Första natten i Puerto Rico, Old Town San Juan & Sanse Festivalen!

Nu är jag tillbaka mina vänner – landade precis i Stockholm. I detta härliga inspirerande väder – vilket välkomnande. Regnet smattrade nästan elakt mot bilrutan och vinden ville bestämt komma innanför skinnet och kyla ner varenda del av min kropp medan vi väntade på taxin.

Men allt handlar om inställning. Jag säger som Rudolf, Sunes pappa: ”Sol i sinne, Brun Inne”.

Nu har jag så mycket roliga inlägg som jag ska peppra er med hela veckan.

Jag tycker vi börjar från början. Jag och Markus hade bestämt att vi skulle åka iväg. Först hade vi tänkt att vi skulle åka till Mexico närmare bestämt Tullum. Men i samma veva som vi skulle boka blev jag kontaktad av hotellet El Blok som undrade om jag ville komma ner på en pressresa fyra nätter med några andra skandinaver till Vieques en ö i Karibien utanför Puerto Rico. Så jag tackade ja och Markus bokade också på. Vi hade som sagt planerat att ha en längre semester själva. Så vi valde att stanna 5 dagar privat också. El Blok inläggen kommer tydligt att märkas ut, men jag tycker vi börjar i rätt ända.

old-town-puerto-rico-art-monisrty

Vi landade på fredag eftermiddag i San Juan, Puerto Rico. Jag hade lyckats sova hela resan, så var riktigt peppad på att uppleva Puerto Rico. När vi skulle boka hotell i San Juan Old Town veckan innan var allt fullbokat förutom ett hotell. Jag och Markus tänkte att tusan vad poppis gamla stan måste vara.

När vi kom fram till hotellet, Monastery Art Suites, som var så fint inrett (och roligt!) blev vi dessutom uppgraderade för det var det enda rummet som fanns kvar.

old-town-puerto-rico-art-monisrty

Fint sovrum. Enda nackdelen var att det var utsikt mot ett berg. Fungerar ju en natt, men hade kanske inte velat stirra in i ett berg en hel resa. Fast jag tycker personligen att en eller två nätter räcker för Old Town.

ballroom
Hotellets entré låg fil i fil med ett stort ballroom som användes till bröllop och konferenser.

sanse-fiesta-puerto-rico

När vi satte oss i taxin från flygplatsen sa taxichauffören att han inte visste om han skulle kunna köra oss ända fram till hotellet. För tydligen hade jag och Markus lyckats pricka in den årliga Sanse Festivalen som äger rum en gång om året. Det var människor precis överallt.

Alla dansade salsa, sjöng, festade. Stämningen var helt magisk. Det såg ut precis så som jag föreställt mig Puerto Rico.

Sanse Fiesta

Jag slängde på mig det mest salsa kompatibla jag hade packat med mig.

Annonslänk: Klänning från Na-Kd

bread-puerto-rico

Alla gick runt med en brödbit som rent storleksmässigt likväl skulle kunna varit ett vapen. Så vi ville inte vara sämre. Både jag och Markus trodde att brödet hade legat i samma frityr som en fisk. Men efteråt fick vi veta att det tydligen var friterad fisk i brödet, haha.

old-town-san-juan

Gamla stan i San Juan är en bloggares våta dröm. Det är nämligen färgglada byggnader i alla regnbågensfärger precis överallt.

old-town-sebastian

Den ena fasaden festligare än den andra.

pink-house

Jag blev såklart upp över öronen förtjust i den här rosa och lila skolan.

color-houses-old-town
Eller den här vinröda byggnaden.

old-town

Fast rosa är ju ändå så fint!

turist-in-old-town-puerto-rico

Finns det något härligare än att blotta sina bleka spiror och strosa runt i en tunn klänning efter att man varit instängd i lager på lager.

Cigarr
Sedan snubblade vi över ett cigarrstånd där Markus la vantarna på någon vaniljhistoria.

When in Puerto Rico…

drinks-in-puerto-rico
Sedan bestämde vi oss för att fly folkhavet och ta en drink och äta någonstans. Som tur var råkade vi av en slump få syn på en skylt som vittnade om en takterass.

rooftop-old-toqn
cigarr
Markus fick avnjuta sin cigarr till hög salsamusik. Och vi pratade om hur fantastiskt det är när unga som gamla festar tillsammans.

rooftop-puerto-rico
Resans första, men inte sista – mojito.

san-sebastian-fiesta

Efter några drinkar traskade vi hem genom folkhavet. Dagen efter skulle vi nämligen flyga över till Vieques. Men jag är så glad att vi omedvetet lyckades pricka in just den här folkfesten. Verkligen kul att få ha upplevt en tvättäkta Puerto Rico Festival.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!