Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Att unna sig med måtta.

Stella-McCartney
Nu är det dags att hitta tillbaka till alla rutiner.
På riktigt. I lördags när jag provade kläder inför kräftskivan jag skulle på insåg jag att jag unnat mig på tok för mycket den här semestern. Fick knappt igen hälften av plaggen. Ofta brukar de extra kilona bara rinna av mig när jag börjar leva som vanligt. Men även nu när jag kommit hem har jag levt som om jag vore på semester matmässigt. Sötpotatis pommes tre gånger i veckan. Ett kg sås på varje rätt. Det är bara att börja göra lite klokare val igen så brukar det gå att stänga jeansen efter ett tag, haha. Jag tror stenhårt på nyttiga veckor och så kan man unna sig till helgen.

Ju äldre jag blir desto mer känner jag en trygghet och ett lugn inför min kropp. Okej, jag har gått upp några extra kilon den här sommaren. Förr kunde det göra mig sjukt stressad – och jag la upp en hetsig plan för hur jag skulle gå ner det så snabbt som möjligt. Med dubblaträningspass och kostschema.

Nu orkar jag inte bry mig eller lägga min energi på det. Jag känner ett helt annat lugn. Det känns som att min kropp hittat en vikt den trivs med, där jag mår som bäst. Och att den hittar tillbaka dit själv, om den vill. Det är klart att jag aktivt måste göra ett val att äta nyttigare och röra på mig. Men det behöver inte vara så extremt. Jag tycker min kropp är vacker nu med, men det vore ju kul att kunna använda hela sin garderob igen, haha.

Även om jag inte kom igång med bra kost, så kom jag verkligen igång med träningen förra veckan. Vi har ju kört igång med vårt bootcamp igen tre gånger i veckan. Det är så skönt att ha fasta tider. Och vad tusan Kampsportslabbet måste ju ha lite att göra nu till hösten också, haha.

Jag måste bara tipsa om en ny film på Netflix som jag såg igår med Lily Collins, ”In to the bone”. Filmen handlar om Eli som lider av grov anorexia och hennes resa. Den var så gripande och så bra. Lily är helt fantastik i den rollen. Man får verkligen en helt annan syn på ätstörningar. Den är så viktig. Se den!

Nu jävlar känns det som att livet börjar på riktigt igen. Förra veckan var egentligen bara en mjukstart. Den här veckan är bloggen tillbaka fullt ut. Jag är verkligen så peppad på hösten. Nu kör vi!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Tack för att du skriver sunt om kost och bilden av sin kropp, verkligen inspirerande!
  Och extra bra tycker jag med tanke på modebranschen och orimliga ideal. Heja dig Petra!

  Nilsson 2017-08-27 14:12:43
  Svara
 • Tack för att du delade med dig! Tycker det är härligt att du inte är pinnsmal utan att du har kurvor. Har likadan kroppstyp som dig (minus de snygga spirorna) så älskar att gå in här för att få inspiration. Dessutom bär du upp dina kurvor med bravur! Vilket också är en inspiration i sig, jag har alltid försökt följa, nu vill jag framhäva istället! Så tack Petra :) Frågar du mig så är du är lika drop dead gorgeous nu som innan sommaren!

  M 2017-08-21 19:44:51
  Svara
 • Alltså det var så skönt att läsa detta, tack för att du är ärlig och berör detta ämnet! Så lätt att känna sig ensam och som den enda som gått upp lite över sommaren. Fick panik först också men det lugnar mig att läsa att det brukar ”rinna av dig” när du återgår till normala rutiner. Tack för ett uppmuntrande inlägg <3

  D 2017-08-21 15:50:45
  Svara
 • Fina tränings klädder. http://gentlemanen.blogg.se/

  Gentlemanen 2017-08-21 12:52:59 http://gentlemanen.blogg.se/
  Svara
 • Var är dina träningskläder från? Så himla fin färg! Kram

  Nathalie 2017-08-21 11:09:55
  Svara
 • Kloka tankar från dig <3 Känner exakt likadant, kroppen hittar tillbaka till den vikt där den vill ligga och det är ingen ide att stressa upp sig! Har också sett filmen, så bra! Kram

  Emma 2017-08-21 10:49:16 http://nouw.com/emmakmoberg
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!