Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

3 snabba sallader jag äter ofta.

halloumisallad

Falafelsallad med halloumi och pestodressing.

Sedan vi började handla på Mathem äter jag så mycket mer mat hemma. Förut var det lätt att man inte orkade eller hann gå till matbutiken, så då blev det hämtmat. Nu finns det alltid något i kylen som vi kan slänga ihop på några minuter. Några saker jag alltid försöker ha i kylen och frysen är: falafel, halloumi, bladspenat, tomat, gurka, pesto, mynta.

Egentligen borde jag absolut inte äta falafel för min mage delar inte samma uppfattning som mig. Den sätter sig helt på tvären. Men det är bland det godaste jag vet. Ibland går det bra, ibland mindre bra.

Brukar slänga ihop en snabbdressing på: 

Olivolja, en liten klick pesto, lite dijonsenap, vinäger, citron.

Falafelsallad
Rödkål, mynta och falafel är barnsligt gott tillsammans.

Hälsanskök
Jag tycker Hälsans Kök har så bra frysrätter. Finns tiden (och energin) är det såklart godast att göra plättarna från scratch. Men jag tycker faktiskt att nästan alla deras produkter är löjligt goda. Den här salladen tar knappt fem minuter att göra. Perfekt måndag och tisdagsmat.

Vegitarisk-Sallad

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hälsans grönsaksbullar är också jättegoda, brukar äta de med halloumi!

  Emma 2017-09-23 01:44:59 http://www.emmas.nu
  Svara
 • Ååh vart är de snygga tallrikarna ifrån? 😍

  Kajsa 2017-09-19 15:36:56
  Svara
 • Alla tre såg sååå goda ut!

  Josefine 2017-09-19 12:40:50 http://direktflytt.se/
  Svara
 • Älskar också falafel! Dressingen lät jättegod, ska jag testa.
  Kom du iväg till cellprovet idag Petra? Så skönt när man har fått det gjort!!

  Amanda 2017-09-18 20:49:39
  Svara
 • Det är inte rödkålen då?
  Har själv problem och märker att även alkohol inte är bra för magen.

  Filippa 2017-09-18 19:01:42
  Svara
 • Hej Petra!

  Här kommer ett tips som kanske kan underlätta ditt liv lite (det har det i alla fall gjort för mig):

  Jag blev diagnostiserad med IBS 2013 och har sedan dess försökt hitta en bra kost som funkar både med livet och med magen. Det går inte alltid asbra. MEN, har sedan i juni ätit Inolaxol (växtbaserat bulkmedel, inga konstigheter i det på något sätt, används ofta till patienter med antingen för lös eller för hård mage) och jag mår SÅ MYCKET BÄTTRE! Det är sån enorm skillnad. Mår fortfarande bäst när jag undviker att äta sånt som jag inte mår bra av, men med Inolaxolet så går det mycket bättre med magen de gånger jag kanske äter något jag inte borde.

  Inolaxol finns som granulater som man sväljer med ett glas vatten, smakar ingenting och man kan ta det när som helst under dagen. Det enda som är viktigt att tänka på är att dricka ordentligt med vatten under dagarna (1,5-2 l) då Inolaxolet är vattenlösligt och behöver vatten för att fungera bra.
  Rekommenderar detta verkligen, har hjälpt både mig och mina två kompisar som också har haft jättejobbiga magproblem. Det låter kanske inte assexigt att äta Inolaxol varje dag, men tro mig, för mig har det varit SÅ värt det, och en enorm höjning av livskvalité.

  Hör gärna av dig om du har några frågor, finns rätt mycket skrivet om detta online också :) Kram från en krånglande mage till en annan

  Hanna 2017-09-18 16:36:29
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand