Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Jag vill så gärna ha en hund <3 Golden Retriever Tax

NOVA

Alltså jag vill så gärna ha en fyrbent lurvig hund. Just nu passar kanske inte det optimalt i vårt liv. Men fy tusan vad det vore mysigt. Är ju helt kär i Markus hund Nova (som hans mamma har hand om nu). Det är en samojed. Nova är världens snällaste, gosigaste bästa hund. Åh, sedan är ju även Markus mamma ägare till Månsson, en ragdoll, som vi fick passa i två veckor. Så himla mysig katt.

Hundvalp-Köp
Alltså dessa tre lurvbollar – dööööööööör!

Samojen

Nova vill bara gosa hela tiden <3

Goldenretriver tax
Okej, kan vi prata om den här rasen golden retriever tax. Hur söt är den här hunden? Vet inte om den finns i Sverige än, bara sett bilder på instagram. Jag hade gett den hela världen, de snälla ögonen skojar man inte bort.

Tax, Golden Retriver

Har man en dålig dag är det bara att ta upp de här bilderna så blir man glad igen, haha.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Du borde signa upp dig på dogbuddy.com, där kan du passa hundar för pengar ju :D

  Isabel 2016-06-22 11:06:35
  Svara
 • Har en långhårig kanintax tik och hon är helt underbar. Ser nästan ut som de på bilderna fast lite mörkare. Världens bästa ras! :D

  Viktoria 2016-02-06 10:48:21
  Svara
 • Söt! Jag tror hunden på bilden är dvärgkanintax. Det finns korthårig, strävhårig och kanin med krull i pälsen. Sen finns det många olika färger på päls, även fläckig och prickig tax. Dvärg är mindre än normalstor som kan väga ca 13kg. Jättebra näsa.

  Simone 2016-02-05 21:32:13
  Svara
 • Nova verkar ju supergo :)
  Pudeltax är en annan blandning som icke är att förakta.

  Mathilda 2016-02-05 14:28:37
  Svara
 • Vi har två svansbebisar här hemma!<3

  gabriella Joss, 20 år, fru, toppbloggare och mamma 2016-02-04 23:21:18 http://www.gabriellajoss.me
  Svara
 • Herregud, du får hundtantsmaffian efter dig Petra! Fattar inte vad det är för fel på folk?! Om man inte är insatt så kanske man inte vet allt om raser, avlande, sjukdomar hos hundar etc. Och till råga på allt kläcker folk ur sig kritik som riktar sig mot dig Petra, med hänvisning till utseende och yta… Nu när vi ändå håller på och kritiserar dig gällande hundarna så kan vi väl slänga skiten på fläkten och kritisera dig för allt annat också. Jävla nollor!

  btw, i Kina finns det en ”äta hund festival”, engagera er i den istället.

  Sanne 2016-02-04 21:59:23
  Svara
 • OMG. Vi har en tax (världens sötaste för övrigt) men funderade på en golden innan vi skaffade henne. Smälter.

  livet i USA 2016-02-04 20:27:18 http://ikalundin.blogg.se
  Svara
 • ”Vet inte om den finns i Sverige än”, alltså snälla det är ingen ny väska eller annan vara. Det är ett djur!
  Dessa blandningar är typiskt amerikanskt påhitt där de kmr på ”nya raser” ständigt.
  Vem kommer ens på denna sjuka kombination? Det finns över 500 raser, jag slår vad om att du hittar en som passar dej både i temprament & i utseende(som verkar va viktigt för dej när det kmr till allt). Vänd dej till en seriös uppfödare med sunda, friska föräldrardjur så du får njuta av din hund länge. Är inte så kul när höfterna börjar krångla efter 3år pga dålig avel/blandrasavel(m icke testade/röntgade föräldrardjur).
  Hoppas du inte blir en sån hundägare som samtidigt går runt med en päls på dej bara.

  Denise 2016-02-04 19:51:02
  Svara
 • Om Marcus redan har en hud kanska ni ska ta hand om den först.

  Hur parar sig ens en tax och en golden? Sjukt oseriöst!

  I övrigt tyckt jag Linn ska få komma till tals o podden. Du är lite för kär i dig själv ibland.

  J 2016-02-04 18:47:07
  Svara
 • Vilken resa du gjort, Petra!
  http://bloggbevakning.com/2016/02/04/our-babies-are-all-grown-up/

  Bloggbevakning 2016-02-04 13:59:20 http://www.bloggbevakning.com
  Svara
 • Asså typ sötaste hunden ever!!! <3 Vill också ha en golden tax :)

  Julia 2016-02-04 13:04:27 http://juliassnapshots.forme.se
  Svara
 • Heej!
  Det finns en tysk bloggare som har en tax/ labb som heter mala. Hur söt som helst, du kan kolla på hennes instagram: dariadaria_com
  Hoppas du hittar en ras som passar er :))

  Frida 2016-02-04 12:05:50
  Svara
 • Supergulliga! Har du sett Goldendoodles förresten? Golden parat med pudel alltså. Risk för sötchock!

  Annica 2016-02-04 11:49:13
  Svara
 • Det är ju ingen ras utan en blandning och båda raserna finns ju i Sverige så det är ju bara att börja blanda ;) Men att medvetet blanda raser är inget jag tycker om egentligen, det kan bli tokigt. Som här till exempel, valparna kan bli stora som golden och tiken får problem under förlossningen. Genetiska sjukdomar kan också komma i dubbel uppsättning under blandrasavel. Det är dessutom svårt att förutse vad valparna kommer få för olika egenskaper då det kan variera i samma kull. Exempelvis om en blandar en vallhund med sin snabba reaktionsförmåga (och lättstressad beroende på ras) och en vakthund som har skärpa kan resultatet bli problematiskt… Det finns en anledning till att en behåller raserna var för sig då de är avlade till olika uppgifter och det kan bli tokigt om det blandas :) Sedan har varje ras en historia långt bak i tiden och jag som sysslar med hundar och hundsport tycker det är roligt att bevara detta, blandar en så kommer det inte finnas något kvar. Min erfarenhet är också att de flesta som blandar raser inte är speciellt seriösa och marknadsför hundarna endast som söta och pratar ingenting om mentalitet, egenskaper eller hälsa… Men en tjuvparning kan lätt hända och då är självklart de hundarna värda lika mycket som en renrasig! Lång kommentar det här men är en hundmänniska så är en ;)

  Isabelle 2016-02-04 11:32:41
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Så sant, hundar finns det gott om, ska det avlas fram fler individer ska de ha alla förutsättningar att vara friska. Många som sysslar med blandrasavel har ingen plan, hälsotestar inte sina hundar med avseende på rasbundna problem ch har inte erfarenhet att hitta bra ägare. Självklart finns det undantag!

   Anna 2016-02-04 12:05:07
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    De blandrashundar jag haft och som personer i min bekantskapskrets har idag har varit friska som nötkärnor. Visst att man fått besöka veterinär om de gjort sig illa men det har aldrig varit anlagsrelaterat. Tycker personligen man ska avla på två friska föräldrar oavsett ras. Det är tyvrr inte så vanligt bland renrasiga hundar även om det är en seriös uppfödare. Idagsläget så är det godkänt att avla på hundar som t.ex har anmärkning på både höfter och armbågar, något som i stor grad oftast blir värre hos valparna.

    Sandra 2016-02-04 13:55:34
    Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

     Det jag pratar om är anlag för rasbundna sjukdomar. Hur många blandsrasuppfödare röntgar höfter och armbågar, tar blodprov för gentester och ögonlyser sina hundar innan de avlas på? Hur många genomför MH/BPH (mentalitetstest)? Och hur många uppmuntrar sina valpköpare att göra detsamma? Igen, självklart finns det undantag, och valparna kan bli friska ändå, precis som valpar till friska föräldrar kan bli sjuka. Som jag skrev handlar det om förutsättningar för de individer man väljer att sätta till världen.

     Taxar har ex lätt att få diskbråck pga sin långa rygg. Hur påverkas ryggen på en golden/tax där hunden är lika lång men tyngre?
     Hur blir en labrador/schäfer som helt plötsligt har anlag för både vakt och jakt?

     Anna 2016-02-04 15:25:48
     Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

     Där måste jag säga emot dig, ingen seriös uppfödare avlar på annat än A- eller Bhöfter och självklart ska tiken och hanen vara friska i flera led bakåt. Men såklart ingen regel utan ett undantag. Men det finns betydligt fler oseriösa uppfödare inom blandrasavel än hos renrasig avel. Många lägger ner så mycket jobb på att ta reda på om tiken är bra nog till att avla på och sedan hitta en hane som är lika frisk och har bra mentalitet, medan andra bara tar en söt hund och blandar med en annan söt hund för att få SUPERSÖTA valpar… Och vilka valpar är inte söta förresten?? Jag tvivlar på att dessa människor röntgar, lyser ögonen, gör bph osv.. Jag vet också blandisar som är friska och underbara hundar men en kan inte göra statistik på enbart hundarna en har i bekantskapskretsen.

     Isabelle 2016-02-04 14:33:20
     Svara
     • Svar på Isabelles kommentar.

      Självklart finns det blandisar som har sjukdommar/defekter från föräldrarna, men att köpa rashundar från seriösa uppfödare är ingen garanti för att man får en frisk valp. Avlar man på hundar som har A/B höfter, så har valparna en ganska liten chans till att bli friska själv, eftersom föräldrarna då i bästa fall har anmärkningar på höfter/armbågar och inte UA.

      Kollar man på t.ex Schäfer så är det ett mysterium för mig hur man ens får avla på sådana hundar. Vem som helst kan se att det inte är en frisk ras. Normala hundar ska inte vara skjutryggade och gå på hasorna. Det är väldigt tragiskt då rasen inte alls såg ut på samma vis för ca 20 -30år sedan, utan var då en fullt fungerande brukshund.
      Det finns en anledning till varför försvarsmakten/polisen föder upp egna hundar.

      Dom flesta raserna där man prioriterar utställningsresultat framför arbetsprov är tyvärr ganska kraftigt sönderavlade.

      Kan inte minnas att jag sett eller hört någon som har haft för avsikt att korsa två raser. Men det var ganska länge sedan jag köpte hund så det kanske är något som blivit vanligare nu? Har inte sådan stor koll på det faktiskt. Om man nu ska vara lite dömmande så känns det rent krasst som att sådan avel drabbar småhundar mest? Alltså där man avlar enbart för att hundarna är söta och inte för hur de beteer sig eller huruvida de är friska eller inte.

      sandra 2016-02-04 20:05:10
      Svara
      • Svar på sandras kommentar.

       Höftledsröntgen delar en in i A, B, C, D eller E. En säger inte UA som du menar.. A- och B-höfter är normala, alltså utan anmärkning och C är lindrig HD, D är måttlig och E är Höggradig. Lyser en ögonen säger en däremot UA vilket också är en självklarhet hos seriösa uppfödare. Men håller helt med dig vad gäller utställning, vissa raser blir bara mer extrema. Det är ju stor skillnad på bruksschäfer och utställningsschäfer, det borde vara bruksschäfern en strävar efter. Många raser behöver helt klart ändra rasstandarden!

       Det är absolut vanligt att korsa raser för att få ”söta blandningar” utan att tänka på hälsa, syfte eller mentalitet, ännu mindre vad deras föräldrar eller morföräldrar hade på detta.

       Isabelle 2016-02-06 15:18:06
       Svara
 • Helt underbart söt! Tycker absolut att ni ska ha en sån.

  Lina - Hard work for a little glamour 2016-02-04 10:02:21 http://Linanilsson.se
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind