Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Irriterad Hårbotten

Senaste året har jag fått klåda och sår i hårbotten, som jag skrivit om tidigare. Min frisör tror att jag eventuellt kan ha fått psoriasis. Nu när jag var där sist så har hårbotten framtill blivit så irriterad att min frisör sa att jag skulle byta bena. Så att ena sidan får vila helt och så att jag kan medicinera den sidan med kortison schampo.

När vi väl bytte bena så fattar jag inte varför jag inte gjorde det för längesedan. Min virvel är dessutom på den sidan jag haft innan så jag förstår inte varför jag inte gjort det tidigare. Har precis fått en remiss till en hudläkare som ska kika närmare på ”såren”.

Försökte ta en bild, som blev helt urusel. Men får liksom röda partier och kala fläckar i hårbotten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej Petra!
  Jag har själv haft samma problem, för mig kommer det när jag har mycket omkring och är stressad. Tror inte det behöver vara psoriasis för dig :)

  Kram!

  Sofie 2017-05-30 15:31:00
  Svara
 • Så vet du att du har zinkbrist

  Kanske zinkbrist?? Tydligen enkelt att testa. Vill även säga det att du ju sagt att du upplevt att du är känslig mot gluten och i så fall kan det faktiskt vara dina produkter. Många schampon osv innehåller faktiskt gluten (gäller även smink)

  Lycka till och hoppas du lyckas komma underfund med vad som är fel snart!

  Sally 2017-05-30 12:15:31
  Svara
 • Har haft samma problem hela mitt liv. Testat allt! Hittade av en slump ett ekologisk schampo på maxi de heter corpor sano. Här lite klåda fortfarande men inte alls lika illa och min hårbotten är inte lika röd längre. Utesluta typ alla hårprodukter, oljor och spray och testa dig fram. Använder jag hårolja 1 dag då är 5 dagar förstörda. Använd mkt inpackning, en som inte ger dig klåda. Min frisör säger att jag har känslig hy= känslig hårbotten= hårbotten är ju en del av huden. Men som man inte typ smörjer in. Så mkt hårinpackning som är mild och lite parfym. Good luck!

  Mallanbrallan 2017-05-29 12:35:14
  Svara
 • Hej,
  Jag lider själv av psoriasis i hårbotten och använder ett schampo från Daxxin som är så himla bra!! När jag använder det har jag inga utslag alls, men så fort jag använder ett annat schampo i några dagar är allt tillbaka. Rekommenderar dig verkligen att testa det. Finns på Apoteket :)

  KRAM

  Hanna 2017-05-29 11:35:17 http://devote.se/hannapaulinaa
  Svara
 • Bra att du ska till hudläkare! Har haft psoriasis på kroppen hårbotten. Sedan 10 år även en reumatisk sjukdom ,psoriasisartrit, inte alls kul med svåra ledsmärtor. Du måste stressa ner!! Hoppas det inte är psoriasis utan svamp som går över!

  Katja 2017-05-29 10:37:04
  Svara
 • Jag har precis samma problem och har nu sökt upp läkare och fått ett medel som heter betnovat, en lättare vätska man smörjer hårbotten med efter man duschat. Måste säga att det veeerkligen hjälper. Och detta är just för proriasis vilket du antagligen har. (Man får inte fett hår av detta heller) lycka till!

  Amanda 2017-05-28 23:08:41
  Svara
 • Hej! Mitt råd är sluta med extension och låt hårbotten får hämta sig . Så lovar jag att det blir bättre! Lycka till!

  Ewa 2017-05-28 22:28:00
  Svara
 • Säger som någon ovan, prova Aesop calming schampo och dessutom har de en jättebra treatmentolja man använder innan schamponering mot torr, kliande och fjällande hårbotten. Hoppas det blir bättre snart!

  Stina 2017-05-28 13:45:11
  Svara
 • Hej Petra! Jag har liknande besvär. Min hårbotten blir röd och irriterad och får psoriasis liknande utslag som blir som skorp. För mig funkar det att försöka tvätta håret så lite som möjligt och att använda parfymfria alternativ. På Apoteket finns det ett speciellt schampoo som är till för ”mjäll” den bromsar utslagen. För mig hjälper det för stunden ilf. Kram!

  Amanda 2017-05-28 11:38:04
  Svara
 • Shampoot daxxin frå apoteket. Mirakel, lovaaaaaar.

  Sara 2017-05-28 11:12:28
  Svara
 • Lider med dig, hoppas det blir bättre snart fina <3

  Puss 2017-05-28 11:04:19
  Svara
 • Jag hade så i många år och läkare ordinerade bara kortison, tills det att jag slutade med duntäcke och dunkudde, då försvann det och nu har jag inte haft dessa eksem i hårbotten på tjugo år.

  Anna 2017-05-28 10:53:00
  Svara
 • Hej Petra
  Jag tror inte det är psoreasis – utan svamp. Prova selsun enligt instruktion – finns på Apoteket. Funkar som en klocka efter 1-2 ggr. Lycka till. Skippa kortisonet.

  Katrine 2017-05-28 10:44:33
  Svara
 • Bra att du kommer att besöka en hudläkare!

  Camilla 2017-05-28 10:01:09
  Svara
 • Tips tips! Har haft psoriasis i hårbotten från och till under flera år. Tenderar att blossa upp vid kyligare temperaturer + stressiga tider. Anyhow: behandlade med kortison då och då, men det kom alltid tillbaka. Började mer och mer känna/tänka ”fan det här (kortisonet) kan inte vara bra att ha så nära hjärnan”. SÅ! Valde en alternativ väg och testade Aesop’s Calming Schampoo + Balsam, samt slutade lägga mig med fuktigt hår/hårbotten = IT WORKS! Vill verkligen rekommendera att testa. Lycka till! Vet hur jobbigt det är. <3

  Signe 2017-05-28 09:15:29
  Svara
 • Hej
  Jag fick seborre i min hårbotten som kliade och flagade. Kunde inte ha svarta tröjor tillslut:(

  Men provade en typ av kortison vätska och efter många försök och noggran insmörjning försvann det faktiskt och har inte kommit tillbaka.

  Googla och kolla om det kanske är samma.

  Lycka till

  H 2017-05-28 08:46:43
  Svara
 • Använder du fortfarande Oribe?

  Johanna 2017-05-28 06:56:13
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!