Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Några nackdelar med att bli äldre.

Jag har verkligen inga problem med att åldras. Tycker snarare att livet blir härligare för varje dag – jag vet liksom vem jag är och bryr mig inte lika mycket längre. Jag vet vad jag vill och vilka mina vänner är. Men det är några saker som verkligen blivit påtagliga senaste året:

1. Mer mensvärk och PMS. Aldrig ens känt av PMS tidigare, i förrgår ville jag nästan putta en människa framför mig för hon var så långsam i kön. Jag började också böla till en Ed Sheeran låt för jag tyckte den var så fin när jag cyklade till jobbet. Rimligt. För att inte tala om den förbannade mensvärken som bara blir mer och mer påtaglig. Är det kroppens sätt att säga:

”Kom igen nu kärring börja baka barn”.

2. Vet inte om detta enbart gäller mig men jag lägger på mig vikt helt annorlunda. Jag är supernöjd med min kropp, det handlar inte om det. Men om jag lägger på mig några eller något kilo så blir det så mycket mer påtagligt än tidigare. Det är som att alla semesterkilon lägger sig rakt på armarna. Fettet transporteras liksom inte ens genom min kropp utan bara poff rakt till armen. Poff säger det. Tidigare gick jag liksom upp proportionellt över hela kroppen.

3. Man blir så jävla bakis. Det är ingen myt. Det blir ta mig tusan lite värre för varje år. Minns när jag dansade hela nätterna, sov en timme eller två och gick med ett leende till jobbet. Nu är det tack och godnatt efter en sådana brakfylla. Tar en vecka för mig att repa mig och jag skulle köra på en helkväll så sent. Ibland knackar till och med baksmällan på efter två glas rött. Helt oförtjänt kan man tycka.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Vilket underbart inlägg! Här känner jag verkligen igen mig… Fyller 28 snart och har märkt av exakt samma saker, jag menar jag älskar mig själv och min kropp, men den har börjat ändras på ett sätt som jag aldrig sett förr.

  PMS? Jag grät i helgen för känslan av min pojkväns hand i min.. Jag satt och skrattade för något, tittade ner och en sekund senare så grät jag?!

  Är det bara jag som även känner att ett tillägg till punkt 3 är tröttheten? När man brukade vara ute till fem och sedan komma hem, sova och upp och jobba utan problem. Nu känner jag mig lika trött efter att par glas, tittar på klockan och åh fan, då är den bara halv tolv… Damn, tant much?

  Hur som helst, hittade till din blogg idag och kommer definitivt att fortsätta läsa!

  Frida 2017-04-18 13:15:01
  Svara
 • Jag har börjat lyssna på PMS-podden, det var faktiskt i Metro mode som jag blev tipsad om den. Jag lyssnade på de två allra första avsnitten och kände igen mig så himla mycket. Hur många gånger jag tänkt göra slut med min sambo och en massa andra saker, som öppnade mina ögon för PMS. Jag har det absolut och nu vet min sambo mer om det också. Jag har också börjat ta tabletter för de dagar som det är som värst. Plus att det finns bra appar som hjälper till att följa cyklerna. Min favoapp är Clue.

  MB 2017-04-14 18:41:37
  Svara
 • Har precis fyllt 35 och kan glatt meddela att pms:en bara blir värre efter 30. Iaf om
  Man inte ”skaffar” barn. Så ja! ”Börja baka barn kärring” verkar vara livets devis!

  Katrin 2017-04-14 17:56:04
  Svara
 • Hejsan! Om du känner så med pms så beror det troligen på en obalans i dina hormoner. Du kan t ex ha för lågt progesteron och högt östrogen eller någon annan obalans. Det kan komma av olika anledningar; stress, kost, allmän hälsa etc. Hormoner ändras med ålder och kan va viktigt att utreda. Det kan bero på brister av vitaminer eller mineraler. Kosttillskott tillsammans med antiinflammatorisk kost (utan socker gluten mejeri alkohol och koffein) kan göra underverk för att balansera hormoner. Jag skulle rekommendera nattljusolja, b-vitamin complex, magnesium, zink och om 3 månader kommer du känna stor skillnad.
  Hoppas du blir bättre!

  Matilda 2017-04-14 00:25:39
  Svara
 • Haha i hear you!! Så jäkla trist med de här bakfyllorna.. när man var yngre så bara garvade man åt 30+ som var så bakis.. nu e man där själv.. ;)

  Natta 2017-04-13 23:00:18
  Svara
 • Hahaha EXAKT så!
  Kanske inte så mkt pms i mitt fall, eller inte som jag kan härleda till det iaf. Men värk – jajjemän! Och vikten är ju något helt knäppt… folk har alltid sagt att det händer nåt efter typ 25 och tamigfan så fick de ju rätt. Förut kunde jag tappa och lägga på mig några kilo hit eller dit utan att det riktigt syntes, det var mkt mer proportionerligt, med lite fokus på rumpan. Men nu landar allt på min mage som aldrig någonsin härbärgerat något fett tidigare – tvärtom har ett litet gulligt sexpack skymtats emellanåt.
  Men allra mest orättvist är ju bakfyllorna! Det värsta är att de är så oförutsägbara att man häpnar. Spelar ingen roll överhuvud taget om jag ätit bra, sovit bra och är fräsch i allmänhet – ibland känner jag mig riktigt risig efter två glas vin (ska dock sägas att det också händer att jag är riktigt brakkalas men mår förvånansvärt prima dagen efter, lite trött och slö på sin höjd.. men det är sällan!). För att inte tala om baksmällorna som sitter i i flera dagar – VAD är grejen?

  Anna 2017-04-13 20:17:28
  Svara
 • Amen!

  Johanna 2017-04-13 19:13:56
  Svara
 • Just wait and see! Kunde festa 6 dagar i veckan förr men nu klarar jag inte mer än ett glas innan baksmällan kommer med bestämda steg. Så jäkla trist. Det räcker med att jag flörtar med en muffins innan den åkt direkthiss till rumpan helt oinbjuden.

  Angie 2017-04-13 16:39:48
  Svara
 • Hur gammal är du? Jag är 27 och känner igen mig som bara den… Jag älskar fortfarande att dricka och bli full och galen och dansa hela natten, men är förfesten för lugn och jag inte ätit ordentligt så kan jag bli dåsig och somna efter ett glas vin om jag har otur, haha! Samma sak det där med vikten… allt sätter sig på armarna och magen, och jag har alltid varit pinnsmal :( min naturligt putiga rumpa har också börjat ”hänga” och blir plattare dag för dag! Vad ska man göra?!?

  Johanna 2017-04-13 15:43:40
  Svara
 • Haha har konstaterad Precis samma saker. Det här med pms är helt nytt för mig och inget kul alls. Blir arg på två sekunder.

  Ulrika 2017-04-13 14:11:00 http://www.colorelle.se
  Svara
 • Håller helt med om punkt tre! Vad är grejen med att man inte kan dricka ett par glas vin utan att bli jätteseg längre? Såå konstigt.

  Lina - Bröllopsplaner och inspiration 2017-04-13 13:41:02 http://linanilsson.se
  Svara
 • Hahahaha så sant :)

  Cecilia 2017-04-13 13:00:08
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind