Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Köp mina gamla kläder och skänk pengar till välgörenhet!

Solace London

Den här klänningen från Solace London är så fin och finns med i bloppisen. 

För några veckor sedan rensade jag ur hela min garderob på massa gamla favoriter och några sprillans nya plagg som aldrig  använts. Sedan kom Sellpy och hämtade allt vid dörren. Min kompis Ida har tjatat så mycket om Sellpy. Kort och gott så packar du din påse med det du vill få sålt – de hämtar allt vid dörren, sköter försäljningen och sedan delar man på vinsten!

Så nu hoppas jag att dessa godbitar får ett nytt hem hos någon av er <3

Här hittar ni alla plagg i min Sellpy shop!

Ida-Sjöstedt
Ni kan b la hitta den här helt oanvända Ida Sjöstedt klänningen

Syraattack

Precis innan jag åkte såg jag ett reportage på Nyhetsmorgon om kvinnor i Indien som fått frätande syra kastat i sitt ansikte. Några av de vanligaste anledningarna till attackerna är att de inte vill bli bortgifta mot sin vilja, att de blivit kär i fel person eller på något sätt gått emot familjens planer. De har egentligen bara följt sin egen vilja och gjort egna val.

Jag har inte kunnat sluta tänka på det inslaget. Det var så hemskt. Så vidrigt. Så grymt.

Ungefär en syraattack rapporteras dagligen i Indien. Men då är också mörkertalet sannolikt stort. Bara de offer som söker sig till den offentliga vården hamnar i statistiken. Anledningen till att de kastar syran i ansiktet är för att ta ifrån offrets hennes identitet och självvärde. Dessutom stänger många familjer stänger ute sina döttrar om de blivit utsatta för en sådan attack.

Jag blir så jävla förbannad. Fy fan.

Så hälften av pengarna från försäljningen kommer gå direkt till ”Stop Acid Attacks” en organisation som hjälper och motarbetar just detta. Jag blev så illa berörd av inslaget. Hur det kan finnas sådan ondska i människor. I inslaget intervjuade de en tjej som inte lämnat sitt hem på 15 år för att hon inte ville visa sig ute med sitt sönderfrätna ansikte. Under 15 års tid gick hon inte utanför dörren. Hur kan någon beröva ens frihet på det sättet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Varje gång du skriver ut att du säljer dina kläder så klickar jag snabbt in pga HOPPAS varje gång att du säljer den champagne-färgsde kjolen med paljetter från Malene Birger som släpptes för typ två år sedan. HELT OMÖJLIG att få tag på och så fantastiskt snygg. ?

  Giga 2017-04-28 18:02:32
  Svara
 • Helt fruktansvärt det kvinnor i världen utsätts för. Fantastiskt när influencers tar upp viktiga frågor <3

  Ingela 2017-04-28 17:43:48
  Svara
 • Hej Petra!! Jag undrar bara om du kanske vill göra dig av med av din blommiga klänning från Nelly förra året. Lite Gucci inspirerad. Min obsession till den klänningen har kommit till att bli manisk nästan så om du någonsin tröttar på den köper jag den mer än gärna.

  Trevlig helg fina

  Anahi 2017-04-28 15:08:24
  Svara
 • Samarbete med Sellpy?

  Jessica 2017-04-28 10:07:02
  Svara
 • Vilket bra initiativ! Tycker det är jättebra och viktigt att bloggare (och andra som har makten att påverka) tar upp såna här saker :)

  Hanna 2017-04-28 08:22:58
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Imane Asry
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand