Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Släkten är BÄST!

Joakim Graan

Idag är det ingen vanlig dag för det är Graanens födelsedag – jajamän världens bästa kusin får ett år till på nacken. Vi ska strax gå upp och sjunga för honom. Huset vi bor i här i Marbella är hans föräldrars, det vill säga min fasters och farbrors hus som i sin tur köpte det av min farfar tillika Graanens morfar. Så nu vet ni det, haha.

Det är ingen dålig födelsedag han går tillmötes, utan vi kommer fira honom i gassande solsken på Puro Beach med poolhäng och långlunch. Halva gänget som är medbjudna på resan är redan här och resterande hälft landar imorgon.

Let the celebrations begin.

Joakim Graan

Tänk vad mycket kul jag haft med den här långskånken genom åren som gått. Vi har festat som det inte finns någon morgondag, rest världen över, skrattat, gråtit! Japp, jag är så glad att jag fått äran att ha dig i mitt liv. Ännu finare är ju att vi faktiskt är släkt – så du kommer aldrig bli av med mig med andra ord.

Kapstaden

För två år sedan var vi i Kapstaden tillsammans och firade jul och nyår. Graanen kallas alltså Graanen för att han heter det i efternamn, därav den fantastiska så målande huvudbonaden.

Petra Tungården

Hittade den här gamla bilden. Det är faktiskt inte Jocke på bilden utan hans storebror Niklas. Det är ju några år mellan alla oss, men jag tror vi fann varandra någon gång efter jag börjat mingla på krogen. Vi insåg att vi båda hade en fabläss för att gå på nattklubb. Sedan någon gång mellan shotsrundorna blev vi vänner på riktigt.

Ja, som ni förstår är ju jag den lilla blonda bråkstaken på bilden.

Mamma skickade även med några fler gulliga bilder på mig som barn. Det finns helt klart delade uppfattningar om vad ens mamma tillika en själv anser vara söta fotografier.

Ganska målande bild på mig som liten. Tror mamma var borta på något och jag skulle på maskerad. Alla andra tjejer var utklädda till söta prinsessor eller iallafall gulliga clowner.

Ja, ni kan ju gissa vem jag är på bilden? Haha!

Pappa hade istället sminkat och stylat mig som ”DET”. Kan minnas att jag fick otroligt många ragg på den festen – not.

Måste bara dela med mig av en till förtjusande maskeradoutfit á la föräldrarna Tungården. Jag och Millo utklädda till trollungar. Som ni ser var jag iallafall jävligt taggad på min outfit. På det här kalaset tror jag åtminstone att det rasslade till i telefonboken med nya potentiella kontakter.

Skulle ändå vilja påstå att jag och mamma har inspirerat till det aktuella glasögonmodet som råder idag. Vi hade snabba brillor långt innan modehusen ens kom på tanken. Lägg även märke till mina platåsandaler, sarong och ÄR DET EN DUNJACKA???? Vad kan jag säga? Fashion har alltid varit en stor del av mitt liv.

Joakim Graan

Okej, nu ska jag sluta prata om mig själv för en gångs skull låt oss gå tillbaka till Graanen. Vi har ätit oändligt mycket trevliga middagar tillsammans. Här är en bild från en asiatisk afton i min gamla lägenhet. En snap mitt under ett riktigt Lady och Lufsen moment.

Joakim Graan

Graanens familj har en fruktansvärt trevligt landställe också som vi brukar vallfärda till. Det här var helt klart en av de bästa idéerna som kläckts under 2017 – luftmadrasser, filtar, öl och skitsnack i solen.

Joakim-Graan

När jag var yngre och nu menar jag riktigt ung var jag kär i båda mina kusiner, haha. Det var innan man visste att det inte var okej. Det var nog snarare så att jag såg upp till dem när vi träffades på diverse släktträffar. Jag måste också tilläga att jag var dödskär i Per Gessle under samma tidsperiod.

Graanen är som ni ser extremt lång vilket också går så himla bra ihop med hans efternamn. Och är fantastiskt om man är 177 och älskar att svindlande höga klackar och ändå får känna sig liten.

Joakim-Graan

Men det bästa av allt var att två av mina närmsta vänner fattade tycke för varandra. Kan man ha mer tur? Så nu får jag oftast hänga med båda dessa fantastiska varelser på samma gång.

Snacka om att vinna på livets lotteri.


Nu hoppas jag att dessa två turturduvor skaffar massa kottbebisar som blir bästa kompisar med våra små kommande tunnisar.

Puru Beach

Och så här såg det ut förra året när vi var på Puru. Vi kommer nog inte vara lika solbrända idag, däremot kommer Ida vara exakt lika vältränad. Jag kommer varken vara brunbränd eller i närheten av lika vältränad. Men det är okej.

Louise Tungården

Jag vill även passa på att gratta min fina fantastiska unika lillasyster Louise aka Sparris (som jag kallar henne) på födelsedagen i efterskott. Det här lilla stjärnskottet fyllde nämligen år igår. Så ledsen att jag inte kunde vara hemma och fira hennes födelsedag.

Lollo är nog den snällaste människan på jorden. Det finns inget ont i henne.

Louise Tungården

Älskar dig!

Mamma, Lollo och jag.

En näst sista avslutande bild innan det är slut på kärleksförklaringen och för min del förnedringen. Ja, som ni ser var ju jag och Lollo intresserade av mode redan vid väldigt ung ålder. Framförallt så var vi jävligt coola, i särklass jag.

OCH MED DET SAGT – PUT YOUR HANDS UP FOR GRAANEN <3

Och nu kanske ni tror att jag kommer skita tusan i bloggen hela dagen, ligga med ett glas rosé i handen och fira min kusin. Och då gissar ni faktiskt rätt.

Men…. Jag har suttit upp i natt och preppat två smarriga inlägg till er, så kika in igen vid lunch så får ni se vilken ny väska som kramat ur det sista från mitt sparkonto.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Vad intressant att du tar upp din släkt. För just på grund av avsaknaden av din släkt har man funderat: vad är det som är fel?
  Du firar inte ens julafton med de.

  Sanna 2017-06-01 17:59:39
  Svara
 • Åhh vilket underbart inlägg :D så himla kul att läsa och du skriver på ett så oerhört underhållande sätt!!
  Stor kram till dig <3 älskar din blogggg

  Ebba 2017-06-01 16:10:20
  Svara
 • Skulle inte du kunna göra ett inlägg med tips på snygga klänningar/kostymer för alla bröllop i sommar? Vill gärna undvika alla söta klänningar och istället köra en cool klänning, kostym eller kjol. Tips?! Tack för en jättebra blogg!

  Simone 2017-06-01 11:40:36
  Svara
 • asså petra! SÅ jävla härligt inlägg, mer sånt ? och så måste jag bara säga att jag är ett stort fan av din och linns pod – men också att jag hörde din refunder-reklam i kakan hermanssons pod och en sak jag tänkt på är hur jävla härlig röst du har. den är grym att lyssna på verkligen! oklar komplimang men ah, jag menar den iaf haha!

  sandra 2017-06-01 10:21:42
  Svara
 • Alltså helt UNDERBART inlägg! Dels härligt med personliga inlägg men sen bilderna på dig när du var liten(!), jag skrattade så jag grät när jag såg din första maskeradoutfit! Helt fantastiskt!!! Och med dina små bildtexter till, ja, det gjorde min dag!

  Jessica 2017-06-01 09:02:31
  Svara
 • Härligt och personligt inlägg!

  Camilla 2017-06-01 08:41:05
  Svara
 • Haha Petra, vilket fint inlägg! Så kul att du bjuder så mycket på dig själv också! Grattis till din kusin och syster! Och jag tycker det är en bra idé att du struntar i bloggen idag och fokuserar på rosén :) Puss!

  Veronica 2017-06-01 07:10:17
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!