida.. tack för att du delar med dig och får mig att känna mig lite mindre ensam!

  Hanna 2015-10-04 10:29:32
  Svara
 • Sjukt bra skrivet! Känner igen mig till 100%. Men nu har jag äntligen hittat rätt o då är det ta mig fan rätt på riktigt!! Ha en fantastisk dag o fortsätt sprid kärlek o glädje. <3

  Lina 2015-10-04 10:16:02
  Svara
 • Stort like från mig också. Skönt att få se lite känsligare sidor av dig, nu gillar jag din blogg ännu mer! Är så lätt att tro att man är ensam om liknande tankar när folk omkring en verkar så coola och starka. Kram♡

  Linda 2015-10-04 09:52:43
  Svara
 • Ja åh, vad jag hatar frågan. Jag är 34 och ”borde” skaffat barn och gift mig vid det här laget. Jag kan t o m få frågan i jobbsammanhang. Sanningen är att jag kämpat i flera år med att ta mig ur ett extremt destruktivt förhållande, men det vill jag ju inte berätta för alla. Jag vill inget hellre än att träffa någon men jag vet inte ens hur man hittar en dejt (om man inte nätdejtar, men mitt ex scannar alla nätdejtingsajter så det vågar jag inte). Så svårt, och jag blir ju inte yngre direkt. Nej, usch, det känns lite hopplöst.

  Maja 2015-10-04 09:42:57
  Svara
 • Fortsätt skriva, du sprider energi!!

  Elin Sjöberg 2015-10-04 09:36:35 http://nouw.com/elinmargareta
  Svara
 • Petra! Petra! Petra! Du satte precis ord på alla dessa känslor och tankar som snurrar inom mig, tog alla ord jag någonsin velat säga rätt ur min mun. Tack!

  Alicia 2015-10-04 09:14:17
  Svara
 • JA jag vill gärna läsa mer sånt här!! Grinade nästan för att jag kände igen mig så väl. Tack!<3

  F 2015-10-04 09:00:08
  Svara
 • Åh vilken bra och peppig text!

  Emma 2015-10-04 08:55:03
  Svara
 • Jag ligger här en söndagmorgon med så igensvullna ögon att jag knappt jag se. Jag separerade från mig ex igår, och har ni sovit den första natten i mitt nya hem. Vi har en lång story med on and of, dramatik och en evigt pusslande för att försöka hitta lösningar. VI har nästan älskat ihjäl oss av varandra, men det räckte inte. Vi gör inte varandra lyckliga… Vi kommer aldrig till någon punkt där vi känner att allting är ”lätt” trots att ingen av oss direkt gör några stora fel.. Så nu ligger jag här, och har i mitt huvudet i 3 veckor sett detta som ett sådant misslyckande. speciellt att jag nu ska leva singellivet.. jag vill ju bara vara hemma och göra långkok, baka, gå upp 7 en lördag och träna, plocka svamp och ha vänner på rödvins-middagar.. Och det ända jag tänker är att jag kommer vars själv resten av mitt liv.. och att det i andras ögon (och mina) är något dåligt att vara själv.. TACK petra för dina fina rader. Jag blev lite tagen på sängkanten här borta, du skriver otroligt vackert. Och sant!

  Så glad (och avis) på dig som hittat den rätte. Jag längtar!

  S 2015-10-04 07:58:08
  Svara
  • Svar på Ss kommentar.

   Åh! Du kan ändå göra de där sakerna, plocka svamp, gå upp 7 och träna, bjuda hem vänner på middagar. Det behöver man inte vara i ett parförhållande för att göra. En del saker kan man göra själv, och andra med en bra vän! Jag är singel och gör ofta sånt och det är så skönt. Älskar friheten och längtar samtidigt till att hitta någon som man hittar ömsesidig kärlek med. Lev i nuet och spela alla livets roller med omsorg. Stor kram

   Malin 2015-10-04 15:55:49
   Svara
 • Fantastiskt fin text. Fortsätt skriva om känslor, verkligen bra!

  Sara 2015-10-04 07:03:48
  Svara
 • JA, fortsätt skriv såna här texter! <3

  Malin - MalinBelle.com 2015-10-04 04:20:51 http://malinbelle.com
  Svara
 • Lördag kväll, foreveralone, läste detta. Vill bara säga tack <3

  Victoria 2015-10-04 00:44:58
  Svara
 • Petra, du är fantastisk? Så bra skrivet!

  Maria 2015-10-04 00:30:44
  Svara
 • Men….. SUPERLIKE! Rakt in i mina tankar – Mer!

  Jenny 2015-10-04 00:13:36
  Svara
 • Spökläsar här! Men detta var fan värt att slänga in lite extra kärlek för – så jävla bra skrivet.

  Tove 2015-10-03 23:46:31
  Svara
 • Nailed it!!!!

  Matilda 2015-10-03 22:50:04
  Svara
 • du är fantastisk petra!
  massa lycka och lördagspepp,
  hälsa mannen din som gör dig så sprudlande och lycklig. han gör det bra, heja kärleken!

  Tove 2015-10-03 22:32:40 http://www.tofa.se
  Svara
 • Tack Petra, TACK! Jag med förhoppningsvis många andra härliga twenty-something supersinglar känner igen sig i din text. Det är inget fult med att vara singel, vare sig man har valt det själv eller ej. Du ger oss singlar hopp om att hitta kärleken!

  Martina 2015-10-03 22:16:46
  Svara
 • Fantastiskt skrivet

  Anna 2015-10-03 22:03:15
  Svara
 • Så jääääääävla bra skrivet!!! Tack!!

  Charlotte 2015-10-03 21:57:54
  Svara
 • <333333

  Guro 2015-10-03 21:52:16
  Svara
 • Det här Petra var det bästa jag läst. Och jag behövde läsa det. För några månader sen var jag på en picknick med tjejkompisar, i ett gäng där jag nästan alltid är den enda singeln. Vid det här tillfället hade en av tjejerna precis dumpat en kille hon träffat ett tag där hon då sa ”Men asså han hade inte haft NÅGOT långt förhållande. Alltså hur sjukt är det inte? Det måste ju vara något fel på honom”. Där och då kände jag mig förintad som både människa och singel (för tydligen i just det gänget definieras man som människa utefter om man är singel eller inte). Eftersom alla andra tjejerna höll med och instämde i att det måste vara någon allvarlig störning på honom kände jag helt enkelt att det måste vara något fel på mig också. Rationellt sett förstår jag ju självfallet att så inte är fallet, men uppenbarligen har jag dålig självkänsla kring mitt singelskap och därför behövs det så lite för att jag ska tvivla på mig själv.

  Det är hemskt att man på middagar med singelkompisar ska behöva hålla låda om ens ”galna singelliv”, visa tinder för att det verkar så ”galet spännande och sådant fanns inte när jag var singel!” eller som du skriver, förklara vad anledningen är till att man inte träffat någon.

  Jag blir matt bara jag skriver det. Men vi är FABULÖSA och alla gör vi så gott vi kan.

  TACK för peppen Petra!

  Emma 2015-10-03 21:45:37
  Svara
 • tack!!! är exakt den supersingeln som du beskriver, 27 år, snygg enligt mej sj,bor i Sthlm o lever ett superliv men (tyvärr?) ensam..dejtar på tinder o går på massa dejter, men nej ingen rätt än..detta inlägg får mig att inte tappa hoppet :)

  anna 2015-10-03 21:44:57
  Svara
 • Tack <3 <3

  sanna 2015-10-03 21:30:10
  Svara
 • Åååh så bra skrivet!! T A C K

  Linn 2015-10-03 21:24:15
  Svara
 • brukar aldrig kommentera. men detta var ta mig fan ett fantastiskt inlägg. TACK för att du skrev detta. PUSS

  josefin 2015-10-03 21:13:46
  Svara
 • Tack för detta Petra!! Du träffade så rätt.. fällde tom en tår eller några

  Lisa 2015-10-03 20:46:54 http://Www.nouw.com/lisabengtsson
  Svara
 • Det här är typ det bästa du någonsin skrivit. Fan vad du är bra!!!! Tack <3

  Elin 2015-10-03 20:40:48
  Svara
 • Är nog ett av de bästa blogginläggen jag någonsin läst. Så bra. Så jävla träffande. Så less på att vara singel å bli nobbad att jag nästan vill skicka ut en utvärderings enkät till tidigare dejter för att få veta ”vad jag gör fel”.

  Tack Petra <3 detta inlägg kommer sparas och läsas många gånger

  Therese 2015-10-03 20:39:26
  Svara
 • OTROLIGT bra skrivet! Känner verkligen igen mig i det du skriver, så härligt att du har hittat rätt! Fick verkligen upp hoppet om att hitta kärleken :)

  Filippa 2015-10-03 20:29:01
  Svara
 • Så himla himla bra och peppande ord! Även fast jag så klart VET att det inte är något fel på mig (så himla härlig och trevlig och snygg tjej liksom) så är det ändå nått som gnager i en varje gång frågan ställs (”hur kan DU vara singel”). Men jag har väl förihelvete inte VALT att vara det? Nu är det bara så – och mitt liv är så jävla gött på så många sätt, så jag vill liksom inte påminnas om att jag råkar sakna EN av alla dessa härliga saker som livet innehåller. Jag har varit singel i 10 år och kommer kanske vara det 10 år till (hoppas inte) – men jag kommer aldrig ge upp hoppet om att jag en dag kommer träffa rätt person! Han som får mig alldeles knäsvag bara av att vara i samma rum, får mig att rodna ändå upp till öronen av en enda blick, och som tittar på mig som om jag var det vackraste som gått på denna jord. Tills dess njuter jag av singellivet och väntar med spänning på den dag HAN kliver in i mitt liv och gör det ännu lite bättre.

  J. 2015-10-03 20:28:44
  Svara
 • Kan vara en av de bästa och finaste texterna jag läst av dig! Mitt i prick förmedlar du känslan jag gick och bar på i flera år trots att jag jämt fick höra ”Vilket kap jag var”, ”HUR kan DU vara singel?” etc etc. Jobbade under några års tid på en arbetsplats där alla var i stort sett i samma ålder och bland tjejerna var jag den enda singeln. Folk skaffade sambo till höger och vänster, förlovade sig, åkte på kärlekssemester…Jag levde mitt singelliv, dejtade på och åkte på sol och festresor till Rivieran, Marbella och Ibiza.. Trots att jag hade sjukt kul på dessa resor och i övrigt så kände jag alltid en saknad i bröstet och längtade oftast bara efter att få ligga i någons famn och känna mig älskad, snarare än att ränna runt på Stureplan.. Sprang på dejt efter dejt, men lyckades aldrig hitta rätt. Och alltid med dessa frågor från vänner och bekanta ”Hur kan du vara singel? ” Till slut kände jag väl mer eller mindre att det måste vara något fel på mig. ALLA träffade ju någon! Alla utom jag…
  Så kom den där fredagen när jag skulle på en blinddate en killkompis till mig styrt upp. Hade verkligen ingen lust när jag slutade jobbet på kvällen, längtade mest hem till soffan och var sååå nära att skicka ett sms och dra en vit lögn om att jag blivit sjuk. Som tur var gjorde jag inte det… Den kvällen för 2 år sedan föll alla pusselbitar på plats och just i detta nu ligger jag och ammar vår 3 månader gamla dotter. Plötsligt händer det bara och när man minst anar det. Och ja när det är rätt, ja då vet man <3

  Annika 2015-10-03 20:20:10
  Svara
 • Tack för att du lyckas sätta ord för hur jag känner! Tack.

  Jasmine 2015-10-03 20:03:43
  Svara
 • Så himla bra skrivit! Igenkänningsfaktorn är hög om man säger så! Äntligen någon som kan förmedla detta så snyggt och bra!!
  Gärna fler sådana texter <3

  Rebecka 2015-10-03 20:00:23
  Svara
 • Tack tack tack för det här inlägget!! Det finns ju de som tycker att de alltid har rätten att fråga om allt i ens privatliv när man är singel. Vet inte hur många gånger i veckan kollegor frågar “Och hur går det med killarna då? Har du inte varit singel lite länge nu? Du borde väl gå ut på krogen, du som fortfarande är ung?” Jag vet inte hur många gånger jag fått låtsas att “nejnej jag trivs bra själv och jag och min förra, vi var ju tillsammans länge, så det är skönt att vara själv. Jag vill vara själv ett tag till”. Fast sanningen är den att det hugger som knivar i bröstet, i magen, ja ibland i hela mig. Svarar vänligt fast jag tänker nu är det nog. Inte frågar jag hen hur förhållandet är med hens man, om deras sexliv eller om de bråkat nyligen. Man vet aldrig vad en annan människa har gått igenom eller har för känslor om en situation. Tvivel på sig själv för att man är i den situationen man är, tvivel som resulterar i en panikångestattack en ensam lördagskväll för att man känner just det, ensamhet och rädsla att alltid få vara ensam. Kanske sanningen är någonting man vill dölja. För min sanning är att jag vill läka en otrohet, bli hel innan jag kastar mig in i någonting annat. Men det har ta mig fan ingen annan än jag med att göra.
  Glad för din skull att du hittat mannen i ditt liv, kram till dig.

  Anonym 2015-10-03 20:00:19
  Svara
 • Är nybliven frivillig singel och vad härligt att läsa denna text! Ser fram emot att en dag träffa mannen i mitt liv jag med

  Alice 2015-10-03 19:40:49
  Svara
 • Det där kan vart det bästa du skrivit och det bästa jag läst på riktigt riktigt länge. Fan va bra sagt Petra. Så sant allt du skriver ( yepp jag e den eviga singeln bland mina vänner) Sättet du förmedlar känslor i en text är bara WOW! Nu ska jag tindra vidare! <3 Puss

  Mallan 2015-10-03 19:34:51
  Svara
 • JA! <3

  Sanna 2015-10-03 19:15:32
  Svara
 • Såå fint och jag känner igen mig själv i varenda ord Petra! Tack för att du är du, en underbar inspirationskälla och människa som jag ser upp till VARJE DAG! Denna text lånar jag och sparar i anteckningar när det känns jobbigt! DU ÄR
  BÄST!

  E 2015-10-03 19:08:06
  Svara
 • behövde läsa det här idag! tack för att du förgyller vardagen med din underbara, starka och peppande personlighet. TACK <3

  Michaela 2015-10-03 19:01:45
  Svara
 • Ja mera sånt! Kul skulle det även vara att få läsa hur du och Markus hittade varandra!

  Emelie 2015-10-03 18:26:59
  Svara
 • Heja Petra!! Så fantastiskt bra och SANT skrivet! Och tack för att du tar upp det som alla funderar på, ”är det något fel på mig?”, för det är det inte! Alla är vi unika och underbara på vårt eget sätt, en dag kommer någon lycklig jäkel också inse det. Tack!

  Sara 2015-10-03 18:04:36
  Svara
 • Mitt i prick! Känner igen mig så väl. Mer sånt här!

  Amanda 2015-10-03 18:04:02
  Svara
 • Riktigt bra skrivet Petra! Jag har nästa alltid varit i en av mina två relationer från 16 år upp till nu 29 år och har ingen plan på att bli singel (älskar min sambo och tro mig, han gör mig knäsvag). Men jag fick mig en tankeställare, jag har ställt den där frågan, flera gånger, men inte hört hur den låter i mottagarens öron. Nu ska jag se till att bita mig i tungan jag med. Kram till dig

  Nina 2015-10-03 17:53:17
  Svara
 • Love you! Nu blev jag riktigt peppad och glad.

  Lisa 2015-10-03 17:52:03
  Svara
 • jag älskar detta inlägget! Jag känner igen mig så mycket i din historia! Idag är jag 20 och har haft något förhållande. Knappt kysst heller ( det skulle blir en bra titel: 20 och okysst ;)). Jag läser på universitetet i Lund och just nu känns det som om det är en så stor hets med att träffa någon och ha förhållanden. Jag har funderat länge på att skaffa tinder och börja dejta. Främst för att lära mig att dejta och att det kan vara jättekul (har förövrigt aldrig gått på dejt). Så nu när jag har läst din artikel så ska jag börja dejta!
  Så himla kul och inspirerande inlägg Petra, you rock!

  Phuong 2015-10-03 17:51:47
  Svara
 • Asså nä, tack Petra. Har precis gått ur en relation och är helt knäckt för att han lämnar en för ungkarlslivet. Känner mig otroligt oälskad tills jag läste denna texten och kände att allt var okej. Men också att det blir bättre. Du är bäst! Och du är värd det bästa!

  Anna 2015-10-03 17:32:29
  Svara
 • Alltså Petra! Känner exakt som du kände förut! Är också supersingel som har ont i tummarna och är trött på jobbet för att ha varit på dejt mitt i veckan. Ändå har jag inget långt förhållande bakom mig, även ”fast jag är snygg, rolig och snäll” blablabla… Kom ihåg när du outade att du och Markus var tillsammans här på bloggen. Jag ba ”åhhhh neeeej! Min cyber-supersingel-kompis har lämnat mig!” Haha! Tyckte verkligen om att läsa denna text! SÅ kul när du blir mer personlig, även om jag gillar alla inlägg och stil och inredning också! Nu ska jag ta med mig denna pepp och gå ut och slira på stan ikväll! PUSS!

  My Cecilia 2015-10-03 17:18:42 http://mycecilia.blogg.se
  Svara
 • Jag tycker att det är lite fel att du utgår ifrån att alla som är singlar VILL träffa någon. Man kanske faktiskt skiter i vilket, man kanske trivs själv och vill vara just själv en period. Livet handlar inte om att hitta någon att leva med utan det går ut på att hitta sig själv. När någon ställer den frågan skulle jag spontant svara: ”Skit i det du!”. Allt för många skapar en identitet runt sin partner och sen när denne partner försvinner så försvinner även deras identitet. Varför inte skapa sin egen identitet och sen skaffa en partner? Jag har själv varit i ett förhållande i snart nio år och trivs sjukt bra men jag är så jävla trött på samhällets normer kring hur folk ska leva. Lev hur fan ni vill, singlar eller ej. Lev som du trivs och skit i andra människor lågbegåvade kommentarer.
  Man är inte misslyckad för att man inte har en partner.

  Linda 2015-10-03 17:13:40
  Svara
 • alltså 100% ja. men sen fattar jag inte heller varför folk frågar av den anledningen att alla faktiskt är annorlunda. vissa vill inte ha ett förhållande, andra är av olika anledningar inte öppna med det förhållandet de har osv. och just det här ”du som är så snygg och rolig”, alla är inte snygga och eller roliga? och att sätta en värdering i något man egentligen inte styr över är så lågt. tänk om man är skitful då (och obs det är inte en dålig grej, men att folk får en att känna så)? eller tänk om man blivit bränd så många gånger att man inte orkar mer. på den frågan finns det liksom 1000 obekväma svar som den som frågar egentligen inte vill höra, så varför fråga? och som någon annan sa i kommentarerna så är det samma när det gäller barn. liksom get the fuck out of mina förhållanden och min livmoder, eller förbered dig på det bittraste svaret ever. ibland vill man ju bara säga något genomhemskt bara för att de ska få sig en tankeställare. man är ju riktigt hjärntvättad av det här samhället och tvånget på att man 1. ska vara i ett förhållande och 2. föröka sig såfort man är i ett förhållande, så inte jättekonstigt att många känner ett behov att ha svar på de frågorna.

  mb 2015-10-03 16:58:52
  Svara
 • ALLTSÅ blev så glad när jag läste detta. Det träffade liksom rakt in. Queen P <3

  Erica 2015-10-03 16:51:44
  Svara
 • JAAAAA! Mer sånt här!

  Olivia 2015-10-03 16:34:04
  Svara
 • Fortsätt med dessa texter! så bra! :)

  Anna 2015-10-03 16:33:45
  Svara
 • Ja!! Jag är du, jag känner igen mig i precis varenda ord.. Värst är frågan från familjen!
  Ibland känns allt riktigt hopplöst men man kämpar väl på..
  Är riktigt glad för dig att du hittade rätt iallafall! :-)

  Johanna 2015-10-03 16:33:07
  Svara
 • Amen!! Så bra och igenkännande inlägg. Fortsätt snälla!

  Sophie 2015-10-03 16:29:31
  Svara
 • Helt galet jävla bra skrivet. Du är en grym förebild!

  Emma 2015-10-03 16:26:14
  Svara
 • Vill bara instämma med alla andra som skrivit. Ett super igenkännande inlägg! Jag har dejtat en hel del men hamnar alltid med samma typ av kille. Olika sidor av samma mynt liksom. Börjar tvivla på min förmåga att hitta en partner och vet inte hur jag ska ta mig an problemet. Tips mottages:-)
  /Vilsen

  s 2015-10-03 16:24:55
  Svara
 • Helt underbart skrivet! Fortsätt gärna med detta. Även fast jag är singel och inte har någon lust att träffa någon nu, sprang jag just in i min soulmate här om veckan, när man mist vill eller behöver det. Men man känner definitivt när man träffat rätt!

  Nicolina 2015-10-03 16:21:02
  Svara
 • Var längesen jag kommentera något hos dig, men detta inlägg är det bästa jag läst på länge. Tack <3
  MVH Superduper singeln..

  Emily 2015-10-03 16:13:13 http://www.sexoholics.se
  Svara
 • Det här kan vara det bästa inlägget du någonsin skrivit! Inget ont om ytliga ”modebloggsinlägg” – det är väl det modebloggar går ut på egentligen – men nu växte du verkligen i mina ögon och visade en annan sida.

  Johanna 2015-10-03 16:05:10
  Svara
 • TACK underbara Petra. Det här var precis vad jag behövde höra. <3

  Johanna 2015-10-03 15:58:20
  Svara
 • Petra! Första gången efter alla dessa år så kommenterar jag din blogg! Känner igen mig så jäkla mycket! Är 29 år och varit singel forever! helvete vad det suger!

  sofi 2015-10-03 15:56:16
  Svara
 • Så bra skrivet! Jag är 34, haft förhållande i 6 år och får samma fråga gällande barn. Frustrerande, jobbigt och deppigt att få frågan varför man inte har barn. Och andra som svarar åt en; du har väl inte tid som jobbar så. Vare sig att träffa någon eller skaffa barn är inte något man kan göra genom att knäppa med fingrarna. Tack för ett bra inläpp, så viktigt! x

  Sofia 2015-10-03 15:44:34
  Svara
 • Bra inlägg! Jag har alltid och kommer nog alltid tycka att den här typen av frågor är så himla oförskämda. Förstår inte att folk inte fattar det själva? Det finns ju tusen anledningar till att folk ej är i en relation och man vill inte som singel sitta och förklara/försvara sin livssituation för människor till höger och vänster. Sen är inte heller alla människors första prio att leva i en relation till varje pris och det måste ju också vara okej:)

  Singelpodden 2015-10-03 15:43:06 http://www.singelpodden.se
  Svara
 • Petra! Du satte ord på mitt liv. Tack för peppen :-)

  Sara 2015-10-03 15:38:47
  Svara
 • Tack tack och TACK! För det här inlägget, jag är som du var supersingeln, mina systrar har alltid haft förhållanden och många (men faktiskt inte alla vilket är skönt för mig) av mina kompisar har haft förhållanden eller åtminstone dejtat killar i längre perioder. Jag har inte varit på en enda riktigt dejt men det har aldrig känts rätt att träffa de killar som frågar om vi ska träffas eller så har jag förstått att de bara vill träffas för att ha sex. Jag börjar bli mer och mer desperat för varje år som går förbi som singel och jag har provat tinder flera gånger men det har aldrig fungerat och jag är ute och festar och försöker ragga på killar där vet inte hur jag ska träffa killar på andra sett… Jag har precis börjat plugga på högskolan så jag hoppas verkligen att jag kan träffa någon där! Men tack för ditt inlägg det gör att jag känner mig mindre ensam och ska försöka att tänka att händer det så händer det!

  Cecilia 2015-10-03 15:27:56
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Åh! Vet precis vad du går igenom. Börja engagera dig i om det finns studentkår! Jag gjorde det och gick från en blyg försiktig tjej till en mycket öppnare och mer framåt tjej med vänner som verkligen gillade mig. Det banade vägen till toppjobb och dessutom högskolans snyggaste mest charmigaste kille! ;) Lycka till med studierna!!

   Gammal student 2015-10-03 17:28:09
   Svara
 • Älskar inlägget! Känner precis dom du gjorde innan och skönt att veta att man inte är själv!

  Char 2015-10-03 15:14:28
  Svara
 • Vet du, jag har läst din blogg sen start och jag har aldrig kommenterat. Förlåt för det. Nu bara måste jag, Petra detta är ditt bästa inlägg någonsin! Så ärligt och det känns som att du delar med lite lite av dig själv till alla oss (läs jag) som känner sig helt förvirrad i denna jungel av härliga (och mindre härliga) män. Stort tack och kramar!

  Anna 2015-10-03 14:50:33
  Svara
 • Tack tack tusen tack för det här inlägget! Igenkänningsfaktorn slog i taket när jag läste det här… Och ändå är jag bara 20 men får den frågan titt som tätt! Dina inlägg om känslor är inte många men de är väl värda att vänta på för när du väl skriver dem känner man igen sig i vartenda ord!
  Tack igen och Kram till dig och bråke, ni är så fina tillsammans <3

  Hanna 2015-10-03 14:28:01
  Svara
 • Taaack! Är en av alla dessa supersinglar. Inte för att jag vill utan för att det inte känts rätt. Dejting är som en djungel, vild exotisk och du vet aldrig vad (vem) som väntar bakom nästa hörn (swipe ;)). Och så satans trött på att kollegor/släktingar/vänner/bekanta frågar! Låt oss vara…det är tillräckligt kämpigt! Ibland :)

  Karin 2015-10-03 14:26:47
  Svara
 • Alltsåg gud, ibland är du verkligen bara så jävla vettig alltså. Fucking löv you just nu!

  Agnes Olander 2015-10-03 14:17:54
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!