Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

URINGVÄGSINGEKTIONEN FRÅN HELL

Citronjuice
 Fortfarande varit sjuk idag, men mådde lite bättre efter lunch. Trots det så stod jag utomhus i två timmar ikväll och delade ut julmat till familjer som har det tufft med Giving People. Vilket var megabalsam för själen, vilken fin julklapp till mig själv. Familjerna blev så glada. Ska berätta mer om den fina kvällen imorgon <3

Men antar att jag då kanske i kombination med att jag varit sjuk åkte på den här fruktansvärda dumma, dumma, dumma urinvägsinfektionen. Det är så inte jävla karma. Klockan 21.00 typ sharp åkte jag på den sjukaste urinvägsinfektionen jag haft. Varit på toa kanske 45 gånger sedan dess. Smält i mig penicillin (thanks fucking god att jag hade kvar tre stycken tabletter kvar hemma), hällt i mig en flaska koncentrerad citronjuice och tre färskpressade typ nästa ruttna gamla lime som jag hittade hemma. Ringde till sjukvårdsupplysningen och frågade om jag höll på att dö för att jag nu även kissar blod (men det var tydligen vanligt, aldrig hänt mig tidigare). Ska ju plåta min träningskollektion hela dagen imorgon och kan inte somna. Det går inte, det gör så ont. Hur klarar man av urinvägsinfektioner? Jag har rikspanik. Hur kan folk inte vråla högt och typ kasta sig ut för något brant. Obehagligaste känslan som finns.

Så nu har jag även tagit en sömntablett (gör aldrig det, om jag inte ska flyga långt) – kommer vara så groggy och vinglig imorgon (gillar inte sömntabletter alls). Men nu vill jag bara sova bort den här förbannade inflammationen. Jag ber en tyst bön till gudarna att jag är botad tills imorgon bitti och att min mage inte får freespel av nästan 1 liter koncentrerad juice.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • Tranbärskapslar 2ggr om dagen köp på apoteket

  Elisabeth Eriksson 2015-12-19 20:55:48
  Svara
 • Kanske lite sent tips men drick mycket vatten och annat som är vätskeutdrivande som kaffe, te eller vad som nu fungerar. Kissar man mer får man med sig bakterierna ut. Det brukar fungera bra om man känner att en UVI är på väg.

  (Och med dricka mycket menar jag alltså inte så mycket vatten att man blir förgiftad så det betyder ingen kommentera :-) )

  Hanna. 2015-12-19 19:13:27
  Svara
 • När de är som värst Petra, ta en petflaska o fyll med varmvatten och håll på muttis du kommer inte känna den där onda förfärliga känslan o ev lyckas somna. Av nån anledning får man alltid som ondast på natten… det som funkat bäst för mig dock är att ha sex med kondom, kanske inte svinkul i förhållande men så värt de för att slippa problem som du nämner. Lycka till uvi-sister !

  Ellen 2015-12-19 10:01:49
  Svara
 • Urinvägsinfektion på läkarspråk är detsamma som att man haft för mycket sex.

  Pernilla 2015-12-18 20:55:30
  Svara
 • Hello!
  Jag hade stora problem med urinvägsinfektioner fick dem om och om igen. Gick sedan och fick hjälp via en natur medicin man som berättade att urinvägsinflammationen tyder på att det är fel i vattnet i min kropp. (Jord, eld,vatten, luft som alla våra element) Vatten står för djupa emotioner som man tränger undad som sedan visar sig i kroppsliga problem.
  Fick snacka av mig ordentligt flera gånger och gick från att ha urinväginflammation 6-7 gånger per år till att inte haft något sedan dess. (6år sedan sist)
  Krya på dig!

  M 2015-12-18 18:53:15
  Svara
 • Köp inte svindyra tranbärskapslar, senaste studiernarna som gjorts har visat att tranbärsgrejjen bara är bullshit. Gå till vårdcentralen så får du rätt antibiotika bara på kliniska besvär, man behöver inte bekräfta diagnosen med några prover för att man ska få behandling. 3 antibiotikatabletter är alldeles för lite & kommer inte hjälpa om det inte är rätt antibiotika.

  Ida 2015-12-18 18:03:35
  Svara
 • VINÄGER!! Det är det enda som tar bort det for life! Lovar att det försvinner, men det är riktigt äckligt att dricka :)

  Anna 2015-12-18 17:56:38
  Svara
 • Petra!
  1. Ät inte sött/socker under tiden du är sjuk. Bakterierna trivs och frodas i sött (vissa mediciner mot urinvägsinfektion innehåller socker, vilket är idiotiskt men sant) vissa juicer är också sötade så drick inte sådana!
  2. Ät 6-8 tranbärskapslar om dagen (osötade) finns på hälsokost och funkar 10000 gånger bättre än penicillin, har testat säkert 10 gånger och det funkar med en gång varje gång. jag brukar äta de som kommer från Life. Funkar i förebyggande syfte också tror jag
  3. Kissa ALLTID efter att du har haft sex, det är ett bra tips för att inte få urinvägsinfektion

  Lider verkligen med dig! men var tvungen att dela med mig av lite tips då det känns som att jag är lite av en expert på detta svinjobbiga område!

  Linda 2015-12-18 15:08:08
  Svara
 • Låter väl skittråkig nu, men blod i urinet betyder oftast att bakterierna rört sig uppåt. Man kan ha nedre och övre besvär vid UVI. Går bakterierna uppåt mot njurarna behöver man oftast annan antibiotika än om det är nedre besvär. Om man inte går till vårdcentralen och låter de ta en sticka eller en odling (helst odling) så kan de inte se exakt vilka bakterier det är. Vet de inte det så vet de heller inte vilken antibiotika som man ska ha. Man kan inte riktigt alltid förlita sig på huskurer. Jag fick fel antibiotika mot en UVI och det ledde till njurbäckeninflammation (vanligt förekommande när UVI inte behandlas rätt) och sen gjorde jag precis vad nästan vill, jag dog nästan för jag fick akut blodförgiftning eftersom bakterierna inte behandlades och spred sig i hela systemet haha. Så snälla, gå till VC och ta ett prov så du får rätt medicin, och fullfölj för fan hela kuren <3

  sophia 2015-12-18 15:04:34
  Svara
 • Det här kanske låter sjukt men är ett knep jag lärde mig av min farmor som var sjuksköterska. Koka upp vatten och liksom sätt dig över kastrullen. Ångan dödar bakterierna. Funkar varje gång!

  My 2015-12-18 13:21:22
  Svara
 • När jag får det så tycker jag det lindrar (i väntan på att medicinen kickar in) att hålla sig supervarm. Brukar ta på mig underställ, racksockar, varmt tröja och sedan nästan rulla in mig i ett dunktäcke och krypa ihop. Så fort jag blir kyld så känns det värre så ser till att hålla mig varm. Hoppas du blir frisk snart, är seriöst fruktansvärt med UVI.

  Frida 2015-12-18 12:50:15
  Svara
 • Fick samma, akutont, mer än en vanlig UVI, och kissade blod. Var små njurstenat/njurgrus…

  Feli 2015-12-18 12:31:52
  Svara
 • DRICK! Drick jättejättejättemycket vatten eller sura drycker (tranbärsdryck etc). Jag tycker inte att det göra riktigt lika ont att kissa då, när man har mycket att kissa ut. Och för guds skull, gå till vårdcentralen och få penicillin så du blir av med eländet. UVI är förjävligt att ha.

  Linn 2015-12-18 11:25:35
  Svara
 • http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-forskning-tranbarsjuice-hjalper-inte-mot-urinvagsinfektion

  Maria 2015-12-18 10:53:01
  Svara
 • Håller med övriga, TRANBÄRSJUICE. Har räddat mig flertalet gånger (får det titt som tätt under vinterhalvåret :( )

  Matilda Olson 2015-12-18 10:52:50
  Svara
 • Gå till vårdcentralen och skaffa nytt recept på antibiotika!! Jag är också en av dem som betar av några UVI per år och SUPERviktigt att fullfölja hela antibiotikakurer! Annars kan bakterierna bli resistenta och det är fan min stora skräck- att på riktigt dö av UVI i brist på fungerande antibiotika. Var solidarisk och slarva inte med penicillin!

  Erika 2015-12-18 10:51:04
  Svara
 • Har aldrig riktigt förstått varför folk ska pina sig igenom? Det är ju bara extremt jobbigt, gör ont osv… cirka värsta som finns! Jag går alltid till vårdcentralen så att jag kan få penicillin utskrivet, efter att jag har tagit första tabletten så tar det någon timme och helvetet är över, så mycket bättre!

  Lina 2015-12-18 10:45:22
  Svara
 • Ett grymt tips är tranbärskapslar. Mycket mer effektivt än juicen. Innehåller typ 3 kg tranbärsextrakt, koncentrerat. Flushar bort minsta lilla bakterie i urinblåsan

  Josefine 2015-12-18 10:29:51
  Svara
 • TRANBÄRSJUICE!! Säger bara tranbärsjuice! Har själv haft urinvägsinfektion 6 gånger, även njurbäckeninflammation som är snäppet värre. Det gör ont, sjukt j*vla ont!! Men jag skulle boka tid till vårdcentralen och så får du kissa och få pencilin. Men tranbärsjuice hjälper också(köp en utan socker, effektivast), om inte annat är det väldigt bra att dricka under tiden.
  Krya på dig <3
  kram

  Victoria 2015-12-18 10:01:01
  Svara
 • Köp xylocain på Apoteket och smörj runt urinmynningen. Dels behöver man inte kissa lika ofta och dels gör det mindre ont när du gör det!
  Krys på dig

  Sofie 2015-12-18 09:45:30
  Svara
 • Det låter kanske lite konstigt men försök hålla emot så att du inte springer på toa heela tiden, utan bygg på blåsan lite innan du går på toa. Och se till att tömma blåsan ordentligt, fått tipset att sitta med magen mot toastolsryggen om man har svårt att få ut allt men aldrig testat så vet inte om det funkar… Krya på dig!

  Sofi 2015-12-18 09:40:10 http://Www.sofisager.se
  Svara
 • Åh det är så hemskt! Jag har också haft jättemycket problem med UVI hela hösten, började med en riktigt kraftig infektion med feber och blod när jag kissade sen fick jag liksom tillbaka skiten hela tiden. Vad som nu (äntligen) verkar hjälpa är att helt enkelt dricka mycket vatten varje dag, tranbärskapslar innan sänggående sen vill jag också tipsa om den äckligaste men på riktigt effektivaste juicen EVER. Tranbärsjuice från Rabenhorst. Den är så sur att det är hemskt, men det är inget socker i så den är väldigt bra på så vis. Hoppas det går över snart, penicillin är bra men försök hålla dig borta från det om det kommer tillbaka för det blir en ond cirkel, penicillinet tar ju även bort alla goda bakterier. Kram

  J 2015-12-18 09:25:28
  Svara
 • Överjävligt!! Hade en period med manga uringvägsinfektioner och kom ur den med hjälp av 1. ösa i mig vatten sa fort jag kände minsta lilla besvär, sa det blir som en ”rensning”. 2. Tranbärstabletter (amerikanska tranbär!!! viktigt!!). De tar jag i förebyggande syfte ibland da och da, men under en tid tog jag 2-4 om dagen tills jag gatt ett par manader utan minsta känning. Lycka till!

  Marlene 2015-12-18 08:29:45
  Svara
 • Kasta sig utför en brant är precis vad man vill göra. Förutom nytt penicillin och tranbärstabletter så hjälper Ipren mot smärtan. Värmekudde på nedre delen av magen också om du har tillgång till det. Hoppas att det lindrar så att du klarar av dagen!

  Cattis 2015-12-18 08:20:51
  Svara
 • Enkelt tips som gör de behagligt en stund är att fylla en balja eller skål eller något med rykande vatten och sätta sig över den (nudda givetvis inte vattnet, haha) och låta ångan stiga. Sååå nyfiken på dina träningskläder!

  Stella 2015-12-18 08:04:42
  Svara
 • Ryser i hela kroppen. UVI är fan det värsta jag vet, ligger hellre hemma med maginfluensa helt seriöst… Det är så fruktansvärt obehagligt!! Har haft jättemånga UVI per år och fick panik över att vänta till kl 10 när vårdcentralen öppnar och inte kunna börja kuren förrän då. Läkaren skrev ut en extra omgång penicillin till mig att ha hemma vilket har varit det bästa någonsin. (Och jag är sjuksköterska och vet hur och när jag tar penicillin, lugn i stormen haha)

  Caroline 2015-12-18 07:41:59
  Svara
 • Skaffa ny penicillin det första du gör imorgon. Köp concentrerade transbärspiller på Apoteket, lättare och billigare än juicen. Jag lider med dig, jag gråter floder varje gång jag får det, Kan inte gå utanför dörren, för man typ kissar på sig 2 sekunder efter att man varit på toaletten, fruktansvärt, krya på dig ❤️

  Åsa 2015-12-18 07:10:34 http://magicnotebook.blogg.se
  Svara
 • D-mannose. Det enda som hjälper mig. Krya pa dig!

  LS 2015-12-18 07:10:26
  Svara
 • Förstår att det känns förjävligt, men att självmedicinera med gammal penicillin – verkligen inte bra!

  Anna 2015-12-18 07:04:45
  Svara
 • Hinka i dig tranbärsjuice!!!

  Helena 2015-12-18 06:49:45
  Svara
 • Tranbärsjuice!!! Bästa!! krya på dig!

  JL 2015-12-18 06:26:23
  Svara
 • drick tranbärsjuice sägs va bra!
  tack för en bra blogg, gillar dig som fan!

  Hojta till om du nån gång har vägarna förbi san francisco, för där bor jag! haha
  ha de bra!
  Mvh Evelina

  evelina 2015-12-18 06:13:14
  Svara
 • Tricket är inte att bara dricka koncentrerad vätska utan även mängder av vatten. Har haft problem till och från sedan jag var yngre. Och jag vet att det kanske inte rekommenderas, men att bada eller duscha tycker jag gör att man slappnar av lite och inte blir så stressad. Så drick en massa(med citron) och ta ett bad eller en varm dusch och försök sova. Hoppas det blir bättre :)

  sanna 2015-12-18 01:49:20
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
By Momo
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind