Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Magjävel!

Den här veckan har min mage verkligen inte mått bra. Jag vet att jag stressat, men det känns som något annat också. Blir så frustrerad av att inte veta vad det är som gör att jag mår konstant illa och har ont i magen. Har känt mig så trött den här veckan och haft huvudvärk nästan varje dag. Jag brukar aldrig ha huvudvärk. Har verkligen hällt i mig vatten också. Jag låter som världens mes, men det tar så mycket energi att konstant ha ont i magen och må illa. Det har blivit mycket värre senaste månaderna.

Först var jag helt hundra på att jag måste vara gravid, för så här illa kan man liksom inte må annars. Men det är jag inte. Det är som att det ligger en spya konstant runt hörnet i halsen. Har fått en tid hos en dietist, men det är inte förrän den 25:e februari. Väntetiderna mellan besöken är så långa.  Ska gå och ta ännu fler nya blodprover.

Funderar på att anlita en dietist privat asap. Och försöka köra uteslutningsmetoden. Ska vara så fruktansvärt noga med vad jag äter nu och se om det blir bättre.

Har ni något tips på en bra dietist?

Jag har som sagt en inflammation i tunntarmen, men de kan inte fastställa vad det är. Nu ska jag iallafall gå och luncha med två gravida vänner, Maggan och Ananda <3.

______

Uppdatering: 

TACK FÖR ALLA KOMMENTARER OCH TIPS <3 Ni är fina ni! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
67kommentarer
 • Hej Petra! Jobbigt med magen…! Jag tycker du verkligen borde be dom kolla upp ordentligt så du inte har crohns sjukdom. Har det själv och de kan ibland vara svårt att få diagnosen då prover osv inte behöver tyda på crohns. Säger inte att de måste vara det men be dom kolla ordentligt så att du får reda på om du har det eller inte. Sen kan de också vara allerig osv, tex gluten, veteallergi osv. Uteslut mjölkprodukter HELT då man inte ska äta det när man har en inflammation i tarmen, laktosfritt funkar alltså inte utan de ska vara helt fritt från mjölkprotein. Stress påverkar magen sjukt mycket och kan utlösa tex crohns. Ta hand om dig och hoppas att du får ordning på din mage snart! Kram! <3

  Linnea 2017-02-05 20:22:51
  Svara
 • Magkatarr! Sluta stressa.

  Susanna 2017-02-05 10:05:06
  Svara
 • Hej Petra, jag har själv problem med magen och har haft det fram och tillbaka i flera år, så jag förstår hur du känner. Har nyligen tagit tag i det ordentligt med läkarbesök etc. Dom vet inte heller vad det är ännu MEN dom har tipsar om Low Fodmap Diet, ska tydligen ha väldigt bra effekt. Ett tips att kolla upp! (Bor i London)

  Malin 2017-02-04 21:59:01
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Denna har jag kört i ca 9 månader och det har helt botat min smärtsamma och ”gravida” mage! Så värt att ta 2-4 strikta veckor och se om man må bättre. Efter 2 veckor var jag symptomfri :)

   Emelie 2017-02-05 19:38:34
   Svara
 • Sjekk ut @medicalmedium på insta og face evt kjøp bøkene hans. Han redder livet mitt as we speak ❤️

  Vanesa 2017-02-04 20:44:40 http://vanesastrand.wordpress.com
  Svara
 • Usch, lider med dig! Har själv svår IBS som oftast sen tidig tonår har visat sig i form av uppsvälld mage och allt var det innebär, men har på senare år även fått det i övre magen. jag blir illamående, ofta halsbränna, ont i magen och kan känns som att jag har som du säger kräks i halsen. Har gått på hur många olika läkarbesök som helst, allt ifrån vårdcentral till specialister. Har tyvärr insätt att detta kan vara någonting jag måste leva med. De dagar jag mår för dåligt äter jag omeprazol för att minska magsyran. Köper oftast laktosfritt och glutenfritt (för mig hjälper det lite) hoppar mat med för mycket fibrer. Stark mat undviker jag i den mån jag kan.. Alkohol går ofta bort något glas då och då funkar.. och en sak jag måste tillåta mig själv att göra för att må bra är att gå på toa (även när jag inte är hemma) vid behov, vila om jag får magknip osv. Våga ställa in saker om jag inte mår hundra på så sätt slipper jag stressa och vara orolig över min mage. vet inte om detta var till någon hjälp men här var iaf några tips som fungerar på mig. Lycka till och stå på dig! Kram

  Emma 2017-02-04 15:17:16
  Svara
 • Jobbar på Stockholms Sjukhem (Rehabcentrum Kungsholmen) och kan inte tänka mig att våra dietister har så lång väntetid.
  Ring receptionen och kolla, 08-617 93 82.

  Nina 2017-02-04 15:07:01
  Svara
 • VIKTIGATE MEDDELANDET i mitt inlägg nedan: SE TILL ATT DIETISTEN DU TALAR MED VET VAD SIBO ÄR, OCH HUR DET HÄNGER IHOP MED IBS, BAKTERIER I TUNNTARMEN, MATSMÄLTNING, STRESS, MAGSYREPRODUKTION, fibrer, stärkelse, socker etc. BYT DIETIST / LÄKARE TILLS DU HITTAT NÅN SOM FÖRSTÅR SAMMANHANGET. Tyvärr kan mycket inte ses i blodprov.

  Om det är tunntarmen du har inflammation i är det troligtvis SIBO (small intestine bacterial overgrowth). SIBO är för övrigt den vanligaste bakomliggande orsaken bakom IBS (utöver SIBO vet västerländsk medicin int vad som orsakar IBS).

  SIBO får man om matsmältningen o bakterierna i tarmen är i obalans. E.g. mycket stress o mat eller livsstil som stör en normal matsmältning eller minskar på kroppens normala produktion av enzymer o magsyra (som behövs för att smälta maten), kan orsaka att excessiva mängder bakterier populerar tunntarmen. Bakterierna i sig är inte farliga – samma sorts bakterier som finns i tjocktarmen, men de skall inte finnas i stora volymer i tunntarmen.

  E.g. mycket aspartam o andra sötningsmedel / livesmedel som kroppen inte klarar av att smälta, fibrer o stärkelse bidrar till att bakterier i tunntarmen fortsätter finnas i allt högre dag. Dessutom bidrar t.ex. koffein, peppar, chili, ingefära o fibrer till att matsmältningsystememt förskyndar elimineringen av ett ”osmältbart innehåll” för tidigt, vilket betyder att för stora matpartiklar – vilka vanligtvis skall krossas o mosas ordentligt samt blandas med syra o enzymer i magsäcken – hamnar i tunntarmen. När bakterierna i tunntarmen ”äter” de matpartiklarna som kommer till tunntarmen skapar det gaser o biprodukter som inte vanligtvis skall finnas i tunntarmen. Då blir hinnan i tunntarmen inflammerad. Ju mer inflamemrad den är desto sämre fungerar matsmältning o upptagning av näringsämnen. En riktigt inflammerad tunntuarm får ”hål” i sig som kan släppa in allt större osmälta partiklar i blodsystemet, som inte vanligtvis skall komma ut i kroppen (Vanligtvis skall endast sugas upp närdingämnen från tunntarmen i kroppen). Detta kallas Leaky gut (samlingsnamn för tillståndet då tunntarmen blivit så inflammerat att den ”läcker”, o inte en sjukdom i sig utan egentligen endast en paraply-term av symptom.) Leaky gut kan sedan leda till antiinflammatorisk sjukdom på längre sikt.

  För att få bukt på SIBO är uteslutningsdiet o SIBO vänlig / low FODMAP / SCD (specific carbohydrate diet) dieter bästa vägen att börja. Samt intermittent fasting, för att matsmältningssystemet skall ha tid att eliminera o vila emellan måltider. Viktigt att äta mat som smälter lätt så att svårsmälta / icke-smältbara partiklar (e.g. fibrer) inte finns kvar i tunntarmen, då detta blir mat till bakterierna o därmed bidrar till onda cirkeln. Dessutom är socker (intressant nog tex speciellt fruktsocker / fruktos – då fruktos är en komplex sockerstruktur o kräver smältning, vilket under SIBO är nedsatt) o fibrer inte bra för en som lider av SIBO.

  Jag är ingen dietist eller läkare själv, men har forskat mycket i ämnet eftersom jag själv insjuknade i detta väldigt svårt för några år sedan. Därtill hade jag en amerikansk läkare som inte visste nånting o enbart gav mig extremt stark antibiotika samt laxeringsmedel, vilket endast gjorde allt värre i min kropp.

  Gå aboslut o diskutera med en dietist/ holistisk läkare. So msagt viktigaste är att du kollar att den personen är medveten om att SIBO finns, hur det hänger ihop med IBS, bakterier i tunntarmen, matsmältning o magsyreproduktion, fibrer, stärkelse, socker osv.

  Hoppas detta hjälper dig o andra läsare med problem (om du/ni orkat läsa) :D

  kajsa 2017-02-04 14:56:19
  Svara
 • Jag hade ont i magen till och från i flera år, kände mig uppsvälld och som att det tryckte, också illamående i perioder. Efter en noggrann gyn-undersökning akut så hittade de en stor cysta på äggstocken. De kan vara väldigt svåra att se och upptäcka och typiskt också att ”kvinnoåkommor” inte upptäcks av läkare, så kan vara ett tips att gå till en gynekolog och be dem kolla efter det specifikt.

  Anna 2017-02-04 13:27:59
  Svara
 • Har märkt självt att när jag har stressiga jobbperioder så får jag alltid problem med magen. Går över igen när det blir mer normala perioder. Kroppen klarar av rätt mycket stress men det viktiga är att man får återhämtning. Återhämtning är väldigt individuellt men du måste hitta ditt sätt att kunna varva ner. Förutom magproblem är dessa några symptom på stress: trötthet, minskad eller ökad aptit, irritation, spänd/stel i kroppen, yrsel, försämrat minne. Finns många fler och alla reagerar olika men känner du igen flera så är det en varningssignal. Och om dina problem är kopplade till stress så spelar det ingen roll om du lägger om kosten. Är kroppen i stressläge så kan den inte ta upp näring på ett normalt sätt. Ville mest varna för att lägga pengar på en dietist om det är stress som är orsaken.

  Anna 2017-02-04 12:58:54
  Svara
 • Sluta dricka Cola Light, det är giftigt. Skulle tro att du skulle behöva detoxa rejält för att bli av med den antagligen ackumulerade mängden av aspartam i din kropp.

  Med vänliga hälsningar en holistic utbildad nutritionist. :)

  Kristina 2017-02-04 12:20:19
  Svara
  • Svar på Kristinas kommentar.

   Aminosyrorna fenylalanin och asparagin utgör tillsammans sötningsmedlet aspartam som fått mycket uppmärksamhet i media på grund av sina påstådda negativa effekter. Aspartam är det mest välstuderade sötningsmedlet som finns och metaanalyser har visat att det kan ge negativa effekter först vid intag som motsvarar 16 liter lightläsk om dagen. Eftersom aspartam inte är fettlösligt kan det inte ackumuleras i kroppen och om man inte lider av den genetiska sjukdomen fenylketonuri där enzymet fenylalaninhydroxylas saknas finns det ingen anledningen att vara rädd för aspartam. Vill man dricka läsk är det tvärtom bättre att välja lightläsk som varken innehåller socker eller energi! /Clara – näringsfysiolog, Karolinska Institutet.

   Clara 2017-02-04 18:58:40
   Svara
   • Svar på Claras kommentar.

    Matsmältningssystemet är inte byggt för aspartam, konstiga tillsatser. Sen sänker kolsyran magsyrenivån vilket gör att du får svårare att smälta proteiner till aminosyror

    Läs på

    Daniel 2017-06-02 09:21:40
    Svara
 • Skulle vilja tipsa om boken ”Food pharmacy” så bra och handlar om tarmfloran som är väldigt viktig.

  Alva 2017-02-04 12:16:55
  Svara
 • Hej, Petra! Det låter superjobbigt och tycker inte alls att du låter mesig, utan snarare bara som att du verkligen behöver få hjälp att komma till bukt med dessa problem. Jag är rätt övertygad om att dina problem rör sig om stress och att det inte främst är matrelaterat. Just det där du beskriver med att det känns som något annat än magont också och att det förvärrats de senaste månaderna, samt huvudvärken låter så himla mycket som att det handlar om just stress. Jag tycker verkligen att du för din egen skull borde ta dessa kommentarer på allvar och söka hjälp för detta innan du blir utbränd. Det kan du göra via vårdcentralen till exempel. Och visar det sig där att det inte handlar om stress, så kan du ju utesluta det, men jag skulle i första hand inte försöka hitta en dietist, utan någon som kan hjälpa dig att hantera din stress. Det var en sjuk igenkänning när några här under skrev att de själva blir stressade av att läsa dina inlägg ibland och jag känner igen mig i det också. För mig som läsare låter det rätt ofta som att du lever ett otroligt hektiskt liv och kanske hade du mått bättre av att få hjälp att prioritera vad som verkligen är viktigt och trappa ner på annat lite grand. Hoppas att det blir bättre. <3

  Elsa 2017-02-04 12:10:04
  Svara
 • Hej söta! Ett litet tips kan vara att skriva en ”mat-dagbok”(skriva ner vad du har ätit under dagen) och utvärdera hur din mage mår i slut av dagen. På så vis kan du lättare få en överblick av vad det är för mat som orsakar besvären. Hoppas du mår bättre snart! Kram Bella

  Bella 2017-02-04 11:42:44
  Svara
 • Stress skulle jag säga. Ta ett halvår i ett annat tempo så kommer du se att alla problem är borta. Synd att du inte lyssnar på kroppens signaler. Stress är något som du själv kan påverka, och ingen läkare eller tester kan hjälpa dig med. Den berömda väggen känns komma allt närmare och när man väl har fått träffa på den blir det ett helvete att försöka komma tillbaka till ett någorlunda liv igen.

  Malin 2017-02-04 11:26:16
  Svara
 • Lesscarbs.se ! Hon har hjälpt många med allt från gluten, hormonella problem till viktminskning. Hon är expert på både hormoner och tarmen. Hon har löst hela mitt liv känns det som, jag blev frisk!❤

  Alice Lindkvist 2017-02-04 10:40:56
  Svara
 • Hej Petra

  Jag läser i alla kommentarer om folk som känner igen sig och ger dig tips. Men jag ville ändå tipsa om ett inlägg på Ida Wargs blogg gällande magproblem. Hon rekommenderar bland annat aloe vera och inflamino som skall verka läkande för magen. Jag började med detta för ca en vecka sedan och märker jättestor skillnad. Jag dricker varmt grönt te med pressad citron i på morgonen och en skvätt aloe vera däri. Två kokta ägg till frukost och därefter träning innan jobb. På morgonen har jag gjort en smoothie på havremjölk, blåbär, banan, inflamino, chlorella och guarana som jag dricker under förmiddagen. Jag äter även 1-2 bananer. Sedan äter jag en vegitarisk lättlunch och en apelsin efteråt. På eftermiddagen dricker jag samma smoothie som på fm (det räcker oftast till två portioner när jag gör den). Till middag äter jag oftast sötpotatis, kokta eller färska grönsaker samt någon form av vegitarisk protein, älg eller rådjur. Jag mår redan efter en vecka mkt bättre. Jag märker stor skillnad om jag slarvar och äter t.ex macka med smör eller dylikt, det gjorde jag redan innan. Det kan vara värt ett försök. Idag promotas fett väldigt mycket men vissa av oss har magar som inte klarar av annat än fett från t.ex avokado, olivolja eller annat vegitariskt fett. Socker är också en bov märker jag. Det kan vara värt att prova. Jag utgår enbart från mig själv. Vissa mår bättre av annan kost än den jag äter. Men jag får i mig det jag behöver, är pigg och mår i det stora hela väldigt bra. Jag upplever att det är svårt att få hjälp från sjukvården när man har magproblem men jag hoppas såklart att du skall få den hjälp du behöver.

  Linnéa 2017-02-04 10:29:40
  Svara
 • Låter som att det är helt vanlig hederlig stress. Så om du på riktigt skulle plocka bort saker att göra från din vardag och skulle få mer luft mellan alla to do:s så skulle du säkert känna mindre av magontet och illamåendet. Låt säga att du skulle få åka på semester och bara läsa en bok och ta det lugnt in 5 veckor. Samtidigt veta att du har bara en sak inplanerad i veckan efter att du kommit hem; så hade du kanske inte haft denna stressen dom jag misstänker att det är. Uteslutningsmetoden är nyckeln. Har du inte haft problem med kosten för 15’år sedan är det inte lika troligt att det skulle börja kärva med dig i denna utställningen nu. Bara lite tankar från mig :) Krya på dig och trevlig helg!

  Caroline 2017-02-04 09:52:50
  Svara
 • Alla i min familj inklusive jag är laktosintoleranta, rent genetiskt betingat eftersom vi inte druckit mjölk eller mjölkprodukter i generationer. Dock syns det inte på allergitesterna. Är man laktosintolerant på riktigt så kan man inte gå ut på flera dagar… så tänk på att testerna inte alltid visar rätt. Hade riktiga issues med min mage, läkarna sa först ibs efter många års läkare hit och dit. Jag var alltså laktos men det syntes inte… Hoppas du hittar felet och mår bättre snart!

  Emmy 2017-02-04 07:41:34
  Svara
 • Hej! Ta en titt på Facebook – Läka med GAPS. (Läckande tarm)
  Verkar hjälpa många, har tyvärr inte orkat prova själv, trots problemmage som du.
  Tack för en inspirerande blogg, älskar dina resereportage.

  Victoria 2017-02-04 06:29:05
  Svara
 • Det låter som p piller eller något hormonellt! Det här är min vardag emellanåt när jag går på mina piller. Illamående och trötthet. Men det kan även vara stress eller ibs. Men du beskrev exakt de symptom jag upplever när jag går på mina p piller!

  Pernilla 2017-02-04 01:03:34
  Svara
 • Du håller på att gå in i väggen. 100%. Ändra din livsstil nu innan det är försent och innan panikattackerna kommer.

  Lollo 2017-02-03 23:38:25
  Svara
 • Låter som IBS… Jag har det! Stress och inga regelbundna rutiner gör det mycket värre. Dra ner på stress och försök skapa lite rutiner. Undvik gluten helt och fet mat och socker är inte bra.. Man gör nästan bäst i att acceptera situationen för det kommer alltid vara dåligt periodvis, sen varje dag lär man sig mer och mer vad som funkar och inte. Var snäll mot magen och lyssna på kroppen!

  Julia 2017-02-03 22:58:11
  Svara
 • Hej Petra!

  Jag är utbildad nutritionist och min partner in crime är utbildad kostvetare. Vi läser båda din blogg och tycker du verkar vara en grymt härlig tjej! Vi vill gärna styra upp en dejt med dig där vi (förhoppningsvis!) hjälper dig att få bukt med dina magproblem, då vi har mycket kunskap inom området, men också diskuterar en super rolig grej vi har på gång. Vi förväntar oss ingenting förutom lite input. Det skulle vara hjälpsamt att få det från dig då vi tror att du skulle vara en given användare av vår tjänst! Hör av dig om det låter roligt :)

  Emelie 2017-02-03 21:52:08
  Svara
 • Hoppas dom finner felet. Men jag tror också att det är stress. Det biter på kroppen, mer än vad man själv tror.

  Linnéa 2017-02-03 21:48:12
  Svara
 • Hej Petra!

  Jag känner igen mig jättemycket i dina symptom. För mig handlade det bara om stress och utmattning – som kan ge en symptom som man liksom inte tidigare känt så starkt eller förstår varför de uppstår. Illamående i flera veckor, magont, yrsel, huvudvärk… Jag gick in i väggen helt och hållet pga stress, men förstod inte förrän då (även om många sagt det till mig…) att jag var tvungen att ta kontroll över mitt liv och varva ner. Jag ville liksom inte erkänna att jag var stressad eller tog på mig för mycket. Mitt råd till dig är att du MÅSTE varva ner innan det har gått för långt. Ingen klarar av att leva ett så hektiskt liv under för lång eller intensiv tid, på ett sätt som du åtminstone målar upp det som i bloggen.

  Ta hand om dig. Stor varm kram <3

  Elli 2017-02-03 21:00:30
  Svara
 • Tycker att du ska kolla upp symptom på vårdcentral, kan vara magmunnen som inte stängs helt vilket ger illamående, ont i magen samt nedsatt aptit då saltsyra stöts upp av magsäcken. Stressrelaterat.

  Alexander 2017-02-03 20:11:49
  Svara
 • Hej Petra,
  Jag är ledsen att höra om dina magproblem! Jag mailade dig 15 januari med ett erbjudande om gratis diet coaching sessions. Jag kan hjälpa dig med en gång. Jag har också haft svåra magproblem, så jag förstår verkligen din situation och skulle gärna vilja hjälpa dig att lösa detta. Hör av dig om du är intresserad, tack på förhand!
  Mvh Alexia

  Alexia 2017-02-03 19:46:00 http://www.thebenefactory.com
  Svara
 • Hej petra, sådär hade jag med, konstant illamående, kräkningar, ont i magen och huvudvärk, tog en massa novalycol, men sen bytte jag jobb och flyttade så försvann allt, verkade vara ångest, stress, panikkänslor. testa och slappna av och mindfulness, varva ner :)

  Anna 2017-02-03 19:27:20
  Svara
 • Hej! Har verkligen haft exakt som du men min mage är stabil just nu. Går upp och ner i perioder. Men jag gick hos dietist ett tag och testade FODMAP, en typ av uteslutningsmetod som är upp till 12 veckor. Det fungerade sådär för mig då jag är vegetarian och inte fick i mig tillräckligt med näring så fick avbryta, men jag rekommenderar verkligen att testa det då det är en bra uteslutningsmetod, finns även en app men tips på mat man bör och inte bör äta Belly Balance, testa den! Kram

  Fredrika 2017-02-03 19:24:21
  Svara
 • Hej Petra – här får du ett fantastiskt råd. Köp ekologisk äppelcidervinäger och drick två- tre ordenliga matskedar cirka 15 minuter innan intag av middag. Lägg till en tablett probiotika på det och du ska se på ändringar. Äppelcidervinäger gör magen luuuugn (och kroppen mer basisk). Du kommer dessutom märka skillnad efter bara ett par dagar. Your welcome ?

  Zoe 2017-02-03 18:16:02
  Svara
 • Alltså åååååh vad jag relaterar. Läser kommentarerna och försöker ta hjälp själv. Jag kan även få så ”nervös-ont-i-magen”. Typ att man ska iväg på nåt kul tex en middag med vänner kan jag få så sjukt ont att jag vill vara hemma.. När illamåendet var som värst gick jag ner nästan 8 kg på 2-3 månader.. suget på mat blir ju sådär… Älskar mat annars men blir nästan rädd för att äta nåt överhuvudtaget ibland.

  Hoppas du blir bättre snart och tack för att du tog upp det!

  Lisa 2017-02-03 18:01:04
  Svara
 • Hej Petra! Jag är absolut ingen specialist, men jag har själv mycket ibs besvär i perioder och min dietist rekommenderade ”Foodmaps”. Jag vet inte om du har hört det men det är en uteslutningsmetod som man använder sig mycket av. Det är lite besvärligt men det är verkligen värt det. Googla det så står det massor. Vet precis hur du har det. Stress eller ej så är det inte kul att ha ont i magen ovanpå det. Men du, ta hand om dig. Du ska hålla hela livet <3 Krya på dig! Stor kram

  Linda 2017-02-03 17:48:13
  Svara
 • Bloggaren Tess Montgomery har haft problem med magen. Har för mig att hon beskrev att hon mådde ungefär som du beskriver ditt mående. Kolla med henne eller om det finns att läsa i hennes bloggarkiv om symptom, diagnos och behandling.

  Lou 2017-02-03 17:44:42
  Svara
 • …menar inte att vara elak, men jag måste säga att jag blir stressad bara av att läsa din blogg så det vore ju konstigt om inte DU är det och att din kropp säger ifrån! Jag tror jag läst inlägg i nästan över ett år där du lägger upp bilder på er lägenhet i kaos där du skriver att ni måste få ordning då det någon dag senare ska vara filminspelning/inredningsreportage eller något annnat. Men kaoset verkar liksom fortsätta. Och då menar jag inte bara i er lägenhet. En liten iaktagelse bara utifrån din blogg. Din magutredning verkar ha pågått väldigt länge utifrån vad du berättar, och har man en inflammation i tunntarmen beror det oftast på inflammatorisk tarmsjukdom eller matallergier såsom gluten eller laktos, men det tänker jag att du redan borde ha fått svar på i sånafall. Medan du väntar på fler svar kanske det är dags att börja i terapi? Yoga? Hoppas du mår bättre snart!

  Therese 2017-02-03 17:35:52
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Håller med! Blir helt slut av att läsa inläggen ibland. Svårt att förstå varför du väljer att hetsa h e l a tiden, hade aldrig orkat. STRESS är svaret antagligen. Gluten/laktos/mjölkproteinallergi osv känns som trendigt nu även om du upplever känslighet mot detta så verkar det ju inte vara orsaken bara o då spelar det lixom ingen roll hur mkt man ändrar kosten, själv hållt på så. Dra ner på tempot ist!

   Lollo 2017-02-04 11:21:55
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Kärlek till dig Petra. Ta din, som det verkar, lugna fästman under armen och sortera bort cirkus 70% av dina dagliga måsten (maten, människorna,utseendet, tempot)
   Ta det lugnare. Nu. Kram

   Mia 2017-02-03 21:59:43
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Känner som tidigare kommentar, till och med dina blogginlägg känns som att de är skrivna av en stressad själ att jag automatiskt läser dem snabbt. Finns det ingen i din närhet som säger till dig att sakta ner?
   Har läst din blogg i många år och tycker du verkar så jäkla härlig men det tempot du håller låter jobbigt.. Du skriver att du ska börja träna, kör i 120, äter fel och dricker drinkar på någon resa, kommer hem och får ångest och ska köra i 200 nästa gång då du gått upp i vikt, du inreder ständigt er lägenhet och jakten på perfektion tar aldrig slut. Detta är inte kritik, det är hur jag som läsare ser det utifrån och det är säker en väldigt liten del av hela din vardag. Ta hand om dig. Ingen kommer klappa dig på ryggen och tacka för all övertid du lagt när du är utbränd vid 35 och säga att du iallafall gjorde ett ok jobb.

   Daniella 2017-02-03 18:41:19
   Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Håller helt med, blir SÅ stressad att läsa vissa inlägg. Det är konstant stress att visa sig på de rätta ställena, ha de rätta kläderna inredningen och skorna. Som att se ett tåg som är på väg att krascha in i utmattningsväggen i 180 km/h. Är det INGEN annan som ser detta??? Tycker mest folk hejar på eller försöker komma med nån oklar sjukdomsdiagnos. Tex hets-åker hon på semester för att sitta inne i ett hotellrum och färdigställa en deadline? Och sen ut och hets-njuta i några timmar inann det är dags att åka hem igen. Herregud får ångest bara av att läsa inlägget! Antar att hon kommer ångra detta när dagen kommer då hon ligger paralyserad av utmattning och inte ens kan ta sig ur sängen. Undra vad brunchen på Riche, skorna från Balenciaga eller lampan från whatever är värda då….?

   Sara 2017-02-03 18:08:11
   Svara
   • Svar på Saras kommentar.

    Jag måste tyvärr hålla med de andra. Jag kan känna hur min egen stressnivå höjs bara av att läsa dina inlägg och tänker ofta på hur fasen du pallar?! Man måste inte tacka ja till allt även om det verkar skitkul och betalar bra. Man måste må bra och ta hand om sig själv också. Stor kram och hoppas du får bukt med problemen.♡

    Linda 2017-02-04 10:02:41
    Svara
   • Svar på Saras kommentar.

    Kan bara hålla med!

    Nathalie 2017-02-03 18:15:12
    Svara
 • Jag hade jättemycket problem med min mage. Ungefär samma besvär som du har plus att min mage lät typ hela tiden, den jobbade konstant. Jag slutade då med en dietist hjälp att äta socker, gluten och alla typer av mejeriprodukter (likt paleokost) under några månader och blev helt bra. Nu äter jag socker och mejeriprodukter ibland, det går bra men mår som bäst när jag utesluter det. Testa det! Jag lovar att det kommer hjälpa.

  Sara 2017-02-03 17:24:47
  Svara
 • Mådde konstant illa i flera år och hade smärtor i magen som gjorde att jag till slut inte kunde göra saker och vara spontan. Var till slut tvungen att göra något och testade paleo som totalt räddade mig. Ja det är skittråkigt att äta så strikt, men det var tråkigare att må så jävla dåligt hela tiden. Med tiden kunde jag gå över till mer lchf och få in mejeriprodukter. Trodde jag var laktosintollerant, men det är jag inte. har bara gått runt med inflammationer i tarmarna i många år som kunde botas med ren mat som läkte min mage. Nu efter några år kan jag till och med fuska någon gång ibland med socker, men aldrig med gluten.

  Petra 2017-02-03 17:20:16
  Svara
 • STRESS!!!!

  Har exakt samma symptom som beror på stress. Att ständigt vara igång även om det är roliga saker som middag med vänner, fester etc så tillsammans med arbete och tråkigare måsten blir det för mycket. Så mitt råd är att stressa mindre, vilket är lättare sagt än gjort. Så ta en genväg och gå i terapi, lovar att det kommer hjälpa jättemycket (även om man tror att man inte behöver ”hjälp”).

  Matilda 2017-02-03 16:34:11
  Svara
 • Vet att Cola light är jättedåligt för dina magbakterier. På topplistan tillsammans med socker och stress!

  Anna Johansson 2017-02-03 16:20:53
  Svara
 • Stackars! Du borde testa Tummy Lab (en app) . Där kan man fylla i allt man käkar och sen räknar den ut vad det är du bör undvika för att magen ska slippa bli kaos. Har en Kompis med Ibs som använder den och säger att den räddat hennes liv

  Lisa 2017-02-03 16:15:25
  Svara
 • När jag kände ungefär samma symptom som du så var det stress. Inte att utesluta att det är kroppens sätt att säga att det kanske är lite stressigt i livet..

  Amanda 2017-02-03 15:36:47
  Svara
 • Fodmap! Finns en väldigt bra bok på norska som heter typ lav fodmap. Testa den dieten så utesluter du allt som kan irriteras magen

  J 2017-02-03 15:09:05
  Svara
  • Svar på Js kommentar.

   Nu svarar jag på min egen kommentar, men boken heter ”Godt for magen” och är alltså på norska, men väldigt lättläst och simpel att följa med recept som är enligt Fodmap dieten.

   J 2017-02-03 17:56:34
   Svara
 • Hej !
  Jag hade exakt dina symptom i 2 år innan jag fick reda på vad det var. Under dessa två åren gick jag hos min vanliga läkare samt specialister, men trots massa prover hittade de inget fel. Efter ett tag gick jag istället till en homeopat som kunde fastställa vad det var efter 10 min: diverse matallergier. Det var kombinationen av allergier som gjorde att det var svårt att hitta; mjölkprodukter, ägg, vete, de flesta stenfrukter plus random frukter som typ vindruvor, konstgjord citronsyra (finns i typ allt!) och även många konstgjorda tillsatser som klassas som E-ämnen. Jag tror verkligen du kan få reda på vad det är du har genom att gå till någon form av naturläkare! Kan tyvärr inte rekommendera någon i ditt område dock. Hoppas det löser sig!

  Amanda 2017-02-03 14:47:48
  Svara
 • Foodmaping och mindre stress

  Smilla 2017-02-03 14:10:35
  Svara
 • Hej Petra, gud va jobbigt och påfrestande det låter. Jag mådde kass på flera olika sätt fysiskt pga preventivmedel. Har du funderat på om det kan vara nått sånt?
  Kram

  Mathilda 2017-02-03 14:06:40
  Svara
 • Usch, låter inte kul alls! Har ni kikat på om det kan vara Crohns? Jag har en vän som har det, känner igen vissa symtom som du beskriver.
  Det finns endel webbsidor som skriver om det, men klistrar in en beskrivning nedan från en hemsida (doktorn.se) på vanliga symptom.

  ”Typiskt för Crohns sjukdom är att besvären kommer i så kallade skov, det vill säga att det blir värre i perioder. De här perioderna går sedan över i lugnare faser då man inte känner av symtomen så mycket. Ibland kan symtomen försvinna helt en tid. Själva sjukdomen är kronisk och kan inte helt försvinna men det finns mycket man kan göra för att minska besvären. De vanligaste symtomen är magsmärtor och diarré, ofta flera gånger om dagen. Man kan också få feber, viktminskning, trötthet och ibland förekommer blod i avföringen. Symtomen varierar beroende på var i tarmen inflammationen sitter. Det förekommer att andra delar av kroppen också drabbas av inflammation, i form av problem med lederna, ögoninflammation eller hudförändringar.”

  Hoppas det löser sig med dina magproblem!

  J 2017-02-03 13:26:30
  Svara
 • Hej Petra!
  Kan inte du snälla besvara eller göra ett update inlägg om den hårprodukten du fick för nån månad sen som kunde hjälpa mot din kliande hårbotten? Jag har väldigt mycket problem med detta och har försökt med ALLT.
  TACK, och trevlig helg till dig :*

  Linn 2017-02-03 13:21:51
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Alla jag känner som har haft liknande problem svär vid sachajuan scalp treatment med tillhörande schampo. Testa!

   Bella 2017-02-04 10:50:49
   Svara
 • Håller med vera, se tidigare kommentar.

  Har de tagit prov från tarmväggen för att utesluta gluten/celiaki!?
  Är det fastställt kan man aldrig slarva å sen äta lite mjöl då och då. Inflammation tar tid att läka ut. Hoppas de hittar vad som är galet!

  Malin 2017-02-03 13:14:47
  Svara
 • Känner igen mig i känslan du beskriver. Haft mått liknande under perioder, gått läkaren för undersökning och tro det eller ej men det som läkaren tipsade mig om var att köra Omeprazol i 10 dagar. Detta då halsbränna kan ge liknande symptom, man känner sig illamående, ont i magen m.m och för mig har det verkligen hjälp VARJE gång. Jag har särskilt fått dessa problem efter perioder där man druckit lite ”extra” mycket alkhol, tex efter en semester eller lite för många kvällar med dryckesintag. Jag skulle verkligen starkt rekommendera dig att prova en 10-dagars kur. Omeprazol är receptfritt också vilket är ett plus, du behöver inte gå till läkaren för något recept :) Om du väljer att testa så vore det kul om du återkopplade huruvida det funkade för dig eller inte. P.S en liiiiten bieffekt du kan räkna med är att du kan bli något hård i magen ;)

  Sara 2017-02-03 13:14:43
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Samma för mig, haft ont o mått SJUKT illa, varit skakig, trott det berott på gluten/laktos/dålig mat osv fast test ej visat ngt så är det ändå katarr/början magsår/syra o då är omeprazol så grymt bra. Kan va värt att testa för att utesluta!

   Mia 2017-02-03 14:17:37
   Svara
 • Petra, känner igen mig mycket, rekommenderar varmt Maria Ranten Berglund i Sthlm som hjälpt mig efter många års problem med mage och huvud. (Låter som SIBO?)

  E 2017-02-03 13:06:55
  Svara
 • Känner med dig! Det är otroligt påfrestande att ha så ont hela tiden nästan oavsett vad man gör eller äter. Som de flesta andra säkert tipsar om är ju att utesluta gluten en idé. Det hjälpte för mig men främst så hjälpte det enormt att lägga om min kost, köpte mig en food-steamer och ångar min mat (fisk, kyckling främst) och äter mer grönt. Det har hjälpt med mina kramper och smärtor som läkarna inte heller fattade vad det var för något som orsakade.

  Krya på dig!

  Emma 2017-02-03 12:53:32
  Svara
 • Mina tips som hjälpte mig och jag känner igen allt som du skrivit om gällande din mage.

  1. Ät regelbundet , hoppa aldrig måltider.
  2. Småät inte, inget godis, ingen läsk.
  3. Uteslut laktos och gluten helt.
  4. Ät vitaminer (magnesium, kalcium, d-vitamin)
  5. Stressa mindre (magen är ofta en spegel hur vi mår psykiskt, ta tag i det som stressar dig och minska på det)
  6. Mindre alkohol

  Testa i 2 månader och se om det sker någon förbättring, läkare kommer tyvärr inte kunna hela din mage på något sätt, de kommer bara kunna ge dig tips och råd och jag tror att du innerst inne vet vad du behöver göra för att bli bättre.

  SKÖT OM DIG!

  Vera 2017-02-03 12:23:17
  Svara
 • Hej! vet du jag har känt exakt likadant i sååå lång tid, förra veckan gick det så långt att jag spydde en hel natt. jag tror att det är gluten/laktos/mjölkprotein. testa att vara utan dessa 3 saker i några veckor och se ifall det blir skillnad. kram :)

  emma 2017-02-03 12:23:10
  Svara
 • Åh jag vet precis vad du menar! När magen styr livet får inte mycket annat plats liksom, vilket gör att jobb , vänner , träning blir lidande för att inte tala om ens humör. Jag har inte fått särskilt mycket hjälp av en dietist som i stort sett bara sa vad jag redan visste. Min mage har sina perioder som är sämre och de tror jag inte man kan komma ifrån dessvärre. Frågan är väl mest hur man ska ta sig ur dem på bästa sätt….Fortsätt gärna ge tips och skriv om hur du har det, då känner man sig inte så ensam i alla fall!

  linda 2017-02-03 12:17:54
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind