Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Skimrande julklappar, Strumpor som vantar och Klädbonanza!

Skinnbyxor

Häromdagen var jag och hämtade ut mina favoritskinnbyxor från Anine Bing på kemtvätten som Markus hade lämnat in. De skulle bara lagas i rumpan, istället hade de tvättat dem. Så nu är de helt förstörda, så ledsen. Skinnet har blivit helt bubbligt och förstört.

Georg-Jensen

Jaja, jag stillade min sorg med att spana på två julklappar jag fått. Nämligen den här kanan från Georg Jensen som jag trånat efter hur länge som helst.

NO18

Sedan begav jag mig till vårt fina kontor, NO18. Älskar verkligen valet av färger i lokalerna. Så fint med den svarta inramningen i taket.

Lucahope

Åh, den här lampan från Luceplan är så himla tjusig tycker jag.

Fransar

På kontoret medan jag väntade på mitt möte med Sara, passade jag på att ta en selfie för att visa en bättre bild på mina favoritörhängen från H&M.

Michaela-Forni-Margaux-Dietz

Maggan och Forni hade också möte på kontoret!

Strumpor

Sedan var det dags att cykla till mitt lunchmöte med Mathilda på H&M. Jag hade precis fått världens finaste skinnvantar från COS som jag glömde på nyårsfesten. Så igår morse blev det Markus gamla strumpor som handskar istället. Stay classy, haha.

Stylist-

Efter mötet på H&M bar det av till nästa presskontor nämligen Modin Åkerlind. Där jag skulle möta Carro för att spana in några alternativa looks till Elle-galan som äger rum nästa vecka. Presskontoren lånar alltså ut sina kunders kollektioner till press. Det är därifrån vi stylister lånar kläder när vi ska göra plåtningar, inspelningar etc. Och nu när det vankas gala är de också snälla och lånar ut outifts till röda mattan.

Kläder

Det fanns så mycket fint. Är helt besatt av By Malene Birgers vårkollektion – vill ha allt.

Petra-Tungården-Stylist

Hur fina är inte dessa sidenbyxor? Finns en matchande topp till dessutom!

Caroline-Sandström-Lamilja

Snarro provade den här läderdrömmen från svenska Lamija.

Byredo
De har även Byredo som kund som nyligen släppt tändsticksaskar – fina färger!

Becore

Sedan bar det av tillbaka till kontoret och när klockan slog halv sex stack jag till BeCore och körde ett megaformer pass. Håller på att träna upp mig så jag vågar gå över trösken till Kampsportslabbet igen utan att bli slaktad, haha.

De har ett nytt bootcamp nu den 21:a januari som jag är sjukt sugen att haka på. Bästa sättet att toppa formen och komma igång med träningen!

Falafelsallad

Till middag blev det falafelsallad med laktosfri halloumi och curry dressing på kvarg. Vet dock inte om kikärtor är så bra för min mage, får alltid så jäkla ont i magen efter. Känns som om att inget är bra för min mage. Har nästa läkarkoll den 19:e januari, hoppas jag får lite mer svar då.

Kerastase

Som jag nämnt innan har ju även mitt hår och mina ögonbryn börjat tacka för sig. Och min hårbotten, kliar som in i helvete, är så torr. Min frisör Emelie gav mig denna sist jag var där som jag masserar in varje kväll i hårbotten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Hej! Har haft torr och kliande hårbotten i flera år. Har provat så många schampon (head and shoulders, Apoteket egna, Maria nila etc) och på mig fungerar Neccin bäst. På vintern använder jag även Fungoral någon gång i veckan.

  Linn 2017-01-11 08:55:21
  Svara
 • Jag hade EXAKT samma problem för ett år sedan. Kliade ihjäl mig i hårbotten. Provade alla oljor och produkter som finns. Men till slut fick jag tips om att testa en traditionell flaska head&shoulders. (fast jag inte alls hade mjäll) men 2-3 tvättningar så försvann problemet. Kanske kan vara värt att prova? Hatar H&S annars men det funkade mot kliet….

  Linda 2017-01-09 09:33:43
  Svara
 • Jag säger som många andra, testa äta enligt FODMAP. Men kan vara bra att få hjälp av en dietist för att förstå vad det handlar om. Har haft problem i typ 10 år och såg ingen logik i vad som gjorde att jag fick magproblem men efter typ två dagar med fodmap var alla problem som bortblåsta. Och så skönt att ha fattat vad som funkar och inte.

  Lisa 2017-01-07 19:38:03
  Svara
 • Som många andra här så har jag även liknande symptom och fått diagnosen IBS. För mig hjälper det enormt mycket att äta laktos och glutenfritt! Sen undviker jag vissa ingredienser (typ kikärtor) som är svårsmälta. Hoppas du får svar snart!

  M 2017-01-06 09:17:03
  Svara
 • ÄÄÄÄÄlskar den brickan!

  Anna Larsson 2017-01-05 13:42:47
  Svara
 • Kan tillägga att jag gjorde en utredning som gav mig diagnosen ibs. Känner väldigt många ibsare som blivit symptomfria med lchf:)

  Rebecka 2017-01-05 07:46:47
  Svara
 • Hej Petra!
  Har du testat att äta enligt lchf?
  Jag vet inte om du redan fått det här tipset och kanske till och med provat men eftersom du verkar ha liknande problem med magen som jag hade och jag har hittat ett sätt att bota det på måste jag skriva detta!!
  Jag hade sjukt mycket gaser och besvärande avföring. Lös, hård omvartannat. I typ 6 års tid. Efter typ tre dagar med lchf var allt som bortblåst. Fantastiskt!!!!

  Rebecka 2017-01-05 07:43:53
  Svara
 • Jag har också haft problem med kliande hårbotten och magont sen gymnasiet. Jag smörjer in hårbotten med kokosolja/smör och sover med över natten. Jag tycker verkligen det hjälper mot kliandet. Magontet får jag när jag är stressad och har ätit för mycket skit samt glömt att dricka vatten så att allt bara lägger sig i magen som en koncentrerad ond sörja :( jag gör en stor grönsaks/frukt juice hemma varje dag. Det har hjälpt magontet mycket eftersom alla vitaminer gör att mitt sötsug minskar och att jag därför inte trycker i mig mat som jag vet kommer trigga magontet. Vet inte om det är till någon hjälp men juicen/vitaminerna har hjälpt mig personligen väldigt mycket! Hoppas din mage blir bättre snart!

  Camilla 2017-01-04 23:24:42
  Svara
 • LIVETS LÖSNING FÖR KAOS HÅRBOTTEN ÄR ATT GÅ TILL HUDLÄKARE!!!

  Min var röd och kliig nere vid nacken och längst fram i typ ETT ÅR- Kaos. Testade allt. Gick till läkaren som misstänkte svamp- Fick http://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=19781215000044 Dirosalic som var en kutanlösning. Körde det i typ 5 dagar och POOOFFFFF. Allt borta!!! LIVET!

  Anna 2017-01-04 18:05:30
  Svara
 • Älskar såna här inlägg som innehåller lite allt möjligt!! Känns som man hoppar in i din hjärna, haha! Föreställer mig att du alltid har 5 saker på gång samtidigt och att det blir en blandning av lite allt möjligt då <3<3

  Hanna 2017-01-04 16:43:35
  Svara
 • Testa foodmaping! Ta hjälp av nån kunnig, läkare eller kanske dietist.
  Tråkigt men effektivt sätt att komma på vad magen tål och inte.
  Min kompis kom på att lök, laktos, gluten och bönor inte var bra för henne. Då hon svällde upp som bara den och fick ont.
  Lycka till!

  Smilla 2017-01-04 15:06:53
  Svara
 • Hej! Precis som Clara skriver skulle jag också be om remiss till dietist. Jag hade problem med magen i jättemånga år och gjorde också gastroskopi etc utan att dom kom fram till vad problemet var. Till slut fick jag diagnosen IBS och träffade en dietist som intorducerade mig till FodMap-dieten. Sjukt krångligt i början men det är det enda som har funkat för mig. Är det IBS du har så finns det liksom ingen tydlig logik i vad du reagerar på och inte, du kan äta apelson men inte avokado, havremjölk men inte havre, hasselnötter men inte pistagenötter etc. Inte så kul men iaf sjukt värt att kunna förhålla sig till :)

  Johanna 2017-01-04 14:54:54
  Svara
 • Så kul med dessa vardagsinlägg! Fortsätt så :D

  Sara 2017-01-04 14:38:58
  Svara
 • Hej Petra! Kan vara så att du lider av IBS. Be dem göra alla tester på dig och sedan be om remiss till dietist. Det svårt med IBS är att alla är känsliga mot olika livsmedel/kombinationer/matvanor och får olika symptom, diarré, uppblåsthet, gasbildning, magknip, förstoppning osv. Tex kan man tåla gluten men vara känslig för vetemjöl, kunna dricka hinkar med kaffe men inte två kikärtor. Lycka till <3

  clara 2017-01-04 14:08:23
  Svara
 • Superkul att se dig igår på Becore! Hoppas vi ses där igen. Kram!

  Emmy 2017-01-04 13:37:53
  Svara
 • Ur du räddar skinbyxorna – Gå till en hästsport affär, finns en på Kungsgatan Hööks. Köp en sprayflaska med rengöring och återfuktning för läder av Sadel osv. Det räddar byxorna. Har råkat ut för samma missöde.

  Maria 2017-01-04 13:29:09
  Svara
 • Hej, jag har också haft problem med extremt torr hårbotten och dix tips om Daxxin schampoo som finns på Apoteket och jag kan bara säga att det räddade mitt hår och liv! Haha kanske lite drastiskt men det är så bra och tar bort allt det kliande och torra.
  Ha en bra dag!!

  Maria 2017-01-04 13:28:24
  Svara
 • Kan ha med din livsstil att göra. Stress och dåliga vanor gjorde att jag fick torr hårbotten och har idag fått ändra hela mitt liv för att få det att sluta klia. Kliade av mig halva håret när det var som värst. Drick mycket vatten, sluta stressa, använd snälla produkter och ät bra mat.

  Mirella 2017-01-04 13:22:45 http://livetmedhund.se
  Svara
 • Fy så surt med byxorna. Men du hittar säkert något annat snyggt i garderoben. ?

  Semmelmamman 2017-01-04 13:14:16 http://www.semmelmamman.se
  Svara
 • Borde inte kemtvätten stå för exempelvis kostnad av nya byxor om dem nu gjort sönder dem?! Du bad om att få dem lagade och ist kemtvättar dem de? Deras problem väll?!!

  Sofie 2017-01-04 12:00:51
  Svara
 • Jag fullkomligt älskar dessa inlägg! Lite ihopkok av allt möjligt från dagen! Wow!!

  Ha en toppendag Petra! :D

  Kramar!!

  Frida 2017-01-04 11:45:03
  Svara
 • Ett tips! Sluta använda shampoon med sulfater. Det torkar ut både hårbotten samt håret. Testa Kevin Murphy om du inte redan gjort det. Ha en fin dag!

  Sandra 2017-01-04 11:33:54
  Svara
 • Hej!
  Om du inte äter baljväxter och bönor så ofta kan du bli lite gasig i magen, men det är något kroppen vänjer sig vid :))

  D 2017-01-04 11:32:30
  Svara
 • Hej Petty! Jag har haft extremt torr och kliande hårbotten, till och från hela livet, nu har jag äntligen hittat schampoon som fungerar. Har nu länge andvänt ekologiska produkter från Maria Åkerberg. De är utan silikoner och har gjort min hårbotten kli-fri. På bloggen Evelinad Ekologiska(http://evelinasekologiska.femina.se/ekologiskt-schampo-balsam-mina-favoriter/) tipsade hon härromveckan om flera ekologiska hårprodukter, jag köpte då ett ljuvligt schampoo hon tipsade om som luktar kola. De har också fungerat jättebra för mig! :-) Så jag vill därför tipsa dig, prova! ”Frisörprodukter” har jag också fått rådet att använda av min tidigare frisör men de har inte hjälpt mig tyvärr, då de innehåller produkter som inte bara är bra.. Ha en supergo onsdag!

  Jessica 2017-01-04 11:29:43
  Svara
 • Hej, kolla in fodmap-dieten om du inte gjort det än. Hjälpte mig.

  Laura 2017-01-04 11:24:14
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!