Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Hudanalys

I samarbete med Yves Rocher.

yves-rocher

I förra veckan var jag förbi Yves Rochers butik ett stenkast från Sergels Torg för att göra en hudanalys med deras skinanalyzer från Monoderm. Dessvärre var resultatet inte så glatt som jag hade förväntat mig, haha. Jag har alltid haft ganska fin hy, men med grövre porer- och struktur. Vilket även deras skinanalyzer tydligt konstaterade efter mätningen.

Hudanalys

Men jag fick också veta att det var extra viktigt för mig att ge huden ordentligt med fukt. Då jag dessvärre har tendenser till att få grövre linjer/rynkor när jag blir äldre (oh no!).

Men Isabelle som gjorde analysen sa också att det var viktigt att inte börja med anti-aging produkter för tidigt, med för mycket aktiva ämnen – då de istället får motsatt effekt och främjar hudens åldrande. Och jag var inte riktigt där än.

Produkter

Det är verkligen så viktigt att använda rätt produkter för just DIN hy. Ett klassiskt exempel är att många som har fet hy gör misstaget att torka ut huden för att man tror att den ska bli mindre fet. Fel, fel, fel. Då ökar bara talgproduktionen – och du får ännu fetare hy.

Yves-Rocher-Ögonkräm

Jag fick Elixir 7.9 serien utvald till mig. En serie som ser till att öka produktionen av kollagen och som ger mycket fukt, utan att bli för fet. Alla produkter är som en härlig gelé som bara sjunker in.

Krämer
Jag fick med mig: dag- och nattkräm, serum, ögonkräm, ansiktstvätt och ansiktstoner hem. Så om några veckor kommer jag med en recension efter att ha testat produkterna.

____________________

Var noga när det kommer till val av produkter. Ta hjälp av en expert.

Yves Rocher erbjuder alla sina kunder kostnadsfri hudanalys från Monoderm (som jag fick prova). På bara några minuter får du en skräddarsydd rekommendation för just dig. Mätenheten läser av hudens elasticitet, fukt, struktur, pigmentering, talg och lyster.

Under perioden 4-31:a oktober har Yves Rocher dessutom skindays i sina butiker vilket betyder att du får köpa 3 produkter men betala för 2 produkter i butik.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Man kan göra en sådan hudanalys på Lloyds Apotek också. Jag skulle nog föredra det. Har provat produkter från YR och de biter inte på min torra hud.

  Annika 2016-10-12 12:41:38
  Svara
 • vad givande analysen var. Vill också göra en sån analys

  Kram<3
  http://camillaesi.se

  CAMILLAESI 2016-10-12 08:47:41 http://www.camillaesi.se
  Svara
 • Petra!! när släpps den nya kollektionen för soft goat? fyller 20 i november och vill veeeerkligen önska mig det svarta settet hehe. Kram!

  nora 2016-10-12 08:06:03
  Svara
 • intsa @stockholmglance

  stockholmglance 2016-10-12 07:56:48
  Svara
 • Petra!! Du måste ge en rapport om hur fönen är!!! SNARAST!!!!! Väntar med spänning, tack på förhand :)

  Mia 2016-10-11 22:42:38
  Svara
 • Ååh, himla kul med hudvård! Ser fram emot att höra vad du tycker om produkterna! :)
  http://josefinmolander.com

  Josefin M 2016-10-11 22:28:29
  Svara
 • Toppen, har funderat på att göra en sån analys, lite rädd för svaret dock. Men skulle vara intressant att veta om jag använder rätt produkter eller inte. Kanske inte ska använda anti-age som jag gör nu?

  Linda 2016-10-11 16:45:41
  Svara
 • cetaphil, neutrogena och nu detta haha… det går ju inte att lita på att du verkligen använder produkterna och gillar dom när det kommer reklam om ett nytt märke en månad senare?

  n 2016-10-11 16:29:04
  Svara
  • Svar på ns kommentar.

   Jag uppskattar verkligen att Petra testar olika märken, Jag har aldrig tid för det själv och vet framförallt inte vart jag ska börja, litar på Petras rekommendationer och är man skönhetsintresserad är det inte konstigt att man testar olika produkter från flera märken.

   Anna 2016-10-11 16:55:00
   Svara
 • Så BRA, får verkligen problem med min hy under kyligare tider. Kan man gå in till vilken butik som helst?

  Hal 2016-10-11 16:27:15
  Svara
 • ÅH vad spännande!

  Jag måste testa detta. Jag lägger så mycket pengar på hudvård. Men jag vill ju såklart köpa rätt…
  tack för ett bra tips! Jag älskar när du har samarbeten som ger mig tips och som känns ”du”. Inte att du bara visar en produkt utan att man får en story!

  Lisa 2016-10-11 15:11:08
  Svara
 • Om man är skönhetsintresserad är det väl inte så konstigt om man testar produkter från flera olika märken? :)

  Veronica 2016-10-11 15:08:50
  Svara
  • Svar på Veronicas kommentar.

   Absolut inte, men vad man hör så krävs det rätt många veckors provande innan man ser resultat och huden anpassar sig till produkterna. Är man nöjd med ett par produkter så kör man ju på med dessa och är glad för en bra hy.

   Sandra 2016-10-11 17:16:01
   Svara
 • Hej, hade du inte precis ett samarbete med Neutrogena om deras produkter eller har jag sett ett videoinlägg om de? Känns lite tveksamt vad man ska tro på med två täta inlägg om skönhetsprodukter?
  Tycker annars man får bra inspiration genom din blogg men två samarbeten med liknande saker så scrollar man bara igenom…

  Sandra 2016-10-11 14:18:36
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind