Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Pigmentfläckar under ögonen!

Pigment-Fläckar

Jag har aldrig i hela mitt liv haft mörka ringar under ögonen, inte ens en tendens till det (tack gener). Ja, förutom dagar efter blöta festnätter på diverse dansgolv som hör till undantagen.

Men efter min resa till Miami så blev jag helt plötsligt mörk under ögonen. Jag såg tröttare ut, trots att jag precis hade varit på en veckas semester – och de pigmenten försvann inte. Fläckarna är dessutom mörkare under ena ögat (som ni kan se på bilden). Om man kollar nära så ser de nästan ut som spruckna nästan trådliknande blodkärl.

Ni kanske tycker att jag är töntig (jag vet jag är inte direkt svart under ögonen). Men då huden under mina ögon alltid haft nästan samma kulör som resten av ansiktet blir detta rätt stor skillnad. Ingen concealer i världen lyckas dessutom måla över det. Tro mig – har stått som en proffsmålare och penslat och penslat – utan lycka, haha.

Har någon av er fått pigmentfläckar under ögat? 

__________

Veckan innan Hawaii var jag på en klinik, Stockholm Medicus, för en annan behandling (som jag ska berätta mer om snart). Jag bad Maria, en av ägarna, kika på fläckarna som bekräftade att det var en solskada –  men att det absolut kan få bort de skadade pigmenten.

Så imorgon efter jobbet ska jag dit – återkommer med vad domen och behandlingen blir. Och vad man kan göra mot påsar och mörka ringar under ögonen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Kräm mot mörka ringar under ögonen – http://tonzes.com/circlese.htm

  drhruva 2018-10-01 12:25:32
  Svara
 • Spännande! Jag ser också ut som du under ögonen… och som du skriver, går inte att dölja med smink.. Förmodligen solskada för mig med då.

  Carolina 2016-12-19 12:10:35
  Svara
 • Om din husterapeut kan bekrefte at det virkelig er pigmentflekker, vil jeg anbefale c-vitamin serum! Jeg får pigmentflekker av solen, og spesielt på overleppen ( ikke vakkert). Har brukt c-vitamin serum siden sommeren, og alle flekkene er nå borte. Lykke til!

  Andrea 2016-12-14 18:52:17
  Svara
 • Det är inte ngn typ av allergisk reaktion? Kanske mot ögonfransförlängningen? De har ju varnat en del för innehållet i limmet som används!

  Lisa 2016-12-14 10:57:31
  Svara
 • Jag har alltid varit en soldyrkare av rang, pressat i solen så mycket det bara går, blivit sådär härligt gyllenbrun i ansiktet .. Tills sommaren 2013 då jag började bli fläckig i ansiktet! Bruna ”blaffor” framträdde i pannan och över läppen så det såg ut som jag hade en mustach! Fruktansvärt jobbigt. Jag är 30år nu & med hjälp av krämer & solskydd så håller jag det i schack(50+ spf i ansiktet) men jag blir alltid lite fläckig över läppen på sommaren, jätte jobbigt. Förstår dig, det går liksom inte att sminka bort, ibland blir det bara värre. Så du är inte ensam, kroppen spelar en spratt ibland..kram kram❤️

  Kristine 2016-12-14 07:53:04
  Svara
  • Svar på Kristines kommentar.

   Hej!

   Ville bara tipsa om en kräm som hjälper mot pigmentfläckar. Fick själv ovanför överläppen för några år sen. Superglandin anti pigment creme funkar för mig om jag smörjer på området morgon och kväll :)

   Karolin 2016-12-14 10:43:59
   Svara
 • Vill verkligen vara dig. Jag fick pigmentfläckar under ögonen och la ner massor av pengar hos akademikliniken på laserbehandlingar som de sa skulle ta bort fläckarna ”nästan helt”. Jo tack, fläckarna klättrade och blev extremt mkt värre. Först såg det bättre ut. Under ena ögat hade jag bara en liiiten. Som nu är stor som en stor femma eller två femmor, denna va alltså mindre än en 10 öring innan. Dessutom har de blivit såå mkt mörkare. Innan tyckte mina vänner att jag va fjantig men nu syns de verkligen. Efter det läste jag på skit mkt om laser, och jo tack! Laser varnas det för, för laser kan också trigga pigmentfläckar att växa. Vad jag förstått är det bäst med olika peelingar. Kolla in något som heter blue peel. Och att inte sola alla varken efter laser eller peel (jag solade iofs inte efter min laser). Men tom konsumentverket varnar mot laser för pigmentfläckar jag gjorde gentle laser som ska va den mildaste. Tydligen funkar det bättre på gamla människor inte tjejer som är minus 40 för då är det nog en kombo av sol och hormonell rubbning.

  Gör inte det! Jag ångrar mig så in i helvete kan jag säga.

  Katja 2016-12-13 22:37:05
  Svara
 • Hej Petra!
  Jag tycker inte att det ser ut som pigmentfläckar men det kan säkert en hudterapeut med UV/IR-ljus (eller vad de använder för ljus för att kolla på pigmentfläckar) bekräfta. Ett tips är att använda en ögonkräm med retinol i delvis för att förnya huden. Dermalogica har en bra variant i deras Age smart serie. Är fläckarna mer åt det blåa hållet med spruckna kärl kan det vara en idé att testa Hirudoid salva (finns på apotek) som är en salva mot blåmärken. Den har effekt på blodkärlen och minskar det blåa :)

  MK 2016-12-13 22:11:06
  Svara
 • Du är lika vacker som vanligt, men förstår din känsla när man haft i princip ”perfekt” hud innan. Jag fick liknande symptom efter jag börjat med p-piller igen, tydligen så kan mörka pigmentfläckar komma fram av detta som kallas melasma. Däremot har din hudterapeut troligen mer koll på om det är en solskada eller något form av melasma såklart. Jättenyfiken på resultat efter din behandling!

  Linda 2016-12-13 22:11:00
  Svara
 • Men snälla, det där är inte pigmentfläckar, haha. Det är ”mörka ringar under ögonen”. Åh det brukar inte börja märkas förrens man är 40-60 år. Jag är själv 57 o utan, so far. Var lugn dem kommer, men INTE NU! Beror helt säkert bara på trötthet!

  Ia 2016-12-13 21:19:58
  Svara
  • Svar på Ias kommentar.

   Det var verkligen inte sant någonstans det där! Jag är 42 och har haft mina lila säckar under ögonen i några år nu. Min bror likaså, han är några år äldre än jag. Ingen sömn i världen fixar det åt mig.

   Annika 2016-12-14 14:42:40
   Svara
 • Skulle vara underbart om du kunde skriva om det är något av deras tips sen som fungerar! Ser jämnt ut som jag har två blåtiror under ögonen och ingen sömn i världen verkar kunna lösa det…

  Josefin 2016-12-13 19:40:06
  Svara
 • Vad du än gör, gör aldrig IPL eller någon annan form av laserbehandling mot pigmentfläckar under ögonen. Jag gjorde det, på en hudläkarens/injektions-sjuksköterska rekommendation att det enkelt gick att ta bort….och det blev katastrof – resulatet blev det motsatta dvs ännu mer mörka fläckar en slags motreaktion. Det tog 4 år innan fläckarna försvann helt.

  Linda 2016-12-13 18:18:27
  Svara
 • Känner verkligen igen mig!
  Har mörka ringar under ögonen, men även fått pigmentfläckar på olika ställen i ansiktet.
  Nu får man betala för sin ungdoms solpressande.
  Jag använder en särskilt ögoncream som är uppljusande och jobbar mot pigmentfläckar.
  Ska även börja med en dagsresan mot pigmentfläckar.
  Ser fram emot att höra vad du får för råd! :)

  Smilla 2016-12-13 18:11:35
  Svara
 • Jag förstår att du inte vill ha pigmentfläckar där. Jag har såna i pannan och på kinderna. Under ögonen däremot, där har jag lila sopsäckar! Tyvärr ett tråkigt arv. De går inte att spackla över med någonting och jag känner mig bara fulare och fulare.
  Besöker du denna klinik inom kort, ta gärna reda på vad som kan göras åt det. Att fylla ut med fett har jag hört talas om. Alla tips och prisklasser är välkomna.

  Annika 2016-12-13 14:45:27
  Svara
 • Fy vad tråkigt! Prova att applicera en gul eller orange color corrector concealer innan du smetar på vanlig concealer och foundation. Kram

  Saga 2016-12-13 14:03:02
  Svara
 • Ska bli spännande att höra vad det finns för hjälp. Jag har alltid haft mörkt under ögonen och väldigt tydligt om jag inte sovit. MEN nu när jag har utmattningssyndrom så känner jag mig kolsvart, ledsamt. Kram

  Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2016-12-13 13:51:15 http://www.evasvard.com
  Svara
 • Hej ALLA!!!

  Säljer de bruna, utsvängda byxorna i skinn från by marlene birger, som Petra har, på tradera för värsta pangpriset! 2300kr och ordinarie pris är 7600! De är helt oanvända! I storlek 34! Skynda fynda! :) Puss

  P 2016-12-13 12:28:18
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!