Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Värdelös på att packa…

Packa
Fy fan vad värdelös jag är på att packa. Om man kunde få någon form av OS medalj i sämst packning hade jag kammat hem guldet på en millisekund.

Man skulle ju kunna tycka att jag borde vara bra på sådant – men icke.

Har precis rivit ut hela min sommargarderob och lagt på golvet. Även om jag skulle ”planera” outfits för varje dag så fungerar jag inte så som person. Ena dagen kan jag nämligen tycka att något är supertjusigt på för att dagen efter avsky det. För mig handlar allt om dagsform och humör. Särskilt eftersom min mage kan spåra ur fullständigt och bli stor som en ballong om jag fått i mig något opassande. Då är det inte superkul med ett svintight fodral.

Packa-Resväskan

Markus frågade tidigare ikväll varför jag gjort stora högar på golvet i vardagsrummet. Då försökte jag snyggt förklara att en hög var självklar och den andra mer tveksam och den tredje var nödlösningar.

BADRÄKT
Dessa tre baddräkter från Stella McCartney som jag fått låna med mig platsade iallafall i självklart högen.

Pizza

Vi beställde hem pizza (så bra att man kan få glutenfripizza från nästan alla ställen idag) och drack ett glas rött medan vi packade. Eller okej, jag packar fortfarande eller pillar fortfarande med saker hemma. Medan Markus ligger och snarkar i soffan, haha. Tänker att jag sover ikapp timmarna på planet.

STEAMER

Jag lånade hem min jobbsteamer från kontoret inför kvällens packsession. Den är så mycket bättre än handsteamern vi har hemma. Vad tusan gjorde man innan steamern.

Ett tips är att köpa stärkelsespray från kemtvätten, då blir alla skjortor så där krispiga och hårda som de är precis när man köpt dem. Blir verkligen stor skillnad.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Måste bara fråga vart den snygga blusen är ifrån som du steamar?
  Ha en fin helg!

  Felicia 2017-01-21 23:46:37
  Svara
 • Petra!! Sååå härligt, ser ut som när jag själv packar!! Oh såå härligt att se ärligt istället för t ex Janni Delérs blogg som jag också läser ibland där hon ger lektion i hur packa perfekt…såå tråkigt (och omöjligt att göra), pfft…..fuck that, inte så de flesta funkar. Du rockar Petra, I dig (and feel) you!! Snygg är du också! You´ve got it, rock on!

  anna 2017-01-21 20:17:21
  Svara
 • Hej Petra!
  Vad är det för märke och modell på steamern du använder? Antar att det är en steamer av mer industriell klass? Har du någon för privat bruk som du kan rekommendera? En steamer skulle verkligen underlätta i garderoben! :)
  Kram

  Anna 2017-01-21 01:31:26
  Svara
 • Vad är det för märke på din jobbsteamer? Har nyligen köpt hus och får nu ääääntligen plats med en riktig steamer som jag drömt om länge, hatar att stryka…

  Fru K 2017-01-20 14:47:54
  Svara
 • Hejsan, vart är den vita blusen ifrån på sista bilden? Såååå tjusig!

  Kram och happy friday!

  Gabriella Karner 2017-01-20 14:41:26
  Svara
 • Undrar hur det funkar med kläder som du skriver att du lånar? Man kan väl inte lämna tillbaka använda bikinis elr? Känns lite ofräscht!

  Alma 2017-01-20 12:13:16
  Svara
 • Petra, nu börjar jag bli smått orolig. Det går inte att sova ikapp sig, kroppen fungerar inte så. Jag tror att din mage försöker säga stopp till dig, och dörför ”spårar ur” ibland. Har själv levt ett väldigt häktiskt, stressigt och proppfullt liv, tackade ja till allt och hade sällan en obokad kväll eller helgdag. Återhämtade mig inte så ofta som kroppen behöver och längtade ständigt efter ledig tid. Sen sa min kropp STOPP, och jag började må fruktansvärt dåligt. Illamående, kräkningar, uppblåst mage, magknip mm. När jag fick till mig att min mage inte ville ha varken mjölk, socker, vetemjöl eller alkohol förstod jag att något var allvarligt fel. Magen och hjärnan har en väldigt stark kommunikation och magproblem beror så ofta på annat än just allergi. Idag kan jag äta allt jag ovan nämnde men undviker vetemjöl för då mår jag och min mage bra. I vissa stressiga perioder behöver jag undvika även mjölk men de perioderna kommer extremt sällan numera, så jag slutat att jäkta. Jag vill orka hela livet och har därför gjort många aktiva val att stressa ner. Tackat nej till massor, avsagt mig från uppdrag och prioriterar att åka hem efter jobbet och bara hänga runt hemma. Jag upplever dina senaste inlägg som smått kaotiska, och jag gissar att det är ditt tillfälliga ”tillstånd” som smittar av sig i bloggen. Vill liksom bara säga stopp, andas och ta de lugnt. Du är en fantastiskt driven kvinna men du vill väl orka hela livet. De är inte farligt att säga nej, och det går tyvärr inte att ta ikapp sömn eller energi, hur skönt de än känns att ha de som ursäkt för en stressig period. Jag kan inte tvinga dig till något men jag blir orolig för dig, och känner så väl igen mig.. Stor kram och hoppas du andas lugnt och ordenligt <3 Ha en skön fredag!

  Jessica 2017-01-20 08:09:33
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!