Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Steg för Steg – 3D Ögonbryn, Microblading, Kosmetisk Pigmentering!

Ögonbryn-3D-
MALLA BRYNEN

Gissell börjar med att ritar upp brynen utifrån ens ögonmått med en kompass. Det finns tydligen ett gyllene snitt som man följer. Vet inte om det skiljer sig från de olika metoderna, men deras metod heter iallafall Phi Brows.

Phibrows
MÄTNING

Sedan mäts avstånden i Phi Brows app, så man ser att formen är symmetrisk och formen rätt.

Kosmetisk-Pigmentering
MICROBLADNING

Sedan är det dags att ta ett djupt andetag. Jag tycker nämligen att det gör ganska ont när Gissell sätter igång med verktyget och rispar i huden. Men känslan varierar från person till person. Min kompis tyckte knappt att det kändes. Man skrapar väldigt ytligt på huden med många tunna nålar och tillsätter därefter en individanpassad färg. Gissell följer den naturliga stråriktningen (om strån finns) och den naturliga färgen på stråna – inte hårfärg eller kundens egna önskemål.

Först bränner man av ett varv utan bedövning. Sedan duttar hon på något härligt (bedövningsdroppar) som gör att man tappar känseln helt och sedan går hon loss med ett varv till. Då känns det knappt.

PhiBrows Stockholm
LÅT FÄRGEN VERKA

Sedan är det dags för steget jag själv döpt till: ”Angry Birds”. Då får man ligga och verka med färg i cirka tio minuter. Då brukar jag ta tillfället i akt att skicka roliga selfies till alla jag känner. Det brukar vara hemskt uppskattat av min omgivning.

Ögonbryn-Kosmetisk-Tatuering
EFTER

Festlig närbild eller hur? Bjuder på den! Hur kan man redan ha tappat all form av bränna? Okej, nu struntar vi i i mitt dåliga pigment och så riktar vi istället strålkastarljuset mot de sprillans nya ögonbrynen. Hello perfection!

Första dagarna kan de upplevas som skarpa, mörka och tjocka men redan efter en vecka har de blivit ljusare och mjukare. Det tar en vecka innan det har läkt på ytan och fyra veckor innan det är helt läkt, först då kan man se resultatet. Hur länge håller då resultatet? Det varierar från person till person.  Har man fetare hy brukar man oftast behöva göra en påfyllning tidigare än en person med väldigt torr hy. Det är ofta en kombination av terapeutens utförande, din hudkvalitet och hur du tar hand om brynen efteråt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hur lång tid tar behandlingen? :-)

  annelie 2019-01-08 18:33:11
  Svara
 • Jag skulle också älska om du kunde tipsa om boots till hösten!!

  Nathalie 2017-09-13 20:02:08
  Svara
 • Jag skulle också älska om du kunde tipsa om boots till hösten!!!

  Nathalie 2017-09-13 20:01:42
  Svara
 • Jag gjorde detta hos välkända Malika. Är bara pengar i sjön. Den där efterbilden är INTE resultatet. Det faller bort upp till 70-80% färg beroende på hur man sköter eftervården, vad man har för hudtyp och hur lätt man stöter bort pigmentet. Det faller förstås ojämt också. Sen går man på återbesök som är gratis, sen efter det måste man själv pröjsa korrigeringar. Individuellt hur länge det håller. Mitt försvann gradvis och var helt borta efter tre månader. Kostnad: totalt 6000 med alla återbesök. Lyllo dig som det funkar på! Vill gärna ha fylliga bryn men vill ej lägga mer pengar på det.

  Stephi 2017-09-13 15:47:55
  Svara
  • Svar på Stephis kommentar.

   Oj, vad trist! Så ska det ju inte vara. Jag känner Malika eller har gjort mina naglar där. Har du pratat med henne? Maila Gissell annars så hjälper hon säkert dig. Det ska ju hålla i minst 1,5 år iallafall. Så måste ha blivit något fel : )

   Petra Tungården 2017-09-14 16:00:18 http://petra.metromode.se
   Svara
  • Svar på Stephis kommentar.

   Jag har en tid bokad för samma behandling om en månad, nu när din färg har fallit bort – har du några ärr eller syns några andra spår från behandlingen? Tack! Hanna

   Hanna 2017-09-13 21:37:10
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Inga ärr! Däremot på ena brynet en markering/kant – som en urblekt tatuering. Så måste måla dit en likadan pä andra brynet.

    Stephi 2017-09-14 08:27:42
    Svara
 • Hej! skulle inte du kunna tipsa om höstboots i inte allt för hög prisklass :)

  Victoria 2017-09-13 15:10:12
  Svara
 • Snyggt! Jag är riktigt sugen, men så rädd för att det blir för mycket bryn då jag inga har. Solbrännan, ja den falnade fortare än man sa Sverige med den här tråkiga sommaren.

  Annika 2017-09-13 12:45:40
  Svara
 • Du ser så annorlunda ut. Men finare och mer äkta. Sluta redigera alla andra ”modebilder” du lägger upp. Du duger som du är!

  Molly 2017-09-13 11:34:30
  Svara
  • Svar på Mollys kommentar.

   Haha, det är nog bara att jag är osminkad. Retuscherar inte mina bilder annat än att jag ändrar ljuset : ) Men de är ju tagna med en proffskamera på långt håll ofta : ) kan börja lägga upp mer härliga mobilbilder!

   Petra Tungården 2017-09-14 15:59:15 http://petra.metromode.se
   Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!