Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Att ge upp en stor kärlek.

cola light

Som sagt ni vet ju att jag tjatat om att jag har så förbannat ont i magen hela tiden. Och att jag bestämt mig för att verkligen ta hand om magen. Den snor nämligen så satans mycket energi från mig just nu. Jag är ju världens mest energiska person och just nu känns det som att varje gång jag äter så slutar kroppen fungera, som att jag får punktering.

Ett tag var jag inne på att jag helt bara skulle sluta äta. För det är bara då jag mår dåligt. Men det är ju inte så värst långsiktigt, haha. Just nu känns det nämligen som att energin man ska få av att mat, snarare tar mer än den ger.

Men iallafall jag försöker ju plocka bort all kolsyra. Vilket är så satans svårt då jag är orimligt cola light beroende. Men nu har det iallafall gått tre dagar utan cola light. Känner mig så stolt. Däremot ligger det en iskall burk som nästan ropar mitt namn i kylen. Funderar på att öppna jäveln och spola ut den i vasken. Jag kommer nog inte kunna plocka bort cola light helt, utan kanske får unna mig en burk en dag i veckan men absolut inte varje dag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Hej Petra, vill bara rekommendera en bok som förändrade min syn på mat och ätande. Den är skriven av en amerikansk näringsexpert etc etc som heter Kimberly Snyder och heter The beauty detox solution. Boken fick jag av min väninna när jag klagat på min mage lite för länge.. Om man kan bortse från det lite töntiga amerikanska upplägget – ät dig själv vacker – innehåller den mycket bra info om hur magen/tarmarna hanterar olika näringskällor och hur det t.ex kan stöka till det för vissa magar att äta protein + stärkelse samtidigt (dvs den svenska dieten i ett nötskal). Eller varför det är bäst att äta lite grönsaker före middagen, dumt att äta frukt efter maten osv. Över huvud taget mycket bra info om hur människans matsmältning och mage fungerar. Kanske kan den hjälpa dig må bättre. Mvh // Carolina

  Carolina Bernzt 2017-02-11 10:50:57
  Svara
 • Funderat på om du kan ha blivit aspartamförgiftad och att det är därför du har ont i magen? Prata m en läkare om din Cola light konsumtion så kan de nog hjälpa dig att kolla på det

  Paulina 2017-02-10 21:06:23
  Svara
 • The Spin on Aspartame

  Ang aspartam och riskerna dem medför OCH att de inte vart godkänt i 16 år innan Monsanto lobbade sig in genom Donald Rumsfield.

  Kristina 2017-02-10 13:32:54
  Svara
 • Har du testat att sluta äta sluten och laktos helt och hållet? Jag har haft magproblem i 10 år, gjort alla de där jobbiga undersökningarna både en och två gånger och testat en massa mediciner. De har aldrig hittat felet och medicinen har aldrig hjälpt nämnvärt. Sen testade jag på eget bevåg att helt utesluta gluten och laktos och efter bara tre dagar mådde min mage top notch!

  Sp 2017-02-09 22:40:13
  Svara
 • Fodmap löste 20 år av magproblem för mig! Sex strikta veckor och sen prova sig fram, jobbigt att avstå allt i början men så värt det. För mig var det, utöver gluten och laktos, helt oväntade grejer som vissa frukter, juice, svamp etc som var värst, hade nog aldrig kommit på det själv.

  Klara 2017-02-09 19:27:14
  Svara
 • Stressa mindre!!!!!

  A 2017-02-09 15:08:07
  Svara
 • Jag är också typ beroende av lightläsk. Men har nog en mer rimlig konsumtion än dig ;P Jag dricker kanske 1-2L cola light/zero i veckan och alltså inte varje dag. Ibland kan det dessutom gå uppemot en vecka utan. Jag pluggar på en otroligt stressig utbildning utomlands och har i princip varit stressad non-stop i 5 år. På slutet har jag fått mer och mer magproblem med känningar av magkatarr och sura uppstötningar. Även en del illamående och variation i avföringsvanor (lämnar det så med risken för att göra ngn illamående, haha). Har insett att detta alltid triggas om jag dricker cola light, speciellt på fastande mage tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Min mage mår SÅÅÅ mycket bättre när jag drar ner på colan och när jag väl unnar mig det så dricker jag det i samband med måltid. Blir även mkt sämre av vin och alkohol då det också känns väldigt surt för magen, så även vin kan vara en idé att prova dra ner på ett tag och se om du märker ngn skillnad :) Hoppas du blir bättre i magen snart! KRAM

  Sofia 2017-02-09 14:06:19
  Svara
 • Gud vad jag känner igen mig. Fick allergiska reaktioner från allt jag åt så till slut vågade jag inte äta längre eftersom halsen täpptes igen och det kändes som att jag satt i halsen. Har inte druckit läsk på länge och kaffe är ett stort nej samt kämpar som tusan med mejeri, vete och socker☺kan trösta med att säga att det blir bättre om man verkligen gör förändring. Det tar bara sån tid att acceptera det och bli av med beroendet. Lycka till?

  Mirella 2017-02-09 13:31:29 http://livetmedhund.se
  Svara
 • Ett klokt val! Läsk gagnar ingen att dricka även om det är gott som fasingen.

  Annika 2017-02-09 13:05:39
  Svara
 • Vad bra att du bestämt dig att ge upp Cola Light, inte bara för aspartam men också för att det är så otroligt surt. Förstår att det är svårt att sluta men försök verkligen att sluta helt hållet det är verkligen skitdåligt för kroppen.. Aspartam är skapat av Monsanto om du inte visste det, dem uppfann även senapsgas och RoundUp världens giftigaste insektsmedel.. och aspartam är inte så annorlunda kemiskt sätt – det är helt enkelt skit giftigt.

  Testa att juica blad selleri och vitkål då det har en otroligt helande förmåga för just tunntarmen. Lycka till! Kram! :)

  Kristina 2017-02-09 09:14:06
  Svara
  • Svar på Kristinas kommentar.

   Säga vad man vill om Monsanto, men RoundUp är inte världens farligaste insekticid. /hälsningar en som jobbar med hälsoriskbedömning av växtskydds- och bekämpningsmedel…

   Linda 2017-02-09 11:36:30
   Svara
   • Svar på Lindas kommentar.

    Eller hur? Det är det dem vill att man ska tro, trots det så hittar man Glyposater (RoundUp) i allas blod, dem gjorde tester på alla i Europeiska Parlamentet och alla precis alla hade det i sitt blod. Så kroppen bryter inte ner det utan vad händer? Kroppen lagrar det.. tros leda till ADHD samt att man har funnit när man skurit upp tumörer och analyserat dem så är dem full av Glyposater. Du kanske ska ifrågasätta vart du får din sk. information ifrån?? Monsanto är helt fantastiskt bra på att köpa forsknings resultat. Wakey wakey!

    Kristina 2017-02-10 13:31:21
    Svara
 • Testa en fodmap-diet! Det kan vara så att du är känslig för vissa sockerarter som finns i vissa kolhydrater. Till exempel har jag en vän som kom på att det var avocado hon inte kunde äta, och nu testar jag själv samma kur. Ibland ska magen bara ha en paus från tex gluten eller något annat, och så kan man äta det igen efter ca 6 veckor.

  A 2017-02-09 07:57:48
  Svara
 • Jag tror inte det är rätt strategi att hålla på och leta efter något i din diet som ska ”fixas”. Magont är så otroligt kopplat till stress, och du verkar ju ha haft ett par otroligt stressiga år. jag vet inte om det är något idé att hålla på och ta tester, utesluta grejer osv. Det är som att du vill hitta en magisk knapp som gör att du kan fortsätta köra på i ett sånt tempo och inte behöva lyssna på varningssignaler för kroppen.

  Ta stressen på allvar. Att bli utbränd är otroligt tufft och man skadar hjärnan på lång sikt enormt. Utbrändhet är inget man bara vilar upp sig från, det är en lång och tuff sjukdom som kan göra det svårt att någonsin jobba och ha ett högt tempo i livet för atll framtid.

  Katharina 2017-02-09 07:37:29
  Svara
 • Jag slutade med Pepsi max i slutet av november efter stt ha druckit säkert 3-4 liter om dagen i flera år och min mage mår såååååå mkt bättre! Jag har inte ont, får gå på toa som jag ska och så sparar jag MYCKET pengar!

  ANNAWII 2017-02-09 02:10:04 http://annawii.blogg.se
  Svara
 • Åh jag vet du svårt det är! Cola är ju livets dryck! Men nån berättade att tarmluddet tar massor m stryk av colan och min mage mår väldigt mkt bättre sen jag drog ner på den. Hoppas det hjälper!

  Johanna 2017-02-09 00:15:37
  Svara
 • Hej Petra!

  Även jag känner igen dina symtom sedan tiden innan jag blev diagnostiserad med IBS för ca två år sedan. Hade typ konstant uppblåst och gasig mage, omväxlande förstoppad och lös i magen, slem i avföringen etc. Kunde inte träna för jag bara fes då haha! Men sedan jag upptäckte FODMAP och följer den kostbehandlingen (mer lr mindre) strikt har mitt liv förbättrats avsevärt! Utesluter ffa gluten, laktos, all sorts lök (förutom purjo- och ramslök), kolsyra och avocado. Om du inte redan läst om och känner till FODMAP, är det ett hett tips! Magen blir som ny och man lär sig veta vilka saker just du kan äta eller inte, utan trigga magen. Lycka till! Kramar

  Kristina Holm 2017-02-08 23:24:28
  Svara
 • Först, tack för en härlig blogg.
  Och sen, jag känner såväl igen mig i magproblemen du beskriver. Är sedan många år tillbaka diagnostiserad med både IBS och laktosintolerans men senaste halvåret har det helt spårat ur. Magen svullnar i långa perioder och jag känner samma, att jag helst inte vill äta någonting, den reagerar på allt. Jag är också en sucker för Cola light. Love it! MEN min mage klarar inte av aspartam. Den reagerar på samma sätt som om jag skulle äta laktos (och klarar inte ens lite smör). Ett tips alltså att utesluta aspartam :) Det hjälper säkert inte helt men har hört om fler vars magar inte alls klarar detta sötningsmedel.

  Tessan med tre 2017-02-08 22:28:24
  Svara
 • Vi delar ut 100 stycken gratis varuprover på Fitne örtte.
  Fitne Herbal Weight Loss tea hjälper dig att gå ner i vikt, behålla vikten och ge dig en snygg, hälsosam och slank kropp.
  Din hy blir mycket klarare med en magisk lyster.

  Missa inte denna fantastiska chans.

  Gå in på http://www.fitne.nu och beställ ditt Fitné örtte

  Hanna 2017-02-08 22:19:04 http://fitne.nu
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Alltid lika härligt när någon använder en känd bloggares kommentarsfält som sin egen gratis reklampelare…

   Linda 2017-02-09 11:38:13
   Svara
 • Kör lchf! Dra ner på kolhydraterna och börja ät mer fet, funka för mig! Äter mindre och har aldrig uppblåst mage osv.

  Tove 2017-02-08 22:14:58
  Svara
 • Hoppas det blir bättre när du drar ner på colan. Har själv magproblem och allt blev bättre när jag skippade läsk, sött och fett! Magen får inte ta över ens liv!
  kram

  Freja 2017-02-08 21:23:21 http://frenergy.tumblr.com
  Svara
 • Vill bara varna om ProPud! I den finns cellulosagummi, som används som klister, smutsupplösare i tvättmedel, förtjockningsmedel i livsmedel samt vid oljeborrning.
  Tyckte den med chokladsmak var asgod, och ”nyttig”, men nu kan jag inte äta den mer när man vet vad den innehåller

  Malin 2017-02-08 21:08:25
  Svara
 • Usch låter verkligen inte kul, du skrev att du dricker Cola , min äldsta son har problem m magen, i perioder fått riktiga skop:(. Iallafall läkare som inte hittat något trots måånga undersökningar gastroskopi mm.. Jag förde matdagbok d vi kunde härleda var att just vita Cola o viss föda (fet mat) skapade dessa skop… Så min tanke när j läste d du skrev – är att skippa kolsyran o just colan o se om d gör nån skillnad. Kan ju vara överkänslighet just som min son. Stort lycka till o håller tummarna för att du mår bättre!

  Marie 2017-02-08 20:53:58
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind