Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Brunch på Riche, Spadag på Sturebadet och Lax i ugn!

Petra-Tungården-lägenhet-Sovrum

Dagen efter julafton vaknade jag upp och kände av gårdagens dryckesintag. Men inte så farligt att jag inte var redo att ta mig an dagen och alla diskrester från dagen innan. Haha, för jäklar vad mycket disk det var – och skräp! Ser fortfarande ut som vår hall är en återvinningsstation.

Michaela-Forni-Danni

Efter jag röjt undan så bar det av ner till Riche för att möta upp Forni, Danni och Smarran. Vi drack den godaste bellinin jag någonsin fått chansen att prova.

Riche

Så glad att Smarran äntligen flyttat hem till Stockholm efter år utomlands.

Riche

<3

Riche-Skagen

Jag beställde in en skagen.

Pannkakor-

Forni och Danni delade på pannkakor som gjorde mig avundsjuk.

Riche

Älskar Riche för hela stället är som en fritidsgård. När några är trötta på att umgås och vill gå hem kommer det nya offer att hänga med. Kvällen spenderades i soffan med godis framför tvn med Markus.

Leopard
Sedan var det dags för annandagjul. Jag slängde på mig mina nuvarande favoritskor i leopard.

Vinter

Och min nya favorithatt som jag snott av Niklas Berglind en blöt utekväll för några helger sedan.

Sturebadet-

Jag och Markus cyklade ner till Sturebadet där Forni bjöd oss på brunch! Sådan lyx!

Markus

Sedan hängde jag och Markus runt på Sturebadet. Simmade lite och sedan sov Markus mest på de mest otippade platserna, haha. Jag sysselsatte mig med att fota och filma honom.

Lax

Sedan bar det av hem för att fixa till kvällens middag. Vi skulle nämligen få finbesök av Bosse och hennes kille Magnus. Vi hade två stora laxbitar kvar i kylen så de åkte in i ugnen med lite olivolja, salt och citron.

Romsås

Sedan slängde jag ihop en romsås. Romsås kan vara bland det godaste jag vet. Här hittar ni receptet – superenkelt. Jag brukar dock inte ha i majonäs, tycker det räcker med crème fraice och så ingen tabasco. Och så brukar jag ha i lite mer citron än receptet anger.

Brysselkål
Till det serverade vi små delikatesspotatisar och grönkål och brysselkål tillsamman med parmesan. Min nya favoritkombination. Kommer leva på det här framöver.

Markus-Bosse

Bosse hade med sig hennes hund Morris som kelade med Markus hela kvällen.

Och det var juldagen och annandag jul <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Petra! Filten i soffan, vart hittar jag den? Håller med, bloggen har verkligen blivit super! :)

  Malin 2016-12-28 18:54:53
  Svara
 • Jag är nyfiken på hur det är med fotoförbud på t.ex. sturebadet. Jag tänker att det inte är speciellt roligt för tjejen i bakgrunden på bilden vid matbordet att bli smygfotograferad och publicerad på en välbesökt blogg.

  Alekzandra 2016-12-27 23:45:39
  Svara
 • Älskar att klicka in på din blogg senaste dagarna!!! Så kul med massa bilder och uppdateringar

  Hannah 2016-12-27 20:20:40
  Svara
 • Maten ser riktigt god ut!

  Berra 2016-12-27 18:50:02 http://blogg.vk.se/traningsberra/
  Svara
 • Hej! Vart är de fina leopardskorna från? :)

  Caroline 2016-12-27 18:03:56
  Svara
 • Hej Petra! jag har följt din blogg länge nu och slutar aldrig att förundras och bli så pass varm i kroppen av allt du visar och skriver!

  Jag såg att ni dricker massa vin på era bilder och tänkte bara tipsa om denna Vin-Luftare som är riktigt bra. Det rekommenderas alltid att man Luftar vinet i 40 – 60 Minuter innan man dricker det. Jag har hört detta i från matkocken Morberg och även i från andra kända matexperter. :-)

  http://www.presentis.se/produkt/vinluftare-fran-vinutri/

  Tack för en riktigt bra blogg!
  Bästa hälsningar
  Ullia Haernberg

  Ulla härnberg 2016-12-27 17:58:43 http://www.presentis.se
  Svara
 • hej petra! jag skulle gärna vilja veta vad det är för heltäckningsmatta ni har i sovrummet? vilket märke och färg:) vi bygger hus just nu och skall bestämma alla golv i dagarna. just mattan i sovrummet har vart svårt att hitta en som är fin och ändå mjuk.

  johanna henrysson 2016-12-27 15:54:44
  Svara
 • Kära Petra, vart är din rosa halsduk ifrån? Vill kopiera din outfit rakt av.
  Tack för en härlig blogg! Kram

  Hanna 2016-12-27 14:15:48
  Svara
 • Åh var är er fina taklampa från? :D Den i sovrummet!

  Maria 2016-12-27 14:03:10
  Svara
 • Hur gör du bryssel och grönkåls grejen? Förkokar du brysselkålen eller steker den enbart?
  Tack för smarrig inspiration!

  Fru K 2016-12-27 12:46:09
  Svara
  • Svar på Fru Ks kommentar.

   Detta var kvar från julafton ; ) Men koka brysselkålen 5 minuter, stek till grönkålen innan i olja och sedan ner med brysselkålen låt den få lite färg, sänk värmen och riv på massa parmesan. Massa flingsalt och pressad citron på tycker jag är gott.

   Petra Tungården 2016-12-27 12:53:06 http://petra.metromode.se
   Svara
 • Hej! Jag har följt dig mer eller mindre sedan starten och måste bara säga att det är så roligt att du bloggar på det här viset igen! Känns som att bloggen inte varit sig lik de senaste två åren, men nu så!

  Matilda 2016-12-27 12:20:07
  Svara
 • Var är din blus ifrån Petra? Sååå fin?

  Amanda 2016-12-27 12:07:30
  Svara
 • Kul att följa dig! Du visar alltid upp massa inspirerade bilder med härliga kommentarer.?

  Ingela Lööf 2016-12-27 12:05:39
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!