Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Något är fel!

Imorgon tänkte jag svänga förbi läkaren igen. Ni vet ju att jag gjort kolo- och gastroskopi, men fortfarande inte hört något från sjukhuset. Antar att det inte var något, annars borde de ju hört av sig. Lyckats ringa om min läkare. Nu fick jag en ny kallelse för att göra ett ultraljud.

Innan sommaren var jag och tog blodprov och hade onormalt låga B12 nivåer. Läkaren ringde upp mig och frågade om jag var vegan då de var långt under medel. Jag sa att jag åt en jäkla massa kött och animaliska produkter. Så ska be dem ta ett nytt blodprov imorgon.

Nu har jag även börjat tappa hår på ögonbrynen!!!!!! Jag hade så buskiga och tjocka bryn. Ena sidan är nästan helt kal längst framtill. Några fjuttiga strån som sticker fram trots det faktum att jag baljar i mig priorin och D-vitamin. Tack gode gud för min ögonbrynspigmentering.

Och mitt hår har blivit så torrt, jag flagnar i hela hårbotten och tappar så mycket hår. Har så dålig blodcirkulation i händer och fötter, de ”somnar” hela tiden, det känns som att jag har sandpapper i munnen – vaknar flera gånger på nätterna och häller i mig vatten. Och jag har blivit så mörk under ögonen. Jag har ont i magen och är så svullen i ansiktet på morgonen.

Så-färgar-du-ögonbrynen-3
I somras var mina ögonbryn så tjocka och fina. Ska försöka fota imorgon så ni ser.

_________________

Jag är den minst hypokondriska människan – men just nu känner jag mig som en superhypokondriker. Jag har börjat googla alla symptom (!) det ska man aldrig göra. Alla symtom pekar enligt google på sköldkörteln. Men för flera år sedan var jag och tog ett blodprov för att kolla min förbränning och de visade inget konstigt.

Jag har säkert bara någon allvarlig brist på något näringsämne. Men börjar bli lite orolig nu när håret på ögonbrynen börjar bli glest.

Har någon av er haft liknande symtom? Vad var det? Bara vitaminbrist? Stress? Hjälp!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
55kommentarer
 • Som du själv skriver, stress. Jag har läst din blogg et bra tag (väldigt bra förresten), men det verkar som att du aldrig får någon lugn eller hinner slappna av ordentlig. Vi är ju alla olika på hur vi återhämtar oss, men jag tror att oavsätt hur man är som människa så behöver man ladda upp i bland. Stress kan yttra sig på så otrolig många olika sätt, men vågar påstå att långvarig stress är något utav det värsta en människokropp kan utsättas för. Din kropp försöker, och har kanske försökt i lång tid, att säga i från… Läste i ett tidigare inlägg där du skriver att läkarna upptäckte att din tarm var inflamerad. Magen är väldigt kopplad till hur du behandlar din kropp annars. Hoppas du mår bättre snart.

  Julie 2016-11-30 19:46:52
  Svara
 • Låter som sköldkörteln, hade själv många liknande symptom…lycka till! P.s en levaxintablett så mådde jag bättre :)

  Carin 2016-11-29 18:21:06
  Svara
 • Stress eller Sjögrens syndrom.

  Maria 2016-11-25 10:44:47
  Svara
 • Drick guldmjölk med ingefära, kokosolja, gurkmeja för att driva uu inflammationen.

  Nina Levin 2016-11-24 23:41:52
  Svara
 • Kan vara sköldkörteln, min mamma har det och tappade allt sitt hår samtidigt som hon var frusen och svullen. Hon fick dock tjata en del för att ta provet, det är tydligen ett väldigt dyrt prov för läkarna. Tycker du ska försöka kolla upp det! :)

  Lina 2016-11-24 18:38:01
  Svara
 • Det enda riktigt trovärdiga sättet att få fram om du har mineral/vitaminbrist är genom håranalys! Blodprover kan visa fel och speciellt om man har ex järnbrist.
  Krya på dig!
  Sofia Ristic

  Sofia Ristic 2016-11-24 00:08:28 http://sofiaristic.blogg.se
  Svara
 • Jag hade exakt samma symptom och just nu går på en B12 kur fram till jul sen i augusti. Läkarna kunde inte riktigt säga varför jag hade dessa problem men jag tror själv att det har varit för stress i en längre period. Inte bara jobb stress utan också den undermedvetna stressen om krig och oroligheter i media. Slutade läsa tidningar och höll mig borta från Facebook ett tag som hjälpe i samband med vitamin kuren. Men nu fick jag beskedet att min roll på jobbet inte kommer finnas kvar och jag måste behöva kolla efter annat. Så fort jag fick höra det så blev jag dålig igen utan att ha ändrat kosten eller något. Försöker just nu ta en sak i taget och ev gå tillbaka och plugga och kolla efter deltidsjobb. Att bli organiserad och få ihop mitt liv känns som en viktig del för att lyckas!

  Hoppas du blir bra snart!

  Marie BG 2016-11-23 18:51:11
  Svara
 • Låter som att flera av dessa symptom kommer från stress tyvärr!

  We are Nodes 2016-11-23 13:05:38 http://blog.wearenodes.com
  Svara
 • Stress! ❤️

  Signe 2016-11-23 11:07:56
  Svara
 • Gravid?

  Elin 2016-11-23 07:32:51
  Svara
 • Hej Petra! jag har exakt samma problem som du,kan nästan lova att det är sköldkörteln!!! jag tappade ögonbrynen längst ut och håret var kasst och gick av bla. Sen är det väldigt vanligt med b12 brist när man har sköldkörtelproblem. Viktuppgång och att vara svullen hör också till. Jag äter levaxin och börjar bli bättre men det tar lite tid att få rätt värden. Det kommer bli bra… Lycka till och stor kram

  maria 2016-11-22 23:38:10
  Svara
  • Svar på marias kommentar.

   Instämmer med övriga, det låter som sköldkörteln. Södersjukhuset har en bra endokrinavdelning, kontakta dem så kan de skriva ut en remiss för blodprov.

   Moa 2016-11-23 06:43:35
   Svara
 • Åhhh jag känner igen mig i allt du skriver och har precis fått Levaxin mot att sköldkörteln var ur balans, du ska veta att det värdet kan ändras upp och ner så även om det var ”OK” sist du kollade värdena så kan det förändrats. Jag kollade mitt värde för över ett halvår sedan och då var det för högt (alltså för låg förbränning), jag fick en ny tid efter typ tre veckor efter att jag blivit kallad till Endortinska kliniken och då var värdet ”ok” och läkaren sa i princip till mig att allt var som det skulle men jag envisades och tryckte på att det ändå var märkligt med tanke på alla symptom så han gick med på att boka in en ny tid efter tre månader och då var värdet ur balans igen så nu har jag fått medicin och ätit det i lite mer än en vecka och jag tycker *peppar-peppar* redan att jag börjar märka skillnader! Så ge dig inte!!

  Thessan 2016-11-22 21:36:49 http://thessan.se
  Svara
 • Hoppas det inte är något allvarligt!
  Kram
  Berith

  Prettyhomeblog 2016-11-22 21:16:43 http://www.prettyhomeblog.se
  Svara
 • Du dricker för mkt alkohol. Den suger ut all Bvitamin o orsakar alla sånna symptom. O alkohol till energifattig mat blir kaos för kroppen :-/

  Fridis 2016-11-22 19:34:48
  Svara
 • Sköldskörteln! Samma symptom som jag hade tills min läkare konstaterade de och jag fick hjälp med medicin Nioxin. Dock är läkarna ibland väldigt konstiga med de och vissa vill inte tro att de är de. Eller testa medicin.
  Så be att få ta ett prov på sköldskörteln så ser du ifall du ligger under.

  Väldigt skönt att få hjälp!

  Ulrica 2016-11-22 19:00:43
  Svara
 • B12 kan ge dig alla dessa symtom, man kan ha en cell mutation, som gör att man har svårt att ta upp B12, eftersom alla b vitaminer samverkar är ett bra b komplex att rekommendera, gör en hårmineralanalys och ta hjälp av en näringsfysiolog så kommer du rätt på en gång, istället för att köpa massa som kanske inte funkar! Alla vitaminer och mineraler samverkar och har man fått en obalans, är det lätt att ställa till ännu mer obalans själv, om man i te tar hjälp av nån som verkligen kan!

  Mella 2016-11-22 18:25:02
  Svara
 • åh känner igen mig i så många av symptomen. Jag googlade också som du och gick sedan till läkaren helt övertygad om att jag hade hypotyreos. ”Önskade” nästan att jag hade det eftersom det skulle vara så lätt att bara lösa alla symptom med tabletter. Tyvärr visade inte mina prover någonting så för mig beror det antagligen på stress vilket känns tusen gånger jobbigare… hoppas du hittar felet!

  n 2016-11-22 17:41:41
  Svara
 • Alltså alla ljushuvuden som säger att det är glutenintolerans — vet ni ens vad det är? Det är att gluten förstör tarmslemhinnan. Man går ner i vikt, känner sig sjuk med låg feber och influensa-aktig känsla i kroppen. Man mår SKIT. Det är INTE samma sak som glutenöverkänslighet som är typ IBS. IBS i sin tur är en diagnos man får ifall det gjorts breda bedömningar och utredningar som inte talat för någonting allvarligt i kroppen och då får man IBS-diagnosen som säger ungefär ”vi förstår och bekräftar att du har besvär med magen men vi kan inte på några prover eller undersökningar se att du är sjuk”. Och Petra har ju för fan gjort både gastro- och koloskopi!!! Om de inte hört av sig att det är något ÄR DET PER DEFINITION inte glutenintolerans. För det syns på tarmarna i en koloskopi. Så sluta sprida okunskap och stressa folk att sluta äta gluten. Lär er skillnaden på glutenintolerans som är kopplat till cancer och glutenöverkänslighet som är kopplat till vår samtid och våra dieter. Petra, det låter otroligt jobbigt. All lycka till dig och hoppas ni hittar en lämplig behandling för dina besvär!

  Anne 2016-11-22 17:28:11
  Svara
  • Svar på Annes kommentar.

   Det är du som är okunnig. ALLA människor förstör sina tarmar av att äta gluten. Läs på om ”läckande tarm” så förstår du.

   Anni 2016-11-23 11:45:51
   Svara
   • Svar på Annis kommentar.

    Jag fick diagnosen ibs för tio år sen efter alla dessamagundersökningar. För ngt år sedan när det var extra illa testa jag att äta glutenfritt och min mage är MYCkET bättre! Så trots fint tarmludd så klarar ändå inte min kropp gluten

    Sp 2016-11-23 12:07:23
    Svara
 • Hej! B12 brist kan ge flera av de symptomen du beskriver, särskilt det du säger om att hände och fötter somnar.
  Alla celler i kroppen behöver B12. De celler som är i extra stort behov är nervceller, tarmens celler, hår och hud. Det beror på att det hela tiden bildas nya av de cellerna. Får nervceller inte B12 kan de inte växa ordentligt och tar skada. Då får man känningar i händer och fötter, där nerverna har långt att nå ut.

  Den delen i tunntarmen som tar upp B12 skadas om man till exempel har celiaki. Därav kan man äta massa vitaminer, men tarmen är skadad så det tas inte upp.

  Viktigt när man gör gastroskopi är att inte undvika gluten innan undersökningen. I så fall märks celiakin inte.

  Tycker verkligen du ska ta ett nytt blodprov på B12!

  Lovisa 2016-11-22 16:39:37
  Svara
 • Det kan vara hypothyreos, skadar inte att ta om proverna, men alla symtom pekar ju även på att det är stressrelaterat.

  malin 2016-11-22 16:26:13
  Svara
 • Mycket sannolikt Gluten som orsakar!
  Cecilia Folkesson’s barn har en sjukdom som gör att hår trillar av, kolla in där och läs. Förhoppningsvis har du inte samma dock.
  http://ceciliafolkesson.se/2016/10/12/fixar-glutenfritt-en-autoimmun-sjukdom-som-alopecia/

  Johanna 2016-11-22 16:25:32
  Svara
 • Jag skulle kunna satsa stora pengar på stress och utmattning. Se till att verkligen bli utredd, så att ni inte missar något, men börja redan nu att försöka dra ner på tempot. Tacka nej, ha inte 100 bollar i luften och se till att få vila. Det är så viktigt, för när man väl blivit riktigt utbränd så kommer man aldrig tillbaka på 100% igen.

  Fanny 2016-11-22 15:44:00
  Svara
 • Hjälp vad jag länner igen mig på pricken på alla symptom!
  Ljuskänslig och glömsk/lätt irriterad är också symptom jag har i tillägg. Svårt att lyssna på kroppen men kan tro att detta kan vara ett typ av försteg till eventull utmattning!
  Jag har dock fått en ”diagnos” och är långvarig stress (gått in i väggen två gånger) och depression. Men fint att kolla alla värden och ha i åtanke att det kan bero på långvarig stress! Hoppas du finner ut av det och att du tar hand om dig!

  Nathalie 2016-11-22 15:07:49
  Svara
 • Hej, bara onödigt att skriva vad jag tror det är. men kan skriva hur det var för mig i alla fall. Jag hade liknande symptom plus magproblem i ca 15 år, och läkarna sa bara att det var IBS. Men långvarig stress och fel mat var problemet för mig, och jag fick själv komma på detta. Så jag slutade äta socker, gluten och mjölk och blev mycket bättre. Idag, tre år senare, äter jag mjölkprodukter men avstår helt från gluten och processad mat, samt socker försöker jag hålla mig ifrån så mycket det går, men är inte strikt hela tiden. Och jobbar med stressen fortfarande..

  Petra 2016-11-22 14:43:24
  Svara
 • Hej
  Jag har B12-brist, fått det då jag kraschat i utmattningssyndrom. Symptomen du beskriver att händer och fötter somnar, jag har liknande i fötterna, sökte flera gånger för det och fick till svar att jag gick i för trånga skor, vilket inte var fallet. Nu har det visat sig att B12-brist kan ge nerskador i fötter och händer. Äter idag Behepan (B12) och kommer göra så hela livet. Fötterna är bättre men kommer aldrig bli helt återställda.
  Symptomen för problem med sköldkörteln och utmattningssyndrom är väldigt lika. När du själv ställer frågan om det kan vara stress, tror jag nog att du har svaret också. Var rädd om dig!!! Det finns bara en av dig och du ska räcka länge. KRAM

  Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2016-11-22 14:24:21 http://www.evasvard.com
  Svara
 • Jag fick supertunt hår och torra slemhinnor när jag hade lågt B12. Smög sig på. Glömsk blev jag också. Finns B12-tillskott som du kan få på recept. Finns olika sorter, så om du reagerar på en sort, så finns det andra att prova. För mig funkar Triobe. Inte subventionerad, men jag slipper plitor i pannan som jag får av Behepan. Se även över biverkningar på de tillskott du äter idag. Lycka till!

  Annika 2016-11-22 13:07:38
  Svara
 • glutenintolerans. med stor sannolikhet.
  funkar inte magens tarmslemhinna, den förstörs av gluten, så kan inte kroppen ta upp näring.
  jag var klassad som IBS (colon irratabile) i 15 år innan jag själv slutade äta gluten. inom 6 månader har jag helt fungerande mage, kan äta allt och dricka kaffe igen. citrusfrukter osv. håret är tjockt, jag tappar inte hår i stora mängder längre. inga utslag och mycket piggare.
  gluten visar sig INTE i blodprov utan måste testas innan man slutar med gluten genom prov från tarmen.

  malin 2016-11-22 12:49:05
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Hej! Glutenintolerans visar sig i blodprov i form av transglutaminas-antikroppar. Vid misstanke om intolerans tas alltså antikroppar och om dessa är förhöjda görs en koloskopi. Innan koloskopin ska man ha ätit gluten som vanligt för då kan man se att tarmslemhinnan är förstörd. Om du däremot har glutenöverkänslighet finns det inga prover eller undersökningar som kan påvisa det. Kram!

   Anne 2016-11-22 17:31:41
   Svara
 • Det låter som underfunktion i sköldkörteln. Det är inte ofta de tar dessa prov hos vårdcentralen utan man får kämpa ganska mycket på egen hand om man lider av dessa problem! Om du är öppen kan du pröva något alternativt, tex hårmineranalys för att stabilisera upp vitaminer och mineraler i kroppen! krya på dig och jag vet hur det känns! :)

  Rebecka 2016-11-22 11:09:17
  Svara
 • Hej Petra,
  Jag känner igen dina symptom. Det är förmodligen en kombination av stress samt det konstanta väderomslaget som infinner sig för tillfället.
  Jag sover 8h varje natt, använder rätt produkter, äter hälsosamt, gått på ansiktsbehandlingar varje vecka men trots det är min hy obotligt fnasig och dålig. Jag fryser också om händer och fötter. Försök äta regelbundet, på fasta tider och få i dig varmt mat.
  Jag äter alla möjliga vitaminer så som multivitamin, D-vitamin, Zink, Magnesium samt extra för hår och naglar men börjar fundera om det gör något nytta.
  /Caroline

  Caroline Liljekvist 2016-11-22 10:59:44
  Svara
 • Det låter som sköldkörteln. Jag hade halvdåliga värden i flera år men fick ingen medicinering och nu helt plötsligt var mina värden katastrofala enligt läkaren. Upplever som du dålig cirkulation, torr i munnen på natten och tappar hår (dock ingen som syns). Nu har jag fått en lagom dos Levaxin och hoppas att det hjälper. Bra att du kollar upp det!

  Fanny 2016-11-22 10:50:18
  Svara
 • Hej!

  Vad bra att du går och kollar upp. Det mesta visas på blodprov så det kommer till största sannolikhet ge svar om det är något! Därför känns det ovärt att diskutera kring vad det KAN vara, det blir man kanske inte lugnare av direkt. Jag har gjort samma undersökning och ett tips är att ligga på om det inte händer så mycket efter blodprovet, se till att ligga på, så att du får svar! Kanske kan det vara värt att föra en stress-dagbok/symptom-dagbok att ta med till läkaren? Ju mer info till de, desto bättre. Sen SKA du få komma med alla symptom du kan komma på för en helhetsbild (utan att känna dig som en hypokondriker), och så är det upp till läkaren att tolka. Men de vill ju såklart höra om allt. Hoppas du mår bättre snart! :-)

  /Becca

  Becca 2016-11-22 10:22:04
  Svara
 • Kanske kan det vara järnet? Jag har haft järnbrist och liknande symptom. Kolla upp järntabletter och hör med din läkare om det kan vara något att testa!

  Gisela A Pihlsjö 2016-11-22 10:04:28 http://bygisela.se
  Svara
 • Äter du glutenfritt? Då är det vanligt med b12-brist (viktigt oxå att ladda med vitamin b6 och folsyra)

  Anni 2016-11-22 09:48:32 http://annika-r.tumblr.com
  Svara
 • Jag har ungefär samma symtom, utom magen och törsten, och för mig var det sköldkörteln. Mina hormonvärden varierar mellan varje kvartal, så det kan vara värt att ta ett nytt blodprov. Men det låter som att du är i goda händer. Lycka till!

  Malin 2016-11-22 09:47:39
  Svara
 • http://www.md-health.com/Aspartame-Poisoning.html

  Kristina 2016-11-22 09:36:57
  Svara
 • Det høres virkelig ut som at du har noe feil med sköldkörteln. Jeg gikk i 2 år og fikk høre at alt var bra, men det viste seg til slutt at det var sköldkörteln som var problemet hele tiden. Enkelte leger tar bare TSH prov og her kan alt se bra ut selvom det egentlig ikke er det. 5% er nemlig ofte sjuk selvom det ikke vises på TSH-provet. Du må derfor få de til å ta t3 og t4 prov, det beste er derfor at du kommer deg til en endokrinolog som har koll på dette. Mange ganger kommer også symptomene innan det vises på provet hvilket gjør dette veldig svårt. Det finnes en privat i Solna som jeg endte opp med å gå til fordi jeg ikke orket å gå til så mange läkare som ikke hadde koll. Jeg har hatt dette problemet i over 4 nå og det er fremdeles ikke justert med medisiner, mitt tips er derfor at du prater med en spesialist fra dag en. Jeg kjenner mer virkelig igjen i alt du beskriver. Er nesten helt sikker på at du har samme problem. Håper det løser seg. Kram til deg

  Maja 2016-11-22 09:31:32
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   http://podtail.com/podcast/lakarpodden/lakarpodden-18-skoldkorteln/ hør på denne så får du nok mange svar. Gå deretter til läkaren og be de ta TSH. T3 och T4

   Maja 2016-11-22 09:52:09
   Svara
 • Hej! Det samma hände mig för några år sedan. Samma symptom som du, samt att jag var så trött att jag inte kom av tunnelbanan efter jobbet och tappade talet! Förklaringen var helt enkelt b12 brist. Är heller inte vegan så än idag förstår läkarna inte varför mina värden var så låga. Lösningen blev b12 tabletter under en lång period. Man kan även ta sprutor, men dessa tålde jag inte. Tyvärr tålde jag inte tabletterna heller riktigt men de var iaf bättre. Nackdelar med att äta b12 är att man inte känner att man blir mätt så att gå upp i vikt är väldigt lätt. Men, sedan den kuren har jag inte haft några problem!

  Lina 2016-11-22 09:29:25
  Svara
 • Ja tänkte spontant sköldkörteln som du skrev längre ner i texten.
  Hoppas du inte har kopparspiral bara. Det hade jag och det förstörde mitt liv. Ger bla dom symtomen.
  Kram

  Mathilda 2016-11-22 09:07:57
  Svara
 • Varenda sak du skrev passar in på mig! Jag som försökt byta schampo och använda priorin, nu blir jag orolig att jag har någon sjukdom.. Du får skriva hur det gick hos läkaren, jag ska nog också boka en tid!
  Lycka till

  Rebecca 2016-11-22 08:44:39
  Svara
 • Jag själv har hypo, underfunktion i sköldkörteln, det var ett jävla helvete innan de hittat rätt fel, så förstår din frustation! Dina symtom är bekanta med sköldkörtelproblem, om jag var du skulle jag gå och ta ett blodprov för att få svar. Min doktor beskrev dock att sköldkörtelproblem ofta är förknippat med långvarig stress. Ta hand om dig! Älskar er poddis! ???

  Kajsa 2016-11-22 07:02:07
  Svara
 • Jag tappar alltid hår om jag mår dåligt på något sätt en längre tid, eller ett tag efteråt. T ex om någon närstående dör, om jag varit deppig en tid, när jag haft något uppbrott eller andra stora förändringar i livet. Det är min kropps sätt att reagera. Nu blir jag inte längre lika orolig över det utan ser det som en signal att jag kanske inte mår så bra och försöker lyssna och göra en förändring och pyssla om mig själv. Fick även jätteömt i hårbotten och i ansiktet under en period och det var inre stress.
  Ladda upp med vitaminer om du har brist på dem och om de inte hittar något, så försök bromsa och tänka på vad du skulle göra om det hände någon något i morgon; vore jobbet så viktigt då? Mycket kan vänta till i morgon och du kanske skulle behöva koppla bort helt under några timmar varje kväll. Vill inte tala om hur du ska göra utan bara ge tips i välmening! Hoppas du mår bättre snart!

  I 2016-11-22 06:39:04
  Svara
 • Som Caroline skriver. Effekten av långvarig stress. Du behöver nödvändigtvis inte känna dig stressad, rent mentalt. Men kroppen alarmerar till dig. Ta det lugnare, risken finns att du en dag sitter framför datorn med en lämning och vet inte vad du heter, vad du ska göra eller vart du är någonstans. Vill inte komma med skrämselpropaganda utan bara en förmaning om att Ta Det lugnare. På allvar. Din kropp signalerar till dig. Men givetvis- kolla upp allt så d inte är ngt somatiskt men stress kan ge en de märkligaste fysiska symptom… Ta hand om dig!

  Karin 2016-11-22 06:34:22
  Svara
 • Be dem kolla ditt blodsocker varde, det ar formodligen inte diabetes men kolla! Min mamma hade en massa med andra symtom sa doktorerna kollade efter andra sjukdomar och ”glomde” blodvardet.

  Stina 2016-11-22 06:03:22
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Tänkte exakt samma! sandpapperkänslan, den extrema törsten och ont i magen är alla symtom på typ 1 diabetes. :'(

   Anna 2016-11-22 18:38:26
   Svara
 • Tror kanske det är all cola light du dricker, aspartam är inte att leka med.. google hälsoriskerna med cola light och var beredd på chocken. Det är rena giftet.

  Kristna 2016-11-22 02:53:30
  Svara
  • Svar på Kristnas kommentar.

   Det är bara bullshit, de mängderna hon måste konsumera för att få aspartamförgiftning är i princip omöjliga att få i sig.
   Det är samhället och alla ”rawfood-frälsta-renlevnadsmänniskor” som är överdrivet rädda för aspartam och andra sötningsmedel.

   Matilda 2016-11-22 14:47:17
   Svara
 • Det låter tyvärr som effekten av långvarig stress.

  Caroline 2016-11-22 00:44:36
  Svara
 • Det kan ju vara en mix av olika saker.
  Men stress låter som en faktor.
  Med tanke på det man läser i din blogg.
  Och vi vet nog inte ens om hälften som du gör under en dag.

  Smilla 2016-11-21 23:46:24
  Svara
 • Jag hade ungefär samma symtom + depression och det berodde på B12-brist. Jag får en spruta en gång/månad och då mår jag bra. B12 finns också i tablettform (Behepan), om man har en lättare brist.

  Vilje 2016-11-21 23:30:16
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!