Falafelsallad med halloumi och pestodressing.
Sedan vi började handla på Mathem äter jag så mycket mer mat hemma. Förut var det lätt att man inte orkade eller hann gå till matbutiken, så då blev det hämtmat. Nu finns det alltid något i kylen som vi kan slänga ihop på några minuter. Några saker jag alltid försöker ha i kylen och frysen är: falafel, halloumi, bladspenat, tomat, gurka, pesto, mynta.
Egentligen borde jag absolut inte äta falafel för min mage delar inte samma uppfattning som mig. Den sätter sig helt på tvären. Men det är bland det godaste jag vet. Ibland går det bra, ibland mindre bra.
Brukar slänga ihop en snabbdressing på:
Olivolja, en liten klick pesto, lite dijonsenap, vinäger, citron.
Rödkål, mynta och falafel är barnsligt gott tillsammans.
Jag tycker Hälsans Kök har så bra frysrätter. Finns tiden (och energin) är det såklart godast att göra plättarna från scratch. Men jag tycker faktiskt att nästan alla deras produkter är löjligt goda. Den här salladen tar knappt fem minuter att göra. Perfekt måndag och tisdagsmat.