Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Invest in yourself!

Varför är det så läskigt att våga investera i sig själv. Det borde ju vara det tryggaste och säkraste kortet att satsa på? Man vet ju sin egen kapacitet och vad man är kapabel till.

Men ibland går man vilse i rädslan och tankarna banar iväg. Vad kommer hända om jag vågar ta steget? Tänk om min idé inte flyger utan snarare kraschar.

Tänk om? Tänk om? Tänk om? Tänk om? Tänk OM!

Jag avundas människor som bara vågar kasta sig rakt ut i ovissheten utan att veta vart deras nästa steg ska leda dem. Människor som är totalt orädda som omfamnar framtiden utan ett minsta tvivel – eller fallskärm. Människor som inte velar.

Jag är dessvärre en velig människa. Som väger fram och tillbaka, fram och tillbaka. Ältar och ältar. Vänder på varje sten. Jag har svårt att släppa taget om tryggheten. Men nu har jag bestämt mig att det är dags att våga stänga en dörr. Jag kommer inte stänga den helt – men tillräckligt mycket för att ha tid att öppna ett annat fönster.

Jag känner på mig att 2017 kommer att bli mitt år. Ni vet när man har en känsla som bubblar i en, en känsla av förväntningar och nyfikenhet.

Vid lunch får ni en sneak peak på vad jag jobbat med det senaste året… 

 _______

Vad är ert drömyrke eller idé? Om ni får sväva iväg helt fritt?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Väntar med spänning, har några aningar när jag såg det senare inlägget :)

  Jag skulle vilja kommentera övrig text inlägget. Jag är också en velig person som läser din blogg med ett sting av avund (men mest en enorm respekt :)) för jag ser dig som en person som vågar allt. Superhäftigt med en sådan ung kvinna som är så framgångsrik, snygg, cool, proffsig, driven ja listan kan göras lång. Skönt att du också är mänsklig och velig ibland.

  Ha en underbar dag!

  M 2016-11-29 08:38:21
  Svara
 • Jag läser just nu till affärsjurist på Linköpings universitet, men har 10 000 gånger sagt till min pojkvän att jag vill byta liv med dig… ;)

  Petra 2016-11-17 19:39:12
  Svara
 • Spännande.

  Semmelmamman 2016-11-17 16:19:13 http://semmelmamman.se
  Svara
 • Åh vad spännande! ? Jag vet faktiskt inte vad mitt drömyrke hade varit.. något där jag får resa och fota tror jag i alla fall :)

  Amanda 2016-11-17 16:12:55 http://amandalarsson.nu
  Svara
 • Döööör av nyfikenhet! Jag pluggar redan till vad jag tror är mitt drömyrke (läkare) men ska till våren ta ett stort kliv och byta studieort. Velade ett bra tag innan påtryckningar från familj fick mig att våga :)

  Astrid 2016-11-17 15:44:41
  Svara
 • Fan, är det okej att inte drömma om en karriär? Hade lätt vunnit x antal miljoner och sedan startat Sveriges bästa kaffe-hak där jag jobbar 50%.

  Frida 2016-11-17 14:52:59
  Svara
 • Va kul! Men nu är klockan snart 3..lunchen har varit!! :D
  Min dröm är att ha ett eget företag med några vänner som har samma yrke som jag. Flexibilitet, värme och kunskap i ett! Drömmen!!

  Mia 2016-11-17 14:43:28
  Svara
 • Åhhh så spännande ??? Kramar

  Ida- En blogg om inredning, mode och livet däremellan 2016-11-17 13:51:44 http://www.idior.se
  Svara
 • Åh men ja! Jag har inte vart rädd förut men blivit mer försiktig det senaste året!
  Ska göra en kort resa nu nästa vecka för att satsa på min dröm! Nämligen att utveckla mitt egna bikinimärke, sunseasalt! Håll ögona öppna, för nästa år smäller det !:)

  Lycka tillmed ditt, ska bli kul att se vad det är!

  Kraaaam

  Emma 2016-11-17 12:21:35 http://embergsten.itgirls.se
  Svara
 • Så är det man får inte stirra sig blind på en stängd dörr för då finns risken att man missar den som står på glänt! STORT lycka till!

  Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2016-11-17 12:21:13 http://www.evasvard.com
  Svara
 • Är snart färdigutbildad sjuksköterska och drömmer om att bli egenföretagare i framtiden / jobba deltid och typ skriva resten av tiden, i alla fall under en period. Drömmen är att få min roman publicerad.

  S 2016-11-17 11:42:02
  Svara
 • Intressant att man letat efter ett tecken på att det är ok att dra sig tillbaka lite från sin statliga anställning och testa vingarna med att starta eget, så kommer jag in på din blogg och får en fet j*kla ”GO FOR IT”. Så taggad! Lycka till Petra :)

  Nadia 2016-11-17 10:35:09
  Svara
 • Jeg holder på å utbilde meg til lawyer! Er super taggad og vil virkelig utgjøre en skillnad for mennesker i fremtiden! Om jeg skal drømme klart vil jeg jobbe i FN, røda krossen eller noe liknende og bare kjempe for folks rettigheter og hjelpe mennesker i nød. Kanskje ikke det man som advokat blir rikest på money av, meeen rikest i hjertet <3

  PUSS!!

  Guro 2016-11-17 10:10:53
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!