Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Magproblem

Jag har ju skrivit om min magproblem hur många gånger som helst. Det blir så mycket tydligare när jag ätit Svarta Lådan, som nu, i två veckor och sedan åker hit till Palma och slarvar med maten. Min mage är kaos just nu. Så uppsvullen och irriterad. Varje morgon när jag vaknar här så känns det som att jag svalt ett paket tamponger som svällt i magen. Igår när vi vandrade så såg det ut som att jag var gravid i 7:e månaden. Jag kunde liksom inte dra in magen, haha. Det är ta mig fan riktigt vidrigt.

Jag är laktosintollerant. Var och tog ett blodprov mot gluten, men var inte intolerant, bara överkänslig. Men det måste ju vara glutenprodukterna som gör att jag blir så dålig? Eller? Har ni samma problem?

Carolina Jorhem som är kostexpert har hjälpt mig massa med kosten och det är hon som satt ihop mina Svarta Lådan måltider åt mig. Hon har lovat att hjälpa mig att reda ut allt en gång för alla. Magen tar ju så himla mycket energi. Jag blir så mycket tröttare när magen krånglar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • Jag är glutenintolerant men har ändå haft problem med magen och IBS som styrde mitt liv tills jag började utesluta mat. Jag dricker inte alkohol, inte mjölk, kaffe, ingenting kolsyrat men störst skillnad för mig har varit att börja äta mer vegetariskt då försvann äntligen min svullna onda mage och jag har inte varit magsjuk på ett år (jag brukade vara det minst 1 ggr/månad). Lyssna på kroppen och börja utesluta mat är det enda som fungerat för mig…

  Svara
 • Snegla på GAPS-dieten istället… De flesta spannmål är sjaskiga mot magen! I spannmål ingår även raps, kikärtor etc som ej är tillåtet med GAPS. Gluten är dock värst!

  M 2015-10-19 12:09:09
  Svara
 • Hej Petra! Jag har varit känslig mot gluten sedan 2008, jag har inte diagnosen glutenintolerant men är som du, känslig mot det. Äter jag mycket gluten eller lite gluten ofta så blir min mage konstig och jag får magsmärtor tyvärr… Försöka att undvika det så mycket som möjligt! KRAM

  Johanna 2015-10-18 19:53:46
  Svara
 • Kan anbefale FodMap på det sterkeste! Har alltid hatt samme problem som deg, selv om jeg spiste veldig sunt. Da en venninne foreslod IBS og at FodMap dietten kan hjelpe måtte jeg bare prøve. Etter en knapp uke så er jeg helt fin i magen og den er blitt flat igjen. Og så har jeg ikke vondt lenger heller :) Ønsker deg masse lykke til. Stor klem fra Norge :)

  Lea 2015-10-17 18:22:27
  Svara
 • Som det nämns här så är FODMAP bäst för att få reda på vad det egentligen man tål och i vilken mängd. Det handlar om ”hinken”, olika mängder av olika saker som kombineras. Lycka till! Vet att det är så himla jobbigt, har samma krångliga mage.

  Anna J 2015-10-17 16:12:03
  Svara
 • Jag blev så less att jag till slut gick till en naturläkare. Var en speciell upplevelese :) tog ett blodprov för ett test som heter ImuPro, de kollar födoämnesallergier. Beroende på var i tarmsystemet din kropp reagerar, tunntarm eller tjocktarm så kan det ta upp till 24 timmar innan man får en reaktion av att man ätit nåt man inte tål så kan vara svårt att koppla varje gång. Testet kostar några tusen men var så värt och har hjälpt mig hur mycket som helst. Jag fick reaktion på vete, råg, dinkel och alla andra glutenbaserade produkter, äggula, cashewnötter, tonfisk, sill (!?) och ett särskilt konserveringsämne. Nu utesluter jag det helt ett par månader och sen när tarmen läkt kan man försöka rotera in det i kosten igen. Kör också probiotika tabletter för magen och ett pulver som heter nutrimonium – magi! pusspuss

  Carro 2015-10-17 09:19:53
  Svara
 • Har också problem. Tog väl några år innan jag insåg att jag inte fixar mjölkprotein. Så det är soya, havre och mandelmjölk/grädde för min del.
  Sen även också känslig mot gluten. Kan allvarligt talat inte räkna på två händer hur många gånger jag behövt skita när jag varit ute och gått med hunden. Har alltid en bunt papper med mig i jackfickan (hehe).
  Det har liksom blivit en del av mitt liv. Man är duktig ett tag sen slarvar man.. osv.. osv.

  Sanna 2015-10-17 08:08:05
  Svara
 • Jag har börjat äta mer enligt Foodmap, slängt alla frön och gryn, vissa grönsaker, frukter och lök av olika slag. Är enligt läkare varken gluten- eller laktosintolerant men blir varje gång vid intag av sådana produkter som en ballong. Sjukt djävligt men det går samtidigt bra att låta bli. Ägg och fil till frukost är som bomull för kistan!

  Jennifer 2015-10-16 23:21:52
  Svara
 • Har en superbra produkt som jag själv har börjat sälja just av den enkla anledningen att den fungerar och det finns ingen enklare eller bättre sätta att bli kvitt uppsvälld mage, stress och förkylningar. Dessutom hjälpt mig på hundra andra sätt utan att bry mig om vad jag äter!
  emmahellgren@live.com

  Emma 2015-10-16 20:59:49
  Svara
 • Säger som någon ovan, Sofia Antonsson IBSFRI. Förändrade mitt liv. Led varje dag i 5 års tid av något jag inte visste var det var, gjorde denna diet i 4 veckor och kunde äntligen se vad som passar MIN mage.

  Emma 2015-10-16 17:48:31
  Svara
 • hej, min mage är allergisk mot Kolhydrater, det tog lång tid av eget exprimenterande innan jag förstod att det bästa var att äta enligt en slags Lchf kost. Min mage ballar ur av alla slags kolhydrater. Den kniper, sväller upp som en ballong och låser sig totalt. Ofta har man gått dubbelvikt på jobbet med en gravidmage för att man ätit nåt olämpligt:(

  Tina 2015-10-16 17:28:59
  Svara
 • Kolsyrade drycker, tuggummi är exempel på sådant som skapar mängder med gaser utan vi tänker på det och kan leda till uppsvälldhet och bullrig mage. Kål.. lök.. svårsmälta kolhydrater är fler exempel. Jag tror personligen att socker är den största boven snarare än gluten eller laktos. De flesta vuxna är överkänsliga mot laktos (med åldern minskar det antal enzymer som bryter ner mjölksockret, desto mindre laktos vi får i oss desto färre enzymer bildas då kroppen normalt korrigerar efter behov). Glutenintolerans handlar om att personer som har detta inte har några mikrovillis i tarmen som är s.k. tarmludd/utskott som suger upp näringen/gluten. Det gör att allt passerar tarmen utan att näringen tas upp.. och det blir lööös avföring. Finns inte det problem är det inte pågrund utav gluten man har uppsvälld mage. Socker finns ju i det mesta, allt från frukter/juicer/drycker/leverpastej och ja massor. Testa att utesluta socker helt i 3 veckor och se om det blir någon förbättring.

  Victoria 2015-10-16 17:17:04
  Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Japp, jag tror oxa att socker ar den storsta boven . Juice, alkohol, alla light produkter , halvfabrikat etc .Ja det finns socker overallt i nagon form, vilket gor att alla otrevliga bakterier i magen frodas och lever gott och att man far candida ..

   Amanda 2015-10-16 19:48:27
   Svara
 • Jag har svår IBS och har slutat med gluten och laktos efter års kämpande mot magen, gluten pajar magen på lång sikt och laktos gör en nödig på kort sikt helt enkelt! :)
  Allt gasbildande som lök bör undvikas med känslig mage, rött kött och fet mat är inte heller bra, alkohol kan man ta i små mängder. Jag tar visiblin – ett naturligt medel som sväller i magen varje kväll samt undviker gluten och laktos helt och rött kött så mycket jag kan och kan nu leva normalt! :) Stress är dock största boven – tyvärr….

  sofie 2015-10-16 16:35:20
  Svara
 • Några tankar från en annan problemmage;
  Veteallergi visas tex inte på glutenprover. Kolla mer noggrant själv med att utesluta en tid och se vad som händer. Man får dock titta vääääldigt noga för att utesluta vete, finns i allt möjligt!

  Säker på att det är laktos och inte mjölkproteinet?

  Eller så gillar magen kanske helt enkelt inte för mycket kolhydrater :/

  Marie 2015-10-16 15:46:38
  Svara
 • Socker och alkohol.. tyvarr :-( detta ar vad min mage inte klarar av i stora mangder , speciellt nar jag reser.
  Jag tror inte sa mycket pa at alla ar gluten/ mjolk intoleranta det ar for hypat…det ar stress, halvfabrikat och allt atande pa oregelbunda tider som pajar magen, och magsyran. Fick ata Nexium nar det krisade som mest, men det hjalpte
  Har kommit fram till att magen gillar rutin , ju aldre man blir och att allt blir lite battre nar jag ater jogurt/ fil/ kefir till frukost, (men inga light produkter) samt probiotika ttillskott..

  Amanda 2015-10-16 15:02:50
  Svara
 • Sluta äta gluten och se vad som händer. Blir du bra då är du ju intolerant. Sparar tid hos läkare:)

  Kerstin Sörbom 2015-10-16 15:01:33 http://Www.ksutvevkling.se
  Svara
 • Det finns stor vinning för de allra flesta att utesluta många av de moderna produkterna. Satsa på en antiinflammatorisk kost såsom paleo. Det utesluter framförallt säd och mejeriprodukter (laktosfritt är bara båg då de fortfarande är inflammatoriskt) avstå gärna även från majs, bönor och modern frukt (som är allt för söt idag, bär är bättre) potatis innehåller lite för mycket stärkelse men kan ätas i viss mån. Äter själv fruktfri paleo men tillåter smör och ibland hård ost. Bönor försöker jag undvika då en snabbt märker gaser, vilket tyder på att det inte är optimalt. Maten smakar fantastiskt utan mejerier blir mkt fisk, ägg, kål, blomkål, broccoli, smör, ibland kött, och det mår jag fantastiskt av. Ser det som att det en stoppar i sig ska göra kroppen en tjänst. Det är inte förbud, det är val en gör.
  När jag går på restaurang äter jag vad jag behagar och detta funkar väldigt bra för mig.

  Matilda 2015-10-16 15:01:13
  Svara
 • Hej Petra!

  Jag har lidit av magproblem hela livet. Rasat 20 kg i vikt under en kort period, lidit av näringsbrist och legat på akuten ett flertal gånger. I 5 år gick jag på olika utredningar hos en expert på Sophia hemmet. Jag gjorde alla undersökningar som gick men de kunde inte till 100% säga att jag var intolerant mot någonting.

  Efter en kurs på universitetet i näringslära och efter att ha sett detta avsnitt (De vita giftera – Mjöl/gluten) i Malou efter 10: https://youtu.be/r2yN6381ox4 bestämde jag mig för att bli glutenallergiker på heltid! Detta är 4 år sedan idag och jag har aldrig haft besvär sen dess. Det tar ca 5 år innan gluten helt är ute ur kroppen och tarmen är helt återställd och fått tillbaka sina goda bakterier men jag kände resultat efter redan 1 vecka helt utan gluten. Idag kan jag äta hur jag vill, när jag vill och vad jag vill bara det är glutenfritt. Jag skulle rekommendera alla idag att äta glutenfritt.

  Hoppas du och din mage får må bra snart!

  Emmi 2015-10-16 14:29:31
  Svara
  • Svar på Emmis kommentar.

   Gluten tar inte bort några bakterier. Glutenintolerans handlar om att personen i fråga inte har några mikrovillis (tarmludd) som är utskott i tarmen som tar upp gluten. Tänk dig en näsa utan näshår. Det bara rinner om det inte finns hår/ludd som stoppar upp och suger upp näringen. Det finns ingen anledning att de som inte har detta problemet äter glutenfritt. Det det handlar om är att fibrer såsom gluten skapar gaser som gör att man känner sig uppsvälld och bubblig. Det gäller att äta en balanserad kost och testa sig fram.

   Victoria 2015-10-16 17:02:57
   Svara
 • Jag hade nästan jämt ont i magen och blev uppsvullen, tyckte till slut att det blev jobbigt att äta för att jag fick så ont. Jag tog blodprover, men va varken gluten eller laktos. Läkaren sa då åt mig att utesluta en sak i taget. Så jobbigt i början att få ont och inte ont ibland men till slut lär man sig. Nu vet jag nästan precis vad jag kan äta och inte. Jag kan äta råg och fullkorn, men inte vete. Dock ibland kan jag få svinont av ett litet kex med vete i och ibland kan jag käka en hel pizza. Vissa tror att jag har såkallade tarmfickor vilket gör att man får ont av lite av varje. Så jävla jobbigt med ont i magen. Men testa och känn om du tål råg! Annars när det kommer till baking och sånt funkar majsmjöl okej. Puss o tack för en bra blogg!

  Clara 2015-10-16 14:15:31
  Svara
 • Jag har haft samma problem som du under hela mitt liv. Jag har tagit prover på vårdcentral och visat sig att jag är laktosintolerant och känslig mot gluten. Har tagit bort alla mjölkprodukter och uteslutit all form av gluten förutom mackor på morgonen vilket har fungerat för mig. Vissa dagar (väldigt få) så äter jag exempelvis pasta för jag tycker om det men rör sig om kanske 1 gång i månaden. Börjar jag känna mig svullen så tar jag direkt bort mackorna på morgonen och blir bättre väldigt fort. Det bästa för mig mot svullen mage har varit aktiv träning på köpet blev jag 6 kg lättare.

  sara 2015-10-16 13:33:39
  Svara
 • Hej Petra och alla som har IBS. Jag tipsar er varmt om dietist Sofia Antonsson och metoden Fodmap som hon har tagit till Sverige som är den enda metod som verkligen har fungerat för mig och många andra med IBS. Läs mer här och lycka till!

  http://ibsfri.se/ibsfri/

  Lynn 2015-10-16 13:10:41
  Svara
 • Hej!

  Åh, känner igen mig så väl! Diagnos IBS hjälper ju inte mycket, också testat gluten, laktos mm… Det låter säkert som en sekt för utomstående men för mig är LCHF helt otroligt, förutom att jag numera kan göra vad jag vill när jag vill utan att magen har någonting att klaga på har jag blivit 3 cm längre, måste komma ifrån att jag nu i två års tid har rätat på ryggen och sträcker på mig för att jag kan! Väl värt ett försök, finns så mycket bra och enkla alternativ och idag behöver det inte alls handla om att sitta och äta smör med sked eller dricka grädde, men genom att ta bort stärkelsen (hur många grottmänniskor åt pasta egentligen?)

  Man behöver heller inte vara utan pasta om det är någonting som känns viktigt eftersom det finns så många alternativ idag, visst kan jag sakna vissa saker men det räcker med att komma ihåg hur bra jag mår idag för att aldrig vilja ”fuska”

  Helena 2015-10-16 13:03:25
  Svara
 • Jag har haft otroligt mycket problem med magen i ca. 4 år nu och blev diagnoserad med IBS (inte för att man kan använda den diagnos till mycket?). Jag kunde heller inte dra in magen (såg konstant ut som smalfet), magen var uppblåst och irriterad, och jag hade som konsekvens av uppblåsheten ont närmast hela tiden. När man lider av IBS så blir man rekommenderad att äta mycket fibrer, men jag upplevde att fibrer gjorde saken värre. Missförstå mig inte – man ska äta mycket fibrer! det hjälper på att hålla tarmarna igång och har vist sig vara cancerbeskyttande, men fibrer gör också att det skapas mycket tryck i tarmsystemet som gör att man blir uppblåst. För 4 veckor sen prövade jag att exkludera både gluten och laktos från min kost, och det har gjort under för min mage! Min mage är nu tillnärmelsevis platt, utan uppblåsthet eller irritation! Jag har, som många andra, blivit undersökt för både laktos- och glutenintolerans utan positivitet, men man kan ju fortfarande vara överkänslig mot det. Om jag har intagit (särskilt) gluten dagen innan, tex. ätit pasta eller dylikt, så kan jag märka det dagen efter när jag vaknar. Samma sak om jag festat natten innan och druckit öl (som är värsta glutenbomben). Det var verkligen en AHA-upplevelse för mig att utesluta laktos och gluten – numera ersätter jag pasta/potatis med grönsaker i måttliga mängder (OBS! fibrer) och dricker laktosfri mjölk. Jag och min mage mår super.

  A+ 2015-10-16 12:41:37
  Svara
 • Jag gick runt med uppsvullen mage i ca ett år, den var så svullen att jag verkligen såg gravid ut, kunde inte se mina egna fötter. Testade allt, men inget funkadr. Sen böt jag p-piller och svullnaden försvann HELT. Alltså friheten var ju total. och lyckan att faktiskt se hur platt min mage egentligen är, haha. Tror det var mycket laktos i mina förra ppiller.

  Jenny 2015-10-16 12:17:27 http://Jennyapril.blogg.se
  Svara
 • Jag hade också otroligt mycket problem med magen, men började typ föra magdagbok och relaterade det till vad jag ätit. Kom fram till att jag inte tål svamp (inklusive quorn), paprika, lök, kikärtor, mjölk och ägg och för fet mat (och för stark alkohol faktiskt). Utesluter nu det och har nästan aldrig problem (enbart under röda veckan och det är nog svårt att komma ifrån genom kostbyte iaf). Så, rådet är att försöka föra dagbok över vad du äter. Jag tror att magproblem kan ha lika många anledningar som det finns personer som lider av dem. LCHF som flera nämnt här ovan hjälper inte mig t.ex. – äter jag fet mat blir det värre.

  Linda 2015-10-16 11:51:02
  Svara
 • Hej Petra,

  Jag har/har haft samma problem som dig och vet exakt vad du menar. Varje dag är en kamp mot magen, man mår riktigt dåligt. Har levt med detta i snart 6 år nu…

  Lite tips från mig i alla fall: Först började det med att jag var laktosintolerant, något år senare fick jag diagnosen IBS. Jag började utesluta det ena och det andra, men det blev INTE bättre. Kollade upp glutenintolerans, men det var ok. Jag försökte äta hälsosamt och nyttigt, blev inte bättre. Jag drog ner på mjölkprotein, och valde sojabaserade produkter. DÅ hittade jag en stor bov i det hela. Soja är väldigt allergent, och jag misstänker att är just det jag är överkänslig mot. Jag har helt uteslutit sojabönan och alla produkter som är baserade kring den, och mår så himla mycket bättre. Nu för tiden är jag väldigt vaksam över bönor över lag.
  Samma sak gäller paprika, som är väldigt svårsmält även för personer som inte har IBS.

  Nu är det så himla individuellt med magen, men alltid värt att testa ( jag ÄLSKAR mat och har haft jättejobbigt med att sluta äta massa saker, men efter uteslutandet av sojabönan kan jag i princip äta vad jag vill).

  STORT lycka till!

  M 2015-10-16 11:31:42
  Svara
 • Hej!
  Hade precis samma problem som dig + illamående. Gick till läkaren men ingenting hjälpte. Tog laktosprov, är ej allergisk mot laktos men kan inte dricka/ äta vanliga mejeriprodukter och heller inte de som är med låglaktos. Uteslöt laktos helt och mådde så mycket bättre.
  1 år senare börjar jag få samma problem med magen igen och gick till läkaren igen men ingenting hjälpte. Tog glutenprov men det visade sig att jag inte heller är glutenintolerant. Började utesluta allt vitt mjöl från min kost, så som pasta och vanligt bröd. Istället för vanlig pasta kör jag på fullkornspasta och istället för vanligt bröd kör jag på glutenfritt då det nästan är omöjligt att hitta ett bröd utan vetemjöl eller spår av vetemjöl.
  Idag kan jag känna ifall jag ätit minsta lilla laktos eller vetemjöl för jag får svullen mage efter ungefär 1h.
  Jag skulle rekommendera dig att testa att utesluta vissa saker och se om det hjälper :)

  Josefin 2015-10-16 11:30:13
  Svara
 • Jag har samma problem. Är också laktosintolerant. Fick diagnosen IBS för några år sen men tror mer och mer att det beror på min endometrios. Så fort jag har ätit lök så sväller magen. Min läkare tipsade mig om Foodmap. Ska försöka äta efter det.

  Silly Me 2015-10-16 11:03:27 http://nouw.com/sillyme
  Svara
 • Jag hade exakt samma problem som dig. Fick sjukskriva mig i höstas pga kunde inte lämna toaletten, jag såg ut och kände mig höggravid, hade ont och det mullrande i tarmarna och hade fruktansvärt dålig hy. Uteslöt gluten och laktos, blev lite bättre men grät mig ändå till sömns och kunde inte minnas sist jag hade problemfri mage. Läkaren kom fram till att det var IBS. Gick till en dietist som var gammal som gatan, rekommenderade 6 mål om dagen, ät långsamt, stressa inte, testa dig fram så ser du vad magen klarar och inte, men det var fortfarande inte mycket bättre

  MEN! Min pojkvän tyckte synd om mig, läste på och hittade forskning på att lchf hjälpt många med IBS. Började vecka 35 och jag har inte varit svullen sen dess!!!!! Från att gå och i princip vara dålig varje dag till att inte ens tänka på det! lUndviker socker, fruktos, gluten och när det gäller laktos håller mig till smör, fet grädde och ibland hårdost och mår så mycket bättre! Kanske inte hjälper dig men testa! Gå in på kostdoktorn.se,. min bibel,. Hoppas du blir bättre

  Matilda 2015-10-16 10:57:35
  Svara
 • Ni har säkert IBS som jag. Mår bäst när jag äter LCHF eller utesluter kolhydrater, laktos, socker, alkohol, kolsyra. Skitsvårt och tråkigt men utesluter man det blir magen kolugn. Man måste ju inte eftersträva att få en diagnos heller. Uteslut det du inte mår bra av så blir det bättre. Inte ovanligt att ha en överkänslig mage/tarm. Hela min pappas släkt har samma problem.

  SS 2015-10-16 10:46:07
  Svara
 • Petra, jag har exakt samma problem! Jag vet inte hur många läkare jag har varit hos och det är så frustrerande. Såklart allt blir lite lättare om man skulle få en diagons för jag är precis som du, försöker undvika gluten och laktos i den mån det går, men sedan så ”unnar” man sig för att man inte orkar bry sig, men man mår ju skit, jag mår åt helevte så dåligt. Både psykiskt och fysiskt samtidigt som jag blir så jävla förbannad på läkarvården. Det är svårt att upptäcka gluten, man ser inte det på blodet på alla, har googlat en massa och mina symptom är självklara. Och folk runt omkring säger ta bara bort det du mår dåligt av, ja det kan jag göra absolut men varför kan jag inte få hjälp. Är du intolerant ska en dietist lägga upp en kostplan som fungerar för just dig.

  Jag tänker fortsätta vara på dem, även fast detta har pågått i 10 år typ, inte så att jag tycker det är kul att må dåligt och ibland få sånna kramper att jag måste gå ifrån mitt sällskap. Hoppas du får hjälp och uppdatera oss om du hittar någon stjärna man kan gå till.

  Ang 2015-10-16 10:40:33
  Svara
 • Hej Petra!!
  Du borde testa Paleo! det är gluten- och mejerifri kost med bra fetter och bra råvaror osv. Om du har vägarna förbi Uppsala så finns det en peleo-butik/restaurang som heter PriMaten där dem serverar hemlagad/bakad frukost, lunch, middag, fika etc. Jag har samma problem som dig och känner direkt i magen om jag äter gluten, får kramper och magen sväller upp.. så himla osexigt !
  Kram

  Emma 2015-10-16 10:40:26
  Svara
 • Ta en titt på en dokumentär som heter forks over knives, finns på Netflix! En dokumentär där bla läkare behandlar diabetes och hjärtsjukdomar i USA med enbart ny kost.

  Natalie 2015-10-16 10:37:18 http://www.dekorette.se
  Svara
 • Jag har samma problem som dig, men galet uppsvälld mage utan anledning. Har testat för gluten och laktos, men enligt prover är det inget jag är intolerant mot, men känns bättre om jag undviker laktos. Skrev en egenremiss til Gastro Center på Sophiahemmet, så har nu träffat en läkare som gjort en massa prover. Än sålänge inget svar, ngt lågt B12. Äter nu receptbelagt ”kostfiber” och piller mot gaser och inget hjälper. Ska på gastroskopi snart, men känns hopplöst

  M 2015-10-16 10:36:51
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind