Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Riktiga Vardagshjältar!

Spanx
Jag har sagt det förut, men jag påminner om det igen.
Spanx är inte en och samma produkt som många verkar tro. Det finns en hel uppsjö av Spanx produkter.

Man kan dela in de olika kategorierna i: Smooth, Shape och Sculpt.

De kännetecknar olika typer av shape och är utmärkt på deras förpackningar för att göra det lättare för dig att navigera dig rätt i Spanx djungeln och hitta din rätta Spanx – för rätt tillfälle.

Smooth är deras lättaste shape och ska kännas som ett andra skinn. Produkterna ger en jämnare och slätare siluett, men formar och shapear inte lika mycket som Shape och Sculpt. Jag skulle säga att plaggen är riktiga vardagshjältar.

Missa inte filmen där jag presenterar Smooth närmare och berättar mer om de olika produkterna:

Jag lever i mina spetstrosor från Smooth. De har helt klart blivit mina favoriter i kollektionen. Framför allt nu när hösten kommer och det är dags att korva ner sig i tighta jeans igen som spänner i midjan. De här trosorna ger en jämnare och slätare siluett och är perfekta till jeans och en tröja. Jag ogillar när det liksom rinner över byxliningen om man har ett par för åtsittande jeans, men de här trosorna är det bara att vinka hej då till muffinformen. Jag bär dem främst för att de ger en finare, slätare siluett – inte för att de håller in.


Utan Smooth. 

Tänkte visa vad jag menar lite tydligare. Ni vet när byxorna verkligen spänner i midjan.

Med Smooth. 

Spanx
Spanx

Spanx-String-980x515

Men ska jag vara ärlig så älskar jag mest känslan av att allt sitter på plats. Jag har alltid älskat kompressionsplagg. När jag var liten drog jag alltid upp strumpbyxorna till brösten. Går ofta runt i kompressionsträningskläder hemma, känns som att allt jag gör går lite snabbare då, haha.

Ett annat parti där det lätt kan ”rinna” över för min del är längst bh-kanten. Ni vet när det nästan känns som att bh:n skär in i ryggen. Därför vill jag slå ett slag för deras t-shirt bh som inte bara är förföriskt bekväm utan även väldigt praktiskt. Den lämnar inga synliga linjer under tighta toppar och de lite bredare banden ger verkligen ett bra stöd.

Vill ni kika närmare eller shoppa Smooth plaggen? Både Ellos och Best of Brands har ett bra utbud!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Tråkigt och fascinerade hur kvinnor är med och reproducerar kroppsdesikeringen och kroppsvärderingen. Vad är en finare siluett? Vad producerar du ut? Vad göder du för idéer, värderingar och tankar? Ett oskyldigt inlägg kan tyckas – men som är lika reproducerande för det. Tänk till och använd ditt space till något som gör världen bättre? Kan ju knappast vara ditt kall att vilja göda det som
  I förlängningen reproducerar självsvält, kroppshat mm??

  Carro 2017-09-21 22:55:30
  Svara
 • Varför är inte tjejers kroppar ok som de är? För att företag kan tjäna massa pengar på unga tjejers osäkerhet och bloggare är köpta för att smyga in behov vi inte ens har på riktigt o göra dem ”viktiga”.
  Snälla vakna upp o låt magen se olika ut på varenda kotte.

  Linda 2017-09-20 20:40:04
  Svara
 • Alltså jag förstår de som blir upprörda på att modellen inte har någon tillsymmelse till den där muffinstoppen eller valkar som det pratas om att Spanx ska vara så effektivt emot. Men inget fel med shapingkläder, det finns ju i både jeans, klänningar, tshirts mm. Jag tycker absolut man ska välja sådana plagg så man själv känner sig bekväm och fin i. Själv köper jag oftast snortajta plagg, då jag trivs bäst i det men i en storlek som gör att de sitter snyggt och skönt utan att ge en muffintopp. Allt handlar egentligen om rätt höjd på midjan…

  Nåväl. Det som upprör mig lite är att alla produktbilder på Spanxen på både Ellos och Best of brands är på supersmala modeller? Jag vill ju tex gärna se effekten, ha före och efter bilder eller blanda smalare, kurvigare och rundare modeller? Jag tror ärligt talat knappast att Spanx främsta målgrupp är unga tjejer i strl 34 (som ser ut att vara storleken på tjejerna på bilderna) utan ett gram fett på kroppen? Är det bara jag som reagerar över detta?

  Linnéa 2017-09-19 12:12:04
  Svara
 • Jag tycker att Spanx är toppen och har precis som du alltid älskat kompressionsplagg och känslan av att allt sitter på plats. Jag känner mig mycket mer bekväm när jag kan ha den tighta klänningen som jag gillar utan att vara orolig för att putmagen ska sticka fram efter middagen eller någon drink. Jag blir lätt uppblåst om magen (IBS-mage) och därför känner jag mig otrygg i tighta kläder om jag inte har en väldigt bra mag-dag. Jag tycker inte att det är fel att skriva som det är, vissa kläder skär in i höfterna och ger valkar till den smalaste människan och det är inte ens bekvämt, alternativet är kanske då att finna sig i att kroppen inte passar i alla kläder eller så köper man plagget man drömde om och ett par Spanx – det skulle jag göra :)

  Men som konstruktiv kritik så tycker jag också att du kunde använt bilder på en person som det verkligen blev skillnad på för jag ser inte heller skillnad på bilderna, men då kanske du hade fått kritik för det också eftersom den kroppen inte skulle ”duga” om den ”behövde” spanx.

  Ps. Jag fick mailet från din kusin och vill tacka så mycket för att du tipsade om min blogg! Jag blev väldigt glad!

  Emma - På Smällen! 2017-09-19 11:30:15 https://pasmallen.nu
  Svara
 • Om du hade två döttrar i tonåren, skulle du fortfarande skriva och göra ett samarbete på det här sättet? ”Rinner över”, ”Skär in” Är det verkligen seriöst? Du som har så många läsare och följare, använd dina kanaler till nåt vettigt!!

  Anna 2017-09-19 09:36:38
  Svara
 • Osunda? Det osunda vore väl att uppmana folk att gå ner i vikt för att bli av med valkar. Här får man istället ett plagg som ger en finare figur, om man nu vill ha det. Allt är frivilligt, som vanligt…

  Amanda 2017-09-19 01:00:11
  Svara
 • Tips! När ”byxorna verkligen spänner i midjan”, köp en storlek större!

  Johanna 2017-09-18 22:08:01
  Svara
 • Petra fundera gärna över vilka ideal du vill sprida i din blogg. Du har många (unga) läsare som påverkas av vad du skriver. Här säger du att du ogillar när det ”rinner över byxlinningen” och illustrerar detta med en kropp där det behövs förstorningsglas för att se någon valk. Och som så många andra har skrivit är det en mycket missvisande före och efter bild. Vad vill du säga med detta inlägg? Att man måste vara pinnsmal? Att man aldrig blir tillräckligt smal? Petra, du kan så mycket bättre än så här.

  Jennie 2017-09-18 21:47:14
  Svara
 • Själv gick jag upp i vikt i år så att den klänning jag skulle ha på mig på min kompis bröllop plötsligt visade konturen av min navel (lol!). Tycker om min kropp min köpte spanx för att släta ut framsidan av min klänning. Istället rullade modellen ihop på olika delar. Slösade 800SEK på ett plagg som jag inte ens har kunnat använda – skippade istället underkläder och hade töjde ut klänningen lite kvällen innan och då satt klänningen perfekt.

  Har aldrig hört från en enda person att Spanx funkar för dem. Tycker att dina före- och efter-bilder förstärker detta: du korvar själv till tröjan i före-bilden och släter själv ut tröjan i efter-bilden. Får en att undra om spanx funkar öht. Du kan bättre än så här, Petra.

  TM 2017-09-18 19:01:28
  Svara
 • Så trist att du väljer att stödja detta. Alla vet att du är superfit, ingen tycker att du behöver dessa produkter, men om du använder dem för att du annars får ”muffinsform” vad sänder det för signaler till alla kurvigare kvinnor och tjejer där ute? Jisses, det är väl många tonårstjejer som läser här, detta är inte vad de behöver få upptryckt i fejjan och jag tror knappast det är vad du egentligen vill sända ut heller? Förstår heller inte tänket från Spanx, vill ni visa vad ni går för kanske ni ska använda människor där det synas skillnad?

  Sandra 2017-09-18 18:22:29
  Svara
 • Hej!
  Vad är det för jeans som hon ni stylar har på sig? :)

  Caroline 2017-09-18 08:05:13
  Svara
 • Nej precis, tröjan på första bilden är ju ”uppkorvad”. De borde ju ordna tröjan lika prydligt som på efterbilden om man ska jämföra..

  Jenny 2017-09-17 20:13:41
  Svara
 • Men kära ni, är väll ändå Petra som är ”modellen” på bilderna

  Nathalie 2017-09-17 19:16:04
  Svara
 • Det här är lika poänglöst som när rakhyvlar för kvinnor demonstreras på nyvaxade spiror. För herregud, vi kan ju inte frångå idealet ens när vi ska visa vad folk inte bör nöja sig med!

  Julia 2017-09-17 17:38:59
  Svara
 • Hej Petra !
  Vore bra om du kunde svara på frågor angående kläder du visar .
  För det är väl det som är meningen merförsäljning av det du visar.
  Frågade om klänning den 12/9 fortfarande inget svar.

  susanne 2017-09-17 17:07:34
  Svara
 • Var på bloppisen o du var så härlig!! Men måste fråga, vart så stressad så jag glömde helt att titta efter inredningen du skulle sälja. Hade du de på plats?:) Kram!

  A 2017-09-17 16:27:54
  Svara
 • Måste bara säga hur gullig och härlig jag tyckte du var irl, och din mamma! Så himla söt 😄 Tack för plaggen jag köpte, kommer bli perfa i garderoben i höst!

  Helena 2017-09-17 13:44:31
  Svara
 • Okej det där är typ den finaste mattan jag sett i hela mitt liv. Vart kommer den ifrån? :) (om du vet) Kram

  Lina 2017-09-17 13:30:58
  Svara
 • Synd att det är så dyrt med Spanx bara :-(

  Jennie 2017-09-17 13:16:42
  Svara
 • Ser inte heller skillnad på bilden men måste ändå säga att jag gillar tänket bakom plaggen. Jag själv har fött 2 barn nyligen och har liksom tappat formen så att säga och för min egen skull är det Nice med just underkläder eller linne som shapar lite för tillfället. För att det är skönt och plagg sitter bättre. För min skull liksom. Håller på plats så att säga. man gör som man vill så att säga med reklamen :) men vissa är intresserade

  Johanna 2017-09-17 12:33:24
  Svara
 • När kommer i nöd i lust egentligen??? Du sa ju att det var på g för evigheter sen

  Elin 2017-09-17 12:28:21
  Svara
 • Seriöst? Sämsta reklamen. Modellen har inga kärlekshandtag ens. Har du inget filter på vilken reklam du slänger ut på bloggen? Vi läsare tar ju inte vilken skit som helst…

  gunilla 2017-09-17 08:06:02
  Svara
 • Faller ganska platt när modellen inte har några som du uttryckte det ”kärlekshandtag”.

  L 2017-09-17 00:05:43
  Svara
 • Tycker att hela ”släta ut din kropp”-fenomenet är sorgligt, varför ens vilja sprida det vidare till kvinnor och unga tjejer..?
  Varför vilja föra vidare osäkerhetstankar och ideal som säger att en kropp bör vara slät och jämn, när det inte är så en kropp nödvändigtvis är skapt till att vara? Tycker det är så jävla sorgligt, rätt och slätt. Det vore så mycket najsare om vi kunde arbeta emot sånna här företag, som Spanx, istället för att göra reklam för dem! Att hylla kroppen, oavsett slät eller ojämn! För det här en bara bogus, en produkt som är till för att skapa osäkerhet, då den säger att kroppen inte är tillräckligt bra så som den är.

  Lisa 2017-09-16 21:56:16
  Svara
 • Jag ser ingen som helst skillnad mellan Utan och Med Smooth förutom tröjan som är rynkad på översta bilden och helt slät på sista.

  Tess 2017-09-16 21:06:34
  Svara
  • Svar på Tesss kommentar.

   Nej precis, tröjan på första bilden är ju ”uppkorvad”. De borde ju ordna tröjan lika prydligt som på efterbilden om man ska jämföra 🤔

   Jenny 2017-09-17 20:13:13
   Svara
  • Svar på Tesss kommentar.

   Ser inte heller någon skillnad.

   Sara K 2017-09-17 07:00:08
   Svara
   • Svar på Sara Ks kommentar.

    Samma här. Snacka om att sprida osunda ideal. Men Petra kommer väl att låtsas som att kommentarerna inte existerar i vanlig ordning.

    Emma 2017-09-17 08:10:32
    Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

     Osunda? Det osunda vore väl att uppmana folk att gå ner i vikt för att bli av med valkar. Här får man istället ett plagg som ger en finare figur, om man nu vill ha det. Allt är frivilligt, som vanligt…

     Amanda 2017-09-19 00:59:33
     Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand