Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Mina nyårslöften!

Vi hade verkligen ett moment på nyårsafton under middagen när alla avlade sina nyårslöften. Det här året har jag tre löften.

1. Hjälpa till och göra skillnad.

Det är ibland svårt att inse hur många som faktiskt läser bloggen och vilket stort skyltfönster man har utåt. Jag fick en reality check när jag skrev om Marta och att hon behövde ett jobb. Det trillade in förslag och ansökningar i mailen. Tips och råd från er mina läsare. Något som bara är ett klick bort för oss eller något vi hört i förbifarten av en vän. Sådant som är svårt om man är utanför samhället.

Så ett löfte är att försöka hjälpa till mer och faktiskt dra nytta av den plattformen jag har för att hjälpa andra tillsammans med er. För jag vet att många av er vill hjälpa till, men ibland är det svårt att få fingret ur röven och göra viljan till handling. Jag har inte riktigt listat ut exakt hur den idéen ska se ut i praktiken än. Men jag tror jag har en plan. Jag vill främst hjälpa unga tonårstjejer som har det svårt – flyktingar, tjejer som blivit utsatta eller växt upp i en dålig eller stökig miljö, som hamnat på vilovägar och behöver hamna på rätt spår igen.

2. Jobba mindre kvällar och helger.

Det här löftet är för Markus. Det är så lätt att tiden rinner ifrån en under veckorna och så måste man sitta där på söndagskvällen och jobba ikapp det jag inte hann med under veckan. Jag har verkligen lovat mig själv att 2016 är året jag slutar jobba helger (med undantag för events och liknade). Inga mer söndagskvällar framför datorn med lämningar och jobb. Den tiden är förbi. Det är lätt att avlägga ett löfte utan någon egentlig plan för hur det ska fungera i verkliga livet. Man behöver nya verktyg för att handla annorlunda. Haha, så jag har faktiskt en plan för hur det här ska fungera.

3. Hålla igång med träningen.

Haha, så himla klyschigt löfte men så viktigt. Så fort det är för mycket på jobbet och tiden inte räcker till så ryker träningen. Så i år ska jag likförbannat ta mig tid hur lite tid jag än har. Jag mår så förbannat mycket bättre när jag tränar.


Okej, berätta nu? Vad är era löften? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Jag ska flytta hemifrån till en ny stad och börja studera, så mitt främsta mål är att spara pengar och vara ekonomisk. Också att bli modigare, jag är väldigt blyg. Och såklart det gamla vanliga, träna regelbundet och äta nyttigt.

  Tack för en jättebra blogg, Petra! Du är en sådan härlig person <3

  Ellie 2016-01-04 12:12:15
  Svara
 • Mitt nyårslöfte är att konsumera mindre kläder och inredning. Jag vill handla mer sällan. Jag ska köpa bra material och mer baskläder så slipper man shoppa så mycket. Jag ska även försöka sluta nätshoppa.

  Hanna 2016-01-03 12:30:38
  Svara
 • Vilka bra nyårslöften! Speciellt nr 1 blir jag extra varm i hjärtat av. Det är så lätt att tänka att det främst är regeringens ansvar att hjälpa de utsatta, men vi måste alla bidra på något sätt. Det är enda sättet att ändra världen till det bättre. Vi måste alla bry oss och göra så gott vi kan! Heja Petra och alla andra som tänker på sina medmänniskor!

  Hanna 2016-01-03 12:27:27
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jag instämmer! Vilket härligt löfte och vilken insikt!!
   Jättebra föredöme du är Petra!!
   Hoppas fler tar efter ditt positiva beslut!

   Cecilia 2016-01-05 21:12:33
   Svara
 • Väldigt kloka löften!

  OLIVIA 2016-01-02 22:43:50 http://www.kaffedrickare.blogg.se
  Svara
 • Inget löfte exakt, men jag har dubbat 2016 till hälsans år med fokus på mat och att vara aktiv. Så vill äta bättre, för min del mer protein (är veg, missar lätt!) och vitaminer. Inga förbud som förut, utan fokus på det bra och strunta i det dåliga. Så äta 3 ggr/dag och sen vill jag äta onyttigt utöver det så är det ok, så länge ingen måltid skippas! Tänker att med tiden blir det mindre onyttigheter av sig självt så, och om inte så kommer man få mer ork och energi av den bra maten. Och energin ska spenderas på att röra sig dagligen, promenader osv i början (har ett dåligt knä som mår bra av kontinuerlig rörelse). Typ. Och att inte ha slödagar jämt. Pluggar så blir lätt att man är hemma och gör ingenting när jag inte jobbar eller har lektioner. Man blir så seg av det! (Och av den dåliga kosten…).

  Helena 2016-01-02 20:01:35
  Svara
 • Ett av alla löften är att jag ska sluta hålla monolog i haltande samtal. Man borde vara två i en dialog där båda växeldrar- i annat fall ska vi vara två om att bära tystnades tunga ok.

  Elin 2016-01-02 17:37:29
  Svara
 • Att tänka på mig själv.

  Liza Sahlin 2016-01-02 13:55:28
  Svara
 • 1. Gå till psykolog eller kurator
  2. Spara mer pengar
  3. Säga upp mig på ett jobb samt söka nytt!
  4. Uppskatta mina vänner mer, besöka de som bor långt från mig och bara ta vara på tiden med dom :)

  Emilia 2016-01-02 13:17:02
  Svara
 • Skrev precis ner mina nyårslöften och här är dem utan inbördes ordning:

  1. Spara mer pengar.
  2. Hålla budget och spendera mindre på onödiga saker.
  3. Vara snäll och generös mot mina vänner! <3
  4. Resa till minst ett nytt land.
  5. Spendera mindre tid på facebook och andra sociala medier.
  6. Träna ca 3-4 ggr veckan (forsätta), vara kondition med träning.
  7. Lägga sig i tid, leva mer hälsosamt, minska kraven och vila ordentligt mellan varven.
  8. Ta förarbevis för att lära mig segla (om jag hinner)

  God fortsättning på nya året och Kapstaden ser helt fantastiskt ut! :)

  Tänkte fråga dig Petra, vart köper du flygiljetterna dit? :)

  Io 2016-01-02 13:07:54
  Svara
 • Jag har klarat av de mest ”typiska” nyårslöftena. Gå ner i vikt – check! Sluta röka – check! Så detta år tänkte jag köra en 2016 läsutmaning istället. Så detta år kommer jag läsa böcker, böcker, böcker!

  N 2016-01-02 13:07:16
  Svara
  • Svar på Ns kommentar.

   Åh, vilket härligt nyårslöfte! Jag älskar att läsa men det finns aldrig tid till det känns det som. Sanningen är ju att det finns tid, men den lägger man på att glo i mobilen och se på serier. Måste prioritera om! Kanske en bok i månaden åtminstone. Om du behöver tips så Amin Maaloufs böcker Leo the African och Samarkand, James Micheners The Source, Caravans och The Drifters, Salman Rushdies Clownen (el liknande, minns ej) och Sigrid Kahles självbiografi Jag valde mitt liv (riktig powerkvinna som rest jorden runt under 1900-talet). Alla gör en lite ressugen dessutom ;).

   Helena 2016-01-02 19:55:38
   Svara
 • 3 löften; beach 2016 (dvs ca 10 kg bort), skriva en bok, umgås regelbundet med vänner.

  Sofia 2016-01-02 12:15:30
  Svara
 • http://colorsofwonderland.se/nyarsloften-2016/

  Men framförallt satsa på mig själv! Året som gått har jag ägnat åt att vara mamma för första gången och nu är det dags att bli sig själv igen! Börjar med att måla naglarna haha

  ALice 2016-01-02 11:43:36 http://www.colorsofwonderland.se
  Svara
 • Mina löften är att leva i nuet, umgås med de som får mig att må bra samt att göra minst en resa tillsammans med min sambo :)

  Moa | hobbyfotograf 2016-01-02 11:29:34 http://nouw.com/moahakansdotter
  Svara
 • Mina löften är att spara pengar, beach 2016, att skaffa en hobby/fritidsintresse/kompis och att vara mer organiserad på arbetet och i hemmet :)

  juliamullersandvik 2016-01-02 10:47:28 http://juliamullersandvik.se
  Svara
 • Så bra löften! :) Jag vill bli gravid igen! Men det är kanske inte ett löfte utan mer en förhoppning. Äta mindre socker vill jag också göra. Kramar!

  Gabriella Joss, 19 år, fru, gravid och toppbloggare 2016-01-02 10:42:50 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Bra löften! Mina löften är hitta en ny inställning kring träning och hälsa så att träningslöftet kan hållas. (Tror vi är många som så gärna skulle läsa mer om hur du lyckats med träningen och kost så väl, vad motiverar dig? Har du några supertips?) Vara året då jag slutar tänka så mycket på vad andra ska tycka eller tro om mig och bara göra det jag blir lycklig av. Av det följer även att få tummen ur och ta tag i den där affärsidén jag inte vågat göra innan.

  Hanna 2016-01-02 10:30:16
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!