Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Tävla om 3 Office 365 prenumerationer & Mina värsta IT-Bloopers!

One Drive – Ett enklare Back-Up alternativ.

Som ni vet har jag ett samarbete med Micorsoft Office 365. De tog kontakt med mig för de tycker att jag haft sådan förbannad otur med mina tekniska ägodelar. Så för några veckor sedan hälsade de tillsammans med ett filmteam på hemma hos mig och på kontoret för att spela in en liten film om Office 365.

Fler Onedrive tips!

Sträck upp en hand alla ni som någon gång glömt spara ett dokument lagom till att batteriet tagit slut, med resultatet att allt gått upp i rök. Eller ni som blivit av med en massa fina minnen när mobilen gått sönder eller blivit snodd.

Jag vet hur ont det gör att bli av med en presentation man jobbat på i flera dagar eller bilder från årets bästa fest. Mitt bästa Office-tips till er är därför att alltid göra back-up på era filer. Vilket ofta är lättare sagt än gjort, men en av mina favoritgrejer med Office 365 är just möjligheten att smidigt kunna spara dokument, bilder och filer i molnet via OneDrive (enkelt förklarat ett externt lagringsutrymme). Har man väl gjort det så behöver man inte ödsla någon mer tid på att göra back-up.

Man kan också ladda ner OneDrive på sin Iphone och aktivera automatisk kamerauppladdning så löser sig också all säkerhetskopiering från mobilen av sig självt.

En annan sak som jag gillar med OneDrive är att det synkar och samlar alla mina filer på ett ställe oavsett om jag använder mobilen, surfplattan eller datorn. På så sätt kan jag redigera och dela bilder, dokument, filmer var jag än är och vilken enhet jag än använder.

Tävling

Nu så här innan jul tänkte jag också köra en liten tävling på temat IT. Jag har fått möjlighet att lotta ut tre årsprenumerationer av Office 365 till er.

Hur du tävlar?

1: Kommentera inlägget och skriv en kort text om din absolut klantigaste IT-blooper (glöm inte att lämna din mailadress).

2: Ange hur stort lagringsutrymme du får tillgång till via Onedrive (finns info på: http://newnewbies.azurewebsites.net/)

(Vinnarna kommer att dras av mig och få mail på tisdag)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Jag vet inte ens vad jag gjorde. Plötsligt var bara hela texten borta och det var ju sådär 250 sidor. Som tur var fungerade den nattliga back-upen och jag kunde gå till datanissarna dagen därpå och få tillbaka texten minus det senaste dygnets ändringar.

  Helena i Uppsala 2015-12-21 22:32:20
  Svara
 • Äta frukost och läsa bloggar är inte alltid den bästa kombinationen om man är klantig hehe. Råkade tippa ut ett glas mjölk över tangentbordet på min macbook, lagom kul när man inte hade någon back-up på datorn :(((

  Svaret är 1 TB

  Erica 2015-12-21 00:33:39
  Svara
 • Mitt värsta IT Blooper pågår just nu under tiden före jul, hela julen, nyår och veckorna efter ska spenderas sittandes vid en dator som är väldigt seg, trög och inte så rolig att ha och göra med (den har även flera år på nacken) Jag har redan stött på problem och som fattig student så tvingas jag skriva på mitt Hotmail konto på jag inte är teknisk alls och ekonomin inte tillåter annat. Det är en riktig utmaning men med ert system, Microsoft Office 365 skulle denna ekonomi studerande åtminstone få en chans att göra ett bra arbete! Dessutom har jag tagit beslutet om att spendera julen i ensamhet då detta arbete verkligen måste bli klart och levereras i tid. Därför skulle Office 365 hjälpa mig så oerhört med detta:)
  Önskar er alla en god jul och gott nytt år och hoppas min jul ska bli lite lättare med er hjälp i alla fall:)

  mikis 2015-12-20 09:32:17
  Svara
 • Detta låter verkligen som något jag skulle behöva! Min största IT-blooper var när jag skrev min c-uppsats förra terminen. Jag sparade hela tiden ner arbetet på min mail och öppnade dokumentet där när jag skulle skriva varje dag (skrev på en skoldator och man kunde inte spara ner der på den). En av dagarna glömde jag trycka på ”spara som” och klickade bara på ”spara”. Fick sjukt mycket gjort den dagen, stängde ner dokumentet och kände mig nöjd TILLS jag upptäckte att mitt arbete inte alls var sparat… åtta timmars arbete var förlorat. Fick lära mig den hårda vägen att mailen inte fungerar bra som hårddisk.

  Lagringsutrymmet på onedrive är 1 TB!

  Caroline Karlsson 2015-12-18 19:49:32
  Svara
 • Jag hade gjort en video inför ett skolarbete, hela min presentation hängde på den här videon. Timmar hade lagts ner, redigering, klippning, inspelningar och jag var så nöjd med mitt resultat. Tankarna kring hur imponerad min lärare skulle bli över min överprestation var i skyarna. Dagen då presentationen skulle hållas kom och jag skulle föra över videon till en extern hårddisk. Plötsligt slutar allting fungera, den externa hårddisken vill inte ta emot filen, datorn börjar lagga, filen kan inte längre spelas upp på annan dator och klippen behöver nu manuellt läggas i kö efter varandra istället för visningen av den färdiga filmen som tidigare skapats. Ingenting fungerar, och paniken är total och presentationen är bara några timmar ifrån. Det slutar med att jag bär med mig min stationära dator ( hårddisk). På bussen, i stan vandrar jag nu mot skolan med en hel dator. Väl framme kopplar jag in allting, pustar ut över att jag fått med mig allting men videon fungerar inte. Presentationen ställdes in och jag konkade irriterat hem med min dator.

  Johanna 2015-12-18 10:16:00
  Svara
 • Min värsta IT blooper är att spola ner telefonen med alltifrån jobb, bilder, kontakter, kärleksms man vill läsa igen för att vissa dagar må lite bättre mitt i all stress. Helt borta och det värsta var att det var på en av få fyllor jag knappt kommer ihåg så i tre dagar letade jag efter telefonjäkeln. 1TB är lagringsutrymmet. Wow vad jag önskar kunna få ordning på mitt teknikliv som du nu Petra

  G 2015-12-18 09:54:58
  Svara
 • Går nu i 3an på gymnasiet men i 1an så hade jag gjort ca 20 skoluppgifter på min PC dator vi får av skolan. Jag hade såklart ingen backup, så en dag när jag kom hem från skolan och skulle öppna datorn så var den helt paj, hela datorn hade kraschat och jag kände mest att jag inte ville se en dator igen i hela mitt liv haha. Jag fick skriva om mina uppgifter vilket tog typ all fritid jag hade.
  Detta paketet hade underlättat mitt liv till tusen då jag fortfarande kämpar utan backup haha( naiv)
  1 TB Lagring innefattar det.

  Jessica Andersson 2015-12-17 23:04:06
  Svara
 • 1. Hade problem med all teknik i somras, men jag förklarar mitt datordilemma. I våras reste jag och kom hem med en dator som lagt av och en sprucken mobilskärm. Så jag lämnade in på lagning och datorn funkade i två dagar sen. Allt på datorn, alla minnen, dokument och foton var dock borta för alltid, eftersom de inte gick att rädda. Typiskt nog är jag lat och hade en extern hårddisk som jag knappt använde för att säkerhetskopiera men den har jag på något rätt lyckas förstöra uttaget på när jag haft den liggandes oanvänd. Så allt var borta från datorn OCH externa hårddisken. Resor, minnen, gamla skolarbeten och allt. Lagade datorn igen, och nu har den fungerat som den ska samt att jag lyckats få tag i några gamla bilder från närstående och facebook. Latheten i mig har gjort att jag inte har säkerhetskopierat min dator sedan dess. Jag vet att jag borde säkerhetskopiera, men motivationen när den externa hårddisken ändå gick sönder gör mig inte att jag tar jag i det.
  2. 1 TB molnutrymme för lagring

  OneDrive låter som lösningen för mig, håller tummarna att jag får 1 års molnlagring som jag inte kan förstöra eller måste krångla med :)

  Josefine 2015-12-17 22:04:39
  Svara
 • 1) Jag hade precis varit på studentresa och studentbal, och hade därför massvis med fina och roliga foton på telefonen. Jag ville lägga in alla bilder på datorn så jag fick mer utrymme för bilder till självaste studentdagen. Jag gjorde som vanligt – kopplade ihop min macbook air och telefonen med en sladd och skulle säkerhetskopiera telefonen mot datorn och sedan föra över bilderna. Men på något j*vla sätt lyckades jag föra över en gammal säkerhetskopiering på telefonen, vilket såklart resulterade i att alla mina bilder från studentresan och balen försvann. Istället hade jag telefonen full av bilder på mitt ex, lucky me :)

  2) 1 TB Utrymme

  Mathilda Sahlström 2015-12-17 18:34:04
  Svara
 • Det var sista spurten innan min deadline på kandidatarbetet (läs ca 40 sidor rapport), jag var fylld av självförtroende och stolthet och allt kändes för jäkla bra! Mitt i lyckoruset av att vara klar stängdes min dator plötsligt av, PANIK. Flera timmar av skrivande, och denna damen hade inte sparat. Ett snabbt breakdown senare satt jag i telefon med världens finaste kille som på något mirakulöst sätt lyckades hitta filen, my knight in shining armour. Men, vad har jag lärt mig? Spara ofta, såklart, och att en snabb breakdown är okej, effektivt.

  1 TB lagring hade varit underbart!

  Malin 2015-12-17 17:59:42
  Svara
 • Alltså, jag vet inte varför jag gjorde de men jag gjorde det i alla fall! Jag skulle gå ner till stranden som låg nära mitt hus och ville ha med mig isbitar (vet ej vad jag skulle med dom till?!) Så jag la dom i en såndär låda från IKEA i min strandväska med allt som skulle med till stranden, mobilen inräknat. Så ja min mobil blev vattenskadad för isen smälte ju och rann ut ur lådan. Var så ledsen för de va en sån där cool med tangentbord haha
  Svaret är 1 TB

  Hannah 2015-12-17 16:46:25 http://hannah.devote.se
  Svara
 • 1, Detta är många år sedan, då jag och min familj var på väg ut till vår sommarstuga med båt, då den ligger på en ö. Då vi närmar oss bryggan är det dags att lägga ankar, rättare sagt knyta fast tamparna till bryggan. Vi har flytvästar på oss, med bröstficka och gissa vad som ligger där. Jo, pappas mobiltelefon.
  En äldre Nokia, med skinnfodral. Vi hade denna telefon för om det skulle hända oss något på ön, då det inte finns eller eller rinnande vatten. Vi har med oss vatten och har gasol. När pappa böjer sig fram för att knyta fast båten trillar mobilen i vattnet, panik!
  Vi springer till stugans förråd och hämtar allt vi kan komma på för att få upp mobilen, som ligger på några meters djup.
  Vi ger inte upp, pappa ser att mobilen lyser fortfarande, och han metar med ett vanligt metspö och lyckas få fast en krok precis, i hörlurens hål. Helt otroligt!
  Inget säger att telefonen funkar, den låter konstigt. Vi tar upp telefonen låter den ligga på ris och i solen, trott eller ej några timmar senare funkar den. I varjefall helt okej.
  Jag är själv fotograf. Jag fotograferar mode, porträtt och inredning. Jag slarvar själv med lagringsutrymme, jag har hårddiskar, men är ändå livrädd att de ska gå sönder och då är jag körd. Detta vore den absolut bästa lösningen. Ha allt i molnet. Allt på samma ställe. Ladda upp på instagram och blogg.

  2, 1 TB Utrymme

  Emelie Langer Strömberg 2015-12-17 13:35:07 http://www.elanger.se
  Svara
 • 1) För några år sedan spolade jag i toaletten (inte bara kiss om man säger så..) och rätt som det var åkte mobilen ner i toaletten.
  Några vaktmästare på skolan lyckades faktiskt få upp den ur vattenledningen (detta var i Etiopien där systemet inte var lika avancerat som här i Sverige).
  Min pappa la in den i ugnen och efter lite meck så funkade tillslut! All kred till Nokia.
  Historian spred sig på skolan och folk jag knappt kände frågade om det var jag som hade spolat ner min mobil i toan…

  2) 1 TB får man

  Alexandra 2015-12-17 12:38:21
  Svara
 • För några år sedan spolade jag i toaletten (inte bara kiss om man säger så..) och rätt som det var åkte mobilen ner i toaletten.
  Några vaktmästare på skolan lyckades faktiskt få upp den ur vattenledningen (detta var i Etiopien där systemet inte var lika avancerat som här i Sverige).
  Min pappa la in den i ugnen och efter lite meck så funkade tillslut! All kred till Nokia.
  Historian spred sig på skolan och folk jag knappt kände frågade om det var jag som hade spolat ner min mobil i toan…

  Alexandra 2015-12-17 12:37:23
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Foodjunkie
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand