Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vilken säng ska vi köpa?

DiplomatFör två helger när jag och Markus bodde på Diplomat vaknade vi upp på söndagen. Åt en långfrukost. Sedan bar vi med oss kaffe upp på rummet och låg nerbäddade i den fluffiga hotellsängen och kollade på Nyhetsmorgon. Det vill säga det bästa sättet att spendera en söndagsmorgon på.
DiplomatSedan klädde vi på oss och begav oss ut på stan för att prova sängar. Jag har nämligen en Ikeasäng hemma nu som jag reklamera. Just nu sover jag och Markus i en nedförsbacke, haha. Helt sjukt! Båda benen har gått av baktill och går inte att fästa. Dessutom köpte jag fel madrass. Jag köpte en tempurmadrass (eller Sultan som det heter på Ikea). Problemet är bara att jag sover på mage som ett litet barn. Så min nacke pressas uppåt. Så jag har konstant ont i nacken sedan jag köpte sängen.
Jensen-SovaJag och Markus var inne i butiken i en timme och ”provlåg” massa sängar. Vilken himla skillnad det är på säng och säng. De här lyxsängarna var så sköna att jag i samma veva även måste införskaffa en jävla brandkår som väcker mig på morgonen om jag ska ha någon möjlighet att komma upp.
Carpe Diem SandöVi var helt 100 % inställda att vi skulle köpa en Carpe Diem Sandö som Forni och D har. Men efter att ha provlegat fram och tillbaka tror jag att det blir en Jensen.
Jensen Signature J6 KontinentalHon i butiken måste ha blivit tokig på oss, haha. Men eftersom jag sover på mage och har väldigt svårt för att sluta med det trodde hon att Jensen skulle vara bättre. För deras sängar, iallafall den här modellen hade något som hette ”zonmadrass”. Den hjälper till med zonstöd. Det lät väldigt bra iallafall, haha. Och den var skönast av alla. Och finast <3 Är väldigt sugen på den här färgen också, Aqua.

Eller vilken säng tycker ni vi ska köpa? Har ni några tips? Vi blev såklart kära i royce rollsen bland Jensens modeller, J6 tror jag den hette.

ElverketEfter det hårda arbetet belönade vi oss själva med en brunch med det här fantastiska gänget på Elverket.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Hej :) Tack för ditt inlägg, gjorde det lättare för mig nu när jag skulle köpa en ny säng. Blev en säng från märket Hälsa och modellen på sängen heter Lappland, känner mig så lätt på morgonen nu jämfört med tidigare då jag hade en Tempur.. Gladare jag och gladare rygg :) sen känns det bra med en säng som är tillverkad utan att skada miljön!

  Eva 2019-01-29 08:33:21
  Svara
 • Jag skulle aldrig välja eller rekommendera en säng med zoner. Vem är den byggd för? Passar just din kropp, längdmässigt och formmässigt, in i zonerna? Och varför tror du det? Om du INTE passar på pricken i zonerna, kommer ryggskottet snabbt. Både det första och det andra.

  Några likheter mellan Jensen och Carpe Diem finns det inte. Vad skribenten nedan menar med att Carpe Diem är ”mjuk” förstår jag inte – det torde väl bero på vilken fasthet man väljer? Däremot är den mer följsam än de flesta andra sängar. Glöm bara inte bort att även Carpe Diem säljer sängar av olika kvalitet (=prisklasser)! Personligen skulle jag välja Sandö, men varför inte ta ordentligt hjälp av personalen på SOVA?

  Sängexpert med utbildning i sovergonomi 2017-01-31 08:54:33
  Svara
 • Innan du bestämmer dig så bara MÅSTE du testa Viking Beds of Sweden!!! Jag höll på i ett halvår och testa fram och tillbaks och när jag fann denna säng blev det kärlek vid första ögonkastet! Påminner lite om Carpe Diem men är snyggare tycker jag!

  För bilder se länk: http://thessan.lillatorg.nu/2015/05/20/viking-beds-of-sweden/#respond

  Thessan 2015-10-21 23:26:34 http://thessan.se
  Svara
 • Mitt enda tips till er är att gå tillbaka till butiken ni besökte och beställa en säng därifrån (vilken det nu blir). Beställ för guds skull inte via internet, och särskilt inte utan att ha provat sängen. Fördelarna med att beställa i butik är att ni har en kontaktperson som kommer följa upp er order och se att ingenting blir fel, och ni vet alltid vem ni ska ringa om ni har några frågor eller problem. Dessutom kan butikerna ha ”in-house kampanjer”, t.ex. leverans på köpet eller liknande, som inte finns på webben och då tjänar ni en slant. Glöm inte att beställa snart då alla butiker har leveranstid då kvalitétssängar byggs på beställning efter er fasthetsgrad, färg, ben osv.

  Jag har tidigare jobbat med de största märkena på sängmarknaden (Jensen, Carpe Diem, Hilding, Hästens med flera) och kan varmt rekommendera Jensen. Jensen är Norges största sängtillverkare och är väldigt innovativa och har alltid legat i framkant i utvecklingen, bland annat kom de på zonsystemet som många andra märken har försökt att efterlikna. De använder dessutom en pocketfjädring som innebär att inga fjädrar sitter ihop, vilket gör sängen mycket följsam. Enkelt förklarat kan man väl säga att när ni sjunker ner med höften kommer de andra fjädrarna inte att ”dras med”, eftersom att de är individuella kommer de inte att påverkas och på så sätt stanna kvar och ge bra stöd i svanken och ländryggen.

  Jag råder er att ta kontakt med er säljare som ni träffade i butiken och be henne berätta mer om Jensen (och de andra märkena) och förklara vad ni har för ”krav” sängen angående livslängd, komfort osv. Sängspecialister är ofta utbildade av kiropraktorer och kan därför berätta tydligt vad som är viktigt att tänka på och se hur ni ligger i sängen. Lycka till!

  Sofia 2015-10-20 14:41:22
  Svara
 • Skulle säga Hilding – ekens alla dagar i veckan! Har testat en rad olika sängar genom åren och den är det bästa köp vi gjort! Tilläggas att även jag sover på magen hela nätterna och tog en lite hårdare bäddmadrass och min rygg/nacke har aldrig varit så bra som nu! :)

  Malin 2015-10-16 21:03:11
  Svara
 • Har du provat Hilding? Gick från en IKEA-säng till Hilding för åtta år sedan och det är det bästa jag gjort. SÅ skön! Dock är den mjuk men det är perfekt för mig som tycker om att sova på mage.

  Emma 2015-10-16 19:33:03
  Svara
 • Hej Petra!

  Hur kommer jag i kontakt med dig? Jag jobbar på Sleepo.se och vi sponsrar gärna med vår allra snyggaste, bästa säng. Den är helt handgjord av de bästa svenska materialen och du kan själv välja vilken drömmig gavel du vill ha samt färg, fasthet osv.

  Du får gärna maila mig på [email protected], eller svara med en mail som jag kan kontakta dig på.

  Bästa hälsningar Elle!

  Elle 2015-10-16 15:55:52 http://www.sleepo.se
  Svara
 • DUX! kör ba kööör. Bästa systemet för att slippa att sängen blir till en hängmatta och så dödens sköna. Kommer aldrig upp på morgonen :)

  Emelie 2015-10-16 14:18:48
  Svara
 • Köp inte Jensen eller Carpe Diem för den delen!
  Båda är av en mjukare struktur och Jensen har zoner, som är byggd efter en modell av kropp…där mitten zonen är mjukare. Vilket innebär att den i princip redan är nedlegad. Eftersom du sover på mage ska du ha något åt det lite fastare! Kika in på Atlantis – de har jobbat med alla märken och funnits längst. Idag har jag en skräddarsydd säng ifrån de – har provat allt. Tro mig Jensen, Carpe Diem är sängar du kommer få reklamera ofta pga att de blir mjuka fort! // Kram A

  Anja Lindh 2015-10-16 11:32:57
  Svara
 • Benen på sängen har gått av!? Haha give me your lovelife! ;-)

  Karin 2015-10-16 09:00:00
  Svara
 • Vart har du köpt både dina byxor och din topp? :)

  Linn 2015-10-16 07:43:49
  Svara
 • Jensen J4! Behöver inte säga mer. Absolut bästa och skönaste sängen.

  Emelie 2015-10-15 23:39:29
  Svara
 • Jag och min sambo köpte en Jensen i våras och vi äääälskar den! Största problemet är som du säger att man helst inte vill gå upp, alls. Så fluffig och mysig bäddmadrass men med bra stöd.

  Malin 2015-10-15 22:01:10
  Svara
 • Jag jobbar på Sova kan säga att Jensen och Carpe är väldigt lika varandra kvalitétsmässigt: de har samma livslängd och de har båda två en pocketfjäder. Jensen är Norges största märke och Carpe är en av Sveriges största, så gillar ni Jensen mer tycker jag att ni ska ta en sådan! J6:an är gudomlig!

  Sofia 2015-10-15 19:43:58
  Svara
 • Vi har en säng från Jensen och har aldrig sovit så bra som i den! Kan verkligen rekommendera Jensen!
  Love it! :)

  Rebecca 2015-10-15 19:00:05
  Svara
 • Sorry för privat fråga, men vad har du för bh på bilden? Ser så fin ut !!!

  Josefin 2015-10-15 18:06:26
  Svara
 • Typ världens finaste par!

  Emma 2015-10-15 16:49:50
  Svara
 • Hej! Jobbar med att sälja sängar, och jag tycker helt klart att Sandö är den bästa! Den har en helt annan fjäder än Jensen, så gå inte bara på att jämföra zoner etc. Sover också på mage och är så sjukt nöjd med min Carpe. Sen ska ni ha det som ni tycker är skönast! Spelar ingen roll om det är 5 eller 7 zoner, eller om sängen kostar 30000 eller 70000kr. Lycka till!

  Jessica 2015-10-15 15:06:50
  Svara
 • Älskar vår Carpe Diem. Lika lycklig varje kväll efter sex år. :) Den går att få ”var sin sida” utan någon trist skarv.

  Helene Hogengård 2015-10-15 14:52:22 http://hogengard.blogspot.se/
  Svara
 • Vi köpte en Atlantis VILA Superior för 1 år sedan. Den absolut, absolut skönaste säng jag någonsin legat i. Överklassar alla hotellsängar jag sovit i nånsin. Köp den!

  Tina 2015-10-15 14:27:38
  Svara
 • Vi köpte just en Jensen (c3) är riktigt nöjda! I butiken provade vi ut mjuk/hårdheten och dom kollade noga så att ryggarna låg rakt. Vi var lite osäkra om den kanske skulle vara för mjuk men dom bad oss använda den i minst en månad och sen höra av oss om vi fortfarande vill byta. Grym service (hos Sova) och kanonbra säng!

  Lisa 2015-10-15 14:27:01
  Svara
 • Viking Beds har jag och är väldigt väldigt nöjd!
  Finns på Stalands.
  Provligg en sådan :).

  Smilla 2015-10-15 13:48:37
  Svara
 • Vi har den ”riktiga” tempurmadrassen, jag sover också på mage och den har varit helt toppen för oss. Mest för att den ger stöd där det behövs (jag tror inte att ikeas variant är lika bra tyvärr) men även för att jag inte märker när Garth lämnar sängen på morgonen, det blir liksom ingen bounce-back. Vi väger väldigt olika, men båda älskar vår säng. Lycka till i letandet! kram
  Tess

  Tess 2015-10-15 13:28:34 http://tessm.metromode.se/
  Svara
 • Mitt tips är att köpa 2 olika sängar eftersom ni verkar kräva 2 olika mjukheter. Vi köpte våra på Kungsängen och är väldigt nöjda. Ibland har de bra rea. Jag har en något mjukare då jag väger mindre. Det är lite svårt att få till när man delar på en stor. Vill man så kan man alltid köpa en stor madrass och lägga över som täcker båda. :)

  Lycka till!

  Silly Me 2015-10-15 11:35:48 http://nouw.com/sillyme
  Svara
  • Svar på Silly Mes kommentar.

   Både Jensen och Carpe går att få i olika fasthet men i en madrass.. Givetvis ska man inte ha samma fasthet som sin partner.

   Camilla 2015-10-15 17:05:51
   Svara
 • Vi köpte precis en kungssängen och den är underbar! Snabb leverans och precis så som man vill ha den själv! Rekommenderar verkligen kungsängen!!!

  Zazza 2015-10-15 11:27:22
  Svara
 • jensens j4 fick bäst i test av testfakta (nu fattar jag att ni valde rolls roycen som är ännu lite bättre) men hurra vad fint. blev helt inspirerad, vill också ha en bättre säng. ihop med lång och stor man som rullar in mot mig hela tiden för att sängen är för mjuk nu när också han sover i den..

  sara 2015-10-15 10:09:52
  Svara
 • Jag sover oxå på mage och vi har en säng från Jensen, lööv it!
  Hade säng från Mio tidigare och det var fan rena skiten jämfört med den här rackarn. Är det något man ska spendera pengar på så är det en bra säng.

  Heja Jensen!

  Hannah 2015-10-15 09:31:39
  Svara
 • Jag rekommenderar att köpa en Viking säng. Ni måste i varje fall pröva dem för att förstå vad jag snackar om, herre vad underbara de är. GARANTERAR att de slår jensen. Lite osäker på vilka som har dem (sängjätten i bromma har nog störst utbud), men måste prövas!

  Carolina 2015-10-15 09:31:29
  Svara
 • Kolla på Mio!
  Deras bäddmadrasser är galet bra!
  Man får jävligt mycket säng för pengarna jämfört med en Dux upplever jag i alla fall :)
  Lycka till!

  Linda 2015-10-15 09:22:35
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Mio har inga bra sängar. De säljer möbler och är duktiga på inredning men kan inget om avlastning för kroppen. Sen är det inte bäddmadrassen som är det viktiga utan fjädrarna i sängen och hur de avlastar din kropp. Dux har tyvärr hamnat efter i sin produktutveckling och ligger inte på samma nivå som Jensen och Carpe. De är för övrigt två bra sängtillverkare men med sängar ned två olika typer av känsla (carpe känns lite ”fluffigare” medan Jensen känns mer stabil). De är dock båda överlägsna dux och går inte att jämföra ned mio

   Milla 2015-10-15 17:13:42
   Svara
 • Självklart en DUX! Speciellt om du sovit gott på Diplomat som har DUX sängar i samtliga rum. Behöver du olika stöd för olika delar av din kropp finns det hos DUX också, Pascal heter det. Kila iväg till DUXIANA på Östermalm o prova :)

  Anna 2015-10-15 08:59:33
  Svara
 • Jag sover också på mage. Vi har en Lectus, inte deras dyraste modell men kanske den näst dyraste. Är supernöjd och har aldrig sovit så bra! Längtar alltid efter min säng när jag sover på hotell :)

  Josefine 2015-10-15 08:17:18
  Svara
 • Jag och min min sambo köpte också en Jensen säng. Jag sover precis som du på magen och vi båda är jättenöjda. Det enda negativa är att det är nästintill omöjligt att komma upp på morgonen.

  Emma 2015-10-15 07:46:11
  Svara
 • Om man har olika sovställningar kan lösningen ju vara att ha två olika bäddmadrassen. Så att man får en som passar en själv :)

  Petra 2015-10-15 07:07:42
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!