Nytt favoritsnack!

I samarbete med Felix. 


Felix-Hummus-Burk

Jag absolut älskar koriander, lime och chili tillsammans. Så ett hett tips är att blanda i dessa om du vill ha lite variation. 

Okej, jag måste verkligen tipsa om en grej – och det här tipset kommer verkligen rakt från hjärtat (eller snarare från magen, haha). Felix frågade mig nämligen om jag ville skriva om deras senaste lansering och först var min spontana tanke nej eftersom jag inte brukar skriva så mycket om mat på det sättet. Men sedan berättade dem att var HUMMUS jag skulle skriva om – och efter att ha provat hummusen kunde jag inte säga nej.

Jag älskar nämligen hummus! Älskar! Jag har det till och på allt. 

Dock var min första tanke var att den skulle smaka ”burk” – ni vet precis som den färdiga guacamolen man kan köpa gör (blä!). Men den här hummusen är faktiskt tio poäng. Jag skulle till och med vilja påstå att den är godare än den jag gör själv hemma. Den är allt annat än mesig. De har vågat dra på rejält med vitlök och konsistensen är perfekt – inte för slät.

Felix-Hummus-

Okej, hur äter man då hummus? Jag kan nog rabbla 25 olika sätt! Att bara sleva i sig hummus direkt från burken är ett himla härligt sätt (och ett perfekt mellanmål). Men om man vill avancera lite så är….

Så gifter sig Mörsjö Delis friterade tunnbröd oförskämt bra till. En klassiker är ju att doppa grönsaker i – rätt ur burken som mellanmål eller lägga upp hummusen snyggt på ett fat och toppa med dina favoritsmaker. Ett grymt alternativ till chips och dip. Eller bara lägga ett generöst lager hummus på frukostmackan med avokado, havssalt och lite lime – mums, mums, mums! Något som är riktigt gott är att dra på en massa parmesan på också – jajamän, now we’re talking.

Hummus
Jag är ju lite besatt av pinterest så jag drog ett varv där inne och snubblade över de här bilderna. Det perfekta försnackset. Så fint att lägga upp det precis som bilderna ovan.

Hummus-Bilder
Hello, given kärlek på charkbrickan.

Hummus-Wrap
Jag har lovat mig själv att börja äta mer grönt och vegetariskt. Äter alldeles för mycket kött. Så nu ska jag bli en mästare på vegetariska rätter och då är ju hummus ett riktigt ess i kortärmen. Okej, hur god ser den där minipizzan ut?

9e5f68c30e00c995566eb3df5b3cfe46
Men jag kommer inte utesluta kött helt. Den här lammköttbullen med hummus, pita bröd och koriander och mynta MÅSTE JAG PROVA! Helskotta vad ljuvlig den ser ut. Hoppas ni fått lite inspiration. Kan ni inte prova hummusen och återkomma till dig vad ni tyckte? Jag tycker verkligen den är insane god!

______________________

Roligast av allt?

Jag och PT-Fia har tillsammans med Felix styrt upp ett superhärligt morgonevent med yoga och frukost den 18:e oktober i Stockholm. Och nu mina kära läsare har ni chansen att vinna två platser till eventet (plus en hel del hummus såklart!), för dig och en vän.

Hur du tävlar?

Var och tävla genom att uppge er mail samt svara på frågan:

”Vad är ditt bästa tips på hur man kan använda hummus för att göra ett snabbt mellanmål?”
Lämna ditt svar i kommentarsfältet! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
47kommentarer
 • Keso och hummus blandat på ett par Finn Crisp! Mums!

  Matilda 2016-10-06 13:14:57
  Svara
 • Jag skulle bre hummus på ett finncrisp alt packa ner lite grönsaksstavar och äta hummus direkt ur burken. Mmm..

  Linn Applegate 2016-10-05 19:19:27 http://nouw.com/linnapplegate
  Svara
 • Namnet kanske inte är det sexigaste ni hört men SMÅLANDSRULLE är det godaste melliset med hummus, ever!
  Se bara på Pinterest här tex!

  https://www.pinterest.se/pin/343892121526512564/

  * Mjukt tunnbröd
  * Hummus (mycket, snåla inte!)
  * Alfa alfa-groddar (finns i alla större matbutiker, hoppa inte över detta!)
  * Hackad smörgåsgurka (mycket, snåla inte!)
  * Finstrimlad isbergssallad
  * Finhackad gul lök
  * Riven lagrad ost

  Fyll tunnbrödet med alla ingredienser och ÄT.

  Mia Davidsson 2016-10-05 16:16:30
  Svara
 • Mitt bästa mellanmål med hummus är att äta direkt ut burken eller att äta med gurkstavar!

  Isabella 2016-10-05 16:08:21
  Svara
 • Bästa Hummus! Mitt absolut bästa tips är att lägga hummus i en gratängform, skiva aubergine och mozzarella ost om vart annat (ca 2 lager) toppa med Felix gratängost och in i ugnen! Att hacka vitlök i är också ett tips. Mums!

  Lisa Brobakken Nielsen 2016-10-05 14:29:15
  Svara
 • Hi Petra!
  I love hummus!!
  My favourite way of eating it:
  1.Slice mushrooms (skogschampinjoner) and onions and sauté them for few minutes.
  2.Chopp a lot of coriander and parsley.
  I spread hummus on a thin pita bread, add the mushrooms and top it with the parsley and coriander.
  Super healthy, fast and easy!

  Oleksandra 2016-10-05 11:06:48
  Svara
 • Mitt bästa tipps för ett snabbt och gott mellanmål med hummus är att steka ett ägg så att gulan blir så där krämigt runnig, sidan lägga det stekta ägget på ett knäckebröd och toppa med avokado, flingsalt och peppar! Supergott! Vill man att det ska gå ännu fortare kan man skippa ägget och bara köra på hummusen och avokadon.
  Kram Clara

  Clara Sjölund 2016-10-05 07:31:48
  Svara
 • Favorit knäckebrödet, hummus och saltgurka!

  Linda 2016-10-04 23:36:09
  Svara
 • Som mellanmål är fröknäcke med hummus och gärna lite lime oslagbart!

  Sofie 2016-10-04 22:13:00
  Svara
 • Jag älskar att äta hummus tillsammans med räkor på ett fröknäcke, underbart gott. Om man vill göra det matigare till en lunch kör jag hummus, räkor och grönsaker i ett tortillabröd :D

  Sara Kylhed 2016-10-04 22:07:45
  Svara
 • Jag kokar rödbetor och mosar ner i hummusen och äter med morotsstavar – MUMS! Har alltid detta i kylen, perfekt att ha när man kommer hem från skolan/jobbet och är sådär hungrig! Istället för att ta första bästa man ser i köket ? Alternativt gör en wrap där jag brer hummus, river morötter och har i falafel och tar med till matlåda?

  Karoline 2016-10-04 21:47:18
  Svara
 • Bästa smakkombinationen = rostade pumpa eller solrosfrön på hummus tillsammans med avokado flingsalt och sist ringla lite krämig balsamico över! Funkar till allt! Ägg, tomater, på mackan, bara dom det är eller tillsammans med en kycklingfilé etc! Låter kanske inte fantastiskt men mina smaklökar anser det iaf!

  Katarina 2016-10-04 20:54:13
  Svara
 • Mitt favoritmellanmål med hummus är lätt att ta en bit bröd, kan vara vilket bröd somhelst då toppingen lyfter THIS AS FUCK! Men rekommenderar nåt platt så kan man göra det som en rulle. Sen smetar en på rejäääält med hummus, mosar eller lägger på fina skivor med avocado. Groddar på avokadon (för det är sjukt lätt, nice och billigt att grodda vet ni? VET NI INTE, GOOGLA GRODDA LINSER NU OCH BÖRJA REDAN NU), sen på med salt och peppar. Äts tillsammans med gurk- morots- och paprikastavar som doppas i hummus.

  Felice Hedström 2016-10-04 16:08:00
  Svara
 • Jadu, om du frågar mig så går det alltid ner ett hembakat fröknäcke med hommus sedan skivad avokado och lite hackade soltorkade tomater.
  Det blir en smakkombination som är svårslagen, TRO MIG!

  TRY IT!

  Eva 2016-10-04 13:44:28
  Svara
 • Mitt snabbaste mellanmål är att smeta ett tjockt lager hummus på en bit knäckebröd. Sedan lägga några basilikablad uppe på tillsammans med flingsalt och några droppar riktigt god olivolja. Tar max 30 sekunder och är så himla fräscht och gott!

  Josefin 2016-10-04 11:58:48
  Svara
 • Jag smetar gärna in tortillabröd med ett lager hummus, fyller med goda favoriter (varför inte typ kryddad kyckling, fetaost, koriander, citronbasilika, lite tsatsiki?) och där har du en supergod wrap!

  Malin 2016-10-04 09:18:45
  Svara
 • Hej Petra!

  Mitt tips på att använda hommuns är:
  Bred på olivolja på ett pitabröd salta med Himalaya flingsalt och ta torkad timjan ovan, in i ugn i 5-10 min tills brödet blir krispigt. Ta ut ur ugn och låt svalna, bred på ett tjockt lager hommus. Skiva tomat tunt och ringla som en cirkel på hommusen, toppa med tärnad mozzarella och basilika. Avsluta med ekologiskt örtsalt med chilismak. Volia!

  Hoppas det smakar :)

  // Sandra

  Sandra 2016-10-04 09:03:30
  Svara
 • Mitt bästa tips är att blanda hummus med proteinrika gryn eller linser, toppa med hackade goda nötter och äta det hela med sked. Suuuupergott!

  Jessica Sundberg 2016-10-04 07:55:35 http://attlevasunt.se/
  Svara
 • Ett vitkålsblad, med en klick hummus, några bitar grillad kyckling och stekta körsbärstomater i vitlök, lite flingsalt! Viola :) Perfekt och snabbt! Och framför allt gaaalet gott :)

  Emma 2016-10-03 23:28:32
  Svara
 • Ta ett kålblad (den kål du föredrar och säsong men gärna så det är båtformat!) och fyll med hommus, strössla över fetaost och pinjenötter. Toppa med olivolja, citron och svartpeppar. Tada, urgott!

  Amands 2016-10-03 23:04:36
  Svara
 • Jag älskar att göra wraps till lättare kvällsmat eller mellis och jag har en som jag alltid återkommer till, min go-to-wrap! Jag bara brer på ett lager med hummus på tortillabrödet, toppar med rödlök och paprika som jag stekt så de blivit mjuka, sen på med ett salladsblad och tunt skivad morot för lite extra krisp. Klart! Men orkar man är det verkligen pricken över i med lite youghurt med pressad vitlök på också. Vad sugen jag blev på att göra detta NU!

  Emma 2016-10-03 23:00:16
  Svara
 • Det är ett måste för mig att förbereda kvällen innan de mellanmål jag behöver ha med mig till jobbet. Så trött på morgonen haha!
  Och eftersom jag är lite glutenkänslig (som många andra) är mitt bästa hommusrecept gjort helt glutenfritt.
  Jag gör bovetepannkakor eller plättar. Bovete är naturligt proteinrikt och en ört som är snäll för maggen! Plättarna steker jag ett gäng och lägger i en matlåda så håller dem ett par dagar i kylen.
  När suget kommer runt tretiden är det bara att ta fram en plätt (varm eller kall spelar ingen roll), hommus och sedan är en favorit blandning av smörgåskrasse och groddar. Rullar ihop till en wrap om jag är på språng eller så äter jag den precis som pannkakor. Så otroligt gott. Vegetariskt och snällt för magen. Toppen helt enkelt!

  Min kära vän Tove som aldrig skulle våga sig på en yogaklass annars ska jag lura med på den här inspirerande frukost om jag vinner!

  Sara 2016-10-03 22:42:52
  Svara
 • Bästa mellanmålet alla dagar i veckan: blanda hummus och keso tillsammans och ha på ett par finncrisp.

  Autilia 2016-10-03 22:31:14
  Svara
 • Fredagkväll (framför idol <3) med sötpotatispommes som doppas i hummus! Mums!!! P.s. Tack för att du peppade för leopardmönstrat på emporia i helgen! Mamma kände sig så Queen över den leomönstrade kofta hon just fyndat på Zara :)

  Carolina 2016-10-03 22:11:19
  Svara
 • Mellanmål för mig ska vara snabbt, tillgängligt och enkelt. Oftast blir det mellanmål efter träningen och då ska det vara sånt som en har hemma.

  Jag tar stora salladsblad, steker kyckling krydda lätt. Kycklingfilé på salladsbladet på med hummus och rödlök och häll lite citronsaft över det! Lätt billigt nyttigt snabbt och frächt!
  Vinner jag drar jag med min bästis som aldrig vågat prova på yoga! Hoppas på att hon kommer älska det lika mycket som jag :))
  Kram!!!

  Linnea 2016-10-03 20:51:42
  Svara
 • Åh vad kul med lite vegetariska nyheter! Hummus är ju alltid ett säkert kort!

  Jag har ett recept jag ofta brukar göra som går hem hos de flesta, unga som gamla!
  Man tar indiskt Naanbröd (Finns supergott färdigt i butik) och så brer man på ett tjockt lager hummus på det och stör över lite riven ost av valfri sort. (Jag brukar köra på parmesan). Sen gratinerar man det i ungen, 250 grader, i ca 4-5 minuter eller tills den ser färdig ut. Sen när man tagit ut den så brukar jag strö över lite kvartrade körsbärstomater, färsk mynta och några pinjenötter. Men man kan såklart ta vad man har hemma. Supersmidigt, gott och nyttigt! Kan tänka mig att det blir extra gott med Felix nya smaksatta hummus också!

  Ofta gör jag det till mellis när vi är flera hemma i familjen och alla vill ha sig en silce. Men ibland gör vi det till middag/lunch och då får alla var sin pizza! Ett enkelt, vegetariskt recept med många möjligheter alltså! :D

  Vendela Axelsson 2016-10-03 20:41:32
  Svara
 • Åhh härligt!
  Brukar alltid göra egen hummus men spännande med denna nyhet.
  Mitt bästa mellis tips:
  Pauluns superknäcke, bre på rikligt med hummus, lägg över avokado, räd paprika och lite färsk koriander. Såå gott och enkelt att du inte bara vill ha det till mellis utan även vill äta det till frukost/lunch/middag.

  Finns det möjligheter att delta i eventet även om man inte vinner, skulle så gärna vilja vara med?

  Saga Christiernin 2016-10-03 20:29:28
  Svara
 • Jag brukar bre lite hummus på två riskakor och strössla med lite smörgåskrasse och salladskrydda. Sååå gott och superenkelt

  Joabba 2016-10-03 19:47:28 http://www.joannans.se
  Svara
 • Stek ett gott bröd i olja med vitlök och toppa med hummus. Snabbt enkelt och gott!

  Emma 2016-10-03 19:36:57
  Svara
 • Efter att jag hälsat på min pappa som jobbade en längre tid i Isreal så kärade jag ner mig totalt i Hummus men har inte hittat någon som är i närheten så bra som den som serverades i Isreal. Vore dröm om Felix Hummus lever upp till alla hummus älskares förväntningar. Helst äter jag min hummus med något mjukt bröd och finhackad tomatsallad med mängder med persilja och lime. Gärna en skvätt olivolja. Vore inte helt fel att börja dagen med Yoga, pang frulle och träffa dig och PT-Fia, två sjukt inspirerande och coola brudar.

  Sofia 2016-10-03 18:56:49
  Svara
 • Hej Petra!
  Mitt bästa snacks med hummus är äta den i en tortillawrap tillsammans med grönsaker som avokado, paprika, bladspenat etc, halloumi är extra gott i!
  Hade jättegärna velat gå på eventet med min roomie!
  Xoxo
  Emma

  Emma Hultin 2016-10-03 17:57:49
  Svara
 • Avokado och hummus är bästa kombon! ? Dela avokadon och lägg i hummus i kärn-hålet och ät med sked. MUMS! Vill jätte gärna gå på frukosteventet! ?

  Veronica Fredriksson 2016-10-03 17:36:44
  Svara
 • Men mums! Älskar homus! Är det en homus med sting i så bryter jag gärna av det med kokta majskolvar, en klick smör, koriander och en rejäl sked homus. Toppa med lite flingsalt. Är det party på g så kan man lyxa till det med lite riven parmesan. Så smaskens och mättande!

  Olivia 2016-10-03 15:28:37
  Svara
 • Mellanmål ska vara enkelt så tack Felix för en färdig god homus. Grovt tunnbröd med rikligt med homus samt rökt skinka avokado och gurka. Rulla ihop och ät som en wrap

  Emma Cedell 2016-10-03 15:20:11
  Svara
 • Bästa mellanmålet med hummus är morötter och gurka i stavar med en stor burk hummus. Perfekt!

  Sara 2016-10-03 14:56:19
  Svara
 • Åh det där såg inte så dumt ut!!

  maria 2016-10-03 14:49:15 http://www.mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • Åh vad underbart om det kommit en hummus som inte smakar ”burk” ? jag älskar hummus men äter det alldeles för sällan för att jag inte orkar/hinner göra det. Mitt tips är att ta en halva med avokado, häll på lite cayennepeppar, på med en klick hummus för att sedan droppa på lite citron. Dör så gott, vattnas i munnen nu ? det smakar liksom lite från flera delar av världen. MUMS!!

  Christina 2016-10-03 14:42:08
  Svara
 • Knapriga tortillabröd, ett generöst lager hummus och rostade nötter och grillade rödbetor. En sann kärlekshistoria!

  J 2016-10-03 14:22:13
  Svara
 • Finncrisp med hummus, avacado och flingsalt tillsammans med ingefära shot, det är grejer det??
  Ägghalvor med en klick hummus och gräslök är en annan favvo
  [email protected]

  Anna 2016-10-03 14:15:24
  Svara
 • Detta kanske låter som ”kikärtsmani” men jag älskar att äta hummus tillsammans med torrostade kikärtor smaksatta med chili, cayennepeppar och gurkmeja! Blir så crunchy och gott till den lena och krämiga hummusen! Lätt att ha med sig och nyttigt!

  matilda 2016-10-03 13:59:21
  Svara
 • I would love to yoga och käka frulle med er två godingar! Vilken otippad och perfekt kombo! Mitt godaste och snabbaste mellanmål just nu är sockerärtor som jag doppar i en blandning av hummus och mosad fetaost med chilismak! Ni måste prova! Några sekunder tillagning och oändlig njutning :-*

  Louise 2016-10-03 13:55:22
  Svara
 • Älskar hummus!

  WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Johanna Grahn 2016-10-03 13:51:26 http://www.johannagrahn.se
  Svara
 • Hej!

  Älskar vego tacos o ett enkelt supernice mellanmål är ett tortillabröd med hummus, stekt avokado och mangosalsa bestående av mango, chili, lime och tomat, perfektion :))

  Tove 2016-10-03 13:45:19
  Svara
 • Mosa avocado på två hårdbrödmackor toppa med ett lager hummus och örtsalt. Mumma!

  Alex 2016-10-03 13:23:39 http://www.alexaaaa.blogg.se
  Svara
 • Mitt bästa mellanmålstips med hummus är grillad hummusmacka med fetaost och soltorkade tomater. Bred hummus på två skivor gott bröd. Lägg sedan på soltorkade tomater, fetaost och lite spenat. 0m du vlll kan du strö på lite chiliflakes. Slå ihop mackorna och stek i en god olivolja tills smörgåsarna fått lite färg. Godaste mackorna ever! <3

  Ulrica 2016-10-03 13:17:15
  Svara
 • Mitt bästa mellanmåls tips som ska innehålla hummus är.. *trumvirvel*

  Wraps med hummus och avokado.

  Vad du behöver
  -hummus
  -avokado
  -grönsaker som du har hemma (gurka, tomater, paprika, sockerärter mm)
  -färsk chill (blanda med mango och avokadon om du vågar)
  -tortilla bröd

  Lägg alla ingredienser på tortilla brödet och avsluta med en klick hummus. Wrapa ihop och ta med dig mellanmålet på väg till nästa möte.

  Clara 2016-10-03 12:55:17
  Svara
 • Jag tycker att morätter och hommus gifter sig otroligt väl så mitt snabbtips är morotsstavar och hommus i en skål. Mums!

  Jenny S 2016-10-03 12:00:12
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!