Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Sommarsemester: Gardasjön i Italien

Gardasjön

I förra veckan blev det äntligen klart vart vi skulle åka på semester efter veckor av letande på diverse sajter. Vi har ju kollat hela Europa, precis överallt men tillslut blev det Gardasjön i Italien. Kanske mest för att vi föll pladaskt för det här sinnessjuka huset och har hört så gott om Gardasjön och deras mat. Vi är tio, åtta stycken som ska åka dit efter Mathilda och Robins bröllop.

Plus att prislappen var betydligt snällare till Gardasjön än Mykonos eller liknande resmål. Dessutom fick vi flygbiljetter ner för någon tusenlapp. Och det ingår en segelbåt till huset (!). Efter fem dagar i huset ska vi köra runt och åka till Como, en stad som ligger något stenkast ifrån tror jag.

Så nu till min fråga: Har någon av er varit där? Har ni några tips? 

Gardasjön
Ingen tråkig utsikt direkt. Herre, min gud vad man kommer att trivas här.

Gardasjön
Infinitypooler for the win.

Gardasjön
Här kan man äta frukost eller dricka drinkar, jajamän.

Gardasjön
Och huset ser dessutom helt fantastiskt inrett ut. Många hus vi kollat på i Italien har inte renoverats på år och dagar.

Gardasjön
Men kanske det bästa av allt? Ett stort matbord för luncher och middagar utomhus med view. Verkligen så himla taggad på den här resan, tror den kommer bli en av de bästa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Hei Petra!
  Husker du hva dette huset / stedet het? :)
  Mvh Christine

  Christine 2017-07-03 22:33:00
  Svara
 • Hej, på vilken hemsida hittade du detta hus?

  Johanna 2017-03-15 14:09:53
  Svara
 • Hej Petra, vart hittade ni detta hus för uthyrning? Vänligen,
  Marielle

  Marielle 2016-11-15 18:21:16
  Svara
 • Hej Petra! Jag var vid Gardasjön förra sommaren och kan verkligen rekommendera en tur till Malcesine, åk upp med linbana på berget, ät en lunch och hike nedför. Kan även rekommendera en dag i Riva som är en väldigt pampig liten stad vid foten av ett stort berg som skuggar staden på eftermiddagen. Åk till Valpolicella och besök vingårdar, ett tips är Allegrini, boka innan! På flera ställen kan man få vinet hemskickat till Sverige lagom tills semestern är slut : ) Det kan ibland vara ganska mulet i Garda, bara så ni är förberedda på det! Ha det underbart. /Linn

  Linn 2016-05-28 12:50:01
  Svara
 • Åh herrejösses vad härligt det där ser ut!

  Anna 2016-05-27 10:58:51 http://tandlakaren.eu
  Svara
 • Malchesine tycker vi er den snuggaste platsen. Man kan ta båt over alt, så pass på å se flere små byer! Verona er også ett par timmar med bil/ buss.

  Renate 2016-05-25 21:37:45
  Svara
 • Hej Petra.
  Jag är nyfiken på vilken sajt du har använt för att hitta detta? :)

  Kram

  Andrea 2016-05-25 17:45:10
  Svara
 • Som många andra tipsat om, Sirmione är värt ett besök. Jag tycker att Verona var lite mysigt också.
  När vi var där besökte vi Masis vingård. Guidad tur, vinprovning etc. Jättefina omgivningar där.

  Annika 2016-05-25 15:06:23
  Svara
 • Hej Petra !

  Läser din blogg sedan en tid tillbaka och du är gryym! Mycket härlig inspo och roligheter att läsa varje gång man tittar in här. Jag tycker dina resor är sjukt spännande.

  Och jag måste bara fråga, hur hittar man dem här semesterställena? Hyra ett hus , med lyxig intedning o pool o allt. Vilka sajter kollar man?

  Ha det gott!
  Mvh Aida S

  Aida 2016-05-25 13:41:29
  Svara
  • Svar på Aidas kommentar.

   Hej. Vackert hus. Vill gärna få ta del av vad det heter och via vilken sida man kan hyra det.

   Sofia 2016-07-07 21:54:13
   Svara
 • Hej Petra :) Vad kul att ni ska till Gardasjön. I vilken by ligger huset ni ska hyra? Jag bor här så har många tips <3 Du kan mejla mig om du vill så ska jag skicka en lista med tips! Kram

  Maria 2016-05-25 09:59:50
  Svara
 • Brukar aldrig kommentera bloggar men jag tror du har blandat ihop Como och Garda. Como ligger vid Comosjön men det är alltså drygt 3 timmar med bil mellan de (Verona vs norr om Milan). Kan rekommendera Padova, Trento, Basssano eller varför inte en sväng till Venedig när ni ändå är i farten?

  Nora 2016-05-25 09:29:09
  Svara
 • Wow, så jävla Nice!

  Emma 2016-05-25 09:16:50
  Svara
 • Måste ge ett par tips i Como. Bodde där som utbytesstudent ett tag. Fresco Cocktail Shop på Viale Lecco. Drinkarna är fantastiskta! Åtminstone var dom det då ;) Ägaren till baren har även en liten gemytlig restaurang på andra sidan gamla stan; The market place på Via Gerolamo Borsieri. Kanongod mat och äkta italien-känsla!
  Sen tipsar jag även om Menaggio (inte lika turistigt som Bellaggio), åk upp längs sjön för ett bad (vi hängde på en trappa som ledde rakt ner i sjön i pyttebyn Nesso), ta bergsbanan till Brunate och besök Ristorante Sociale för fantastisk Tiramisu! Önskar ni lite ”finare” mat är I Tigli in Theoria ett hett tips och ligger närmre sjön! Ha de toppen!

  Emma 2016-05-25 08:06:48
  Svara
 • Älskar Garda! Varit där flera gånger. Sirmione är supermysigt, men lite turistigt. Annars är Malcesine och Limone underbara byar. Riktigt mysigt! Åk båt mellan byarna och ta en tur upp i bergen, fantastisk utsikt över sjön. Maten är fantastisk och åk för guds skull till närliggande Valpolicella och drick fantastisk amarone! Ni kommer få det underbart!

  Malin 2016-05-24 22:59:16
  Svara
 • Ååh vad härligt! Har både besökt Gardasjön och Como. Var vid Gardasjön för två somrar sedan och det var helt underbart! Det enda minuset var att det inte gick att få tag på taxi under vår vistelse vilket var jobbigt då vi borde en bit bort från ”centrum”. Vet inte hur det fungerar med taxiförbindelsen idag.
  Skulle rekomendera att resa till norra delen av comosjön, hört att den ska vara mysigare än södra.

  Linn 2016-05-24 21:25:10
  Svara
 • Ifall ni bor nära Sirmione som i sig är supermysigt så måste jag slå ett slag för vingårdarna runt mezzane di sotto, tar ca 2 timmar med bil om jag inte minns helt fel. Bilade där för några år sen och ska även tillbaka nu i Augusti! Massimago och Roccolo Grassi är två ställen med grymt vin och kunnig personal. Låt amaronen flöda!

  Sofie Wrede 2016-05-24 20:45:32 http://Nouw.com/wredes
  Svara
 • Hör av dig om du vill besöka puglia, södra Italien nästa gång… Googla trulli angelo för att se vårt hus där som hyrs ut! ?

  Josefine 2016-05-24 20:06:35
  Svara
 • Fox town outlet är ett must, ligger I närheten av Como ( var tidigt ute ouch undgå helger där) . Ralph Lauren till -50%!!! , escada , Salvatore ferragamo , todds, Armani , boss, Burberry , Fay, missoni, Fendi, Gucci, prada, ysl …. Och mycket mer. Seriöst bra priser . Bästa outlet jag varit på

  Nat 2016-05-24 20:01:52
  Svara
 • Åh ja gardasjön! Sirmione är ett måste, så himla mysigt! :)

  Sofia 2016-05-24 17:31:22
  Svara
 • Det där ser helt underbart ut! Du har inte lust att dela med dig av länken till vart man kan hyra huset?

  Camilla 2016-05-24 17:25:41
  Svara
 • Gardasjön är fantastiskt! Vi har hus där. Städer ni inte borde missa: Sirmione som går att ta färja till och Limone. Sen kan ni alltid ta snabbtåg från Peschiera till både Venedig och Verona.

  Hedda 2016-05-24 17:14:33
  Svara
 • Bilade där med min familj i två somrar! Vackraste utsikterna jag varit med om! Ni ska absolut åka runt sjön och stanna vid alla småstäder, dricka aperol spritz, besöka en vingård och äta massa pasta!! Njut!

  Emma 2016-05-24 17:00:48
  Svara
 • Vi bilade runt sjön förra sommarn. Det är ett måste! Vi bodde b.la i Limone Sul Garda. Kanske den vackraste by jag upplevt. Helt otroligt! Åk dit o leta rätt på en skylt med pil som det står ”bar with a view” på. Kliv upp o drick lokalt producerad limoncello o käka coppa. Två av de bästa timmarna 2015 spenderade jag där.
  Sen finns det massa matmarknader i byarna kring sjön, googla fram vilka dagar de hålls på o besök minst en för att köpa olivolja, chark, vin eller limoncello.

  Sanna 2016-05-24 16:43:09
  Svara
 • Åh härligt med den delen av Italien! Var där för två år sen på resa til både Garda o Como. Underbart! Jag föredrar Comosjön! Så mysigt, exklusivt o fint. Vill tipsa om lilla byn Varena. Vilken utsikt o vilken god mat där!

  Carolin 2016-05-24 16:29:02
  Svara
 • Jag undrar precis som Angelica, vart hittar du dessa hus eller vilken sidor kollar du på? Har varit vid Comosjön när jag var mindre! Väldigt härligt ställe!

  Julia 2016-05-24 15:51:36
  Svara
 • Hej Petra! Har försökt att leta ihjäl mig efter var din vita omlott topp kommer ifrån som du bär på Hay Market by Scandic eventet? Den är så himla fin! Kram

  Lin 2016-05-24 15:50:17
  Svara
 • Åh, jag har varit där! Bor ni nära den lilla staden Garda? Så otroligt fint där! Finns små butiker där man kan köpa ost, färsk pasta, choklad osv, allt är så himla gott och av bra kvalitét! Om ni hinner borde ni åka en sväng till Verona, där är det underbart vackert! Hoppas ni får en fantastisk semester!

  Maria 2016-05-24 15:41:02
  Svara
 • Hej Petra!
  Kul att du ska till Gardasjön! Jag heter Louise och bor i Milano sedan nästan 4 år tillbaka. Har bland annat jobbat i Como i 1,5 år. Mellan Gardasjön och Como är det lite längre än ett stenkast, ca 2,5 – 3,5 timmar i bil beroende på var runt Gardasjön ni bor. Jag ställer gärna upp med info och tips om du har några frågor, har stenkoll på Italien! :) Buon viaggio!
  Louise, http://laureniuslouise.blogg.se

  Louise i Milano 2016-05-24 15:33:36 http://laureniuslouise.blogg.se
  Svara
 • Vilken site kollar du hus på? Behöver tips inför nästa år. Vill vara ute i god tid men många site har du som du nämnde hus där inredningen är från 80 talet. Och är i behov av renovering.

  angelica 2016-05-24 15:17:04
  Svara
 • Desenzano är en mysig stad att promenera runt i och äta middag i någon mysig gränd med en kanna prosecco till! Sirmione är också trevligt, men ganska mycket turister när vi var där, men en väldigt mysig gammal stad. Sen är ett tips att ta sig till några vingårdar runt omkring. Köpa lokalt vin och provsmaka en massa =)

  Emelie 2016-05-24 15:03:20
  Svara
 • Hej! Vad kul att du ska till Gardasjon! Jag jobbade dar en sommar nar jag var 18. Lazise ar en jatte mysig stad med mysig hamn och mysiga restuyranger. Sirmione ar underbart vackert och har massvis med mysiga glassbarer overallt. Det ar sa vackert overallt men en dag hyrde vi en bat i Riva och akte ut; Valdigt vackert med alla berg med sno pa topparna runtomkring. Klippor med resturanger pa. Hoppas ni far en underbar semester. Manga kramar.

  Elise 2016-05-24 14:44:11
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!