Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Mina Skönhetsfavoriter Juli

Unite

Som ni vet är jag en skönhetsjunkie av rang. Jag älskar att testa nya produkter. Något jag varit riktigt dålig på är bra hårprodukter. Men nu när vi var i Åhus var vi förbi Mathildas frisör som lurade på mig de här produkterna från Unite, som Mathilda också använder. Och det är så bra! Wow!

Jag avsyr när håret känns ”tungt” och ”strävt” – men vill ändå kunna få struktur. Den här beach sprayen är magisk, för den blir inte sträv som alla andra blir. Den ger bara stadga och får frisyren att hålla. Så bra.

Och inpackningen som heter: ”7 seconds konditioner” är också too die for. Håret blir så lent.

———-

Skincode är ett nytt favorithudvårdsmärke i min badrumshylla. Är helt besatt av de här serumkapslarna (som ni ser på bilden) – ansiktet blir som en lite babyrumpa. Tar en varje morgon och en kapsel varje kväll innan jag applicerar min dag- eller nattkräm.

Kerastase

För två år sedan när jag stressade som tusan så började jag tappa hår framme runt ansiktet. Så mitt babyhår där är extra känsligt, men nu har äntligen börjat växa ut på riktigt. Jag köpte det här serumet sist jag var hos min frisör Emelie. Kérastase Sensidote dermo-calm hjälper till att lugna hårbotten och ge den extra kärlek.

Hermorojd

Inläggets joker är utan tvekan den här godingen, ”Scheriproct” som du hittar på apoteket. Salvan är egentligen till för att behandla hemorrojder. Men Mathilda har fått höra att den här krämen är världens bästa ögonkräm som dränerar vätska och tar bort svullenhet.

Haha, var så kul när jag var tvungen att fråga kassörskan på Apoteket i Kristianstad  (för Mathilda vågade inte, haha) om hemorrojdsalva.

Hemorrojdsalva under ögonen är tydligen en gammal beprövad modellkur. Hemorrojdsalva hjälper eftersom den är avsvällande. Sjukt nog tycker jag verkligen att den fungerar – eller så inbillar jag mig.

Clinique

Okej, jag har en ny favoritfoundation. Efter att Diors Nude Air fått agera vapendragare i många år har jag nu fallit pladask för Benefits ”Hello Flawless”. Den är ännu lite gulare i tonen och känns som den innehåller ännu lite mer fukt.

———

Cliniques Chubb Stick köpte jag också i Kristianstad. Den är så bra – färgen är perfekt. Jag har nästan skippat brunpudret helt i sommar och använder bara den att contoura och som brunpuder. Tycker resultatet blir naturligare med en krämig produkt. För er som vill prova att contoura men känner er lite osäkra är denna klockren. Superenkel att använda.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej!
  Jag har använt lite då och då Xyloproct och har inga rynkor. Vet att modeller har använt det. Jag är 61år och ser mycket yngre ut i ansiktet, beror på hur mycket man använder. Mvh.Emilia

  Emilia Berg 2018-08-26 09:58:22
  Svara
 • Jag har använt xyloproct på ytliga blodkärl och under ögonen i 12 år. Inte varje dag men… Det funkar hur bra som helst.

  Kristin 2016-08-05 12:04:44
  Svara
 • Vad har hänt med podden???

  Ellinor 2016-08-04 09:20:25
  Svara
 • Ne, varken scheriproct lr xyloproct är att rekommendera till ansiktsanvändning speciellt på grund av kortisoninnehållet.
  Kanske tänker ni på alcosanal som innehåller ett avsvällande ämne. Den går dock inte att få tag på längre, tyvärr. Verkar inte vara avregistrerad så möjligt att den kommer finnas i framtiden.
  Hälsningar apotekaren

  Lina 2016-07-31 09:20:15
  Svara
 • Är du galen! Har du hemorojdsalva under ögonen?! Kan du inget om hudvård?

  Anna 2016-07-31 01:08:27
  Svara
 • Instämmer med övriga kommentarer. Risken att använda Scheriproct är annars ”buy now, pay later”. Scheriproct ska endast användas enligt bruksanvisningen och ej i ansiktet även om 0,5% kortison är ”ok” dos om man t ex har eksem vid ögonen, men då ska ju annan kräm användas. Mvh Frida, läkare

  Frida 2016-07-30 22:59:19
  Svara
 • Har du besökt la clinique på riddargatan?

  Suzanna Adamsdotter 2016-07-30 00:35:09 http://www.dackgarage.se/samarbetspartners/
  Svara
 • Har väldigt gul underton så borde nog prova den där Benefit!

  Sophia 2016-07-29 23:41:00 http://nouw.com/rickgrimes
  Svara
 • Vad har du för färg på foundationen? :D

  Amanda Wagnås 2016-07-29 20:59:48
  Svara
 • Hej!
  Jag pluggar till apotekare och jobbar på apotek på somrarna och kände att jag var tvungen att kommentera. Hemoröjdsalvan innehåller två läkemedelssubstanser, dels prednisolon och cinkokain. Prednisolon är en antiinflammatorisk substans, som utan inrådan av läkare inte ska användas i ansiktet. Vanligtvis används denna substans alltså till eksem och huden kan bli väldigt tunn om man använder det under en längre tid. Detta kommer i sin tur leda till att du lättare får rynkor under ögonen. Dessutom ska man undvika att ha kortison i solen då man kan få pigmentfläckar. Cinkokain är en smärtstillande substans, så med andra ord är ingen av dessa substanser vätskedrivande! Så jag skulle inte rekommendera att använda den krämen till ansiktet och definitivt inte under ögonen:):)

  J 2016-07-29 16:52:10
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Bra skrivet, tänkte tillägga att jag hoppas att inlägget redigeras för att undvika att fler får för sig att prova på det här. Rekommenderar att du nästa gång pratar med en läkare/farmaceut innan du ger egna rekommendationer kring läkemedel på en blogg som troligtvis läses av många som inte har tillräcklig kunskap om läkemedel för att själva inse riskerna med att använda Scheriproct under ögonen.

   C 2016-07-31 08:49:43
   Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Åh, jag tänkte på det när hon skrev så. Att modell och flygvärdinnetrick ofta är sånt som bara måste funka effektivt och fort men inte nödvändigtvis är något bra att göra… Så, Petra om du på din bröllopsdag känner dig lite svullen så använd denna men inte annars kanske ;). För klart att man kommer undan med att fuska i nödfall och vid speciella tillfällen!

   Helena 2016-07-30 09:01:43
   Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Det du säger stämmer väldigt bra! Läkare rekommenderar endast kortison i ansiktet när det verkligen behövs. Kortison är INGET man ska ha i ansiktet, speciellt INTE nära ögonen om det verkligen inte är akut. Såklart man kan lyssna på vänners tips och trix, men när det gäller olika läkemedel (även receptfria) är det bäst att gå efter rekommendationer av leg farmaceuter eller leg läkare eller annan vårdpersonal för ens egna säkerhet!

   Mary 2016-07-30 00:50:22
   Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!