Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Svar på provsvaren!

Pratat med läkarna nu. Har två olika. En magspecialist och en husläkare. Var och tog ett nytt blodprov i veckan och tydligen så har jag fortfarande B12 brist. Vilket kan bero på glutenintolerans.

Så ringde upp min andra läkare nu, magspecialisten som jag fått 3 nya kallelser av de senaste dagarna och frågade hur mitt koloskopi och gastroskopi gått. Han sa att de var en inflammation i tarmen som de hade sett på vävnadstesterna, men de kunde inte till 100 % säga om det var glutenintolerans. Bara att tarmen faktiskt var inflammerad.

Så efter Hawaii ska jag in på ultraljud och ta nya blodprover, för vad jag ska ta nya blodprover för vet jag inte riktigt.

Även om det känns tråkigt att det faktiskt var en inflammation i tarmen och att B12 bristen inte bara var något temporärt så känns det sjukt skönt att vara på väg mot ett svar, en lösning. Så jag vet hur jag ska leva för att inte ha ont i magen konstant.

Har även bokat av mycket jobb de kommande två veckorna – så jag kan andas ut. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hei! Ser det er andre som anbefaler FodMap og vil gjerne også anbefale deg det! Jeg hadde så sterke smerter i magen og legene konstanterte at det var IBS. Prøvde derfor FodMap og ble helt frisk! Anbefales på det sterkeste!

  Lea 2016-11-28 19:26:07
  Svara
 • Du ska vara glad om det visar sig vara gluten och inte en inflammatorisk tarmsjukdom. Inte värt om.

  Michelle 2016-11-27 12:30:47
  Svara
 • Det låter som du har ulterös kolit!

  Johanna 2016-11-24 21:55:42
  Svara
 • Har en vän som har problem som liknar dina och har varit runt bland en massa läkare och gjort alla möjliga tester under de senaste 15 åren. Hon har någon form av IBS och som andra har skrivit så handlar det om att hitta vilka livsmedel som orsakar inflammationen i tarmen. I hennes fall är det t ex chili, lök, vitlök.

  Johanna 2016-11-24 21:42:58
  Svara
 • Så jobbigt med magproblem! Har själv kämpat väldigt länge. För mig rekommenderades en diet som heter Fodmap, skulle prova den i en månad för att lugna tarmen och fan vilken skillnad jag kände. Har kört på med samma diet, fast provat fram vad som passar mig. En annan superboost som verkligen har hjälpt är att jag åt några månader gurkmeja piller som man får från olika naturprodukts butiker. Works like magic ?? Allt detta rekommenderades av läkare. Hoppas du hittar något som kan hjälpa dig! :)

  S 2016-11-24 21:37:37
  Svara
 • Det roligaste på denna blogg är att läsa alla ”doktorer” och ”jurister” som har svaren på Petras problem. Jag förstår att det är av välmening men ibland när jag som besökare till bloggen läser allas kommentarer, känns det mer ”åh herregud” (jag tar mig för pannan) än ”åh så bra” (wow det här har jag själv nytta av) till allas jag-vet-minsann-lösningen-från-MINA-egna-erfarenheter. Det är jättebra att du skriver om ditt liv Petra, inget ont i det och jag hoppas du får en korrekt diagnos snart. Jag hoppas folk fortsätter komma med lösningar för det gynnar mitt sinne.

  Mia 2016-11-24 19:48:25
  Svara
 • Hej Petra! Sett att flera rekommenderat hårmineralanalys, det är lösningen på allt säger bara det :-)

  Marie 2016-11-24 18:50:07
  Svara
 • Ville bara hojta och säga att jag hoppas att du får svar snart och lite hjälp! ❤️ Magont tär så på en!

  Sp 2016-11-24 17:35:59
  Svara
 • why not just take a b12 supplement and rule that out? you said you would need to eat more animal products.. just take a pill or two once a day?

  Mikaela 2016-11-24 16:21:17
  Svara
 • Inflammation i tarmen kan vara crohns eller ulcerös kolit..

  Elin 2016-11-24 15:19:42
  Svara
 • Det du beskrivit under lång tid påminner om mina egna besvär jag gått med i alla år, men som jag äntligen fick bukt med för ca ett halvår sen. Pga IBS så behövde jag tyvärr utesluta en herrans massa saker men märkte efter två veckor stor skillnad. Jag äter enligt FODMAP-dieten och all info har jag fått från ibsfri.se samt genom googlinsökningar har jag hittat till andra som skrivit om det. Det viktiga är dock att kunna utesluta ALLT som innehåller fodmaps samtidigt och sen efter några veckor börja återintroducera livsmedel för att se om man klarar av dem. Istället för som jag, och många andra, gjort, utesluta ett livsmedel i taget. Det går att äta riktigt gott trots detta men man måste ta sig tiden och ansträngningen bara och vänja sig :) 100 % ökad livskvalle för mig iaf, hoppas du hittar en lösning som funkar för dig!

  Emelie 2016-11-24 13:07:28
  Svara
 • Tack för att du skriver om det här! Har liknande problem och håller på att bli tokig. Inget hjälper. Mina B12 värden är också alldeles för låga trots att jag äter kött och min mage typ styr mitt liv och min läkare har inte hittat något fel än.

  Martina 2016-11-24 12:41:53
  Svara
 • Så gott att både du själv och läkarna tar dig på allvar! Kram njut nu av att ha lite glesare i agendan

  Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2016-11-24 11:03:53 http://www.evasvard.com
  Svara
 • Bra! Att du lyssnar på dig själv och din kropp ich tar dig själv på allvar. Oavsett vad läkarna kommer fram till så fortsätt att lev så som du märker att du när bra. Min mamma var inte glutenintolerant när hon gjorde testerna men i slutändan så blev hon äntligen av med sina magproblem bär hon slutade ära gluten så hon gör inte det iaf. Samtidigt känner jag andra som varit känsliga mot gluten en period, antagligen pga stress och sedan nåt år senare kan äta gluten utan problem. Dvs allt är möjligt viktiga är att du tar hand om dig själv så du får må bra. Bra att du får hjälp med b12 bristen också. Ta hand om dig och hoppas du får svar snart! Styrkekram

  Lisa 2016-11-24 10:06:26
  Svara
 • Petra! Du har säkert celiaki och det kommer bli så mycket bättre med magen efter bara några veckor!!! Kram

  Malin 2016-11-24 10:05:36
  Svara
 • Åh så skönt att ändå få någon form av svar, att gå i ovisshet och googla runt (och ofta börja tro det värsta) är fruktansvärt. Bra jobbat med att avbokat saker, inte lätt jag vet. Ibland behöver man dra i handbromsen, försöker göra samma sak själv men det är så mkt lättare att säga det till andra. Stor kram och lycka till <3

  Ida- inredning, mode och livet däremellan 2016-11-24 09:35:45 http://www.idior.se
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!